17. kolo
14.12.2019 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Den Haag se díky další brance Tomáše Necida rozešel smírně s Groningenem

Den Haag nedokázal přerušit svou šesti zápasovou šňůru bez vítězství a tentokráte i zásluhou trefy Tomáše Necida remizoval s Groningenem v poměru 1:1. Třicetiletý Čech se zapsal do statistik po dvou duelech bez vstřelené branky a se šesti zásahy je suverénně nejlepším střelcem ADO. Hosté nedokázali naplno bodovat počtvrté v řadě, nicméně po nerozhodném výsledku alespoň prolomili sérii dvou porážek za sebou.

Domácí se stále nacházejí v sestupovém pásmu, se třinácti body jim patří až předposlední sedmnácté místo. Groningen doposud vybojoval o devět bodů více a je desátý. Sobotní utkání provázely velké emoce, neboť v nich byly k vidění hned tři červené karty. První větší příležitost se zrodila přesně po dvaceti minutách a hned byla gólová. Krásnou individuální akci předvedl Gabriel Gudmundsson a pak parádní ranou zakončil do pravého spodního rohu.

Zhruba pět minut před výměnou stran mohl navýšit náskok hostujícího klubu Asoro, nicméně proti byl připravený brankář Koopmans. Ve 42. minutě přišla Necidova chvíle. Ten vyskočil nejvýše do vzduchu po přímém volném kopu od Toma Beugelsdijka a povedenou hlavičkou uklidil míč do levé šibenice, gólman Padt neměl absolutně žádný nárok. Vzápětí se dopustil ostřejšího zákroku Deyovaisio Zeefuik a rozhodčí Kooij mu nejprve udělil žlutou kartu.

Nicméně po prozkoumání videozáznamu svůj výrok změnil a rovnou vytáhl červenou kartu, Zeefuika proto poslal velmi brzy do útrob stadionu. Hosté i v oslabení drželi se svým konkurentem krok a po necelé hodině hry si dokonce mohli vzít zpět ztracené vedení. Solidní šanci promarnil Sierhuis, jenž svým projektilem z dvanáct metrů rozezněl pravou konstrukci. Domácí podruhé dopravili balón do sítě v 66. minutě.

Povedlo se to zkušenému Falkenburgovi, jenomže ten si zpracoval míč rukou a gól byl tedy odvolán. Přesně o čtvrt hodiny později si hostující trenér Danny Buijs neodpustil nepatřičnou poznámku směrem ke Kooijovi a hlavní arbitr byl nekompromisní, z kapsičky totiž vytáhl červenou kartu. Ve třetí nastavené minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě také domácí Beugelsdijk, nicméně tento moment již neměl na vývoj zápasu žádný vliv.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele