Eredivisie - souhrn 1. kola

02.08.2019, 21:56, aktualizováno 04.08.2019, 21:58
Komentáře a souhrny
Obhájce titulu Ajax na úvod nové sezóny pouze remizoval na půdě Vitesse a stoprocentní nebyl ani PSV Eindhoven, jehož o dva body obralo Twente. Feyenoord se rozešel smírně v městském derby se Spartou Rotterdam. Heerenveen vysoko zvítězil na půdě Heraclesu, čtyři góly zaznamenaly při svých výhrách také Utrecht a Alkmaar...

AZ Alkmaar - Fortuna Sittard 4:0

04.08.2019 20:00

Góly: 53. Rasmus Karjalainen (vl.), 55. Oussama Idrissi, 59. Myron Boadu, 83. Yukinari Sugawara

Alkmaar navázal na povedené vystoupení ve 2. předkole Evropské Ligy a v úvodním zápase letošního ročníku nizozemské nejvyšší soutěže smetl Sittard bez větších potíží v poměru 4:0. Díky úspěchu v nedělní dohrávce se dostal do čela Eredivisie a minimálně do příštího pátku na něm zůstane. Po bezbrankovém prvním poločase ho nastartovala vlastní branka soupeře z kraje druhého dějství, pak už měl otěže zápasu pevně ve svých rukách.

AZ se navíc dobře naladil na čtvrteční vystoupení 3. předkola Evropské ligy proti ukrajinskému celku Illičivec Mariupol. První půle byla z diváckého pohledu nudná a příliš toho nenabídla, teprve po obrátce se hra rozhýbala. Domácím velmi pomohl vedoucí gól z 53. minuty. Po rohovém kopu z pravé strany propadl míč do středu pokutového území a tam ho nešťastně tečoval k levé konstrukci finský útočník Rasmus Karjalainen.

Neuběhly ani další dvě minuty a domácí se prosadili podruhé. Oussama Idrissi obdržel přihrávku do běhu od Myrona Boadua, míč si posunul blíže k soupeřově brance a pak pravačkou zkušeně zavěsil k vzdálenější tyči kolem bezmocného gólmana Koşeleva. Ani od tohoto momentu favorit nepolevil a v 59. minutě dokonce vedl už 3:0. Podruhé v tomto soutěžním ročníku skóroval teprve osmnáctiletý talent s ghanskými kořeny Boadu.

Na pravém křídle odvedl skvělou práci Stengs, pak předložil přesně načasovanou kolmici právě pro Boadua a závěrečná prudká rána zapadla přímo pod horní tyčku. Od tohoto okamžiku se AZ definitivně uklidnil a i ve zbývajícím průběhu byl při chuti. Zhruba v polovině druhé části napřáhl ze střední distance Clasie a břevno minul zhruba o metr. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem skvěle zasáhl Essers.

Střídající hráč Sittardu skvěle zastoupil Koşeleva a balón směřující do prostoru tří tyčí odkopl na poslední chvíli jen centimetry před brankovou čarou. Alkmaar se přeci jen dočkal čtvrté trefy v 84. minutě. Devatenáctiletý japonský obránce Jukinari Sugawara využil parádní přízemní kombinace svých spoluhráčů a hlavně finální nabídky od Stengse, se zakončením do odkryté branky již neměl větší problémy.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Utrecht 2:4

04.08.2019 16:45

Góly: 21. Aaron Meijers, 25. Erik Falkenburg - 36. Robert Zwinkels (vl.), 44. Gyrano Kerk, 52. Lex Immers (vl.), 63. Nick Venema

Naprosto divokého průběhu se dočkali diváci na stadionu v Den Haagu a k jejich nevoli viděli nečekaný obrat. V utkání, kde padlo hned šest branek, nastoupili v základní sestavě i čeští krajánci Tomáš Necid s Václavem Černý, ani jeden se však na gólových hodech nijak výrazně nepodíleli. S vítězství se nakonec radoval Černého Utrecht, který po pětadvaceti minutách prohrával už o dvě trefy, pak ale zabral a nakonec uspěl po výsledku 4:2.

ADO byl před nedělním utkáním považován za mírného outsidera, nicméně během úvodních pětadvaceti minut soupeře dokonale zaskočil a prosadil se hned dvakrát. Nejprve ve 21. minutě skóroval Aaron Meijers, jenž se po opatrnější dvacetiminutovce postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a balón parádně zakroutil do pravé šibenice. Neuběhly ani další čtyři minuty a hráči Den Haagu zvedali ruce k nebi podruhé.

Na rohový kop z levé strany od Meijerse si naskočil Erik Falkenburg a nezištnou hlavičkou s pomocí země rozvlnil síť kolem marně se natahujícího gólmana Paese. Utrecht se vrátil do hry necelých deset minut před pauzou. Razantní teč Gyrana Kerka ještě zlikvidoval brankář Zwinkels, ovšem míč se znovu odrazil na kopačku Kerka a po odrazu od břevna i následně od Zwinkelse doputoval se štěstím do branky. Domácí strážce se stačil jen zoufale ohlédnout.

Utrechtu se povedlo srovnat ještě do přestávky. Těsně předtím byl ojediněle vidět Necid, který z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul prostor tří tyčí. Vzápětí po tečovaném centru van de Streeka zaváhal při vyběhnutí Zwinkels a důrazný Kerk byl u míče rychleji, špičkou kopačky pak snadno zamířil k levé konstrukci. FC završil neočekávaný obrat sedm minut po přestávce, do vlastní branky totiž zamířil Lex Immers.

Ten v hlavičkovém souboji s Bergströmem lehce lízl balón a s pomocí levé konstrukce ho smolně nasměroval do sítě. FC se mohl definitivně uklidnit krátce po hodině hry. Nick Venema si seběhl do volného prostoru na vodorovnou přihrávku od Kerka, balón se poté odrazil od spodního okraje břevna o decimetry za brankovou čáru. V nastaveném čase mohl alespoň snížit střídající Kramer, ale jeho dělovku z hranice šestnáctky ukryl v náručí připravený Paes.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam 2:2

04.08.2019 14:30

Góly: 66. Steven Berghuis, 90+6. Sam Larsson - 50. Mohamed Rayhi, 74. Lars Veldwijk

Feyenoord nezvládl vstup do letošního ročníku Eredivisie a v městském derby se Spartou nepřesvědčil, proti nováčkovi nejvyšší soutěže vybojoval pouze bod po výsledku 2:2. Vzhledem k průběhu za ni může být nakonec i rád, neboť vyrovnávací trefu vsítil až v páté nastavené minutě nedělního zápasu. Hosté v průběhu utkání hned dvakrát vedli a k obrovské senzaci neměli daleko, nicméně remíza i přesto pro ně může mít cenu zlata.

Domácí nezačali špatně a do vedení se mohli dostat již po necelých šesti minutách, jenže po geniálním přenechání od Sinisterry a následné ráně Kökçüa zasáhl fantastický brankář Coremans a balón vytěsnil na tyč. Oba dva útočící hráči si své role zopakovali po necelé půlhodině hry, tentokráte po centru Sinisterry zakončoval Kökçü nepřesně jen o decimetry. Následně se až do konce prvního poločasu nic zásadního nestalo.

Hosté z ničeho nic udeřili necelých pět minut po změně stran. Po rychlém brejku předložil Smeets zpětnou nahrávku proti noze Mohameda Rayhiho, závěrečná překvapivá střela z pětadvaceti metrů skočila těsně před gólmanem Vermeerem a zapadla do bližšího dolního rohu. Přesně po odehrané hodině se musel na opačné straně vytáhnout Coremans, který zkrotil ve svých rukavicích projektil Hapse z dobrých pětadvaceti metrů.

Ihned na to byl blízko k vyrovnání Steven Berghuis, na kterého defenziva Sparty zcela zapomněla po rohovém kopu z levé strany, ovšem hlavička sedmadvacetiletého útočníka z hranice brankového území orazítkovala pravou tyč. Stejný hráč se přeci jen prosadil v 66. minutě, tentokráte po přesně načasované přihrávce od Hapse zakončoval ve skluzu do zcela prázdné branky. Nicméně o osm minut později vedla podruhé Sparta.

Ache po rychlém přečíslení předložil balón na hranici ofsajdu rozběhnutému Larsu Veldwijkovi, jenž zblízka propálil vyběhnutého Vermeera a míč přeci jen doskákal za brankovou čáru. V 84. minutě mířil těsně vedle střídající Narsingh, v poslední možnou chvíli spasil Feyenoord Sam Larsson. Zmatku v šestnáctce Sparty využil Narsingh, zpětnou nahrávkou našel právě Larssona a tvrdá rána nakonec propadla do sítě za záda Coremanse.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - SC Heerenveen 0:4

04.08.2019 12:15

Góly: 8. Ibrahim Drešević, 17. Jordy Bruijn, 28. Mitchell van Bergen, 90+2. Chidera Ejuke

Heerenveen zaskočil domácí Heracles a papírově vyrovnaný duel nakonec vyzněl jasně v jeho prospěch po výsledku 4:0. Hostům vyšel vstup do nedělního zápasu, kdy během úvodní půlhodiny vedli už o tři trefy. Domácí na tento šok nedokázali zareagovat a po změně stran inkasovali ještě jednou, na první kolo nového ročníku tak nebudou vzpomínat v dobrém. Heerenveen navíc ukázal, že dokáže hrát skvěle i po odchodu hvězdného Michela Vlapa do Anderlechtu.

Již po necelých čtyřech minutách došlo ke kurióznímu momentu, neboť na trávníku se z ničeho nic objevila slepice a její počínání překazil až jeden ze členů ochranky. Ani ne za čtyři minuty se příznivci Heraclesu dočkali poněkud pochmurnějšího momentu, do černého totiž zamířil Ibrahim Drešević. Dvaadvacetiletý švédský obránce se postavil k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů a gólman Blaswich reagoval příliš pozdě - 0:1.

Krátce po odehrané čtvrthodině byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, když se Jordy Bruijn elegantně vymanil z tlaku dvou bránících protihráčů a poté ve středu šestnáctky obelstil i třetího příslušníka kádru Almela. Následně z dvanácti metrů parádně obstřelil marně se natahujícího Blaswicha, balón zapadl do vzdálenějšího dolního rohu. Přesně v polovině první části mohli domácí snížit z rychlého protiútoku.

V něm se ocitl Osman, ale jeho závěrečnou bombu z pravé strany šestnáctky dokázal pozorný gólman Hahn odvrátit na rohový kop. Ve 28. minutě klesly naděje domácího výběru na úspěch k bodu mrazu. Kongolo obral o míč nepozorného Rossmanna a vzápětí ho posunul na Mitchella van Bergena. Ten si přehodil balón na svou silnější pravačku a po zemi chladnokrevně zamířil k zadní konstrukci, Blaswich byl v tuto chvíli naprosto bezmocný.

Pak se hra na několik desítek minut uklidnila. Až po necelé hodině hry si sáhl na míč Hahn, jenž vytěsnil dělovku Merkela z dvaadvaceti metrů jednoruč nad břevno. Ve zbývajícím průběhu se střetnutí spíše dohrávalo, Heerenveen se však přeci jen prosadil ještě jednou. Ve druhé nastavené minutě uprchl všem střídající Nigerijec Chidera Ejuke po pravém křídle a razantním projektilem z deseti metrů zavěsil přesně do bližšího horního rohu.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - RKC Waalwijk 3:1

03.08.2019 20:45

Góly: 51. Elia Soriano, 61. Jonathan Opoku (pen.), 87. Peter van Ooijen - 11. Hannes Delcroix

Waalwijku po pěti letech strávených ve druhé lize příliš nevyšel návrat mezi elitu, a i když ve Venlu brzy vedl, tak nakonec prohrál o dvě branky v poměru 1:3. Domácí odcházeli do kabin za nepříznivého stavu, ovšem během úvodní čtvrthodiny druhého dějství vývoj otočili a svůj náskok pojistili gólem zhruba pět minut před závěrečným hvizdem. VVV tak úspěšně vykročilo za svým cílem, kterým je umístění v horní polovině Eredivisie.

Přitom RKC na začátku působilo svěžím dojmem a už po jedenácti minutách šlo do vedení. Hannes Delcroix po přímém volném kopu z pravé strany od Tahiriho vyskočil nejvýše do vzduchu a prudkou hlavičkou s pomocí břevna dostal míč zhruba o metr za brankovou čáru. Po necelých dvaceti minutách mohl na opačné straně vyrovnat Jonathan Opoku, jenomže po šťastném odrazu pálil ve vyložené příležitosti o decimetry vedle pravé konstrukce.

Závěrečná desetiminutovka první půle patřila Waalwijku, ve dvou skvělých možnostech se zjevil Bilate. Ten nejprve po vysunutí od Tahiriho nevyzrál na gólmana Kirschbauma a zblízka ho nepřekonal, ve 41. minutě zkusil stejný hráč štěstí z hranice pokutového území a jeho kroucený pokus orazítkoval vzdálenější tyč. Hostě se prezentovali odvážným výkonem i krátce po změně stan, jenomže v 51. minutě z ničeho nic inkasovali.

Po rychlé kombinaci ve středu hřiště se otevřel prostor před Eliou Sorianem a jeho utěšená rána z hranice šestnáctky zapadla přímo do zadního spodního rohu, brankář Vaessen se natahoval marně. Po necelé hodině hry fauloval Vaessen rozběhnutého Wrighta, rozhodčí Kooij udělil domácímu strážci žlutou kartu a bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil Opoku a s přehledem ho proměnil, Vaessen se totiž hnul na opačnou stranu - 2:1.

Vzápětí mohl na druhé straně srovnat Quasten, ale jeho křižná přízemní střela z mírného úhlu minula pravou tyč zhruba o dva metry. RKC začalo hrát s přibývajícím časem na stále větší riziko a to se mu vymstilo v 87. minutě. Jeho naději na bodový zisk definitivně pohřbil záložník Peter van Ooijen, který si vyměnil balón s nejaktivnějším mužem na trávníku Opokuem a z pětadvaceti metrů parádně zavěsil do bližší šibenice.

Více informací k zápasu

FC Twente - PSV Eindhoven 1:1

03.08.2019 20:45

Góly: 8. Keito Nakamura - 65. Denzel Dumfries

Twente Enschede po roce stráveném ve druhé lize dokázalo potrápit jednoho z největších favoritů na celkové prvenství a nakonec s PSV vybojovalo nesmírně cenný bod za remízu 1:1. Hned na začátku tak ukázalo, že to se záchranou myslí smrtelně vážně a určitě by se rádo pohybovalo i na vyšších místech Eredivisie. Naopak eindhovenský celek není v pohodě, po vypadnutí z 2. předkola Ligy mistrů se švýcarskou Basilejí zaznamenal další zaváhání.

Na svěřence trenéra Marka van Bommela čeká už ve čtvrtek souboj 3. předkola Evropské ligy v norském Haugesundu a nenaladili se na něj zrovna nejlépe. Domácí výběr hrál od samého začátku s obrovským odhodláním a do vedení se dostal z první vážnější akce sobotního střetnutí již po osmi minutách hry. Poprvé mezi střelce nizozemské nejvyšší soutěže se zapsala nová posila Keito Nakamura.

Teprve devatenáctiletý japonský mladíček hostující v klubu z týmu Gamba Osaka obdržel zpětnou nahrávku od Josého Matose a následně vypálil od levého rohu pokutového území, jeho skákavá střela zapadla přesně do vzdálenějšího spodního růžku. Hosté dlouho nemohli vyzrát na defenzivu Enschede a jen těžko si vypracovávali vyložené možnosti, domácí totiž pozorně bránili a kralovali ve vzdušném prostoru.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. PSV přeci jen přitlačilo a vyrovnat se mu povedlo v 65. minutě. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko odcentroval Gakpo z levého křídla do předbrankového prostoru a Denzel Dumfries prudkou hlavičkou z hranice brankového území překonal pozdě reagujícího gólmana Drommela. Ve zbývajícím průběhu se hosté snažili rozhodnout, ale nabuzené Twente je už vůbec k ničemu nepustilo.

Loňský vítěz druhé ligy vedený uruguayským koučem Gonzalem Recobou se příště pokusí vybojovat své premiérové vítězství v Groningenu a jednoduchý úkol ho rozhodně nečeká, eindhovenský gigant v dohrávce 2. kola bude chtít porazit houževnatý Den Haag.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - AFC Ajax 2:2

03.08.2019 18:30

Góly: 13. Matúš Bero, 55. Riechedly Bazoer - 30. Donny van de Beek, 75. Dušan Tadić

Hned na úvod nového ročníku došlo k několika překvapením a jedno z nich se událo na stadionu v Arnhemu, kde domácí Vitesse vybojovalo bod s obhájcem titulu Ajaxem po remíze 2:2. V sobotním utkání dokonce dvakrát vedlo, ale ani v jednom případě náskok neudrželo. I tak má pro něj bod cenu zlata, naopak amsterdamský celek se příliš dobře nenaladil na čtvrteční důležitý duel 3. předkola Ligy mistrů v řecké Soluni.

Svěřenci ruského trenéra Leonida Sluckého vstoupili do zápasu výtečně a už po necelé čtvrthodině šli do vedení z první vážnější akce. Slovenský krajánek Matúš Bero obdržel zpětnou přihrávku proti noze od exsparťana Karavajeva, vypálil z první a i díky teči jednoho z bránících protihráčů skončil balón v protipohybu bezmocného brankáře Onany. Po necelé půlhodině hry mohl vyrovnat na opačné straně Donny van de Beek.

K nadějnému záložníkovi se odrazil míč do středu pokutového území a míč směřoval pod břevno, nicméně gólman Pasveer se vytasil s parádním zákrokem a konečky prstů odvracel na rohový kop. Ihned na to napřáhl ze střední distance Blind a orazítkoval břevno, závěrečnou přízemní střelu van de Beeka z hranice šestnáctky ukryl ve svých rukavicích Pasveer. Van de Beek přeci jen vyrovnal ve 30. minutě.

Tentokráte po přízemní kombinaci před pokutovým územím využil zpětné pobídky od Ziyecha a z první napálil balón do odkryté branky. Poté se hra na několik desítek minut uklidnila, domácí znovu vedli deset minut po přestávce. Riechedly Bazoer se po hezkém sólu vymanil z tlaku několika protivníků a nakonec zakončil šajtlí ze čtrnácti metrů přímo k pravé konstrukci, Onana se natahoval marně.

Ani ne za tři minuty spálil obrovskou tutovku Marin a ze sedmi metrů přestřelil prázdnou branku, necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem proletěl volej Bera o decimetry nad vzdálenějším horním rohem. V 75. minutě zařídil konečný nerozhodný výsledek Srb Dušan Tadič, který na hranici ofsajdu převzal kolmici od van de Beeka a chladnokrevně zavěsil do bližšího horního. Od 85. minuty dohrávalo Vitesse v deseti bez vyloučeného Bazoera, nicméně na výsledku se již nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

FC Emmen - FC Groningen 0:1

03.08.2019 18:30

Góly: 87. Ajdin Hrustic

Groningen zvládl vyrovnanou bitvu na půdě loňského nováčka z Emmenu a díky trefě Ajdina Hrustiče tři minuty před vypršením základní hrací doby zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Do letošního ročníku tak vkročil mnohem lépe než v uplynulé sezóně, nicméně Emmen se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. Především v úvodní polovině druhého dějství si vytvořil solidní příležitosti a k bodovému zisku mu scházel jen větší kus štěstí.

První poločas nic zajímavého nenabídl, oba výběry se těžko prokousávaly na polovinu protivníka a k vidění byly pouze nepříliš nebezpečné pokusy ze střední či velké vzdálenosti. Hra se rozhýbala až po přestávce a do první větší možnosti se probojovali domácí. V 64. minutě napřáhl z více jak pětadvaceti metrů Ugrinic a jeho štiplavý přízemní projektil směřující k levé konstrukci dokázal brankář Padt odvrátit na rohový kop.

Neuběhly ani další tři minuty a Emmen spálil svou největší šanci sobotního střetnutí. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny si Laursen elegantně zpracoval míč před hranicí pokutového území a stanul tváří v tvář proti Padtovi, jenomže zblízka ho obstřelit nedokázal a vylámal si tak na něm zuby. Závěrečná čtvrthodině patřila Groningenu, který zatlačil na protivníka a gólman Telgenkamp se musel pořádně ohánět.

Nejprve v 81. minutě zahrozil Japonec Doan, jenž po centru Zeefuika z pravého rohu pokutového území hlavičkoval zcela osamocen na hranici brankového území, avšak mířidla neseřídil přesně a Telgenkamp bez větších potíží ukryl míč v rukavicích. Rozhodující okamžik se zrodil o šest minut později, svou teprve třetí ligovou trefu v nejvyšší nizozemské soutěži zaznamenal třiadvacetiletý naturalizovaný australský záložník Hrustic.

Naprosto fantastický centr za obranu soupeře vymyslel Lundqvist, osamocený Hrustic pak vysokým obloučkem přehodil vyběhnutého Telgenkampa a se závěrečným zakončením do zcela prázdné branky již neměl větší problémy. Groningen se v příštím kole poprvé představí na vlastním stadionu a vyzve nováčka z Twente, Emmen se pokusí napravit toto zaváhání v Amsterdamu proti vysoce favorizovanému Ajaxu.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Willem II 1:3

02.08.2019 20:00

Góly: 39. Lennart Thy - 41. Vangelis Pavlidis, 47. Clint Leemans (vl.), 72. Vangelis Pavlidis

Willem hned na úvod sezóny překvapil ve Zwolle a z jeho půdy si odvezl nesmírně cennou výhru po výsledku 3:1, i přes citelné oslabení tak vstoupil do nového ročníku tím nejlepším možným způsobem. Naopak domácí výběr bude zklamán, neboť se dostal do vedení, záhy však o něj přišel a ihned po přestávce soupeř otočil. Tilburg se definitivně uklidnil gólem zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, domácí se na žádný odpor pak už nezmohli.

První větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy Zwolle přešlo do rychlého přečíslení a závěrečný střílený centr z velké vzdálenosti překvapil gólmana Wellenreuthera, balón totiž orazítkoval břevno jeho branky. V polovině úvodního dějství naopak zahrozili na opačné straně hosté. Po střele Vrousaie a výtečném zákroku brankáře Mouse se protlačil k dorážce Llonch a ani nadvakrát si na domácího strážce nepřišel.

Zhruba deset minut před přestávkou napřáhl z velké vzdálenosti hostující Nunnely, ale jeho projektil přeci jen letěl mimo prostor tří tyčí. Diváci se dočkali prvního zásahu v 39. minutě a k jejich radosti to bylo do hostující sítě. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny si Wellenreuther vůbec nerozuměl se svými spoluhráči a míč se následně odrazil k volnému Lennartu Thyovi, jenž nemohl odkrytou branku minout.

Neuběhly ani dvě minuty a bylo srovnáno. Nadějný řecký záložník Vangelis Pavlidis využil pokažené zpětné přihrávky od Johnsena, na hranici pokutového území se kličkou zbavil padajícího protihráče a nakonec přízemním pokusem podél Mouse rozvlnil síť. Dvě minuty po přestávce šel Willem dokonce do vedení. Do vlastní branky nešťastně zamířil Clint Leemans po přímém volném kopu z levého křídla a následné hlavičce Holména.

Od tohoto okamžiku začali hosté zodpovědněji bránit a protivníka k ničemu nepouštěli, sami se znovu prosadili v 72. minutě. Podruhé v tomto střetnutí skóroval aktivní Pavlidis, když využil přesně načasované nahrávky od Nunnelyho a z hranice bankového území obstřelil jemnou tečí naprosto bezmocného Mouse. Čtvrtou branku Tilburgu měl v 85. minutě na kopačce Nunnely, jenže z vyložené pozice přestřelil a výsledek se tak se už nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Heerenveen11004:03
 AZ Alkmaar11004:03
3.FC Utrecht11004:23
4.VVV Venlo11003:13
 Willem II11003:13
6.FC Groningen11001:03
7.SBV Vitesse10102:21
 AFC Ajax10102:21
 Sparta Rotterdam10102:21
 Feyenoord Rotterdam10102:21
11.FC Twente10101:11
 PSV Eindhoven10101:11
13.FC Emmen10010:10
14.ADO Den Haag10012:40
15.PEC Zwolle10011:30
 RKC Waalwijk10011:30
17.Heracles Almelo10010:40
 Fortuna Sittard10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
AjaxFans

Eindelijk

Reagovat
smazaný uživatel

Sadílek se podle všeho usadil v základu.

Reagovat
Phreak71

Ale na jakem postu?

Reagovat
RadekVonCZE

Na levé straně obrany To tam hraje dobře?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak do repre by se na levého beka někdo kvalitní hodil, ne?

Reagovat
Džeko55

A v základu Waalwijku Paul Quasten, další Čech, ale už bez repre potenciálu

Reagovat
montaigne33

Začátek nic moc, ale superválec "A" se rozjede!!!

Reagovat
RadekVonCZE

Bero

Reagovat
oli9

Sadílek levý bek to tam mají někoho zraněného ? nebo proč tam hraje

Reagovat
AjaxFans

Už tam hrál v superpoháru

Reagovat
smazaný uživatel

pockal bych co napise lampas, nejvetsi odbornik na Sadilka

Reagovat
AjaxFans

Díky za všechno Lasse.Tvoje přímáky budou chybět.Snad tě po kariéře uvidíme v nějaké fci v Ajaxu.Snad nejdéle sloužící Ajaxák nyní

Reagovat
afc ajax

strašne mi bude chýbať.A aj celemu týmu.

Reagovat
jáá

Je to tak. Také mi ukápla slzicka.

Reagovat
twelwer

A kde odisiel alebo co sa stalo ?

Reagovat
AjaxFans

Pádí do Janova

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem sledoval Feyenoord v přípravě, říkal jsem si, že takhle strašně snad nikdy nehrál, ale budiž, byla to příprava. Každopádně si myslím, že Stam skončí hodně rychle. Takový zmatek v obraně a celkově zmar ve hře jsem snad ještě neviděl. A Sparta je regulérně v hodně pasážích hry přehrávala. Navíc si myslím, že má letos Feye průměrný až podprůměrný tým.

Je to škoda, mám je v NL nejradši, ale tohle nebude ani boj o první trojku.

Reagovat
ladyboy arsenal

Co myslíš tím bojem o první trojku? Ajax a PSV jsou daleko před ostatními, Feye bude tradičně bojovat o 3. místo s Vitesse, Alkmaarem, Utrechtem + někdo další se vyloupne, že by konečně Heerenveen?

Reagovat
LinDan

Černý opět střídán, navíc od trenéra dostal slušný fén.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1158044256105373697

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika. Za rok už o něm nebudeme vědět. Vašek je prostě jiný, má hodně velké sebevědomí, on má v hlavě, že mu v Ajaxu jenom uškodili a že kvalitativně na to měl a teď že to v Utrechtu potáhne, ale nemá na to.

Reagovat
naheCZ

Neví někdo, co mu říkal? Vypadal celkem dost nasraně

Reagovat
AjaxFans

To by musel někdo odečítat že rtů

Reagovat
dave30

Sadílek mimo pozici, vyřezení z LM, porážka v superpoháru a remis v 1. kole. Vašek také nezačal nejlépe (zápas otočili až po jeho vystřídání). To nám ta nizozemská pěkně začala....

Reagovat
Filipow

Byl tady někdo na PSV? Teď jsem si trošku opilej koupil lístky do Eindhovenu a zjistil, že mají v tu chvíli hrát s Vitesse. Jak je to s lístky nevíte?

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.psv.nl/psv/kaartverkoop/verkoopinfo.htm

Loni jsem ho na Psv sehnal v pohodě i na Feyenoord s Ajaxem.. ale letos tam píšou něco o klubové kartě.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude letos sezóna..

Reagovat
Stiksxx

Už angažování Afellaye jako kapitána předpovídá špatnou sezonu.

V superpoháru 0, LM jsme si sami promrdali a teď ten vstup do ligy Je vidět, že pořád nemáme základní 11tku. Pak ani ta hra nemá hlavu ani patu. Dostáváme zbytečné góly a na naše se nadřeme, protože nemáme přechod do útoku, finální fázi ani kanonýra.

Zoet špatnej, Luckassen nesmí na trávník, Gutiérez je hrozně slabej, Pereiro chodec, Ramselaar je špatnej, Thomas snad ani ještě netrénuje, Hendrix už není takový pes jak býval, Afellay nehrál fotbal od té doby, co odešel z PSV , Lozano je nekop a doufám, že ho fakt co nejdřív prodáme, než to poznají ostatní.

Akorát ten potenciál v ofenzivě mi dělá trochu radost.

Nejradši bych to složil snad takhle:

Gakpo / Bruma----Lammers--------Malen

----------------Bergwijn / Ihattaren-----------

-----------Hendrix----------Rosario-----------

Lato---Baumgartl---Viergever--Dumfriez

---------------------Unerstall------------------

Reagovat
AjaxFans

Hendrix měl mít proti nám redku.Jinak to nemáte tak zlé.Bruma vypadá slušně a Lammers potřebuje šanci.Tak či tak ale góly Luuka budou chybět.P.s Proč nemáš v sestavě Sadilka?

Reagovat
Stiksxx

Mel no. Ale ten vas druhy gol si myslim ze platit nemel. Ten mu tam regulerne sahnul do obliceje. Za me jasnej faul, i kdyz samozrejme na pad a lezeni to nebylo...

Hmmm..Sadilka bych do zakladu proste jeste nevidel. On mi nesedi ani moc Rosario, ale kdo jinej...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele