18. kolo
22.12.2019 12:15 CET
6 : 1
(4:0)

Reportáž

Ajax uštědřil Den Haagu debakl 6:1 a na čele tabulky si vytvořil tříbodový náskok

Ajax si v posledním zápase tohoto roku spravil chuť proti zachraňujícímu se Den Haagu a deklasoval ho ve vysokém poměru 6:1, navíc tak přerušil svou šňůru tří porážek v řadě. Díky tomu se osamostatnil na vedoucí pozici se čtyřiačtyřiceti body a vybojoval titul podzimního mistra, před druhým Alkmaarem získal tříbodový odstup. ADO naopak nevyhrálo poosmé za sebou a je stále až sedmnácté s pouhými třinácti body na kontě.

V hostujícím dresu se objevil v základní sestavě český útočník Tomáš Necid, ovšem na trávníku byl téměř neviditelný a v 68. minutě střídal. Domácí dominovali v nedělním střetnutí od samého začátku, do vedení se dostali přesně po odehrané čtvrthodině. Na pravé straně předvedl krásnou individuální akci Maročan Hakim Ziyech, protáhl se až před hranicí pokutového území a pak nechytatelně vypálil přímo k levé tyči.

Neuběhlo ani osm minut a AFC zvýšilo svůj náskok. Na nádherný pas z levého křídla od Ziyecha si do volného prostoru seběhl Donny van de Beek a z první usměrnil míč do levého spodního rohu mimo dosah bezmocného brankáře Koopmanse. Ve 37. minutě odcentroval z levé strany Tagliafico a teprve devatenáctiletý mladíček Jurgen Ekkelenkamp snadno rozvlnil síť z hranice brankového území - 3:0.

Neuběhly ani další dvě minuty a s Den Haagem to vypadalo ještě hůře. Sedmnáctiletý junior se surinamskými kořeny Ryan Gravenberch se skvěle uvolnil mezi několika bránícími protihráči a nakonec napřáhl ze čtrnácti metrů, jeho přízemní pokus zapadl s pomocí levé tyče do sítě. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce a Ajax pokračoval ve svém ofenzivním koncertu, jeho pátou trefu přidal ve 48. minutě Dušan Tadič.

Srbský špílmachr obdržel zpětnou nahrávku od Lassiny Traoreho a z osmi metrů zamířil pohlednou šajtlí do vzdálenější šibenice. Krátce po hodině hry skóroval také reprezentant africké země Burkina Faso Traore, jenž po nadýchaném obloučku od Tadiče zakončoval hlavou v záklonu do poloodkryté branky - 6:0.

Od 80. minuty navíc dohrávali hosté v deseti, neboť po druhé žluté kartě musel předčasně odejít do útrob stadionu Danny Bakker. Den Haag se zmohl alespoň na čestný úspěch v nastaveném čase, protože Lisandro Martinez ve vlastní šestnáctce evidentně poslal k zemi Summervilleho a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil John Goossens.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele