1. kolo
03.08.2019 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Nováček Twente zaskočil PSV a uhrál s ním bod za remízu 1:1

Twente Enschede po roce stráveném ve druhé lize dokázalo potrápit jednoho z největších favoritů na celkové prvenství a nakonec s PSV vybojovalo nesmírně cenný bod za remízu 1:1. Hned na začátku tak ukázalo, že to se záchranou myslí smrtelně vážně a určitě by se rádo pohybovalo i na vyšších místech Eredivisie. Naopak eindhovenský celek není v pohodě, po vypadnutí z 2. předkola Ligy mistrů se švýcarskou Basilejí zaznamenal další zaváhání.

Na svěřence trenéra Marka van Bommela čeká už ve čtvrtek souboj 3. předkola Evropské ligy v norském Haugesundu a nenaladili se na něj zrovna nejlépe. Domácí výběr hrál od samého začátku s obrovským odhodláním a do vedení se dostal z první vážnější akce sobotního střetnutí již po osmi minutách hry. Poprvé mezi střelce nizozemské nejvyšší soutěže se zapsala nová posila Keito Nakamura.

Teprve devatenáctiletý japonský mladíček hostující v klubu z týmu Gamba Osaka obdržel zpětnou nahrávku od Josého Matose a následně vypálil od levého rohu pokutového území, jeho skákavá střela zapadla přesně do vzdálenějšího spodního růžku. Hosté dlouho nemohli vyzrát na defenzivu Enschede a jen těžko si vypracovávali vyložené možnosti, domácí totiž pozorně bránili a kralovali ve vzdušném prostoru.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. PSV přeci jen přitlačilo a vyrovnat se mu povedlo v 65. minutě. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko odcentroval Gakpo z levého křídla do předbrankového prostoru a Denzel Dumfries prudkou hlavičkou z hranice brankového území překonal pozdě reagujícího gólmana Drommela. Ve zbývajícím průběhu se hosté snažili rozhodnout, ale nabuzené Twente je už vůbec k ničemu nepustilo.

Loňský vítěz druhé ligy vedený uruguayským koučem Gonzalem Recobou se příště pokusí vybojovat své premiérové vítězství v Groningenu a jednoduchý úkol ho rozhodně nečeká, eindhovenský gigant v dohrávce 2. kola bude chtít porazit houževnatý Den Haag.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele