1. kolo
04.08.2019 12:15 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Heerenveen překvapil Heracles v úvodu, nakonec zvítězil hladce o čtyři trefy

Heerenveen zaskočil domácí Heracles a papírově vyrovnaný duel nakonec vyzněl jasně v jeho prospěch po výsledku 4:0. Hostům vyšel vstup do nedělního zápasu, kdy během úvodní půlhodiny vedli už o tři trefy. Domácí na tento šok nedokázali zareagovat a po změně stran inkasovali ještě jednou, na první kolo nového ročníku tak nebudou vzpomínat v dobrém. Heerenveen navíc ukázal, že dokáže hrát skvěle i po odchodu hvězdného Michela Vlapa do Anderlechtu.

Již po necelých čtyřech minutách došlo ke kurióznímu momentu, neboť na trávníku se z ničeho nic objevila slepice a její počínání překazil až jeden ze členů ochranky. Ani ne za čtyři minuty se příznivci Heraclesu dočkali poněkud pochmurnějšího momentu, do černého totiž zamířil Ibrahim Drešević. Dvaadvacetiletý švédský obránce se postavil k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů a gólman Blaswich reagoval příliš pozdě - 0:1.

Krátce po odehrané čtvrthodině byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, když se Jordy Bruijn elegantně vymanil z tlaku dvou bránících protihráčů a poté ve středu šestnáctky obelstil i třetího příslušníka kádru Almela. Následně z dvanácti metrů parádně obstřelil marně se natahujícího Blaswicha, balón zapadl do vzdálenějšího dolního rohu. Přesně v polovině první části mohli domácí snížit z rychlého protiútoku.

V něm se ocitl Osman, ale jeho závěrečnou bombu z pravé strany šestnáctky dokázal pozorný gólman Hahn odvrátit na rohový kop. Ve 28. minutě klesly naděje domácího výběru na úspěch k bodu mrazu. Kongolo obral o míč nepozorného Rossmanna a vzápětí ho posunul na Mitchella van Bergena. Ten si přehodil balón na svou silnější pravačku a po zemi chladnokrevně zamířil k zadní konstrukci, Blaswich byl v tuto chvíli naprosto bezmocný.

Pak se hra na několik desítek minut uklidnila. Až po necelé hodině hry si sáhl na míč Hahn, jenž vytěsnil dělovku Merkela z dvaadvaceti metrů jednoruč nad břevno. Ve zbývajícím průběhu se střetnutí spíše dohrávalo, Heerenveen se však přeci jen prosadil ještě jednou. Ve druhé nastavené minutě uprchl všem střídající Nigerijec Chidera Ejuke po pravém křídle a razantním projektilem z deseti metrů zavěsil přesně do bližšího horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele