17. kolo
15.12.2019 14:30 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord díky hattricku Stevena Berghuise porazil PSV

Na stadionu De Kuip v Rotterdamu se odehrál skutečný šlágr. Feyenoord hostil PSV Eindhoven a zejména díky hattricku svého kapitána Stevena Berghuise zvítězil 3:1. Domácí zahrávali dva pokutové kopy a to se ukázalo jako klíčové, Eindhoven měl přitom spoustu příležitostí, jenomže se dokázal prosadit jen jednou.

PSV rozhodně neprožívá dobré období a kouč Mark van Bommel je pod čím dál větším tlakem. O něco spokojenější je určitě Dick Advoccat, jehož Feyenoord neprohrál před tímto duelem pět ligových zápasů v řadě.

V Rotterdamu začalo aktivně PSV, ale spalovalo jednu příležitost za druhou. V 9. minutě předvedli hosté vysoký presink a zakončení nůžkami v podání Malena skončilo jen na domácím stoperovi. Vzápětí pálil do připraveného Vermeera Ihattaren a po další akci pálil nad branku Bergwijn. V 19. minutě se urodila první šance Feyenoordu a rázem z toho byl gól. Sinisterra vracel balón zpětnou přihrávkou na vápno a hlavičkující Steven Berghuis otevřel střelecký účet utkání. A netrvalo to dlouho a Feyenoord se prosadil i podruhé. Po půlhodině hry si navedl balón ke středu Berguis a dobrou ranou jen prověřil Unnerstalla. Feyenoord pak ještě pokračoval v tlaku a po faulu na Sinisterra získal pokutový kop. Kapitán Steven Berghuis nezaváhal a zvýšil na 2:0 pro domácí.

Po změně stran byla snaha PSV opět patrná, ale neúčinná. V 52. minutě přišli hosté o zraněného Malena, který při pádu špatně dopadl a další pohroma na sebe nenechala dlouho čekat. Berghuis nastřelil ruku a na světě byla penalta s pořadovým číslem 2. Ani tentokrát Berghuis nezaváhal a po hodině hry zkompletoval hattrick.

Šance pak byly k vidění na obou stranách. Bergwijn se dostal až před Vermeera, který jeho pokus vytěsnil na rohový kop a na druhé straně pohrdl velkou šancí i Jorgensen. Krutou porážku PSV zmírnilo krásným gólem na 1:3, Pereiro si pohrál s obranou a lobem překonal Vermeera.

Autor: Ondřej Linhart / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele