1. kolo
03.08.2019 20:45 CET
3 : 1
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Waalwijku nevyšel návrat do Eredivisie po dlouhých pěti letech a prohrál ve Venlu

Waalwijku po pěti letech strávených ve druhé lize příliš nevyšel návrat mezi elitu, a i když ve Venlu brzy vedl, tak nakonec prohrál o dvě branky v poměru 1:3. Domácí odcházeli do kabin za nepříznivého stavu, ovšem během úvodní čtvrthodiny druhého dějství vývoj otočili a svůj náskok pojistili gólem zhruba pět minut před závěrečným hvizdem. VVV tak úspěšně vykročilo za svým cílem, kterým je umístění v horní polovině Eredivisie.

Přitom RKC na začátku působilo svěžím dojmem a už po jedenácti minutách šlo do vedení. Hannes Delcroix po přímém volném kopu z pravé strany od Tahiriho vyskočil nejvýše do vzduchu a prudkou hlavičkou s pomocí břevna dostal míč zhruba o metr za brankovou čáru. Po necelých dvaceti minutách mohl na opačné straně vyrovnat Jonathan Opoku, jenomže po šťastném odrazu pálil ve vyložené příležitosti o decimetry vedle pravé konstrukce.

Závěrečná desetiminutovka první půle patřila Waalwijku, ve dvou skvělých možnostech se zjevil Bilate. Ten nejprve po vysunutí od Tahiriho nevyzrál na gólmana Kirschbauma a zblízka ho nepřekonal, ve 41. minutě zkusil stejný hráč štěstí z hranice pokutového území a jeho kroucený pokus orazítkoval vzdálenější tyč. Hostě se prezentovali odvážným výkonem i krátce po změně stan, jenomže v 51. minutě z ničeho nic inkasovali.

Po rychlé kombinaci ve středu hřiště se otevřel prostor před Eliou Sorianem a jeho utěšená rána z hranice šestnáctky zapadla přímo do zadního spodního rohu, brankář Vaessen se natahoval marně. Po necelé hodině hry fauloval Vaessen rozběhnutého Wrighta, rozhodčí Kooij udělil domácímu strážci žlutou kartu a bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil Opoku a s přehledem ho proměnil, Vaessen se totiž hnul na opačnou stranu - 2:1.

Vzápětí mohl na druhé straně srovnat Quasten, ale jeho křižná přízemní střela z mírného úhlu minula pravou tyč zhruba o dva metry. RKC začalo hrát s přibývajícím časem na stále větší riziko a to se mu vymstilo v 87. minutě. Jeho naději na bodový zisk definitivně pohřbil záložník Peter van Ooijen, který si vyměnil balón s nejaktivnějším mužem na trávníku Opokuem a z pětadvaceti metrů parádně zavěsil do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele