Eredivisie - preview 17. kola

13.12.2019, 08:23, aktualizováno 15.12.2019, 08:46
Previews
Ajax za sebou má hodně nepovedený týden a před sebou pak další náročný úkol, v neděli odpoledne se představí na půdě rozjetého Alkmaaru, ten se v případě výhry dotáhne na mistra. Feyenoord v dalším atraktivním duelu hostí PSV Eindhoven, na fotbal dnes jdou i fanoušci v Emmenu a Almelu...
FC Emmen - Sparta Rotterdam  (neděle 12:15)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.75 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
Dva nizozemští giganti neprožívají příliš povedený podzim. Ba naopak je pro ně spíše zklamáním. Feyenoord i PSV nejsou v Eredivisie na pozicích, na kterých by se chtěly nacházet, a zároveň se oba ve čtvrtek rozloučily se svým působením v evropských pohárech. Ve vzájemném souboji tak budou hledat před vánočními svátky jakoukoli vzpruhu.

Domácí se v podstatě pohybují jen ve středu průběžného pořadí. Na konci října se rozhodli pro výměnu trenéra a Jaapa Stama nahradil Dick Advocaat, pod jehož vedením se mužstvo přece jenom zlepšilo a třeba v lize neprohrálo už pětkrát za sebou, pořád však svoje ambice nijak nenaplňují. Naposledy sehráli těžký duel v Evropské lize na půdě Porta.

Velkému portugalskému favoritovi odolávali opravdu slušně, nakonec si ale odvezli porážku a skončili v základní skupině v těžké konkurenci jako poslední. "Nezasloužili jsme si ten výsledek," mínil Advocaat. "Branky jsme inkasovali straně lacino. Vidím ovšem, jak rosteme. I proto jsme v uplynulých několika týdnech mohli hrát s prakticky stejnou sestavou."

Feyenoord ztrácí na eindhovenského soka šest bodů, aby se mu tedy aspoň nějakým způsobem přiblížil, potřeboval by urvat všechny body. "Je to pro nás skvělá příležitost, jak získat odměnu za naší práci," těšil se na duel rotterdamský stratég. "Potřebujeme přetavit výkon ze čtvrtka i do nynějšího mače. Kritizovat přístup mých hráčů nemůžu."

Co se absencí na domácí straně týče, v podstatě se nic moc nezměnilo, do kupy se dal aspoň naplno Justin Bijlow. Chybět ovšem jinak stále budou Kenneth Vermeer, Edgar Ié, Sven van Beek, Ridgeciano Haps a Rick Karsdorp. "Hra, kterou jsme předváděli v Portu, je pro naši budoucnost pozitivní. Nechybělo vysoké tempo ani nápad," dodával Advocaat.

PSV v Evropské lize naposledy uhrálo jen plichtu s Rosenborgem. Nutno však podotknout, že motivaci asi nemělo takovou, neboť postoupit do další fáze stejně nemohlo. "Hodně mých hráčů vůbec poprvé zažívá pocit, že musíme vyhrát týden co týden. Všechny naše výsledky mají co do činění ze zkušenostmi a sebedůvěrou," říkal kouč Mark van Bommel.

Mizérii prožívali Boeren především od půlky října do půlky listopadu. V minulých třech ligových kolech jako by však svoje rezultáty aspoň nějakým způsobem ustálili. A získali celkem sedm bodů z možných devíti. "Když budeme hrát v Rotterdamu odvážně, máme šanci uspět. Zrovna teď je čas ukázat to nejlepší, co umíme," burcoval van Bommel.

Jeho svěřenci se zřejmě budou muset vypořádat s agresivním fotbalem, se kterým na ně Feyenoord už několikrát v předchozích případech vyrukoval. "Musím na to své chlapce připravit," potvrzoval hostující kouč, jemuž budou chybět zranění Sam Lammers a Yanick van Osch, otazník pak visí nad starty Ritsua Doana i českého rodáka Michala Sadílka.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Vermeer - Malacia, Senesi, Botteghin, Geertruida - Toornstra, Kökçü, Fer - Berghuis, Jørgensen, Sinisterra
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Sadílek, Viergever, Schwaab, Dumfries - Thomas, Rosario - Doan, Ihattaren, Bergwijn - Malen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.84 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AZ Alkmaar - AFC Ajax  (neděle 16:45)
Tradičním šlágrem jarní nebo podzimní části nizozemské nejvyšší soutěže je většinou souboj Ajaxu s PSV, ovšem vzhledem k aktuální situaci je tomu jinak. V tomto ročníku se totiž nadmíru dobře vede Alkmaaru, který se momentálně nachází na druhém místě se ziskem osmatřiceti bodů a před třetím PSV má náskok sedmi bodů. Za svým nedělním rivalem z Amsterdamu zaostává pouze o tři body a při případném úspěchu se na něj může dotáhnout.

AZ v této sezóně zatím prohrál pouze dvakrát a hned dvanáctkrát zvítězil. Do skvěle ligové formy se dostal koncem října v Eindhovenu, kde senzačně porazil PSV 4:0 a od té doby drží sérii šesti vyhraných střetnutí v řadě za sebou. Navíc ani v jednom z nich neinkasoval, jeho šňůra bez obdržené branky momentálně činí těžko uvěřitelných 567 minut. A nyní v klíčovém duelu o titul podzimního mistra určitě bude chtít tuto bilanci prodloužit.

Svěřenci trenéra Arneho Slota zvládli i své vstoupení v základní skupině Evropské ligy, když nakonec postoupili do další fáze z 2. místa. Ve čtvrtek bojovali o první místo ve skupině na půdě anglického Manchesteru United a potřebovali zvítězit, ale na svého protivníka nestačili jasně po výsledku 0:4. Ajax zažil v uplynulém týdnu velké zklamání, neboť nedokázal postoupit do osmifinále Ligy mistrů a semifinále z loňské sezóny proto neobhájí.

V úterý přivítal španělskou Valencii a k postupu nesměl prohrát, jenomže v polovině úvodního dějství inkasoval a až do závěrečného hvizdu se mu nepodařilo srovnat krok. Kvůli tomu skončil třetí s deseti body o bod za španělským rivalem i anglickou Chelsea a zahraje si jen vyřazovací fázi Evropské ligy. "Samozřejmě nás to strašně mrzí, byli jsme blízko. Nedá se nic dělat, už v nedělí nás čeká další těžký zápas s Alkmaarem," řekl smířeně hostující kouč Erik ten Hag.

AFC neskórovalo dvakrát po sobě, což u něj není příliš zvykem. V páteční předehrávce 16. kola totiž senzačně podlehlo před vlastními fanoušky Tilburgu (0:2) a utrpělo vůbec první sezónní porážku v Eredivisii. "Měli jsme v hlavách utkání s Valencií, bohužel výpadek formy se na nás v následujícím střetnutí lehce podepsal. Do konce sezóny nám zbývají dva zápasy a v obou chceme zvítězit," dodal vzápětí ten Hag.

Tomu v uplynulých dvou případech chyběl nejlepší ligový střelec Quincy Promes kvůli svalovému zranění a jeho absence byla znát, nastoupit by nemusel ani v Alkmaaru. "Nechceme se na to vymlouvat, máme dost široký kádr. Je sice pravdou, že nás umí podržet v důležitých chvílích, ale jen na něm naše hra nestojí. AZ je ve skvělé formě a má neuvěřitelnou sílu, musíme na něj být stoprocentně připravení," prohlásil závěrem lodivod AFC.

Ten do nedělního šlágru určitě nenasadí Nerese (poraněné koleno), kvůli stejnému zranění nebude pravděpodobně hrát ani Maročan Labyad. Jeho protějšek Slot postrádá Řeka Hatzidiakose (potíže s kolenem), otazník visí nad startem Vlaara či Gudmundssona. Domácí až do března letošního roku prohráli s Ajaxem čtyřikrát za sebou, teprve naposledy se jim ho podařilo zdolat nejtěsnějším poměrem 1:0.

"Je to pro nás jeden z nejdůležitějších duelů první poloviny sezóny. Bitvy s Ajaxem mají speciální náboj za každé situace, teď to bude ještě znásobené aktuálním pořadím v tabulce. Potřebujeme se připravit na napadání protivníka hluboko na útočné polovině, soupeř dokáže být velmi nebezpečný i ze standardních situací. K úspěchu povede jen výborná produktivita a maximální koncentrace," má jasno jednačtyřicetiletý Slot.
AZ Alkmaar - pravděpodobná sestava:
Bizot - Wijndal, Wuytens, Clasie, Svensson - Wit, Koopmeiners, Midtsjø - Idrissi, Boadu, Stengs
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Tagliafico, Blind, Veltman, Mazraoui - Álvarez, Martínez - Ziyech, van de Beek, Lang - Tadič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.77 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - FC Utrecht  (neděle 16:45)
Utrecht v uplynulých čtyřech kolech hned třikrát prohrál, spadl tedy z průběžné čtvrté pozice o něco dolů, naposledy ovšem na cizím hřišti skolil Groningen a rád by v tomhle nastoleném trendu pokračoval i nadále, aby se do vánočních svátků zase mohl ocitnout v popředí. Představí se nyní v Almelu, které doposud získalo pouze o jeden bod méně.

Mělo by se tedy jednat o vyrovnané měření sil, které vyloženého favorita rozhodně nemá. Heracles před vlastními fanoušky působí vždy nepříjemným dojmem, vždyť před nimi už zvítězilo pětkrát z osmi případů. "Bude to pro nás další těžký venkovní duel," přiznával hostující kouč John van den Brom, jemuž bude chybět zraněný Adrián Dalmau.

Jeho tým měl v předchozích zápasech velké potíže skórovat. Jako by si na začátku listopadu vystřílel své náboje proti Fortuně, které nasázel hned šest branek. Ajaxu, Alkmaaru ani Waalwijku pak nevsítil vůbec žádný. Mimochodem na svůj premiérový přesný zásah v dresu Utrechtu stále čeká Václav Černý, jenž v minulém kole dostal šanci od začátku.

Není vůbec vyloučeno, že se v úvodní jedenáctce objeví znovu, a to vedle obvyklé opory Sandera van de Streeka a nejlepšího střelce mužstva Gyrana Kerka. "Víme o Heraclesu, že doma nejenže uzmul už spoustu bodů, ale také že je v útoku dost produktivní," vyjmenovával van den Brom, jehož mančaft letos venku získal slušných jedenáct bodů z osmi klání.

V předchozích sezónách se Utrechtu na svého soka poměrně slušně dařilo. Loni se s ním utkal v baráži o Evropskou ligu, dvakrát zvítězil a dokonce neinkasoval ani branku, i v základní části ho dvakrát skolil vyšším rozdílem. Naposledy s ním padl v březnu roku 2017. "Tyhle statistiky mají v podstatě nulovou záruku," mávl nad tím rukou hostující lodivod.

Heracles sice na začátku listopadu nečekaně prohrálo na půdě posledního Waalwijku, od té doby však neuzmulo body pouze s vedoucím Ajaxem. Celkově udržuje jakousi stabilní výkonnost, před týdnem remizovalo na půdě Sparty. Domácí trenér Frank Wormuth se nyní nebude moci spolehnout na zraněného Jespera Drosta a Navaja Bakboorda.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 3.69 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ADO Den Haag - FC Groningen  (sobota 18:30)
Fotbalisté Den Haagu se téměř po polovině letošního ročníku nacházejí v obtížné situaci, a co nejdříve se tak potřebují zvednout. V dosavadních šestnácti zápasech vybojovali pouhých dvanáct bodů a nacházejí se na předposledním sedmnáctém místě, nyní budou mít šanci rozšířit své konto proti Groningenu. Hosté se v posledních kolech také lehce zasekli a jejich strmý vzestup ustal, proto jim s jednadvaceti body patří desáté místo.

Domácí celek by se rád pohyboval alespoň ve středu tabulky, jenomže k tomu má momentálně hodně daleko. Naposledy se radoval z tříbodového zisku zhruba před měsícem a půl, kdy senzačně zvítězil v Arnhemu (2:0), od té doby vypadl z národního poháru a v pěti utkáních získal jen tři body. Nerozhodné výsledky uhrál s Heerenveenem (1:1), Willemem (3:3) i naposledy s Twente (0:0), porážky utrpěl od Sittardu (0:1) a Heraclesu (0:4).

Vedení klubu na začátku prosince zareagovalo a po dvou a půl letech odvolalo trenéra Fonse Groenendijka, tým minimálně do konce tohoto roku povede jeho asistent Dirk Heesen. "Našim úkolem je co nejdříve stabilizovat výkonnost a pokusit se pravidelně bodovat. Nebude to jednoduché, konkurence je opravdu velká, avšak my se to pokusíme zvládnout. Groningen je těžký soupeř, ale dá se porazit," uvedl pro klubové stránky záložník ADO Lex Immers.

Hosté se naposledy radovali z výhry začátkem listopadu, od té doby získali ve třech ligových duelech jediný bod. Po úspěchu v Arnhemu (2:1) dosáhli na cenný bod s Feyenoordem (1:1), pak ovšem překvapivě prohráli v Sittardu (0:1) a stejným poměrem podlehli minule i Utrechtu. V loňském vzájemném měření sil by vždy úspěšnější domácí výběr. Den Haag nejprve zvítězil 1:0, nicméně v následné jarní odvetě prohrál naprosto totožným výsledkem.

Heesen zřejmě i tentokráte nasadí do základní jedenáctky českého krajánka Tomáše Necida, i když ten dvakrát za sebou vyšel naprázdno. Oba dva celky mohou vzácně počítat s kompletními výběry. "Den Haag nám ukáže svou houževnatost, tím jsem si jist. V uplynulých střetnutích jsme nedokázali proměňovat vyložené šance, v tomto ohledu se musíme o hodně zlepšit," myslí si stratég FC Danny Buijs.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.46 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fortuna Sittard - RKC Waalwijk  (sobota 19:45)
Fortuna na začátku sezóny tápala a nemohla najít recept, jak se alespoň přiblížit k vytouženému středu tabulky. Nicméně pak začala sázet na úspěchy před vlastním publikem a určitě v tom hodlá pokračovat i nadále. Momentálně se nachází na čtrnáctém místě s patnácti body, v domácím prostředí zvítězila již pětkrát v řadě a hned v šesti případech neprohrála. Nyní může prodloužit svou bilanci proti poslednímu Waalwijku.

Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho měli po sedmi ligových kolech na kontě jen dva body. Zlepšení přišlo po bezbrankové remíze se Spartou, vzápětí si dokázali poradit s Feyenoordem (4:2), Venlem (4:1), Den Haagem i Groningenem (v obou případech 1:0). Venku je to z jejich pohledu stále velká bída, neboť ze hřišť soupeřů si přivezli jediný bod a v tomto ohledu jsou společně s Emmenem vůbec nejhorší v celém osmnáctičlenném poli.

Uplynulý víkend zavítali do Eindhovenu a na půdě vysoce favorizovaného PSV utrpěli obrovský debakl 0:5. "Ani nevím, čím to je. Doma těžíme ze známého prostředí, daří se nám střelecky a soupeře udoláváme bojovností. Jakmile ale opustíme náš stadion, tak hrajeme ustrašeně a nedaří se nám. V následujícím průběhu s tím musíme pracovat, jinak bychom mohli litovat," snaží se hledat řešení Ultee.

Tomu budou scházet Francouz Dianessy (poraněné koleno) a Fernandes, hosté nemohou využít služeb Drosta s Elbersem (potíže se zadním stehenním svalem). Naopak do nominace se po dlouhé době vrátil obránce Dammers, jenž byl mimo hru přesně rok vinou vážného zranění kolenních vazů. RKC si v této sezóně vede ještě mnohem hůře. Po pětiletém čekání na návrat do nejvyšší nizozemské soutěže získalo v jedenácti kolech jediný bod.

Poslední dobou se však zlepšilo, porazit dokázalo silné Heracles (2:0) i Utrecht (1:0) a nerozhodný výsledek si připsalo na konto s Emmenem (1:1). Minule přivítalo Heerenveen a k bodům také nemělo daleko, nakonec svému soupeři podlehlo 1:3. "I když se na první pohled může zdát, že to bude snadná úloha, tak já tvrdím opak. Waalwijk si konečně zvykl na prvoligové tempo a bude velmi nepříjemný ve všech ohledech," dodal Ultee opatrně.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.90 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - PEC Zwolle  (sobota 19:45)
Venlo ani Zwolle na tom nejsou v ligové tabulce zrovna nejlépe a shodně bojují o udržení. Jen o chlup lépe si vede domácí celek, který v dosavadním průběhu vybojoval patnáct bodů a nachází se na patnáctém místě, za třináctým Emmenem zaostává vinou horšího skóre. PEC prozatím získalo o dva body méně a je šestnácté, na poslední Waalwijk má náskok pěti bodů. Za mírného favorita bude přeci jen považováno VVV.

To totiž v předchozích dvou domácích duelech zvítězilo, když před třemi týdny udolalo Twente (2:0) a po těsné porážce 0:1 na půdě silného Alkmaaru naposledy přehrálo Emmen (2:0). Očividně mu pomohla změna na trenérském postu, po odvolání trenéra Roberta Maaskanta usedl na lavici padesátiletý Jay Driessen a hned dodal týmu nový impuls. Ten v sobotním utkání očekává lehce nervózní průběh.

"My jsme poslední dvě domácí zkoušky zvládli a může se stát, že na nás dolehne mírný tlak. Samozřejmě chceme hrát opět aktivně se správně zvolenou taktickou variantou, nicméně Zwolle určitě bude bojovat a kvalita mu v žádném případě nechybí. V nejbližší době si myslím, že půjde nahoru, proto musíme být stoprocentně připraveni. Všichni si uvědomují, že tato výhra by nám dodala potřebný klid do dalšího průběhu," řekl s jasným cílem Driessen.

Hosté v předchozích šesti ligových utkáních hned pětkrát prohráli a pouze jednou zvítězili. Po neúspěších s Heraclesem (0:4), Ajaxem (2:4) i s Twente (1:2) splnili povinnost proti konkurenčnímu Sittardu a porazili ho 3:1. Následně si po bojovném výkonu neodvezli ani remízu z Rotterdamu s místním Feyenoordem (0:1) a minule jasně podlehli AZ (0:3). V loňských vzájemných duelech se svým nadcházejícím konkurentem nebodovali (0:2, 2:4).

VVV nemůže nasadit Cattermola (poraněné koleno) a ani Verbonga se Sorianem, hostující stratég John Stegeman postrádá Reijnena, Paala, Saymaka, van Polena a zřejmě také Maročana Bel Hassaniho. "Bude to bitva se vším všudy, ani jeden tým nedá svou kůži zadarmo. My se chceme soustředit na vlastní hru a nesmíme se ničím rozptylovat. Kdo vstřelí první gól, tak bude hodně blízko k cennému úspěchu," řekl Stegeman pro klubové stránky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.59 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Twente - SBV Vitesse  (sobota 20:45)
Twente může být se svým návratem do nejvyšší soutěže spokojeno tak napůl, po slibném začátku se postupně začalo propadat tabulkou stále níže a momentálně není až zase tak vzdáleno sestupovým pozicím. Na druhou stranu zisk devatenácti bodů v šestnácti utkáních není úplně špatná bilance, která mu nyní zaručuje dvanácté místo. Vitesse v tuto chvíli hraje opravdu bídně a v předchozích pěti duelech získalo jediný bod.

SBV ještě koncem října bojovalo o přední příčky a daleko nebylo ani od vedoucího Ajaxu či PSV, pak ale začalo ztrácet. Zlom v jeho formě nastal ve 12. kole, kdy překvapivě prohrálo v Emmenu (1:2). Následně nedokázalo najít recept na Groningen (1:2), Spartu (0:2) a ani Heerenveen (2:3). Uplynulý víkend přivítalo Feyenoord a po kvalitním výkonu v defenzívě uhrálo s favoritem alespoň nerozhodný bezbrankový výsledek.

V Eredivisii již kleslo na devátou pozici se čtyřiadvaceti body a pohárové příčky se mu vzdálili. Ani celek z Enschede se nemůže pyšnit kdovíjak skvělou formou. Z posledního tříbodového zisku se radoval před měsícem proti Zwolle (2:1), od té doby nezískal ani bod ve Venlu (1:2), debakl 2:5 utrpěl od Ajaxu a před týdnem se rozešel smírně bez branek s Den Haagem. Oba dva sobotní protivníci na sebe naposledy narazili v předloňském ročníku.

Arnhem dokázal vybojovat čtyři body, po úvodním nerozhodném výsledku 1:1 rozdrtil protivníka vysoko 5:0. Ruský trenér Leonid Sluckij zareagoval na špatnou sérii Vitesse rezignací a koncem listopadu na lavičce klubu skončil, místo něho prozatímně vede tým sedmačtyřicetiletý Joseph Oosting a ten hned při své premiéře obral o body právě rotterdamského rivala. Jeho protějšek Gonzalo García očekává vyrovnaný duel.

"Vitesse se snaží nastartovat a dostalo nový impuls, což mu určitě může pomoci. My však hrajeme doma a nemyslím si, že bychom za ním příliš zaostávali. Šance na úspěch jsou podle mého názoru 50 na 50, rozhodovat by mohla produktivita," prohlásil uruguayský rodák. Tomu scházejí obránce Verhaegh a Španěl Matos, hosté nenasadí Musondu, Gonga či Dasu. Naopak po potížích s kolenem by se měl vrátit do základní sestavy Maročan Tannane.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.75 - 2.66
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - Willem II  (pátek 20:00)
Předposlední předehrávku Eredivisie v tomto roce obstarají týmy Heerenveenu a Willemu II, kterým se v poslední době shodně daří a momentálně bojují o pohárové příčky. Zvlášť dobře si vede celek z Tilburgu, jenže v posledních týdnech hned pětkrát zvítězil a především v uplynulém kole se postaral o naprostou senzaci. V tabulce se nachází na čtvrtém místě s devětadvaceti body, Heerenveen je hned za ním na páté příčce se sedmadvaceti body.

Domácí výběr neměl úplně nejlepší start do nového ročníku, postupně se ale zlepšoval a zaslouženě se dotáhl na přední pozice. V deseti předchozích duelech prohrál pouze jednou a to na půdě vysoce favorizovaného PSV, kterému podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2. Jinak se dokázal rozejít smírně s Groningenem i Den Haagem (v obou případech 1:1) a poté porazil Spartu (2:1), Vitesse (3:2) a před týdnem také poslední celek nizozemské ligy Waalwijk (3:1).

Hosté uplynulý měsíc nejprve zdolali PSV (2:1), minule zavítali do Amsterdamu a naprosto zaskočili vedoucí Ajax. Nejenže mu uštědřili vůbec první porážku v této sezóně (2:0), ale taktéž jako první s ním neinkasovali. Na nadcházejícího rivala se jim v uplynulých letech příliš nedařilo, neboť na něj hned pětkrát nestačili a jen jednou zvítězili. V předešlém ročníku s ním neuhráli ani bod, nejprve prohráli na jeho půdě 0:2 a v jarní odvetě utržili debakl 1:5

Současný kouč Heerenveenu Johnny Jansen bude mít k dispozici téměř kompletní výběr, chybět bude pouze dlouhodobě zraněný Ras. "Výhra Willemu proti Ajaxu nás všechny překvapila. Náš příští soupeř zvolil skvělou taktickou variantu a určitě mu pomohla i proměněná penalta. Je to pro nás velké varování, musíme být stoprocentně připravení i koncentrování," prohlásil s respektem k soupeři Jansen.

Jeho protějšek Adrie Koster nenasadí Lewise (poraněné koleno), Portugalce Queiróse (potíže se zadním stehenním svalem) a Zuijderwijka. "Proti Ajaxu se projevilo, že jsme v naprosté pohodě a alchymie v kabině funguje na jedničku. V tomto ročníku jsme jako první porazili Ajax a navíc nám patří čtvrté místo, co víc si přát? Na druhou stranu úspěchy jsou vrtkavé a my za žádnou cenu nesmíme usnout na vavřínech. Již teď nás totiž čeká další nesmírně složitý úkol," uvedl pro klubové stránky pětašedesátiletý Koster.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.13 - 4.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax16132152:1441
2.AZ Alkmaar16122238:838
3.PSV Eindhoven1694337:1931
4.Willem II1692525:2129
5.SC Heerenveen1676327:1927
6.FC Utrecht1682629:2226
7.Heracles Almelo1674529:2225
8.Feyenoord Rotterdam1667327:2525
9.SBV Vitesse1673626:2424
10.FC Groningen1663718:1721
11.Sparta Rotterdam1655624:2820
12.FC Twente1654726:3119
13.FC Emmen1643918:3215
14.Fortuna Sittard1643920:4015
15.VVV Venlo16501116:3915
16.PEC Zwolle16411122:3713
17.ADO Den Haag16331017:3012
18.RKC Waalwijk16221217:408

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rudnevs

Feyenoord vraj pod novým riaditelom Frankom Arnesenom prechádza na ten Moneyball systém po vzore Midtjyllandu. Prvá posila už prišla, nejaky Marcos Sensi za 7 miliónov. Čo na to hovoríte?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele