1. kolo
04.08.2019 16:45 CET
2 : 4
(2:2)

Reportáž

Utrecht se zmátořil z dvougólové ztráty v Den Haagu a nakonec zvítězil 4:2

Naprosto divokého průběhu se dočkali diváci na stadionu v Den Haagu a k jejich nevoli viděli nečekaný obrat. V utkání, kde padlo hned šest branek, nastoupili v základní sestavě i čeští krajánci Tomáš Necid s Václavem Černý, ani jeden se však na gólových hodech nijak výrazně nepodíleli. S vítězství se nakonec radoval Černého Utrecht, který po pětadvaceti minutách prohrával už o dvě trefy, pak ale zabral a nakonec uspěl po výsledku 4:2.

ADO byl před nedělním utkáním považován za mírného outsidera, nicméně během úvodních pětadvaceti minut soupeře dokonale zaskočil a prosadil se hned dvakrát. Nejprve ve 21. minutě skóroval Aaron Meijers, jenž se po opatrnější dvacetiminutovce postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů a balón parádně zakroutil do pravé šibenice. Neuběhly ani další čtyři minuty a hráči Den Haagu zvedali ruce k nebi podruhé.

Na rohový kop z levé strany od Meijerse si naskočil Erik Falkenburg a nezištnou hlavičkou s pomocí země rozvlnil síť kolem marně se natahujícího gólmana Paese. Utrecht se vrátil do hry necelých deset minut před pauzou. Razantní teč Gyrana Kerka ještě zlikvidoval brankář Zwinkels, ovšem míč se znovu odrazil na kopačku Kerka a po odrazu od břevna i následně od Zwinkelse doputoval se štěstím do branky. Domácí strážce se stačil jen zoufale ohlédnout.

Utrechtu se povedlo srovnat ještě do přestávky. Těsně předtím byl ojediněle vidět Necid, který z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul prostor tří tyčí. Vzápětí po tečovaném centru van de Streeka zaváhal při vyběhnutí Zwinkels a důrazný Kerk byl u míče rychleji, špičkou kopačky pak snadno zamířil k levé konstrukci. FC završil neočekávaný obrat sedm minut po přestávce, do vlastní branky totiž zamířil Lex Immers.

Ten v hlavičkovém souboji s Bergströmem lehce lízl balón a s pomocí levé konstrukce ho smolně nasměroval do sítě. FC se mohl definitivně uklidnit krátce po hodině hry. Nick Venema si seběhl do volného prostoru na vodorovnou přihrávku od Kerka, balón se poté odrazil od spodního okraje břevna o decimetry za brankovou čáru. V nastaveném čase mohl alespoň snížit střídající Kramer, ale jeho dělovku z hranice šestnáctky ukryl v náručí připravený Paes.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele