17. kolo
13.12.2019 20:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Willem navázal na senzaci s Ajaxem a po výhře v Heerenveenu se vyhoupl na třetí místo Eredivisie

Tilburg pokračoval ve svém pohádkovém ligovém tažení i v páteční předehrávce 17. kola a tentokráte překvapil na půdě Heerenveenu, když zvítězil nejtěsnějším poměrem 2:1. Po brzkém vedení soupeř sice srovnal, ovšem o úspěchu Willemu rozhodl ještě do přestávky Mike Trésor Ndayishimiye. Domácí prozatím zůstávají na pátém místě se sedmadvaceti body, hosté poskočili na úžasnou třetí pozici s dvaatřiceti body o šest bodů za druhý Alkmaar.

První větší příležitost tohoto souboje byla k vidění již po necelých deseti odehraných minutách a Tilburg se po ní hned dostal do vedení. Úžasnou individuální akci předvedl teprve jednadvacetiletý řecký útočník Vangelis Pavlidis a následnou parádní střelou usměrnil balón do levého spodního rohu mimo dosah bezmocného brankáře Hahna. Zhruba v polovině úvodního dějství byl blízko k vyrovnání dánský kanonýr Odgaard.

Ten obdržel precizní přihrávku do šestnáctky protivníka a po efektivním zpracování okamžitě vypálil, jeho razantní projektil vytěsnil gólman Wellenreuther na tyč a míč pak skončil v zámezí. Ještě v téže minutě dokázal Heerenveen přeci jen srovnat krok. Po hezkém pasu před branku se dostal k hlavičce Botman a našel zcela osamoceného Rodneyho Kongola, jenž se střelou do odkryté branky neměl žádné problémy.

Hosty tento moment v žádném případě nepoložil a ztracené vedení si vzali zpět ve 43. minutě. Teprve dvacetiletý belgický záložník Ndayishimiye se opřel do odraženého balónu z hranice pokutového území a jeho ukázková rána zapadla přímo do levé šibenice, Hahn se stačil pouze ohlédnout. Po změně stran tempo přeci jen opadlo, Willem začal hrát na jistotu a vyložených možností tak výrazně ubylo.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl podruhé dorovnat náskok protivníka Veerman, jenže z patnácti metrů minul pravou konstrukci o decimetry. V 87. minutě mohl na opačné straně definitivně rozhodnout Pavlidis, ale svou dělovkou z dvaceti metrů orazítkoval pravou tyč. Svěřence trenéra Adrieho Kostera však tato neproměněná příležitost mrzet nemusela, jednobrankový odstup totiž s přehledem udrželi až do samotného konce.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele