1. kolo
04.08.2019 14:30 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Sparta obrala o bod favorizovaný Feyenoord, blízko měla i k vítězství

Feyenoord nezvládl vstup do letošního ročníku Eredivisie a v městském derby se Spartou nepřesvědčil, proti nováčkovi nejvyšší soutěže vybojoval pouze bod po výsledku 2:2. Vzhledem k průběhu za ni může být nakonec i rád, neboť vyrovnávací trefu vsítil až v páté nastavené minutě nedělního zápasu. Hosté v průběhu utkání hned dvakrát vedli a k obrovské senzaci neměli daleko, nicméně remíza i přesto pro ně může mít cenu zlata.

Domácí nezačali špatně a do vedení se mohli dostat již po necelých šesti minutách, jenže po geniálním přenechání od Sinisterry a následné ráně Kökçüa zasáhl fantastický brankář Coremans a balón vytěsnil na tyč. Oba dva útočící hráči si své role zopakovali po necelé půlhodině hry, tentokráte po centru Sinisterry zakončoval Kökçü nepřesně jen o decimetry. Následně se až do konce prvního poločasu nic zásadního nestalo.

Hosté z ničeho nic udeřili necelých pět minut po změně stran. Po rychlém brejku předložil Smeets zpětnou nahrávku proti noze Mohameda Rayhiho, závěrečná překvapivá střela z pětadvaceti metrů skočila těsně před gólmanem Vermeerem a zapadla do bližšího dolního rohu. Přesně po odehrané hodině se musel na opačné straně vytáhnout Coremans, který zkrotil ve svých rukavicích projektil Hapse z dobrých pětadvaceti metrů.

Ihned na to byl blízko k vyrovnání Steven Berghuis, na kterého defenziva Sparty zcela zapomněla po rohovém kopu z levé strany, ovšem hlavička sedmadvacetiletého útočníka z hranice brankového území orazítkovala pravou tyč. Stejný hráč se přeci jen prosadil v 66. minutě, tentokráte po přesně načasované přihrávce od Hapse zakončoval ve skluzu do zcela prázdné branky. Nicméně o osm minut později vedla podruhé Sparta.

Ache po rychlém přečíslení předložil balón na hranici ofsajdu rozběhnutému Larsu Veldwijkovi, jenž zblízka propálil vyběhnutého Vermeera a míč přeci jen doskákal za brankovou čáru. V 84. minutě mířil těsně vedle střídající Narsingh, v poslední možnou chvíli spasil Feyenoord Sam Larsson. Zmatku v šestnáctce Sparty využil Narsingh, zpětnou nahrávkou našel právě Larssona a tvrdá rána nakonec propadla do sítě za záda Coremanse.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele