1. kolo
04.08.2019 20:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Alkmaar si ve druhém poločase pohrál se Sittardem a zvítězil hladce 4:0

Alkmaar navázal na povedené vystoupení ve 2. předkole Evropské Ligy a v úvodním zápase letošního ročníku nizozemské nejvyšší soutěže smetl Sittard bez větších potíží v poměru 4:0. Díky úspěchu v nedělní dohrávce se dostal do čela Eredivisie a minimálně do příštího pátku na něm zůstane. Po bezbrankovém prvním poločase ho nastartovala vlastní branka soupeře z kraje druhého dějství, pak už měl otěže zápasu pevně ve svých rukách.

AZ se navíc dobře naladil na čtvrteční vystoupení 3. předkola Evropské ligy proti ukrajinskému celku Illičivec Mariupol. První půle byla z diváckého pohledu nudná a příliš toho nenabídla, teprve po obrátce se hra rozhýbala. Domácím velmi pomohl vedoucí gól z 53. minuty. Po rohovém kopu z pravé strany propadl míč do středu pokutového území a tam ho nešťastně tečoval k levé konstrukci finský útočník Rasmus Karjalainen.

Neuběhly ani další dvě minuty a domácí se prosadili podruhé. Oussama Idrissi obdržel přihrávku do běhu od Myrona Boadua, míč si posunul blíže k soupeřově brance a pak pravačkou zkušeně zavěsil k vzdálenější tyči kolem bezmocného gólmana Koşeleva. Ani od tohoto momentu favorit nepolevil a v 59. minutě dokonce vedl už 3:0. Podruhé v tomto soutěžním ročníku skóroval teprve osmnáctiletý talent s ghanskými kořeny Boadu.

Na pravém křídle odvedl skvělou práci Stengs, pak předložil přesně načasovanou kolmici právě pro Boadua a závěrečná prudká rána zapadla přímo pod horní tyčku. Od tohoto okamžiku se AZ definitivně uklidnil a i ve zbývajícím průběhu byl při chuti. Zhruba v polovině druhé části napřáhl ze střední distance Clasie a břevno minul zhruba o metr. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem skvěle zasáhl Essers.

Střídající hráč Sittardu skvěle zastoupil Koşeleva a balón směřující do prostoru tří tyčí odkopl na poslední chvíli jen centimetry před brankovou čarou. Alkmaar se přeci jen dočkal čtvrté trefy v 84. minutě. Devatenáctiletý japonský obránce Jukinari Sugawara využil parádní přízemní kombinace svých spoluhráčů a hlavně finální nabídky od Stengse, se zakončením do odkryté branky již neměl větší problémy.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele