Bundesliga - souhrn 9. kola

26.10.2018, 22:25, aktualizováno 28.10.2018, 17:29
Komentáře a souhrny
Dortmund zůstává na čele tabulky, spokojen ale tentokráte nebude, doma jen remizoval s Herthou. Bayern vyválčil výhru v Mainzu, s prázdnou naopak jede domů Gladbach. Hoffenheim po změně stran smetl Stuttgart. Nedělní střetnutí mezi Brémami a Leverkusenem nabídlo osm branek a skóre 2:6...

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 2:6

28.10.2018 18:00

Góly: 60. Claudio Pizarro, 63. Yuya Osako - 8. Kevin Volland, 38. Julian Brandt, 45. Karim Bellarabi, 67. Kai Havertz, 72. Aleksandar Dragović, 77. Kai Havertz

Naprosto strhující přestřelky se dočkali diváci na stadionu v Brémách, kde v dohrávce 9. kola německé nejvyšší soutěže viděli hned osm branek. Nicméně spokojeni být rozhodně nemohli, neboť místní Werder utrpěl od Leverkusenu debakl v poměru 2:6. V domácím dresu odehráli celý zápas čeští krajánci Jiří Pavlenka s Theodorem Gebre Selassiem a především reprezentační brankář takový gólový příděl už dlouho nezažil.

Klub z Brém tak nedokázal navázat na minulý úspěch se Schalke (2:0) a utrpěl teprve svou druhou ligovou porážku, v tabulce klesl na čtvrtou příčku se sedmnácti body. Bayer naopak bodoval naplno teprve potřetí a posunul se na dvanáctou příčku s jedenácti body. Hosté rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kde vsítili hned tři branky. A i když soupeř po přestávce snížil na rozdíl jediné trefy, tak si vzápětí pojistil výhru dalšími třemi zásahy.

Leverkusen se dostal do vedení v 8. minutě z první vážnější akce tohoto střetnutí. Kevin Volland obdržel krásnou křižnou přihrávku skrz pokutové území od Karima Bellarabiho a zblízka ve skluzu dopravil míč do poloprázdné branky. Přesně v polovině první části se na druhé straně vytáhl gólman Hradecky proti Augustinssonovi, následně pálil těsně vedle Bellarabi a Kaie Havertze vychytal fantastickým způsobem Pavlenka.

Hosté se dočkali druhého gólu sedm minut před přestávkou, kdy Julian Brandt po zákroku Pavlenky pálil z patnácti metrů a zamířil doprostřed branky. V poslední minutě první části uvolnil Volland rozběhnutého Bellarabiho, jenž krásným lobem přehodil bezmocného domácího strážce - 0:3. Werder se vrátil do hry o bodový zisk v rozmezí 60. - 63. minuty. Jiskřičku naděje nejprve vykřesal peruánský veterán Claudio Pizarro.

Již čtyřicetiletý útočník převzal přihrávku od Klaassena a poté ze středu šestnáctky obstřelil Hradeckyho. Za další tři minuty měl přesnou mušku Juja Osako, když po rohovém kopu z pravé strany rozvlnil zblízka síť. V 67. minutě však odrazil nápor Brém aktivní Havertz, který po úniku na levém křídle elegantně z ostrého úhlu přeloboval Pavlenku. Pátý zásah Bayeru přidal o pět minut později Aleksandar Dragović po chybném vyběhnutí českého strážce, za dalších pět minut uzavřel gólový účet Havertz tečí do zcela odkryté branky.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Schalke 04 0:0

28.10.2018 15:30

Góly: -

Lipsko nedokázalo využít horšího rozpoložení celku z Gelsenkirchenu a se Schalke se rozešlo smírně bez branek. Mírný favorit nedělního utkání remizoval v Bundeslize také uplynulý týden, ani v souboji s Augsburgem totiž nepadl gól. Domácí celek se momentálně nachází v tabulce na pátém místě s patnácti body, jeho konkurent alespoň částečně odčinil překvapivý neúspěch s Brémami (0:2) a se sedmi body zůstává na patnácté příčce.

Oba dva protivníci sehráli v průběhu týdne těžké zápasy v evropských pohárech a na jejich výkonu to bylo znát. První větší příležitost se urodila krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy na hranici pokutového území napřáhl domácí snajpr Werner a jeho technická střela proletěla jen o decimetry nad horní tyčkou. Po necelé půl hodině hry se poprvé ozvali hosté a to ze standardní situace.

Po jejím zahrání vyhrál hlavičkový souboj Uth a zakončující Nastasić se prezentoval pohotovým volejem z mírného úhlu, který byl na poslední chvíli zablokován jedním z bránících protihráčů. Ihned na to se probojoval k hlavičce z nadějně pozice Embolo, jenomže mířidla neseřídil přesně a zcela osamocen minul prostor tří tyčí o necelý půl metr. Poslední vzrušení úvodního dějství bylo k vidění pět minut před přestávkou.

Po rohovém kopu od Halstenberga minul balón gólman Nübel a těsně před brankovou čarou ho musel zastoupit Sané. V 51. minutě zahrozilo Schalke po dalším ze série rohových kopů, avšak hlavičkující McKennie opět branku netrefil. O dvě minuty později dokázal na druhé straně rozvlnit síť dánský útočník Poulsen, nicméně jeho branka nemohla být uznána kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení.

Krátce po odehrané hodině se více jak čtyřicet tisíc přihlížejících v aréně Red Bull dočkalo nejkrásnějšího momentu večera. Po vyhraném hlavičkovém souboji se vytáhl s elegantními nůžkami Werner, jenomže proti byl Nübel a naprosto famózním zákrokem jednoruč odvrátil míč za svou branku. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mohl převrhnout misky vah na stranu Lipska střídající Augustin, ale Nübel dokázal zkrotit balón ve svých rukavicích.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Eintracht Frankfurt 1:1

28.10.2018 13:30

Góly: 78. Adam Zreľák - 90+2. Sébastien Haller

Norimberk po dvou předchozích porážkách dokázal překvapit favorizovaný Frankfurt a dlouho sahal po třech bodech, nakonec se musel spokojit s remízou 1:1. Domácí se sice dostali do vedení zhruba čtvrthodiny před koncem, ovšem v nastaveném čase inkasovali vyrovnávací trefu zásluhou tradičního francouzského kanonýra Sébastiena Hallera. Franský celek tak alespoň přerušil svou šňůru dvou střetnutí bez bodového zisku.

Eintracht vstupoval do duelu proti nováčkovi nejvyšší soutěže jako velký favorit, vždyť v předchozích pěti soutěžních zápasech vždy dokázal zvítězit. V tabulce Bundesligy se momentálně nachází na sedmém místě se čtrnácti body, Norimberk doposud posbíral o šest bodů méně a je čtrnáctý. Už minulý týden proti Hoffenheimu předvedl sympatický výkon (1:3) a jasně naznačuje, že by se nemusel prát jen o záchranu.

Nedělní střetnutí nebylo z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní a mnoho gólových příležitostí se neurodilo. Domácí hráli odvážně od samého začátku a do vedení se mohli dostat krátce po odehrané čtvrthodině. Po centru z levé strany si seběhl ke vzdálenější tyči Knöll a zakončoval ve skluzu. Brankář Trapp se sice dokázal včas přemístit, nicméně i přesto ho zachránila tyč a ke gólu vskutku chybělo jen několik centimetrů.

Poté až do konce prvního poločasu k ničemu nebezpečnému nedošlo a obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Oba celky měly problémy s přechodovou fázi, a když se přeci jen dostaly do nebezpečné situace, tak jejich akce končily kvůli nepřesným finálním nahrávkám. Norimberk z ničeho nic udeřil v 78. minutě, kdy se poprvé v tomto ročník prosadil čtyřiadvacetiletý slovenský krajánek Adam Zreľák.

Ten po pouhých třech minutách strávených na trávníku využil přesně načasovaného centru z pravé strany od Misidjana a hlavou z pěti metrů pokořil pozdě reagujícího Trappa. Když už se zdálo, že si Norimberk připíše nesmírně cenný skalp, tak se ve druhé minutě nastavení ozval Haller. Na pravém křídle odvedl pořádný kus práce Da Costa a pak poslal před branku nebezpečný centr, který usměrnil v pádu do sítě právě hostující ostrostřelec.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 4:0

27.10.2018 18:30

Góly: 48. Joshua Brenet, 51. Joelinton, 57. Ishak Belfodil, 60. Ishak Belfodil

Hoffenheim deklasoval Stuttgart a po výhře v Norimberku si připsal znovu tři body. Dvěma góly se mezi střelce zapsal alžírský útočník Ishak Belfodil.

Hoffenheim byů jasným favoritem zápasu, navzdory možné únavě hráčů po úterním zápase Ligy mistrů s Lyonem. Trenér Nagelsmann však sestavil sestavu nakombinovanou hráči, kteří běžně začínají zápasy na lavičce a tato varianta mu vyšla náramně.

K prvnímu stěžejnímu okamžiku zápasu došlo již v 8. minutě. Tehdy udělil rozhodčí Willenborg po zhlédnutí videa červenou kartu Emilianu Insuovi za velmi ostrý zákrok na Pavla Kadeřábka. Hosté šli tedy do deseti. Domácí diktovali tempo hry, ale stále se jim nedařilo vstřelit branku.

Ve 23. minutě střílel z levé strany Belfodil, míč však skončil pouze na tyči. O pět minut později hlavičkoval na tyč také hostující González. Druhá zmíněná šance zápas uklidnila a první poločas byl dohrán bez branek, přičemž blíž k vítězství měli domácí, kteří hráli v početní výhodě.

A tuto výhodu dokázali využít již necelé tři minuty po začátku druhé půle. Do bezprostřední blízkosti Zielerovy brány se sérií líbivých kliček dostal teprve osmnáctiletý útočník domácích Nelson, jeho následnou střelu Zieler vyrazil přímo před sebe, odkud do prázdné brány střílel Joshua Brenet.

A v 51. minutě Hoffenheim vedení ještě navýšil. Tentokrát nahrával střelec prvního gólu Brenet na Joelintona, jenž sklepával míč do odkryté brány. 2:0. Když se v 57. minutě po přihrávce Joelintona gólově prosadil z levé strany Belfodil, hosté už tušili, že dnes si s největší pravděpodobností žádné body domů nepovezou.

A v tomto tušení je o tři minuty později utvrdil svým druhým gólem v zápase Belfodil, který se po obrovské chybě hostujícího obránce Gentnera ocitl sám před bránou Zielera a v koncovce se nemýlil. Po čtvrtém gólu Hoffenheim polevil a do konce zápasu se již nic zásadního nestalo. Stuttgart je s pěti body poslední, zatímco Hoffenheim je se třinácti body na osmém místě.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2:2

27.10.2018 15:30

Góly: 27. Jadon Sancho, 61. Jadon Sancho - 41. Salomon Kalou, 90. Salomon Kalou (pen.)

Pohledný fotbal, výborný výkon a skvělé představení vycházející hvězdy Jadona Sancha. To vše charakterizuje hru Borussie Dortmund v utkání s Herthou Berlín. Na vítězství však ani to nestačilo. Hráči Herthy efektivně využili chyb domácích, a nakonec berou bod za remízu 2:2.

Bylo to vskutku impozantní utkání v podání osmnáctiletého Angličana Sancha. Do první gólové šance se dostal už ve 4. minutě, obrana hostů však jeho přizemní střelu k tyči ještě zvládla zblokovat. V 16. minutě z hranice vápna pálil Hakimi, nadějná střela však mířila těsně vedle.

Dostat míč do brány se Sanchovi povedlo až v 19. minutě. Radost z gólu mu však překazil rozhodčí Stegemann, který k nelibosti domácích fanoušků odpískal těsný ofsajd. Svůj názor na toto rozhodnutí dalo dortmundské publikum najevo velmi hlasitě.

O osm minut později už se ale radovalo znovu. Fotbalisté Borussie se dostali do přečíslení tří hráčů na jednoho obránce Herthy, které po přihrávce Götzeho zakončil Jadon Sancho mimo dosah gólmana Jarsteina.

Vyrovnáno však bylo ještě před koncem prvního poločasu. Ve 41. minutě domácí nezvládli rozehrávku a z následného protiútoku berlínského týmu skóroval vůbec poprvé v sezóně Salomon Kalou.

Začátek druhé půle přinesl velký závar před bránou hostů. V 58. minutě nejprve znovu těsně minul bránu Hakimi, další velkou šanci měl Reus, jehož střelu odrazil mimo tři tyče jeden z obránců. Gól však Borussia nakonec vstřelila a byla to hlavně zásluha právě těchto dvou hráčů. Hakimi přihrál do vápna Reusovi a ten tváří v tvář Jarsteinovi místo střely geniálně přenechal míč Sanchovi, jenž vstřelil pravděpodobně jeden z nejjednodušších gólu své dosud krátké kariéry.

Domácí byli i nadále nebezpečnější, velké šance neproměnili Guerreiro ani Larsen. Přesto to však vypadalo, že tři body i tentokrát zůstanou v Dortmundu...

Jenže přišla 90. minuta a zákrok Zagadoua, který ve vápně nezachytil střídajícího Selkeho a stáhl jej k zemi. Následovala penalta, ke které se postavil Salomon Kalou a brankáři Bürkimu nedal šanci. Skóre 2:2 už se do závěrečného hvizdu nezměnilo a Dortmund tak vůbec poprvé v sezóně ztratil body na domácí půdě.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - FC Augsburg 1:2

27.10.2018 15:30

Góly: 72. Ihlas Bebou - 8. Rani Khedira, 63. Alfred Finnbogason (pen.)

Augsburg poprvé od září vyhrál a v bundeslize se nachází na osmém místě. Hannoveru se naopak dlouhodobě nedaří a minimálně do příštího víkendu bude v sestupovém pásmu.

Rozhodujícím gólem byla penalta Alfreda Finnbogasona z 63. minuty. Hosté byli celý zápas lepší, vypracovali si více příležitostí a tři body si do Bavorska odvezli zaslouženě. Hráči Hannoveru působili rezignovaně a až na pár světlých momentů se jim nedařilo mít zápas pod kontrolou.

A do první velké šance se Augsburg dostal již v 8. minutě. Prudce z dálky střílel Richter a jeho střelu vyrazil domácí brankář Esser před sebe, kde si ho hlavou našel Koo, jenž však hlavičkoval pouze vedle. Hned vzápětí však hosté rozehrávali rohový kop, po němž už se stav utkání měnil.

Míč si po odrazu od několika hráčů v houfu na hranici malého vápna našel nikým nehlídaný Rani Khedira, pro něhož nebyl problém míč trefit do odkryté části brány a poslal tak Augsburg do vedení. To však bylo z prvního poločasu úplně všechno, po zbytek půle sledovali diváci v HDI-Areně nudnou hru.

V 54. minutě se do první velké šance dostal hostující Schmid, jenž překvapivě hlavičkoval pouze těsně vedle brány. Brankář Esser byl od situace daleko a kdyby byl Schmid přesnější, míč by s největší pravděpodobností neměl. Promarněná šance však hosty nemusí mrzet.

V 62. minutě totiž zahrál rukou ve vlastním pokutovém území domácí Haraguči a rozhodčí Kampka ani nepotřeboval video, aby nařídil jasný pokutový kop, který vzápětí proměnila největší hvězda hostů - Alfred Finnbogason. Druhý inkasovaný gól hráče Hannoveru probudil a v následující fázi hry byli lepším týmem.

To stvrdil v 72. minutě domácí Ihlas Bebou, který po skvělém zpracování hrudí vystřelil zpoza vápna z voleje přímo k pravé tyči a nedal brankáři Luthemu sebemenší šanci. Snížení však bylo poslední věcí, na kterou se Hannover zmohl a všechny body si nakonec domů odvezl zaslouženě Augsburg.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 1:2

27.10.2018 15:30

Góly: 48. Jean-Paul Boëtius - 39. Leon Goretzka, 62. Thiago Alcântara

Bayern na hřišti Mohuče předvedl dominantní výkon a zaslouženě zvítězil 2:1. Domácí vytěžili z minima maximum a prolomili střeleckou mizérii z posledních zápasů, proti favoritovi však na body neměli nárok.

V prvním poločase se hrálo prakticky jen na polovině Mohuče, šance Bayernu však dlouho nepřicházely. Tento fakt změnila až parádní střela Kimmicha z 27. minuty, která se od břevna odrazila na brankovou čáru, ke štěstí brankáře Müllera ji však nepřekročila.

O čtyři minuty později využili hosté zmatku před Müllerovou bránou. Gnabryho přihrávku vzduchem z voleje trefil španělský záložník Thiago a běžel se radovat z vedoucího gólu. Domácí hráči však okamžitě reklamovali faul Gnabryho na obránce Bella, který celé akci předcházel. Ten nakonec potvrdil i videorozhodčí a radost Mnichovanů se tak musela odložit. Netrvalo to však dlouho a skóre se skutečně měnilo. Tentokrát Kimmich podobným způsobem jen z opačné strany poslal míč Goretzkovi, který vsítil svůj druhý gól v dresu Bayernu.

Jenže vstup do druhé půle vyšel perfektně domácím hráčům. Obrana Bayernu ve 48. minutě neuhlídala nizozemského útočníka Boetiuse, který si naběhl na skvělý centr Daniela Brosinského a dal svůj první gól v sezóně. Byl to navíc první bundesligový gól Mohuče od 15. září.

Mnichovští favorité se však vyvést z míry nenechali. Jejich hrdinou se nakonec přece jen stal záložník Thiago, který v 61. minutě našel ve vápně perfektní přihrávku Lewandowského a nechytatelně zakončil do levého dolního rohu.

Další změna skóre mohla nastat v 78. minutě, kdy z velké dálky zkoušel překvapit gólmana Müllera další španělský záložník ve službách Bayernu Javi Martínez, domácí brankář však stačil zakročit. O chvíli později se do šance dostal obránce Süle, střela ze slibné pozice mu však nesedla.

Hosty to nakonec mrzet nemuselo. Po jednoznačném průběhu vezou do Mnichova všechny 3 body a opět potvrdili návrat na vítěznou vlnu.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - VfL Wolfsburg 0:3

27.10.2018 15:30

Góly: 41. Wout Weghorst (pen.), 73. Josip Brekalo, 80. Daniel Ginczek

Düsseldorf vysoko prohrál s Wolfsburgem a dostává se do těžkých existenčních problémů. Vítězný gól padl chvíli před koncem první půle z penalty.

Více než 38 tisíc diváků zaplnilo ochozy düsseldorfské Esprit Areny. Většina z nich však šťastná domů neodcházela, jejich Fortuna totiž podlehla poměrem 0:3 Wolfsburgu a stále se nachází na posledním bundesligovém místě. A situace už začíná být kritická.

Düsseldorf nasbíral za úvodních devět kol pouhých pět bodů a kvůli rozdílu skóre je poslední. Stejně bodů má pouze Stuttgart, ten však ještě na svůj zápas devátého kola čeká. To Wolfsburgu pomohla výhra utužit postavení v klidném středu s tabulky a s dvanácti body se nachází na devátém místě.

První velkou šanci zápasu si připravili ve 22. minutě hosté. Arnold střílel po překvapivé rozehrávce volného přímého kopu na bránu, míč však skončil pouze na tyči Rensingovy brány. O sedm minut později mohla skórovat také Fortuna, brankář Casteels, však v těžké situaci "Vlky" podržel dobrým zákrokem.

To ve 41. minutě už se skóre zápasu měnilo. Jeden z domácích hráčů zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a sudí Schlager bez váhání nařídil pokutový kop, který vzápětí proměnil Wout Weghorst. Do konce poločasu se již nic zásadního nestalo a do kabin se tedy šlo za stavu 0:1.

Celý začátek druhého poločasu byl odehrán v poklidu. Domácí spíše bránili než útočili a hosté se do ofenzivních výpadů příliš nepouštěli, neboť nechtěli přijít o vedení. Až v 73. minutě si míč dobře povodil směrem od středu hřiště a zpoza vápna vystřelil hostující Josip Brekalo, jehož střela zaplula přímo k tyči, za záda bezmocného brankáře Rensinga.

Poslední hřebík do rakve domácích zatloukl Wolfsburg v 80. minutě, kdy si Ginczek našel odražený míč a po líbivé kličce vystřelil k pravé tyči. Rensing byl znovu bez šance. Zápas skončil výsledkem 0:3 a Düsseldorf se musí probudit, pokud chce skutečně zůstat mezi německou elitou.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 3:1

26.10.2018 20:30

Góly: 1. Nils Petersen (pen.), 57. Luca Waldschmidt, 90+4. Lucas Höler - 20. Thorgan Hazard (pen.)

V páteční předehrávce 9. kola nejvyšší německé soutěže došlo k velkému překvapení, neboť Freiburg si před vlastními fanoušky vyšlápl na skvěle hrající Mönchengladbach. V domácím prostředí ho porazil 3:1, uštědřil mu tak teprve druhou porážku této ligové sezóny. Hosté i přesto zatím zůstávají na druhém místě se sedmnácti body, Freiburg se naopak posunul na osmou příčku s dvanácti body a teď navíc přerušil svou třízápasovou šňůru bez výhry.

Úvodní branka padla již v 1. minutě. Luca Waldschmidt si po deseti sekundách hry seběhl do středu pokutového území a byl sražen k zemi vyběhnutým gólmanem Sommerem. K následné penaltě se postavil Nils Petersen a zkušeně zamířil k levé tyči do protipohybu hostujícího strážce branky. O pět minut později byl blízko k vyrovnání Elvedi, jenomže z bezprostřední blízkosti trestuhodně orazítkoval pouze pravou konstrukci.

Po necelé čtvrthodině mohl skórovat Thorgan Hazard, ale jeho křižný projektil prosvištěl o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Hosté se přeci jen dočkali zaslouženého vyrovnání ve 20. minutě. Heintz totiž ve vymezeném území hodně nešikovně poslal k zemi Stindla, nabídnutou možností nepohrdl ostrostřelec Hazard a nechytatelně zavěsil pod břevno. Dalších šancí se diváci dočkali až v samém závěru první půle.

Nejprve stanul na pravé straně Kübler a s jeho prudkou ranou z mírného úhlu měl Sommer spoustu práce, v nastaveném čase se pak musel mít na pozoru jeho protějšek Schwolow a skákavý pokus ze střední vzdálenosti odvrátil do bezpečí. Hosté vstoupili do druhého dějství aktivněji a v prvních pěti minutách pálili jen o několik decimetrů mimo Stindl s Langem. Freiburg si vzal zpět ztracené vedení v 57. minutě.

Po přesně načasované kolmici za obranu poslal zpětnou přihrávku pod sebe Haberer a nabíhající Waldschmidt zakončil z první přímo k levé tyči. V následujícím průběhu spoléhali domácí především na brejky a jeden z nich málem využili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, když střídající Sallai na míč těsně nedosáhl. Gólový účet páteční bitvy uzavřel ve čtvrté minutě nastavení Lucas Höler, jenž ani ne po pěti minutách strávených na trávníku neuvěřitelně zakončil z úctyhodných padesáti metrů do odkryté branky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund963029:1021
2.Bayern Mnichov961217:1019
3.Borussia Mönchengladbach952220:1217
4.Werder Brémy952217:1417
5.RB Lipsko944116:916
6.Hertha BSC944115:1016
7.Eintracht Frankfurt942320:1314
8.TSG Hoffenheim941418:1313
9.FC Augsburg933316:1412
10.VfL Wolfsburg933314:1412
11.SC Freiburg933313:1512
12.Bayer Leverkusen932415:1711
13.1. FSV Mainz 0592345:109
14.1. FC Norimberk92349:209
15.Schalke 0492165:117
16.Hannover 96913511:186
17.VfB Stuttgart91266:215
 Fortuna Düsseldorf91266:215

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
andrew96

Zajímavý zápas. Freiburg to zase poctivě odjezdil a odmakal. Gladbach lepší hlavně ze začátku, kdy musel zareagovat na brzký gól, potom se ale hra vyrovnala a po druhé brance SCF toho hosté moc neměli.

Alespoň jsem se dnes natěšil, proti Mohuči již budu na Schwarzwald-Stadionu osobně přítomen.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB zbytečná ztráta, mohlo to byt v klidu 4-1 a bylo by po zápase

Reagovat
Arne

Zase kdybychom proměnili ty dvě šance na začátku druhý půle, tak by to zase mohlo vypadat jinak...

Reagovat
Gunner14

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle zamrzí, hlavně ten prokaučovaný konec.

Reagovat
REPLIKATOR

Zagadou idiot

Reagovat
Centrofixka

Tesne pred koncom zapasu hladam najlepsieho hraca BVB pre mna Zagadou a hned zrobil takuto chybu, dobry zapas so smutnym koncom, ide sa dalej, hlavne, ze na hru BVB sa konecne dobre pozera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Až do té penalty byl neskutečný.

Reagovat
smazaný uživatel

Seděli jsme přímo nad nimi. Nevím, jaká v bundeslize panují pravidla ohledně pyra, ale když vytáhli ten jeden transparent, zapálili za ním asi dvacet bengálských ohňů a dvě dýmovnice. Všechno se pak uklidnilo, choreo hodili na zem před sebe a jelo se dál. Pak ale přišel dle mého nesmyslný tah policie, která chtěla sebrat právě to ležící choreo a začala válka. Celý druhý poločas pak ošetřovali odhadem tři desítky zraněných přímo pod kotlem. Myslel jsem si, že v bundeslize se tohle už neděje, ale vypadá to, že je to pořád stejné jako u nás (jasně, soudit dle jednoho zápasu nejde). Zajímalo by mě, jestli za to rozdají zákazy. Večer v hospodě říkali dva kluci, že totálně zdemolovali i záchody.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se to děje všude, v Anglii, v Německu, sem tam jednou za čas u nás... Jen se furt opíráme o tu berličku, že na západě už se to neděje

Nicméně díky za vysvětlení situace, to sem netušil, proč to začalo.

Reagovat
db18

Policie si myslela, že pod tím transparentem jsou schovaný další zásoby pyra, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že nebyla, aby byla zasypána

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle někde psali? Protože jestli jo, tak mi to přijde jako hodně chabá výmluva. Zjevně po tom, co všechno vyhořelo, sesunuli a složili papírové choreo před sebe, aby ho odvezli. Po pěti minutách tam nakráčí kordon policie a úplně nesmyslně je tímhle učebnicovým příkladem, jak naštvat fanoušky, úplně rozběsní.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jinak samozřejmě ta reakce fanoušků je absolutně za hranou, o tom bez debat.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Jo, psalo se to jako důvod zákroku policie. Ta strkanice je pak logickým vyústěním situace, se kterým se muselo počítat... ty hajzly už mi přijdou dost za hranou/zbytečný

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale na druhou stranu podle reakcí médií je tohle opravdu spíše ojedinělý případ, protože se o tom celkem dost dneska píše.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, o tom žádná, jen mě to překvapilo, že zrovna BSC (když už, tak bych to právě čekal třeba u BVB, kdyby se jednalo o výjezd). A pak sem si vzpomněl, jak nám dávají stále za vzor západ

Reagovat
db18

Nerozdají, policie je tam svatá.

Reagovat
Rudnevs

Sú to idioti a hnevá ma, že bohužiaľ sú občas problémy s fanúšikmi i v Bundeslige... To, že sa občas udeje nejaky škandál alebo problém s fanúšikmi (ktoré sa ostatne dejú všade), ale neznamená, že by sa Česko (o Slovensku ani nehovorím) nemalo čo učiť od Nemecka. Tá organizácia, atmosféra a všetko okolo toho, to je proste paráda a tá uroveň je rozhodne vyššia než v Česku.

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Rudnevs

Som práve našiel snímku z tých záchodov - https://tinyurl.com/ycc3qmmq

Dementi...

Reagovat
smazaný uživatel

Vražda, smrt, zabití !

Reagovat
Rudnevs

Čiže podľa teba je toto akože v pohode?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nenapsal, ale ty z toho děláš, jako kdyby nastala nějaká světová šílenost....

Holt rozjebali sociální zařízení. sice nevím, co z toho mají,ale stalo se...Nicméně tvá reakce je jak z novinek...

Reagovat
Rudnevs

To máš možno i pravdu, zas som nechcel, aby to vyznelo nejak hystericky... Ale nepáči sa mi to, no...

Reagovat
andrew96

Napsal jen dementi, což je pravda.

Reagovat
Jordi Alba

Nevím, co je normálního v Ostravě, ale dementi to prostě jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si ještě jednou, co si o tom myslím a pak děj najevo své myšlenkové pochody, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Pre Weinzierla veľmi zaujímavý začiatok - dve porážky 0:4... Nuž, nová metla nie vždy dobre metie, hoci treba uznať, že mu okolnosti moc nepriali. Dnešný zápas bol značne poznamenaný červenou kartou pre Insuu, Stuttgart sa následne sústredil prakticky len na bránenie, čo sa im istú dobu darilo, ale po pauze inkasovali a potom boli donútení začať hrať trošku aktívnejšie, čo bola voda na mlyn pre Hoffenheim.

Celkom sa mi páčil Joelinton, to bol od Hoffenheimu dobrý ťah, pred sezónou 15/16 prišiel ako mladík z Brazílie, neskôr bol poslaný na hosťovanie do Rapidu a teraz pred sezónou sa vrátil ako prakticky nová posila... Páčila sa mi jeho kontrola nad loptou, častokrát svojim rýchlym dotykom zachránil akciu, pri ktorej som si už myslel, že Hoffenheim loptu stratí (napr. pred prvým gólom, kde ale musím vyzdvihnúť i Nelsona a jeho sólo).

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart Přitom obranu a brankáře mají prakticky top v BL...

Reagovat
db18

Útok je taky top... a k tomu mají v týmu černého Chucka Norrise.

Reagovat
Rudnevs

Nn, iba jeho synovca...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna dneska ve druhý půli ta obrana vypadala jak z Regionalligy

Reagovat
bayern987

Nechápu...

Reagovat
smazaný uživatel

Pavlenka dostal 6 branek

Reagovat
REPLIKATOR

4. a 5. gól byly hodně laciný

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem je neviděl, musím přiznat, ale i tak 6 branek asi dloooouho nepamtuje

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/EbCi8HJyK_4

Víkend v dortmundu proti Hertě..

Reagovat
Rudnevs

Lautern Pekne, konečne nejaka pozitívna séria, len tak ďalej... Zápas som síce nevidel, ale podľa komentárov to bol aj tak Scheißdreck, čiže mi to nevadí.

Braunschweig z dvoch zápasoch pod Schubertom dve prehry, tam to nevyzerá vôbec dobre.

Mimochodom jeden zaujímavý článok z Transfermarktu, takto by vyzerala tabuľka 1., 2. a 3. Ligy podľa počtu obyvateľov, okrem trpaslíkov typu typu Hoffenheim a podobne, ktorí sú jasní, by sme v profesionálnom futbale hľadali márne trebárs i Traditionsverein z Lauternu... Odhliadnuc od toho, že o tom, kto akú ligu hrá, by mali rozhodovať športovové výkony a nie niečo podobné, čiste podľa sympatii, brali by ste to? https://tinyurl.com/y9ecbvlp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele