17. kolo
15.12.2019 12:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Emmen se po delší době dočkal, před vlastními fanoušky zdolal Spartu 2:0

Fotbalisté Emmenu dokázali prolomit svou nelichotivou šňůru čtyř utkání v řadě za sebou bez ligové výhry a tentokráte díky dvěma proměněným pokutovým kopům již v úvodní půlhodině zdolali nováčka Spartu Rotterdam v poměru 2:0. Zápasu nescházel náboj a diváci viděli i mnoho vyložených možností, nicméně po druhé penaltě se dalšího gólu nedočkali. Emmen se posunul na třinácté místo s osmnácti body, rotterdamskému týmu patří jedenáctá pozice s dvaceti body.

Po úvodní opatrné čtvrthodině se domácí okamžitě dostali do vedení. Ve vlastní šestnáctce se dopustil nedovoleného zákroku Mattheij a rozhodčí van de Graaf ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl peruánský záložník Sergio Peña a balón nechytatelně uklidil k levé tyčce. Přesně v polovině úvodního dějství mířil do pravého spodního rohu hostující Kolar a brankář Harush odvrátil balón fantastickým způsobem na rohový kop.

Emmen si vytvořil dvoubrankové vedení ve 29. minutě. Ache neodhadl dráhu letu míče a evidentně zahrál rukou, což van de Graafovi neuniklo a s pomocí videa si celou situaci ještě potvrdil. K pokutovému kopu se tentokráte odhodlal Michael de Leeuw a Harushe nechytatelně poslal na opačnou stranu. Zhruba deset minut před přestávkou chtěl definitivně rozhodnout Laursen, jeho dělovku z hranice šestnáctky však brilantně zlikvidoval hodně zaměstnaný Harush.

Emmen pokračoval v útočném snažení také ve druhém dějství. V 54. minutě nejprve zahrozil Kolar, jeho projektil ze střední vzdálenosti proletěl o centimetry nad břevnem. Asi o čtvrthodiny později si vytvořil ještě větší příležitost Chacon, jenomže svou ranou z mírného úhlu pouze orazítkoval pravou tyč. K dorážce se následně procpal Kolar a rozvlnil síť, ovšem jeho trefa neplatila vinou zřetelného ofsajdového postavení.

V 79. minutě se na stadionu De Oude Meerdijk chvěla branková konstrukce podruhé, když do ní zamířil Bijl z přímého volného kopu z pětadvaceti metrů. Sparta se mohla vrátit zpět do hry o čtyři minuty později, ale průbojný Dervisoglu byl na poslední chvíli zablokován. Utkání tak skončilo domácím vítězstvím 2:0.

Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena se v závěrečném kole tohoto roku střetnou s Groningenem, hosté budou mít co napravovat proti vysoce favorizovanému Alkmaaru.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele