1. kolo
03.08.2019 18:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse bylo blízko k vítězství, nakonec bere s favorizovaným Ajaxem bod

Hned na úvod nového ročníku došlo k několika překvapením a jedno z nich se událo na stadionu v Arnhemu, kde domácí Vitesse vybojovalo bod s obhájcem titulu Ajaxem po remíze 2:2. V sobotním utkání dokonce dvakrát vedlo, ale ani v jednom případě náskok neudrželo. I tak má pro něj bod cenu zlata, naopak amsterdamský celek se příliš dobře nenaladil na čtvrteční důležitý duel 3. předkola Ligy mistrů v řecké Soluni.

Svěřenci ruského trenéra Leonida Sluckého vstoupili do zápasu výtečně a už po necelé čtvrthodině šli do vedení z první vážnější akce. Slovenský krajánek Matúš Bero obdržel zpětnou přihrávku proti noze od exsparťana Karavajeva, vypálil z první a i díky teči jednoho z bránících protihráčů skončil balón v protipohybu bezmocného brankáře Onany. Po necelé půlhodině hry mohl vyrovnat na opačné straně Donny van de Beek.

K nadějnému záložníkovi se odrazil míč do středu pokutového území a míč směřoval pod břevno, nicméně gólman Pasveer se vytasil s parádním zákrokem a konečky prstů odvracel na rohový kop. Ihned na to napřáhl ze střední distance Blind a orazítkoval břevno, závěrečnou přízemní střelu van de Beeka z hranice šestnáctky ukryl ve svých rukavicích Pasveer. Van de Beek přeci jen vyrovnal ve 30. minutě.

Tentokráte po přízemní kombinaci před pokutovým územím využil zpětné pobídky od Ziyecha a z první napálil balón do odkryté branky. Poté se hra na několik desítek minut uklidnila, domácí znovu vedli deset minut po přestávce. Riechedly Bazoer se po hezkém sólu vymanil z tlaku několika protivníků a nakonec zakončil šajtlí ze čtrnácti metrů přímo k pravé konstrukci, Onana se natahoval marně.

Ani ne za tři minuty spálil obrovskou tutovku Marin a ze sedmi metrů přestřelil prázdnou branku, necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem proletěl volej Bera o decimetry nad vzdálenějším horním rohem. V 75. minutě zařídil konečný nerozhodný výsledek Srb Dušan Tadič, který na hranici ofsajdu převzal kolmici od van de Beeka a chladnokrevně zavěsil do bližšího horního. Od 85. minuty dohrávalo Vitesse v deseti bez vyloučeného Bazoera, nicméně na výsledku se již nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele