18. kolo
21.12.2019 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem se proti Fortuně neprosadil a jen s ní remizoval bez branek

Willem nedokázal navázat na skvělé předešlé výkony a tentokráte doma zklamal, v nudném utkání pouze bezbrankově remizoval se zachraňujícím se Sittardem. Kvůli nečekanému nerozhodnému výsledku přišel před zimní přestávkou o třetí místo, na druhou stranu bude i tak do druhé poloviny vstupovat z krásné čtvrté pozice se třiatřiceti body. Fortuna bodovala na venkovních stadionech teprve podruhé v probíhajícím ročníku.

Hosté v devíti střetnutích na cizích stadionech ani jednou nevyhráli, i přesto pro ně může mít získaný bod v Tilburgu cenu zlata. Momentálně jim patří třináctá příčka s devatenácti body. Duel nebylo z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, celkově se zrodily pouze čtyři střely mezi tři tyče. Domácí sice drželi balón z pětapadesáti procent, ovšem velkých příležitostí si vskutku vypracovali poskrovnu.

Úvodní střelecký pokus vyprodukoval po necelých deseti odehraných minutách Nunnely, ovšem svá mířidla neseřídil přesně a hostující branku o něco minul. V následujícím průběhu prvního poločasu měli oba soupeři velké problémy s přechodem na útočnou polovinu, chybovali v rozehrávce a ani jeden z brankářů neměl příliš mnoho práce. Za zmínku snad stojí pouze dalekonosný pokus hostujícího Damaşcana, který proletěl vedle pravé konstrukce.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Největší šance tohoto střetnutí byla k vidění krátce po odehrané hodině. Dvacetiletý belgický záložník Ndayishimiye obdržel krásnou panikou přihrávku do pokutového území protivníka a okamžitě vypálil, jenomže gólman Koşelev byl u své pravé tyče včas a tento nebezpečný přízemní pokus brilantně zlikvidoval. S přibývajícím časem se svěřenci Adrieho Kostera stále častěji tlačili před šestnáctku Fortuny.

Defenzíva hostujícího výběru ale fungovala na jedničku a svého rivala téměř k ničemu nepouštěla. V závěrečných deseti minutách zkusili své štěstí hostující Damaşcan se střídajícím Karjalainenem a na opačné straně pak v nastaveném čase Vrousai, nicméně ani jeden z nich branku netrefili. Willem se poprvé v novém roce přestaví na půdě druhého Alkmaaru, Sittard přivítá nevyzpytatelný Arnhem.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad nedostanou sázkovky dáreček.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele