17. kolo
15.12.2019 16:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Utrecht otočil vývoj s Heraclesem a posunul se na páté místo Eredivisie

Heracles neudržel jednobrankové vedení z prvního poločasu nad Utrechtem a po zpackaném druhém poločase mu nakonec podlehl v poměru 1:3. V nejvyšší nizozemské soutěži tak nezvítězil podruhé za sebou a tabulkou se momentálně propadl na devátou pozici s pětadvaceti body. Hosté navázali na týden starý úspěch v Groningenu (1:0) a těsně před koncem tohoto roku nacházejí ztracenou formu, v tuto chvíli jsou pátí se šestadvaceti body.

Po úvodní opatrnější čtvrthodině se mohl z ničeho nic dostat do vedení Utrecht, ovšem Bahebeck svým pokusem z osmnácti metrů pouze olízl vnější část pravé tyče a míč skončil v zámezí. Ihned na to se po přímém volném kopu zjevil v nadějné pozici Janssen, jenomže z bezprostřední blízkosti hlavičkoval těsně vedle pravé konstrukce.

Pak se hra na více než dvacet minut vyrovnala, než mohl otevřít skóre nedělního střetnutí Dessers. Ten si rovnal míč na svou silnější nohu, nicméně trvalo mu to příliš dlouho a nakonec byl zablokován. Vzápětí se na opačné straně snažil změnit skóre Bahebeck, s jeho hlavičkovým pokusem směřujícím doprostřed branky si dokázal poradit brankář Blaswich.

Almelo otevřelo gólový účet zápasu pět minut před přestávkou. Německý záložník Orestis Kiomourtzoglou zužitkoval vynikající nahrávky od Brazilce Maura Júniora a prázdnou branku již neminul.

Hosté vstoupili do závěrečného dějství s mnohem větší aktivitou a v 52. minutě srovnali krok. Na krásnou kolmici Klaibera za obranu protivníka si seběhl Bart Ramselaar a chladnokrevnou střelou zblízka zavěsil do levé šibenice.

Za další čtyři minuty se na opačné straně postavil ke standardní situaci Júnior a razantním projektil orazítkoval pravou tyč. Poté mohl otočit vývoj Gyrano Kerk, ale jeho přízemní pokus brilantně zneškodnil Blaswich.

Stejný hráč přeci jen dostal Utrecht do vedení v 70. minutě. Tentokráte po několika odrazech míče stál ve správnou chvíli na správném místě a s dorážkou do poloodkryté branky už neměl větší problémy. V 88. minutě chtěl zařídit pro Heracles alespoň bod aktivní Júnior, po parádní kombinaci spoluhráčů jej ale reflexivně vychytal gólman Paes.

A tak Utrecht přidal v nastaveném čase definitivní pojistku. Podruhé v tomto klání skóroval Ramselaar, jenž po finální nahrávce od Emanuelsona překonal bezmocného Blaswiche.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele