1. kolo
03.08.2019 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Groningen uspěl v Emmenu a po těsné výhře bere tři body

Groningen zvládl vyrovnanou bitvu na půdě loňského nováčka z Emmenu a díky trefě Ajdina Hrustiče tři minuty před vypršením základní hrací doby zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Do letošního ročníku tak vkročil mnohem lépe než v uplynulé sezóně, nicméně Emmen se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. Především v úvodní polovině druhého dějství si vytvořil solidní příležitosti a k bodovému zisku mu scházel jen větší kus štěstí.

První poločas nic zajímavého nenabídl, oba výběry se těžko prokousávaly na polovinu protivníka a k vidění byly pouze nepříliš nebezpečné pokusy ze střední či velké vzdálenosti. Hra se rozhýbala až po přestávce a do první větší možnosti se probojovali domácí. V 64. minutě napřáhl z více jak pětadvaceti metrů Ugrinic a jeho štiplavý přízemní projektil směřující k levé konstrukci dokázal brankář Padt odvrátit na rohový kop.

Neuběhly ani další tři minuty a Emmen spálil svou největší šanci sobotního střetnutí. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny si Laursen elegantně zpracoval míč před hranicí pokutového území a stanul tváří v tvář proti Padtovi, jenomže zblízka ho obstřelit nedokázal a vylámal si tak na něm zuby. Závěrečná čtvrthodině patřila Groningenu, který zatlačil na protivníka a gólman Telgenkamp se musel pořádně ohánět.

Nejprve v 81. minutě zahrozil Japonec Doan, jenž po centru Zeefuika z pravého rohu pokutového území hlavičkoval zcela osamocen na hranici brankového území, avšak mířidla neseřídil přesně a Telgenkamp bez větších potíží ukryl míč v rukavicích. Rozhodující okamžik se zrodil o šest minut později, svou teprve třetí ligovou trefu v nejvyšší nizozemské soutěži zaznamenal třiadvacetiletý naturalizovaný australský záložník Hrustic.

Naprosto fantastický centr za obranu soupeře vymyslel Lundqvist, osamocený Hrustic pak vysokým obloučkem přehodil vyběhnutého Telgenkampa a se závěrečným zakončením do zcela prázdné branky již neměl větší problémy. Groningen se v příštím kole poprvé představí na vlastním stadionu a vyzve nováčka z Twente, Emmen se pokusí napravit toto zaváhání v Amsterdamu proti vysoce favorizovanému Ajaxu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele