17. kolo
14.12.2019 19:45 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Fortuna si tentokráte poradila s posledním Waalwijkem a na domácím stánku zvítězila popáté za sebou

Důležitý souboj o záchranu lépe zvládla domácí Fortuna, která zdolala konkurenční Waalwijk nejtěsnějším poměrem 3:2 a na konto si tak připsala již svou pátou ligovou výhru v řadě před vlastními fanoušky. Díky tomu se znovu vzdálila sestupovým pozicím a nachází se na čtrnáctém místě s osmnácti body. RKC v sobotním střetnutí hned dvakrát vedlo, ale ani v jednom případě svůj náskok neudrželo a podruhé za sebou tak vyšlo bodově naprázdno.

Hosté se proto stále nacházejí ve velmi složité situaci, po polovině soutěže mají na kontě jen osm bodů a jsou beznadějně poslední osmnáctí, za sedmnáctým Den Haagem zaostávají o bodů pět. Přitom do tohoto duelu vstoupili nad očekávání dobře a poprvé se prosadili po osmi minutách hry. Krásný centr od rohového praporku vyslal Leemans a ve správnou chvíli na správném místě stál Hans Mulder, jenž hlavou zamířil přesně do pravé části branky.

Neuběhlo ovšem ani pět minut a Sittardu se podařilo srovnat krok. Šestadvacetiletý záložník Mark Diemers obdržel nahrávku do volného prostoru od Anghry a naprosto parádním projektilem zavěsil do levé šibenice, brankář Koşelev se snad nestačil ani ohlédnout. Hosty tento moment v žádném případě nepoložil a krátce po odehrané půlhodině znovu vedl. Potřetí v této sezóně Eredivisie se prosadil křídelník Clint Leemans.

Ten převzal míč od Darrena Maatsena a na nic příliš nečekal, svou povedenou ránu umístil k levé konstrukci mimo dosah marně se natahujícího Koşeleva. Hostům však vedení opět nevydrželo příliš dlouho, v poslední minutě úvodního dějství skóroval Vitalie Damaşcan. Pořádný kus práce odvedl Ciss a pak ukázkovou přihrávkou vybídl ke skórování právě Damaşcana, jenž tvrdou dělovkou doprostřed branky propálil bezmocného gólman Vaessena.

Moldavský reprezentační útočník otočil vývoj střetnutí ani ne čtvrthodinu po výměně stran. I v tomto případě zafungovala jeho spolupráce s Cissem, když po brilantním pasu ze strany hlavičkoval prudce k levé tyči kolem Vaessena. V 83. minutě si Waalwijk výrazně zkomplikoval situaci, přímou červenou kartu od rozhodčího Kamphuise totiž uviděl Maatsen. RKC i v oslabení bylo blízko alespoň k nerozhodnému výsledku, jenomže se střelu Bilateho z hranice šestnáctky si v samém závěru poradil famózní Koşelev.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele