18. kolo
22.12.2019 16:45 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse proti Venlu nezaváhalo a porazilo ho o tři branky

Arnhem se po výměně trenéra dostal zpět do dobré formy a tu potvrdil v závěrečném utkání roku 2019 proti Venlu, které dokázal porazit celkem hladce v poměru 3:0. Podzimní část tak zakončil na šestém místě se třiceti body, momentálně zvítězil potřetí za sebou a celkově neprohrál již čtyřikrát v řadě. Hosté v tomto nedělním střetnutí neměli od samého začátku téměř žádnou šanci a s patnácti body jsou na šestnácté barážové pozici.

VVV v první polovině sezóny prohrálo ve venkovním prostředí již poosmé, a jestliže se chce vyhnout záchranářským starostem, tak se v této bilanci bude muset výrazně zlepšit. Domácí si od samého začátku vytvořili jasnou územní převahu, v celém utkání drželi míč téměř ze sedmdesáti procent. Svou první větší příležitost si vypracovali ve 27. minutě a hned ji přetavili ve vedoucí gól, do černého totiž zamířil Riechedly Bazoer.

Třiadvacetiletý záložník obdržel přihrávku od Foora a poté napřáhl z velké vzdálenosti, jeho úžasná dělovka zapadla přesně do pravého horního rohu mimo dosah překvapeného brankáře Kirschbauma. Neuběhly ani další tři minuty a vedení jasného favorita navýšil slovinský ostrostřelec Tim Matavž. Třicetiletý útočník stál ve správnou chvíli na správném místě po přesně načasované nahrávce od Doekhiho a po zemi snadno zamířil doprostřed branky.

V následujícím průběhu tempo hry opadlo, SBV si s přehledem hlídalo dostatečný náskok a protivníka dlouhou dobu k ničemu nepouštělo. Hosty mohl vrátit zpět do hry o bodový zisk Sinclair, jenž v 66. minutě prudce vypálil ze středu pokutového území a gólman Pasveer musel předvést vynikající zákrok. Přesně o pět minut později přidalo Vitesse definitivní pojistku, když se už pojedenácté v tomto ročníku Eredivisie prosadil kapitán Bryan Linssen.

Nejlepší střelec domácího výběru se po rohovém kopu od Bazoera nejlépe zorientoval v před brankovém prostoru a svou povedenou hlavičkou přesně usměrnil balón k pravé konstrukci. Ve zbývajících minutách se zápas spíše dohrával a k ničemu nebezpečnému již nedošlo. Arnhem se po krátké zimní přestávce představí na půdě Fortuny Sittard, Venlo se pokusí opustit sestupové pásmo v souboji s vysoce favorizovaným PSV.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele