Eredivisie - souhrn 17. kola

13.12.2019, 21:55, aktualizováno 15.12.2019, 18:43
Komentáře a souhrny
Ajax prohrál na hřišti Alkmaaru, který se bodově na konkurenta dotáhl. Další porážku má na kontě PSV Eindhoven, který pro změnu nestačil na Feyenoord. Na průběžné třetí pozici se nachází Willem II, který zvládl předehrávku s Heerenveenem. Další výhru zaznamenal Utrecht a tři body má konečně také Vitesse...

AZ Alkmaar - AFC Ajax 1:0

15.12.2019 16:45

Góly: 90. Myron Boadu

Nesmírně sledovaný duel o pozici podzimního mistra nakonec zvládl domácí Alkmaar, který brankou Myrona Boadua z poslední minuty základní hrací doby zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. V Eredivisii tak zvítězil již posedmé za sebou a k tomu svou šňůru bez inkasované branky protáhl na těžko uvěřitelných 657 minut. Díky cenné výhře se na svého amsterdamského konkurenta bodově dotáhl a na druhém místě za ním zaostává jen o skóre.

Oba celky v dosavadním průběhu posbíraly jednačtyřicet bodů a před třetím Tilburgem disponují celkem pohodlným devítibodovým náskokem. Ajax v prvních patnácti kolech Eredivisie ani jednou neprohrál a jen dvakrát remizoval, teď si po týdnu starém kolapsu s Willemem (0:2) připsal na konto druhou porážku v řadě a celkově již potřetí neskóroval. V úterý totiž podlehl španělské Valencii 0:1 a přišel tak o účast v osmifinále Ligy mistrů.

Utkání bylo téměř ve všech statistických kritériích naprosto vyrovnané a z tohoto pohledu by mu spíše slušel nerozhodný výsledek. Hosté se dostali do první možnosti již po necelých čtyřech minutách, kdy se na pravé straně šestnáctky zjevil osamocený Veltman a svůj razantní projektil poslal do boční sítě. Vzápětí se na opačné straně dral do úniku Boadu, ale v zakončení byl dostižen Martínezem a v těžké pozici už pálil nepřesně.

Přesně po odehrané čtvrthodině stanul na pravé straně osamocený Stengs, avšak trefil jen před sebou stojícího spoluhráče Midtsjøa. V následujícím průběhu se hrálo nahoru-dolů, nicméně další gólová možnost se zrodila až ve 36. minutě. Marocký ostrostřelec Ziyech napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho skákavý pokus proletěl asi o půl metru vedle levé tyče. Vzápětí předvedl hezkou individuální akci na levém křídle Idrissi a o kousek se trefil do boční sítě.

Dvě minuty před poločasovou přestávkou přistrčil Huntelaar balón van de Beekovi do největší šance prvního poločasu. Záložník však ve stoprocentní možnosti selhal a přízemní střelou minul vzdálenější konstrukci o centimetry. Ve druhém dějství se pokračovalo ve vysokém tempu. Po necelé hodině hry poslal přízemní centr do ohně Ziyech a brankáři Bizotovi vypadl míč z náruče, jenomže dorážející Huntelaar ho do sítě neprotlačil.

V 61. minutě zkusil štěstí z osmnácti metrů aktivní Ziyech a pozorný Bizot vyrazil jeho ránu před sebe. Za dalších šest minut hlavičkoval stejný hráč po přímém volném kopu z hloubi pole do tyče, případná branka by stejně neplatila kvůli ofsajdu. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem napřáhl z pětadvaceti metrů Schuurs a Bizot měl co dělat, aby tuto bombu odvrátil do strany.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v hodině dvanácté udeřil Boadu. Teprve osmnáctiletý útočník s ghanskými kořeny zužitkoval v brankovém území Ajaxu rohový kop z levé strany od Midtsjøa a hlavou zblízka skóroval do bližšího spodního rohu. Hostům již na jakoukoliv odpověď prakticky nezbyl žádný čas. Svěřenci kouče Erika ten Haga na závěr tohoto roku přivítají předposlední Den Haag, AZ se pokusí uspět v Rotterdamu se Spartou.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - FC Utrecht 1:3

15.12.2019 16:45

Góly: 40. Orestis Kiomourtzoglou - 52. Bart Ramselaar, 70. Gyrano Kerk, 90+4. Bart Ramselaar

Heracles neudržel jednobrankové vedení z prvního poločasu nad Utrechtem a po zpackaném druhém poločase mu nakonec podlehl v poměru 1:3. V nejvyšší nizozemské soutěži tak nezvítězil podruhé za sebou a tabulkou se momentálně propadl na devátou pozici s pětadvaceti body. Hosté navázali na týden starý úspěch v Groningenu (1:0) a těsně před koncem tohoto roku nacházejí ztracenou formu, v tuto chvíli jsou pátí se šestadvaceti body.

Po úvodní opatrnější čtvrthodině se mohl z ničeho nic dostat do vedení Utrecht, ovšem Bahebeck svým pokusem z osmnácti metrů pouze olízl vnější část pravé tyče a míč skončil v zámezí. Ihned na to se po přímém volném kopu zjevil v nadějné pozici Janssen, jenomže z bezprostřední blízkosti hlavičkoval těsně vedle pravé konstrukce.

Pak se hra na více než dvacet minut vyrovnala, než mohl otevřít skóre nedělního střetnutí Dessers. Ten si rovnal míč na svou silnější nohu, nicméně trvalo mu to příliš dlouho a nakonec byl zablokován. Vzápětí se na opačné straně snažil změnit skóre Bahebeck, s jeho hlavičkovým pokusem směřujícím doprostřed branky si dokázal poradit brankář Blaswich.

Almelo otevřelo gólový účet zápasu pět minut před přestávkou. Německý záložník Orestis Kiomourtzoglou zužitkoval vynikající nahrávky od Brazilce Maura Júniora a prázdnou branku již neminul.

Hosté vstoupili do závěrečného dějství s mnohem větší aktivitou a v 52. minutě srovnali krok. Na krásnou kolmici Klaibera za obranu protivníka si seběhl Bart Ramselaar a chladnokrevnou střelou zblízka zavěsil do levé šibenice.

Za další čtyři minuty se na opačné straně postavil ke standardní situaci Júnior a razantním projektil orazítkoval pravou tyč. Poté mohl otočit vývoj Gyrano Kerk, ale jeho přízemní pokus brilantně zneškodnil Blaswich.

Stejný hráč přeci jen dostal Utrecht do vedení v 70. minutě. Tentokráte po několika odrazech míče stál ve správnou chvíli na správném místě a s dorážkou do poloodkryté branky už neměl větší problémy. V 88. minutě chtěl zařídit pro Heracles alespoň bod aktivní Júnior, po parádní kombinaci spoluhráčů jej ale reflexivně vychytal gólman Paes.

A tak Utrecht přidal v nastaveném čase definitivní pojistku. Podruhé v tomto klání skóroval Ramselaar, jenž po finální nahrávce od Emanuelsona překonal bezmocného Blaswiche.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 3:1

15.12.2019 14:30

Góly: 19. Steven Berghuis, 34. Steven Berghuis (pen.), 64. Steven Berghuis (pen.) - 84. Gastón Pereiro

Na stadionu De Kuip v Rotterdamu se odehrál skutečný šlágr. Feyenoord hostil PSV Eindhoven a zejména díky hattricku svého kapitána Stevena Berghuise zvítězil 3:1. Domácí zahrávali dva pokutové kopy a to se ukázalo jako klíčové, Eindhoven měl přitom spoustu příležitostí, jenomže se dokázal prosadit jen jednou.

PSV rozhodně neprožívá dobré období a kouč Mark van Bommel je pod čím dál větším tlakem. O něco spokojenější je určitě Dick Advoccat, jehož Feyenoord neprohrál před tímto duelem pět ligových zápasů v řadě.

V Rotterdamu začalo aktivně PSV, ale spalovalo jednu příležitost za druhou. V 9. minutě předvedli hosté vysoký presink a zakončení nůžkami v podání Malena skončilo jen na domácím stoperovi. Vzápětí pálil do připraveného Vermeera Ihattaren a po další akci pálil nad branku Bergwijn. V 19. minutě se urodila první šance Feyenoordu a rázem z toho byl gól. Sinisterra vracel balón zpětnou přihrávkou na vápno a hlavičkující Steven Berghuis otevřel střelecký účet utkání. A netrvalo to dlouho a Feyenoord se prosadil i podruhé. Po půlhodině hry si navedl balón ke středu Berguis a dobrou ranou jen prověřil Unnerstalla. Feyenoord pak ještě pokračoval v tlaku a po faulu na Sinisterra získal pokutový kop. Kapitán Steven Berghuis nezaváhal a zvýšil na 2:0 pro domácí.

Po změně stran byla snaha PSV opět patrná, ale neúčinná. V 52. minutě přišli hosté o zraněného Malena, který při pádu špatně dopadl a další pohroma na sebe nenechala dlouho čekat. Berghuis nastřelil ruku a na světě byla penalta s pořadovým číslem 2. Ani tentokrát Berghuis nezaváhal a po hodině hry zkompletoval hattrick.

Šance pak byly k vidění na obou stranách. Bergwijn se dostal až před Vermeera, který jeho pokus vytěsnil na rohový kop a na druhé straně pohrdl velkou šancí i Jorgensen. Krutou porážku PSV zmírnilo krásným gólem na 1:3, Pereiro si pohrál s obranou a lobem překonal Vermeera.

Více informací k zápasu

FC Emmen - Sparta Rotterdam 2:0

15.12.2019 12:15

Góly: 18. Sergio Peña (pen.), 29. Michael de Leeuw (pen.)

Fotbalisté Emmenu dokázali prolomit svou nelichotivou šňůru čtyř utkání v řadě za sebou bez ligové výhry a tentokráte díky dvěma proměněným pokutovým kopům již v úvodní půlhodině zdolali nováčka Spartu Rotterdam v poměru 2:0. Zápasu nescházel náboj a diváci viděli i mnoho vyložených možností, nicméně po druhé penaltě se dalšího gólu nedočkali. Emmen se posunul na třinácté místo s osmnácti body, rotterdamskému týmu patří jedenáctá pozice s dvaceti body.

Po úvodní opatrné čtvrthodině se domácí okamžitě dostali do vedení. Ve vlastní šestnáctce se dopustil nedovoleného zákroku Mattheij a rozhodčí van de Graaf ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl peruánský záložník Sergio Peña a balón nechytatelně uklidil k levé tyčce. Přesně v polovině úvodního dějství mířil do pravého spodního rohu hostující Kolar a brankář Harush odvrátil balón fantastickým způsobem na rohový kop.

Emmen si vytvořil dvoubrankové vedení ve 29. minutě. Ache neodhadl dráhu letu míče a evidentně zahrál rukou, což van de Graafovi neuniklo a s pomocí videa si celou situaci ještě potvrdil. K pokutovému kopu se tentokráte odhodlal Michael de Leeuw a Harushe nechytatelně poslal na opačnou stranu. Zhruba deset minut před přestávkou chtěl definitivně rozhodnout Laursen, jeho dělovku z hranice šestnáctky však brilantně zlikvidoval hodně zaměstnaný Harush.

Emmen pokračoval v útočném snažení také ve druhém dějství. V 54. minutě nejprve zahrozil Kolar, jeho projektil ze střední vzdálenosti proletěl o centimetry nad břevnem. Asi o čtvrthodiny později si vytvořil ještě větší příležitost Chacon, jenomže svou ranou z mírného úhlu pouze orazítkoval pravou tyč. K dorážce se následně procpal Kolar a rozvlnil síť, ovšem jeho trefa neplatila vinou zřetelného ofsajdového postavení.

V 79. minutě se na stadionu De Oude Meerdijk chvěla branková konstrukce podruhé, když do ní zamířil Bijl z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů. Sparta se mohla vrátit zpět do hry o čtyři minuty později, ale průbojný Dervisoglu byl na poslední chvíli zablokován. Utkání tak skončilo domácím vítězstvím 2:0.

Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena se v závěrečném kole tohoto roku střetnou s Groningenem, hosté budou mít co napravovat proti vysoce favorizovanému Alkmaaru.

Více informací k zápasu

FC Twente - SBV Vitesse 0:3

14.12.2019 20:45

Góly: 51. Bryan Linssen, 61. Nouha Dicko, 72. Bryan Linssen

Vitesse po odvolání ruského trenéra Leonida Sluckiého konečně zabralo a tentokráte díky perfektnímu druhému poločasu zvítězilo na půdě Twente v poměru 3:0. Po pěti ligových porážkách v řadě a následné bezbrankové remíze s Feyenoordem se téměř po dvou měsících dočkalo tříbodového zisku a se sedmadvaceti body na kontě mu patří osmá pozice. Twente v Eredivisii nevyhrálo počtvrté za sebou a s devatenácti body se nachází na dvanáctém místě.

Domácí za svým soupeřem příliš nezaostávali ve statistice držení míče a celkem vyprodukovali podobný počet střel, Vitesse ho však vyškolilo z produktivity. První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak zvlášť atraktivní a za zmínku stojí pouze jedna šance z 6. minuty. Po hezkém centru do šestnáctky protivníka se opřel do balónu domácí Aitor Cantalapiedra a jeho dělovku musel u pravé tyče zneškodnit výtečný brankář Pasveer.

Hosté zahrozili dvěma pokusy mezi tři tyče, ale ani jeden nebyl pro gólmana Drommela příliš nebezpečný. Hosté vstoupili do druhého poločasu jako vyměnění a vedení si zajistili v 51. minutě. Po tečovaném centru z křídla přistál balón na kopačce kapitána Bryana Linssena a jeho přízemní pokus nechytatelně zapadl k pravé tyči. Neuběhly ani další tři minuty a v další obrovské možnosti stanul Nouha Dicko.

Ten se zjevil v brankovém území, jenomže stoprocentní příležitostí pohrdl a orazítkoval jen brankovou konstrukci. Byl to však právě Dicko, který krátce po hodině hry pojistil náskok Arnhemu. Reprezentační útočník Mali hostující v klubu z druholigového anglického Hullu se ocitl zcela osamocen před odkrytou brankou po přesně načasované nahrávce od slovinského kanonýra Matavže a nezaváhal.

Domácí se mohli vrátit zpět do hry o bodový zisk v 64. minutě, nicméně dorážející Busquets nedokázal zblízka překonat Pasveera. Vitesse definitivně rozhodlo o svém úspěchu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Podruhé v tomto střetnutí skóroval Linssen, jenž po další skvostné nahrávce Matavže neměl potíže se zakončením k levé konstrukci. Poté ještě vychytal Drommel aktivního Matavže a zabránil tak čtvrté pohromě ve své síti.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk 3:2

14.12.2019 19:45

Góly: 13. Mark Diemers, 45. Vitalie Damaşcan, 58. Vitalie Damaşcan - 8. Hans Mulder, 31. Clint Leemans

Důležitý souboj o záchranu lépe zvládla domácí Fortuna, která zdolala konkurenční Waalwijk nejtěsnějším poměrem 3:2 a na konto si tak připsala již svou pátou ligovou výhru v řadě před vlastními fanoušky. Díky tomu se znovu vzdálila sestupovým pozicím a nachází se na čtrnáctém místě s osmnácti body. RKC v sobotním střetnutí hned dvakrát vedlo, ale ani v jednom případě svůj náskok neudrželo a podruhé za sebou tak vyšlo bodově naprázdno.

Hosté se proto stále nacházejí ve velmi složité situaci, po polovině soutěže mají na kontě jen osm bodů a jsou beznadějně poslední osmnáctí, za sedmnáctým Den Haagem zaostávají o bodů pět. Přitom do tohoto duelu vstoupili nad očekávání dobře a poprvé se prosadili po osmi minutách hry. Krásný centr od rohového praporku vyslal Leemans a ve správnou chvíli na správném místě stál Hans Mulder, jenž hlavou zamířil přesně do pravé části branky.

Neuběhlo ovšem ani pět minut a Sittardu se podařilo srovnat krok. Šestadvacetiletý záložník Mark Diemers obdržel nahrávku do volného prostoru od Anghry a naprosto parádním projektilem zavěsil do levé šibenice, brankář Koşelev se snad nestačil ani ohlédnout. Hosty tento moment v žádném případě nepoložil a krátce po odehrané půlhodině znovu vedl. Potřetí v této sezóně Eredivisie se prosadil křídelník Clint Leemans.

Ten převzal míč od Darrena Maatsena a na nic příliš nečekal, svou povedenou ránu umístil k levé konstrukci mimo dosah marně se natahujícího Koşeleva. Hostům však vedení opět nevydrželo příliš dlouho, v poslední minutě úvodního dějství skóroval Vitalie Damaşcan. Pořádný kus práce odvedl Ciss a pak ukázkovou přihrávkou vybídl ke skórování právě Damaşcana, jenž tvrdou dělovkou doprostřed branky propálil bezmocného gólman Vaessena.

Moldavský reprezentační útočník otočil vývoj střetnutí ani ne čtvrthodinu po výměně stran. I v tomto případě zafungovala jeho spolupráce s Cissem, když po brilantním pasu ze strany hlavičkoval prudce k levé tyči kolem Vaessena. V 83. minutě si Waalwijk výrazně zkomplikoval situaci, přímou červenou kartu od rozhodčího Kamphuise totiž uviděl Maatsen. RKC i v oslabení bylo blízko alespoň k nerozhodnému výsledku, jenomže se střelu Bilateho z hranice šestnáctky si v samém závěru poradil famózní Koşelev.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - PEC Zwolle 1:2

14.12.2019 19:45

Góly: 77. Aaron Bastiaans - 11. Kenneth Paal, 24. Pelle Clement

Venlo nepotvrdilo dobrou formu před vlastním publikem a v důležitém souboji o setrvání v nejvyšší nizozemské soutěži podlehlo konkurenčnímu Zwolle nejtěsnějším poměrem 1:2. O zápase rozhodly už úvodní minuty, kdy domácí Venlo inkasovalo hned dvakrát. Zhruba čtvrthodiny před koncem sice dokázalo snížit, jenomže ve zbývajícím průběhu se na kýžené vyrovnání již nezmohlo.

Venlo proto kleslo v tabulce na šestnáctou barážovou příčku s patnácti body právě o bod za svého sobotního rivala, jemuž momentálně patří patnácté místo. Zwolle začalo velmi aktivně a po jedenácti minutách přetavilo svou první vážnější příležitost ve vedoucí trefu. Thy ukázal výborný přehled a poslal přihrávku do volného prostoru před hranicí pokutového území, odkud tvrdě vypálil Kenneth Paal a nekompromisně se trefil do pravého horního růžku.

Hosty tento moment výrazně povzbudil a v polovině úvodní půle skórovali podruhé. K cennému vítězství je ještě více přiblížil třiadvacetiletý záložník Pelle Clement, který se opřel do balónu z první po perfektním centru od Lama a s přehledem ho usměrnil k bližší konstrukci. Domácí se poprvé ozvali až zhruba deset minut před přestávkou, nicméně proti dělovce Opokua směřující pod břevno fantasticky zasáhl připravený gólman Zetterer.

V samém závěru prvního dějství si další dvě solidní možnosti vypracovalo Zwolle. Do obou se probojoval van Crooij, jenž nejprve nevyzrál na brankáře Kirschbauma přízemním pokusem k pravé tyči, v nastaveném čase pak promarnil ještě větší šanci a z bezprostřední blízkosti mířil pouze do horní tyčky. Po změně stran tempo hry lehce opadlo a k dalšímu vzrušení došlo až krátce po hodině hry.

Definitivně rozhodnout chtěl Hamer, který předvedl nádherné sólo téměř přes půl hřiště, avšak na závěr vyprášil jen rukavice pozorného Kirschbauma. Vzápětí se na opačné straně blýskl jeho protějšek Zetterer, jenž zblízka napoprvé vychytal Soriana a poté zlikvidoval i střelu Huibertse. V 67. minutě spálil obrovskou tutovku Thy, když ve stoprocentní pozici trestuhodně minul břevno o několik decimetrů. O deset minut později snížil Aaron Bastiaans po ukázkové kolmici Sinclaira mezi dva protihráče, perfektní ranou totiž vymetl všechny pavučiny v pravé šibenici. Nicméně ke smůle Zwolle to byla poslední gólová možnost utkání.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Groningen 1:1

14.12.2019 18:30

Góly: 42. Tomáš Necid - 20. Gabriel Gudmundsson

Den Haag nedokázal přerušit svou šesti zápasovou šňůru bez vítězství a tentokráte i zásluhou trefy Tomáše Necida remizoval s Groningenem v poměru 1:1. Třicetiletý Čech se zapsal do statistik po dvou duelech bez vstřelené branky a se šesti zásahy je suverénně nejlepším střelcem ADO. Hosté nedokázali naplno bodovat počtvrté v řadě, nicméně po nerozhodném výsledku alespoň prolomili sérii dvou porážek za sebou.

Domácí se stále nacházejí v sestupovém pásmu, se třinácti body jim patří až předposlední sedmnácté místo. Groningen doposud vybojoval o devět bodů více a je desátý. Sobotní utkání provázely velké emoce, neboť v nich byly k vidění hned tři červené karty. První větší příležitost se zrodila přesně po dvaceti minutách a hned byla gólová. Krásnou individuální akci předvedl Gabriel Gudmundsson a pak parádní ranou zakončil do pravého spodního rohu.

Zhruba pět minut před výměnou stran mohl navýšit náskok hostujícího klubu Asoro, nicméně proti byl připravený brankář Koopmans. Ve 42. minutě přišla Necidova chvíle. Ten vyskočil nejvýše do vzduchu po přímém volném kopu od Toma Beugelsdijka a povedenou hlavičkou uklidil míč do levé šibenice, gólman Padt neměl absolutně žádný nárok. Vzápětí se dopustil ostřejšího zákroku Deyovaisio Zeefuik a rozhodčí Kooij mu nejprve udělil žlutou kartu.

Nicméně po prozkoumání videozáznamu svůj výrok změnil a rovnou vytáhl červenou kartu, Zeefuika proto poslal velmi brzy do útrob stadionu. Hosté i v oslabení drželi se svým konkurentem krok a po necelé hodině hry si dokonce mohli vzít zpět ztracené vedení. Solidní šanci promarnil Sierhuis, jenž svým projektilem z dvanáct metrů rozezněl pravou konstrukci. Domácí podruhé dopravili balón do sítě v 66. minutě.

Povedlo se to zkušenému Falkenburgovi, jenomže ten si zpracoval míč rukou a gól byl tedy odvolán. Přesně o čtvrt hodiny později si hostující trenér Danny Buijs neodpustil nepatřičnou poznámku směrem ke Kooijovi a hlavní arbitr byl nekompromisní, z kapsičky totiž vytáhl červenou kartu. Ve třetí nastavené minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě také domácí Beugelsdijk, nicméně tento moment již neměl na vývoj zápasu žádný vliv.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Willem II 1:2

13.12.2019 20:00

Góly: 22. Rodney Kongolo - 9. Vangelis Pavlidis, 43. Mike Trésor Ndayishimiye

Tilburg pokračoval ve svém pohádkovém ligovém tažení i v páteční předehrávce 17. kola a tentokráte překvapil na půdě Heerenveenu, když zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. Po brzkém vedení soupeř sice srovnal, ovšem o úspěchu Willemu rozhodl ještě do přestávky Mike Trésor Ndayishimiye. Domácí prozatím zůstávají na pátém místě se sedmadvaceti body, hosté poskočili na úžasnou třetí pozici s dvaatřiceti body o šest bodů za druhý Alkmaar.

První větší příležitost tohoto souboje byla k vidění již po necelých deseti odehraných minutách a Tilburg se po ní hned dostal do vedení. Úžasnou individuální akci předvedl teprve jednadvacetiletý řecký útočník Vangelis Pavlidis a následnou parádní střelou usměrnil balón do levého spodního rohu mimo dosah bezmocného brankáře Hahna. Zhruba v polovině úvodního dějství byl blízko k vyrovnání dánský kanonýr Odgaard.

Ten obdržel precizní přihrávku do šestnáctky protivníka a po efektivním zpracování okamžitě vypálil, jeho razantní projektil vytěsnil gólman Wellenreuther na tyč a míč pak skončil v zámezí. Ještě v téže minutě dokázal Heerenveen přeci jen srovnat krok. Po hezkém pasu před branku se dostal k hlavičce Botman a našel zcela osamoceného Rodneyho Kongola, jenž se střelou do odkryté branky neměl žádné problémy.

Hosty tento moment v žádném případě nepoložil a ztracené vedení si vzali zpět ve 43. minutě. Teprve dvacetiletý belgický záložník Ndayishimiye se opřel do odraženého balónu z hranice pokutového území a jeho ukázková rána zapadla přímo do levé šibenice, Hahn se stačil pouze ohlédnout. Po změně stran tempo přeci jen opadlo, Willem začal hrát na jistotu a vyložených možností tak výrazně ubylo.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl podruhé dorovnat náskok protivníka Veerman, jenže z patnácti metrů minul pravou konstrukci o decimetry. V 87. minutě mohl na opačné straně definitivně rozhodnout Pavlidis, ale svou dělovkou z dvaceti metrů orazítkoval pravou tyč. Svěřence trenéra Adrieho Kostera však tato neproměněná příležitost mrzet nemusela, jednobrankový odstup totiž s přehledem udrželi až do samotného konce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax17132252:1541
2.AZ Alkmaar17132239:841
3.Willem II17102527:2232
4.PSV Eindhoven1794438:2231
5.FC Utrecht1792632:2329
6.Feyenoord Rotterdam1777330:2628
7.SC Heerenveen1776428:2127
8.SBV Vitesse1783629:2427
9.Heracles Almelo1774630:2525
10.FC Groningen1764719:1822
11.Sparta Rotterdam1755724:3020
12.FC Twente1754826:3419
13.FC Emmen1753920:3218
14.Fortuna Sittard1753923:4218
15.PEC Zwolle17511124:3816
16.VVV Venlo17501217:4115
17.ADO Den Haag17341018:3113
18.RKC Waalwijk17221319:438

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
DieryVonry

Kdo by to řekl, že se ještě chytí, joo, kdyby se vrátil do Slávky, tak to by po něm asi Šilhavý ještě sáhl!

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenooooord!

Reagovat
Baronne

Sadílek je zraněnej?

Reagovat
AjaxFans

Bude to velký boj na Afasu

Reagovat
AjaxFans

Tak vetší, než jsem čekal

Reagovat
smazaný uživatel

chce to útočníka...Tadič nedáva góly

Reagovat
AjaxFans

Tadic z formy a kdo góly dával,tak je zraněný.Ale nedat žlutou na ten faul na jeho koleno

Reagovat
afc ajax

Toto je už trénerská otázka takto si posrať sezónu za týždeň .... Hlavne že mladý útočníci sedia na lavičke

Reagovat
smazaný uživatel

nechápem čo neskúsi Gravenbercha, Traorého...a čo Varela? nehral ani raz..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
montaigne33

Fakt krutý týden Ale jedeme dál, ať žije Ajax!!! Na 90% bych měl být na víkend v Leidenu- chtěl bych se dostat na předvánoční zápas Ajaxu

Reagovat
Stiksxx

Tak už jsme vyhodili Marka.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele