1. kolo
02.08.2019 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Willem zaskočil Zwolle a v zahajovacím zápase této sezóny Eredivisie zvítězil 3:1

Willem hned na úvod sezóny překvapil ve Zwolle a z jeho půdy si odvezl nesmírně cennou výhru po výsledku 3:1, i přes citelné oslabení tak vstoupil do nového ročníku tím nejlepším možným způsobem. Naopak domácí výběr bude zklamán, neboť se dostal do vedení, záhy však o něj přišel a ihned po přestávce soupeř otočil. Tilburg se definitivně uklidnil gólem zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, domácí se na žádný odpor pak už nezmohli.

První větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy Zwolle přešlo do rychlého přečíslení a závěrečný střílený centr z velké vzdálenosti překvapil gólmana Wellenreuthera, balón totiž orazítkoval břevno jeho branky. V polovině úvodního dějství naopak zahrozili na opačné straně hosté. Po střele Vrousaie a výtečném zákroku brankáře Mouse se protlačil k dorážce Llonch a ani nadvakrát si na domácího strážce nepřišel.

Zhruba deset minut před přestávkou napřáhl z velké vzdálenosti hostující Nunnely, ale jeho projektil přeci jen letěl mimo prostor tří tyčí. Diváci se dočkali prvního zásahu v 39. minutě a k jejich radosti to bylo do hostující sítě. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny si Wellenreuther vůbec nerozuměl se svými spoluhráči a míč se následně odrazil k volnému Lennartu Thyovi, jenž nemohl odkrytou branku minout.

Neuběhly ani dvě minuty a bylo srovnáno. Nadějný řecký záložník Vangelis Pavlidis využil pokažené zpětné přihrávky od Johnsena, na hranici pokutového území se kličkou zbavil padajícího protihráče a nakonec přízemním pokusem podél Mouse rozvlnil síť. Dvě minuty po přestávce šel Willem dokonce do vedení. Do vlastní branky nešťastně zamířil Clint Leemans po přímém volném kopu z levého křídla a následné hlavičce Holména.

Od tohoto okamžiku začali hosté zodpovědněji bránit a protivníka k ničemu nepouštěli, sami se znovu prosadili v 72. minutě. Podruhé v tomto střetnutí skóroval aktivní Pavlidis, když využil přesně načasované nahrávky od Nunnelyho a z hranice bankového území obstřelil jemnou tečí naprosto bezmocného Mouse. Čtvrtou branku Tilburgu měl v 85. minutě na kopačce Nunnely, jenže z vyložené pozice přestřelil a výsledek se tak se už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele