Bundesliga - preview 9. kola

26.10.2018, 09:25, aktualizováno 28.10.2018, 08:47
Previews
Leverkusen se stále trápí a nic snadného ho nečeká ani v Brémách, Werder by případná výhra posunula už na druhou příčku. Schalke se pokusí překvapit v Lipsku, nedělní program odstartuje souboj Norimberku s Frankfurtem...
1. FC Norimberk - Eintracht Frankfurt  (neděle 13:30)
Vítěz německého Poháru z loňské sezóny Frankfurt zavítá k utkání 9. kola Bundesligy do Norimberku v dobré formě. V poslední totiž střílí branky jako na běžícím páse a domácí hráči FCN, kteří naopak v letošním ročníku už pár vysokých debaklů schytali, budou jejich gólovou mašinu zastavovat s velkými obtížemi.

Aby domácí věděli, jak těžký úkol je čeká, stačí se podívat na zápas z minulého víkendu, kdy Frankfurt sestřelil poslední Düsseldorf 7:1, na čemž se hned pěti góly podílel mladý Srb Luka Jović. Tímto famózním výkonem se katapultoval do čela tabulky střelců - v této sezóně má na svém kontě už 7 branek, jen o jednu méně než celý Norimberk. Skvělé rozpoložení navíc hráči Frankfurtu potvrdili i v utkání Evropské ligy, ve kterém poměrně pohodlně porazili kyperský Apollon 2:0.

Bundesligoví nováčci z Norimberka jsou po osmi kolech čtrnáctí a na soupeře z vyšších pater tabulky letos zatím ve vzájemných duelech nestačí. Například v Dortmundu schytali 7 gólů, v Lipsku jen o jeden méně. Vítězství tento bavorský klub slavil jen v utkání s oslabeným Hannoverem také proti dalšímu outsiderovi z Düsseldorfu. V posledním utkání vyhráli svěřenci trenéra Kollnera doma proti Hoffenheimu první poločas, vedení však neudrželi a nakonec prohráli 1:3.

Naposledy se tyto týmy utkaly v květnu 2016, kdy Frankfurt v zápase baráže o udržení slavil hubené vítězství 1:0 a poslal svého soupeře do druhé ligy. Poslední výhra Norimberku se datuje až do února 2011.

Domácí navíc v posledním utkání s Hoffenheimem přišli o svého se dvěma góly nejlepšího střelce, švédského útočníka Ishaka, chybět bude i mladý obránce Löwen. Hosté by naopak měli mít zpět brankářskou jedničku Kevina Trappa, který nedochytal utkání s Düsseldorfem a následně chyběl i v utkání s Apollonem.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Margreitter, Ewerton, Mühl - Petrák, Behrens - Valentini, Leibold - Fuchs - Misidjan, Knöll
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Ndicka - Torro - da Costa, Kostic - de Guzman, Gacinovic - Haller, Rebic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.71 - 3.68 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RB Lipsko - Schalke 04  (neděle 15:30)
RB Lipsko a Schalke před letošní sezonou myslely na nejvyšší příčky a očekávání zatím naplňuje jenom jeden z těchto klubů. Zatímco domácím se daří, vestfálský celek se trápí...

Lipsko v úvodním duelu sezony prohrálo v Dortmundu a jedná se o jeho jedinou bundesligovou porážku. Od té doby pravidelně sbírá body a zatím to stačí na šestou příčku, v případě nedělního triumfu se ale tým posune na třetí místo.

Dobře má bohatý klub rozehranou rovněž Evropskou ligu. Nejprve sice doma podlehl Salzburgu, následně si ovšem přivezl body z Trondheimu a stoprocentní byl i ve čtvrtek, to doma přehrál Celtic.

V týdnu šlo do akce rovněž Schalke a ani to nemuselo truchlit, v rámci Ligy mistrů se představilo v Istanbulu a s Galatasarayem remizovalo 0:0. Schalke ve třech zápasech milionářské soutěže posbíralo pět bodů a je ve hře o postup, o to překvapivější je jeho situace v 1. Bundeslize - z osmi duelů hned šestkrát prohrálo a je až patnácté.

"Musíme nadále tvrdě pracovat. Věřím, že výsledky přijdou," snaží se myslet pozitivně trenér Domenico Tedescso.

RB Lipsko letos načalo třetí sezonu mezi německou elitou a se Schalke má zatím pozitivní bilanci. Oba dosavadní domácí zápasy vyhrálo, vedle toho jednou loupilo i v Gelsenkirchenu.

Domácí před utkáním hlásí jednu citelnou absenci, mimo hru totiž zůstává záložník Forsberg, vedle něhož nejsou k dispozici ani Krahl a Nukan. Do sestavy Schalke se sice vracejí Naldo s Omarem, na marodce ovšem zůstává brankář Fährmann a hrát nebudou ani Geis a Teuchert.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Orban, Upamecano, Halstenberg - Demme, Ilsanker - Sabitzer, Kampl - Y. Poulsen, Ti. Werner.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - D. Caligiuri, S. Sané, Naldo, Mendyl - Mascarell, Bentaleb - Schöpf, McKennie, Harit - G. Burgstaller.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.88 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Bayer Leverkusen  (neděle 18:00)
Leverkusenu se vstup do sezóny vůbec nepovedl a pod koučem Herrlichem se tak znatelně rozhoupala židle. Příliš tomu nepomohla ani porážka v Evropské lize s Curychem a v utkání 9. kola Bundesligy tak hráči Bayeru na hřišti Werderu Brémy budou dost možná bojovat o budoucnost svého trenéra.

Leverkusen skutečně není v pohodě. Mizerné výkony stále přibývají a z řad fanoušků se čím dál hlasitěji ozývá volání po změně. V lize je Bayer třináctý, vyhrál jen dvakrát a například v posledním kole zachraňoval Karim Bellarabi alespoň bod za remízu 2:2 s oslabeným Hannoverem až v poslední minutě nastavení. Ten samý hráč se pak dvakrát v rozmezí pěti minut trefil i v Curychu v utkání Evropské ligy, ani v tomto případě to však na vítězství nestačilo, domácí skóre otočili a vyhráli 3:2.

Naopak Brémy zažívají úplně jiný vstup do sezóny. V tabulce jsou s tříbodovou ztrátou na čelo třetí, týmům ze spodních pater však body už několikrát rozdaly. Jedinou porážku utrpěly na hřišti předposledního Stuttgartu, bod ze remízu si z Brém vezli také Hannover a Norimberk. V posledním kole ale uspěli na hřišti dalšího trápícího se favorita Schalke. O vítězství 2:0 se oběma góly zasloužil jednadvacetiletý záložník Eggestein.

Vloni ve vzájemných zápasech těchto týmů v lize padla jediná branka, vstřelil ji argentinský útočník Leverkusenu Alário. Leverkusen se radoval také ve čtvrtfinále německého poháru, ve kterém po remíze 2:2 udolal Brémy v prodloužení. Letos je však rozpoložení obou mužstev úplně jiné.

Domácí navíc budou moci nastoupit v plné síle. Kromě dlouhodobě zraněného obránce Caldiroly a útočníka Johanssona jsou k dispozici všichni hráči. Hostům stále chybí záložník Aranguiz.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Sahin - Klaassen, M. Eggestein - Osako, Kainz - M. Kruse
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Weiser, Tah, S. Bender, Wendell - Kohr, L. Bender - Bellarabi, Havertz, Brandt - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.67 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Šlágrem 9. kola Bundesligy lze nazvat zápas, jenž se odehraje v sobotu odpoledne v Signal Iduna Parku. Domácí Dortmund bude v roli lídra tabulky a jediného dosud neporaženého týmu čelit berlínské Hertě.

Borussia letos pod vedením Luciena Favreho šlape, body ztratila pouze za remízy na stadionech Hannoveru a Hoffenheimu. Za úspěchem Dortmundu stojí především smrtící útok - v posledních sedmi zápasech ve všech soutěžích nastříleli hráči BVB dohromady 30 gólů! V Bundeslize naposledy slavili výhru 4:0 na hřišti předposledního Stuttgartu, na kterou následně navázali v Lize mistrů, kde na domácí půdě stejným výsledkem roznesli Atlético Madrid.

Velkou hrozbou pro všechny soupeře Dortmundu je zejména španělský útočník Paco Alcácer, společně s Jovićem z Frankfurtu se sedmi góly nejlepší střelec ligy, který se trefil zatím v každém utkání, do kterého v dresu Borussie nastoupil. Kvůli menšímu zranění však nezasáhl do utkání s Atléticem a tak nad jeho startem proti Hertě visí otazník. Skvělou formou se pyšní také anglický mladík Jadon Sancho, který se pro změnu vede tabulku v počtu asistencí.

Hosté z Berlína naopak zažívají menší výsledkový útlum. Po senzační výhře nad Bayernem Mnichov následovaly remízy s Mohučí a Freiburgem, v Dortmundu se tak budou chtít vrátit na vítěznou vlnu skolením dalšího favorita. Úkol to však nebude vůbec jednoduchý.

Velkým překvapením v dresu Herthy je zatím slovenský záložník Ondrej Duda, který na nejlepší střelce ligy Joviće s Alcácerem ztrácí jedinou branku a stal se nedílnou součástí základní sestavy berlínského celku.

V loňské sezóně se z vítězství 2:0 ve vzájemném utkání v Dortmundu radovali domácí, oba tehdejší střelci, Aubameyang a Sahin, už však na soupisce Borussie nefigurují. Letos v lednu se oba kluby střetly naposledy, zápas v Berlíně skončil remízou 1:1.

V sestavě Dortmundu stále chybí zranění obránci Schmelzer a Akanji, naopak už proti Atléticu byl k dispozici Portugalec Gurreiro, který svůj navíc návrat okořenil dvěma góly. Hosté budou postrádat obránce Torunarignu a záložníka Grujiće.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Diallo, Zagadou, Hakimi - Witsel, Dahoud - C. Pulisic, Reus, Larsen - Philipp
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Stark, Rekik, Plattenhardt - Skjelbred, Maier - Kalou, Duda, Dilrosun - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.63 - 6.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Očekává se vyrovnaný zápas mezi Hannoverem a Augsburgem. Pomyslným rozhodujícím faktorem by mohlo být domácí prostředí.

Oba týmy mají jedno společné, mohou se spolehnout na skvělou formu svých útočníků. Za Hannover válí americký snajpr Bobby Wood, který se v posledním kole před reprezentační pauzou blýskl proti Stuttgartu dvěma góly. Během reprezentační přestávky navíc skóroval i za Spojené státy americké v zápase proti Kolumbii.

Jistotou na straně hostů je Islanďan Alfred Finnbogason, který se po návratu z tříměsíčního zranění prezentoval čtyřmi góly ve třech bundesligových zápasech. O jeho důležitosti pro Augsburg svědčí i fakt, že v loňské sezóně byl s dvanácti góly desátým nejlepším střelcem celé soutěže.

Hannover se v tabulce nachází se šesti body na patnáctém místě a v úvodních osmi kolech dokázal zvítězit pouze jednou, a sice na začátku října nad Stuttgartem, ve zmiňovaném zápase, kde Wood vstřelil dva góly. Minulou sobotu hrál Hannover 2:2 na půdě Leverkusenu, což také není špatný výsledek.

To Augsburg je na tom v bundesligové tabulce o trochu lépe. S devíti body je na devátém místě a na šesté místo, které zajišťuje účast v evropských pohárech, ztrácí šest bodů. Jeho poslední forma je jako na houpačce. Po prohře s Brémami remizoval Augsburg na konci září překvapivě 1:1 na půdě Bayernu Mnichov.

O týden později dobrá forma pokračovala, když tým ze Švábska zvítězil 4:1 nad Freiburgem. Následně však přišla prohra 4:3 z Dortmundu a minulou sobotu bezbranková remíza s Lipskem. Forma obou týmů je tedy nevyzpytatelná a jedná se tedy o typ zápasu, kde se může stát cokoliv.

Hannoveru budou chybět zranění Prib, Hübers, Maina a vykartovaný Felipe. Za Augsburg pak ze zdravotních důvodů do zápasu určitě nenastoupí Jakob, Ji a Schieber. Zápas bude z pozice hlavního rozhodčího řídit Robert Kampka, jenž je civilním povoláním lékař.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Elez, Anton, Wimmer - Haraguchi, Schwegler, Walace, Albornoz - Muslija - Füllkrug, Wood
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Gouweleeuw, Khedira, Hinteregger - Schmid, Baier, Max - Hahn, Gregoritsch, Richter - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.54 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bayern jede do Mohuče potvrdit svůj návrat na vítěznou vlnu. Čeká je tam však urputná obrana domácího celku, která v úvodu sezóny mnoho branek soupeřům nedovolila. To se změnilo až v minulém kole, ve kterém na hřišti Mönchengladbachu schytala debakl 0:4.

Mnichovský tým se po čtyřzápasové série bez výhry na přelomu září a října zase vrací do starých kolejí. Minulý víkend i v deseti vyhrál 3:1 na hřišti Wolfsburgu, v týdnu pak přivezl 3 body i z Athén, kde v Lize mistrů porazil tamní AEK 2:0. V obou případech se o to góly zasloužil i hvězdný střelec Robert Lewandowski, který v předchozích zápasech prožil stejný výkonnostní útlum jako celý tým. Letos zatím platí jednoduchá rovnice: Gól Lewandowského = vítězství Bayernu.

Domácí hráči Mohuče v úvodních sedmi zápasech Bundesligy inkasovali jen 4 branky. V 8. kole však Mönchengladbach během jediného utkání toto číslo zdvojnásobil, o což se zasloužil zejména autor hattricku Jonas Hofmann. Porážka 0:4 navíc prodloužila černou sérii Mohuče bez vstřelené bundesligové branky už na 5 zápasů. Proti hvězdné obraně Bayernu bude prolomení tohoto střeleckého prokletí více než obtížné.

Inspiraci můžou svěřenci trenéra Schwarze čerpat z března 2016, kdy v Mnichově vyhráli 2:1. To bylo však jediné vítězství Mohuče nad Bayernem za posledních 7 let, v minulém ročníku se proti bavorskému gigantovi nezmohla ani na gól.

Niko Kovač se v sestavě bude muset obejít bez zraněné dvojice francouzských záložníků Comana a Tollissa, zápas bude ochuzen také o přítomnost Arjena Robbena, kterého na tribunu vyhnala červená karta z utkání s Wolfsburgem. Vrátit by se ale mohl Franck Ribéry, který kvůli menšímu zranění vynechal utkání v Athénách. Domácí stále nebudou mít k dispozici brankáře Adlera, chybět budou i Bungert, Holtmann, či Quaison.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boetius - Burkardt, Mateta
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, J. Boateng, Rafinha - Thiago - T. Müller, Goretzka - Gnabry, F. Ribery - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.80 - 7.04 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Düsseldorf - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Poslední Düsseldorf přivítá Wolfsburg, jenž se drží ve středu tabulky. Týmy však od sebe dělí pouhé čtyři body.

Fortuna Düsseldorf se v létě vrátila mezi německou elitu po dlouhých pěti letech, zatím to však příliš pozitivní návrat není. Po osmi odehraných kolech se nachází v bundesligové tabulce s pěti body na posledním místě a má nejhorší gólový rozdíl.

Nelichotivému gólovému rozdílu 6:18 přispěla především prohra 7:1 z Frankfurtu z minulého pátku. Naposledy Düsseldorf bodoval na konci září, když bezbrankově remizoval na půdě Stuttgartu. Od té doby si svěřenci trenéra Funkela připsali čtyři prohry - s Leverkusenem, Norimberkem, Schalke, a nakonec právě s Frankfurtem.

To Wolfsburg vstoupil do soutěžní sezóny o poznání lépe. Ve dvou úvodních kolech dokázal plně bodovat, když porazil Schalke a následně i Leverkusen. Od té doby však v soutěžním zápase nevyhrál. Po remíze s Herthou Berlín přišla nečekaná prohra s Freiburgem a následovaly dvě remízy - s Mainzem a Mönchengladbachem.

Následně "Vlci" prohráli v Brémách a minulou sobotu doma podlehli rozdílem 3:1 mnichovskému Bayernu. Forma ani jednoho z týmů tedy není ideální, ba naopak. Domácím navíc budou chybět zranění Wolf, Contento, Hoffmann a Fink.

Za Wolfsburg nenastoupí ze zdravotních důvodů Azzaoui, Camacho, Guilavogui a Klaus. V tomto případě se však o žádné z opor nejedná a oprávněným favoritem zápasu jsou hosté.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmermann, Ayhan, Kaminski, Gießelmann - Sobottka, Morales - Zimmer, Raman - Ducksch, Hennings
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Tisserand, Brooks, Roussillon - Gerhardt, Arnold - Steffen, Brekalo - Ginczek, Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.50 - 2.36
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart  (sobota 18:30)
Hoffenheim přivítá v rámci regionálního derby nedaleký Stuttgart. Jednoznačným favoritem zápasu jsou domácí, kteří bojují o evropské poháry. Stuttgart se naopak nachází v sestupovém pásmu.

Hoffenheim se po osmi odehraných kolech nachází s deseti body na osmém místě. Jeho poslední bilance však není příliš dobrá a na hráčích se může projevit únava z těžkého úterního zápasu Ligy mistrů proti Lyonu, který skončil 3:3 a hráči v něm museli jet až do poslední minuty na 100%.

To hráči Stuttgartu měli na odpočívání dost času. Jejich posledním odehraným zápasem je domácí prohra 0:4 s Dortmundem, k níž došlo minulou sobotu. Jedinou soutěžní výhrou Stuttgartu z této sezóny je výhra 2:1 nad Werderem Brémy z konce září.

Ale zpět k Hoffenheimu. Svěřenci trenéra Nagelsmanna započali horší sérii na konci září, kdy doma prohráli s Lipskem 1:2. O tři dny později navíc stejným výsledkem podlehli v rámci Ligy mistrů Manchesteru City. Třetí zápas v řadě a jako by to bylo schválně - znovu proha 1:2, tentokrát s Frankfurtem.

Po reprezentační pauze však přišlo značné zlepšení a Hoffenheim dokázal zvítězit 3:1 na půdě nováčka z Norimberku. Dvěma góly se v zápase prezentoval teprve osmnáctiletý anglický útočník Reiss Nelson. V úterý pak Hoffenheim remizoval v Lize mistrů s Lyonem 3:3 a po prohře s Manchesterem City do bude mít s postupem do jarní části soutěže velmi těžké.

V posledním kole před reprezentační přestávkou prohrál Stuttgart 1:3 na půdě Hannoveru a jak bylo zmíněno výše, minulou sobotu schytal debakl od suverénního Dortmundu. Hosté tedy musí využít situace, že hráče Hoffenheimu bude trápit únava a musí začít co nejrychleji sbírat body.

Domácím navíc v zápase budou chybět zranění Rupp, Geiger, Amiri a Baumgartner. Z kádru Stuttgartu k zápasu s Hoffenheimem ze zdravotních důvodů určitě neodcestují Meyer, Kempf, Sosa, Didavi, Donis a český útočník Jan Kliment.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Adams, Vogt, Bičakčić - Grillitsch - Kadeřábek, Schulz - Demirbay - Belfodil, Kramarić - Szálai
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Baumgartl, Badstuber, Pavard - Beck, Insua - Ascacibar - Thommy, Gentner - Gonzalez - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.90 - 6.27
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach  (pátek 20:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.61 - 3.64 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund862027:820
2.Borussia Mönchengladbach852119:917
3.Werder Brémy852115:817
4.Bayern Mnichov851215:916
5.RB Lipsko843116:915
6.Hertha BSC843113:815
7.Eintracht Frankfurt841319:1213
8.TSG Hoffenheim831414:1310
9.FC Augsburg823314:139
10.VfL Wolfsburg823311:149
11.SC Freiburg823310:149
12.1. FSV Mainz 0582334:89
13.Bayer Leverkusen82249:158
14.1. FC Norimberk82248:198
15.Hannover 96813410:166
16.Schalke 0482065:116
17.VfB Stuttgart81256:175
18.Fortuna Düsseldorf81256:185

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
andrew96

To byla rychlost.

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra jedeme na Dortmund, pro mě bundesligová premiéra, tak doufám, že nebudu pro BVB chodící smůla .

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
pepinho2

Reagovat
bobis21

ví někdo rekord nejrychlejší penalty v BL?

Reagovat
Rudnevs

Vie. Hamburger SV proti Paderbornu v sezóne 2014/15, rozhodca Peter Gagelmann pískol HSV penaltu už v ôsmej sekunde po faule Zieglera na Marcella Jansena. Penaltu premenil Rafael van der Vaart.

Reagovat
bobis21

díky takže to dneska Sommer nepřekonal, protože to bylo nějakých 9 nebo 10 ... škoda, mohl mít aspoň rekord

Reagovat
Kixi Syhimour

Samozřejmě, že ví

Reagovat
andrew96

Höler

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně to tam uklidil!

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Martinez – Müller, Thiago, Goretzka, Gnabry – Lewandowski

Reagovat
Bastaron

Ale že to Mullerovi na lávce docela slušelo víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímava sestava na tohle se docela těším :)

Reagovat
db18

Akorát zase vyndal Jamese po tom, co zahrál parádně. Sestava jako celek se mi hodně líbí, ale asi bych spíš vyndal Gnabryho a nechal si ho jako žolíka.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Bastaron

Hummels nehraje?

Reagovat
blackhawk88

zranil sa pri rozcvicke

Reagovat
Bastaron

Jop už jsem slyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

Sancho škoda, to byl super gól.

Reagovat
SpecialOne

Tohle bylo táák proti fotbalu, tohle pouštět video nevideo

Reagovat
smazaný uživatel

Gól z Juppovo skoly, krása. Projevil se tu zákon, kterej nedávno zminil Šťástka. Během zápasu jsem totiž přemýšlel o tom, že Leon zatím podává mdle výkony a Joshuovi se trochu zabrzdila produktivita

Reagovat
smazaný uživatel

Autokorektura překrtila Stase na Stastku

Reagovat
stas87

To bolo tusim v Lisabone so Sanchesom, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Tusis správně . Jinak Sanches asi dostal nalejvacku, dnes totiž kromě asi pěti minut, kdy dvakrát zazmatkoval, podal skvelej a takticky vyzralej výkon. Libi se mi ten nastolenej trend V Bayernu, kdy kvalitni dlouhej balon musí umět dat nejspíš i tamni uklízečky.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Hertha nie je horsia ako BVB. Tu sa pekne ukazuje, ze ak tim supera vedie takticky vyborne pripraveny trener, tak Dortmund ma velke problemy. Do tejto skupiny patri Dardai, Kohfeldt a Nagelsmann. To su z mojho pohladu co sa tyka taktiky top treneri v BL. A vzdy bude platit, ze ak super prezije uvodny tlak BVB, tak s pribudajucim casom jeho sance budu stupat. Pretoze aj hraci Dortmundu su len ludia a aj oni urobi straty lopt a potom uz je len na superovi, ci ich vytresta. BSC sa to podarilo a neprekvapila by ma remiza po 90. minutach. Tym samozrejme neznizujem ten pokrok pod Favrem, pretoze od toho stavu v ktorom ten tim preberal po Boszovi a Stögerovi, tak ta hra isla rapidne hore. Ak teda hraci hostov neurobi nejaku individualnu chybu, tak verim ze ta remiza na konci bude.

Reagovat
Arne

Favre a Kovač?

Reagovat
stas87

Nika som tam mal tiez ale s Bayernom to zatial nie je na takej urovni ako vo Frankfurte. No, ja tam teda v tej hre BVB niekedy vidim tie chyby...ale urcite patri k tomu lepsiemu v BL. Velmi budem zvedavy na konfrontaciu Favre a Kohfeldta v decembri.

Reagovat
Arne

Tak netřeba Nika shazovat za čtyři zápasy, bacha aby nezasáhl Uli a jeho právníci

Jasně, BVB tam má mezery, ale bez ohledu na to je podle mě jeden z nejvíc podceňovaných trenérů světa, třebaže ho za ty jeho odchody z Berlína a Gladbachu vůbec nemusím.

Reagovat
db18

a

Reagovat
Rudnevs

Nedávno som videl nejaku tabuľku Bundesligy od príchodu Kohfeldta a tam bol Werder na tretej priečke za Bayernom a Dortmundom, to dokazuje, že by to nemusela byť len krátkodobá záležitosť. Vyzerá to tak, že Kohfeldt je predsa len na trochu inej úrovni než Skripnik a Nouri. Vo svojom ročníku na akadémii bol mimochodom najlepší, to tiež o niečom svedčí a najmä preukázal, že vie trénovať i na profesionálnej úrovni, toto už nie je o efekte nového trénera, on podľa mňa preukázal, že na to vie i naviazať.

Som zvedavý na váš zajtrajší zápas s Bayerom, tí teraz neprežívajú najlepšie obdobie, pozeral som zápas s Zürichom a tam prehrali úplne zaslúžene, Zürcher mali slabšiu fázu na začiatku druhého polčasu, čo Bayer využil na dva (mimochodom takmer totožné) góly Bellarabiho, v prvom polčase ale kľudne mohol Leverkusen inkasovať i viac gólov. Pokiaľ vyhráte, tak Herrlich možno poletí, podľa mňa je to už len otázka času, uvidíme, kedy Rudimu dojde trpezlivosť. Som zvedavý na náhradu, ráno som si opäť pozeral fórum Leverkusenu a tam sa spomínajú mená ako Daum, Skibbe, Augenthaler a podobne, som ani nevedel, či to myslia vážne alebo zo srandy.

Reagovat
stas87

Kohfeldt ma vitaznu mentalitu, to u Nouriho ani Skripnika nebolo vidiet. Na to, ze s profikmi zacal u nas a preberal nas v pozicii, kedy sme na tom boli v tabulke snad na sestnastom mieste, tak urobil velky kus roboty. Napriklad sa mi pacilo, ako hracov motivoval pred poslednym zapasom v Mainzi...na nasej pozicii uz sa vela zmenit nemohlo ale on chcel tri body. Tie nakoniec trafil Gebre a klubu tento gol priniesol do kasy cca 4 miliony euro.

Na supera sme vzdy takticky pripraveni, takze sa uz nestane to, ze by sme trebars v 25. minute tiekli 0-3 a bolo po zapase. To skor naopak, prve polcasy dokazeme neinkasovat a super ma problem si vytvarat sance. Ked si spomeniem na zapasy pod Nourim a Skripnikom na Weseru, kde sme za prvych 30. minut supera nepustili na nasu polku a on potom z prvej akcie dal gol...tak toto uz nehrozi. Hraci menej riskuju a je to skor o velkej trpezlivosti a efektvite. Na Schalke minuly tyzden to prvu polhodinu bolo bez sanci, okrem strely Burgstallera v druhej minute. A my sme Schalke do vela sanci nepustili a vyhrali vdaka efektivite a dvom strelam Eggesteina. Nemuseli sme byt tym aktivnym timom co drzi loptu a aj tak sme si odviezli tri body. To je velka zmena oproti minulosti, kde naopak sme my casto drzali loptu a snazili sa prekonat obranu supera. A tomu stacilo postavit blok a vybrejkovat nas. Jasne, su aj zapasy kde je Werder horsi a boduje vdaka neefektivite supera. A pod nim sme na Weseru este neprehrali.

Reagovat
Rudnevs

Kohfeldt je celkovo zaujímavá osobnosť, už v dvanástich, keď hral v kategórii D-Jugend za Delmenhorst, po nejakom prehratom zápase prišiel za trénerom a dal mu papier s deviatimi popísanými stranami, kde boli rady, ako majú hrať, čo majú trénovať, ktorí hráči sa majú kde pohybovať a podobne. Mimochodom je to veľký tenisový fanúšik a mnohé inšpirácie čerpá z tenisu. Tak ma napadá jedna myšlienka - vedel by si si Kohfeldta v blízkej dobe (po Jogim) predstaviť v reprezentácii? Jasné, ešte trénuje relatívne krátko, ale myslím, že svoje kvality už ukázal, je mladý a pespektívny a Löw už presluhuje.

Pochváliť musím i Baumanna, ten podľa mňa urobil dva vynikajúce ťahy pri príchodoch Kruseho s Klaassenom. Obaja sú vynikajúci hráči, ktorým však nevyšla jedna sezóna, čo znížilo ich cenu i požiadavky, čoho využil Baumann a priviedol tak dvoch hráčov, ktorí posunuli Werder vyššie. Keď k tomu pripočítam ďalšie perfektné nákupy ako trebárs Pavlenka alebo dvojica Delaney - Augustinsson z Kopenhagenu, tak si Werder môže gratulovať. Navyše Baumann i Kohfeldt sú ľudia, ktorí pochádzajú z prostredia klubu a fanúšikovia sa s nimi identifikujú. No, Werder sa z tej krízy dostal celkom pekne. Narozdiel od takého HSV...

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočné

Reagovat
stas87

Co narobim...aspon bolo na co pozerat.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa mu trpezlivosť už došla, ale nemôže ho odvolať, kým nebude mať dojednanú náhradu a vyzerá to tak, že tentokrát už nechce zase šliapnúť do h*vna, ako posledné 2 razy, preto sa to tak naťahuje. Herrlich je odpísaný, toho by už zachránil len zázrak.

Tie mená, čo si spomenul sú vážne na smiech a snáď to nikto kompetentný nemôže myslieť vážne. Som strašne sklamaný, že ten Hasenhuttl padol, podľa mňa to bol úplne ideálny kouč pre Leverkusen a najlepšia dostupná možnosť. Ani neviem, prečo to vlastne odmietol, nemyslím si, že sa mu pohrnú lepšie ponuky. Ja by som bral zase trénera zo Salzburgu, ako pred rokmi Schmidta. Rose vyzerá fakt skvele a údajne o neho má záujem Hoffenheim ako náhradu za Nagelsmanna. Som si istý, že v BL čoskoro skončí a bude si môcť vyberať z kvalitných klubov. Snom by bol Jardim, ktorý je voľný, ale ten sa do Leverkusenu určite nepohrnie. Ja by som celkom privítal aj návrat Rogera z Číny, mohol by to byť zaujímavý reštart...

Reagovat
Rudnevs

Ohľadom Hasenhüttla je to celkom zaujímavé. Kicker vydal informáciu, že pred pár týždňami odmietol, pretože ešte nebol pripravený. Podľa zdroja sportwetten24.de, ktorého serióznosť ale nie je zaručená (iné, známejšie médiá o tom neinformujú), je však Hasenhüttl momentálne údajne už pripravený. Ťažko povedať, ako to vlastne je, pre fanúšikov Leverkusenu každopádne na teraz ostáva istá šanca, že by sa nakoniec Hasenhüttla predsa len dočkali.

Rose je dobrý návrh... V Salzburgu odvádza super prácu, funguje to tam (samozrejme, nie len jeho pričinením) parádne a podľa mňa i tento rok majú šancu dostať sa v Europa League ďaleko. Ja sa v tých taktických veciach a herných prvkoch a neviem v čom všetkom moc nevyznám, ale niekde som čítal článok o tom, že po taktickej stránke Rose stavia na Schmidtovom systéme, ktorý posúva ďalej a pridáva k tomu nadstavbu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co já četl, tak měl Hasenhüttl ve smlouvě s Lipskem podmínku, že do konce září může nastoupit pouze tehdy, pokud jeho nový klub zaplatí odstupné. Nyní máme říjen, takže toto je pasé. A s Völlerem má prý Hasenhüttl velmi dobré vztahy.

Reagovat
Arne

Vládík zpět

Reagovat
Sosi

A zahraje si tam ještě?

Reagovat
db18

Reagovat
Bastaron

Největší sranda je stejně to, že Kimmich toho na pravém křídle udělá do útoku o hodně víc než Müller.

Reagovat
db18

Thomasův hlavní přínos je v tom, co není na první pohled vidět. A proto taky za sebou potřebuje někoho jako je Kimmich nebo byl Lahm.

Reagovat
Bastaron

Jo no, to že je neviditelný není vidět, to je pravda.

Reagovat
db18

Pro diváka možná, ale pro soupeře neviditelný není.

Reagovat
vladino10

Tak kedysi na tom ihrisku byval viditeľný aj inak, tak je logické, že sa to fanúšikom nepáči..

Okrem toho je dosť nahovno mať na oboch krídlach hráčov, ktorí nevedia jeden na jedného (resp im to nevychádza), ale za to Muller bohužiaľ nemôže..

Reagovat
smazaný uživatel

V tom je právě Thomas neocenitelnej, i když je bez formy, tak se nemusíš bat, že bys měl s nim na hřišti o hráče min. Jinak ta krize Bayernu asi opravdu prospěla. Je na nich vidět, že fakt chtěj, drali se za tím vítězstvím, jako by šlo o finále LM.

Reagovat
db18

Akorát nemuseli zdržovat jak Real proti Viktorce.

Reagovat
smazaný uživatel

Komentátor ho chválil, Kovač byl spokojený, jen Bastaron si prostě musí přijít kopnout...

A Thomas toho odmakal dnes dost...

Reagovat
db18

Reagovat
Bastaron

Wow, to pardon, že chci co nejsilnější Bayern.

Reagovat
db18

Tak před břevnem Kimmich sklepl Thomas na Goretzku, který asistoval na střelu...

Před gólem na 0:1 svým pohybem odtáhl bránícího hráče FSV, čímž se otevřela cesta pro Kimmichovu gólovou přihrávku na Goretzku....

A to je jen ze sestřihu k těm opravdu významným akcím, které ukázali, jinak založil ještě nějaké nebezpečné akce, které pak ale třeba Ribéry zadrbal...

Reagovat
Bastaron

Jasně, netvrdím, že neudělal vůbec nic dobře, ale na lavičce jsou lepší hráči místo něho. Hlavně teda James, který by měl hrát v podstatě každý zápas.

Reagovat
db18

Jo, James je teď určitě produktivnější - a stejně jako Thomas se stahuje do středu, čímž by taky otvíral prostory pro Kimmicha (což je i podle expertů klíčovou součástí útočné hry Bayernu, protože levá strana aktuálně moc nefunguje).

Reagovat
Bastaron

Přesně tak a proto se už taky mega těším na návrat Comana.❤

Reagovat
db18

Kaloooou!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a naskok na bayern je prec.. totalne zbytocne

Reagovat
smazaný uživatel

Bellarabi je po veľmi dlhom čase konečne opäť vo forme.

Vyzerá to na 3 body z Wesseru, čo je síce skvelé, ale zase tým Herrlich získa ďalších niekoľko týždňov na lavičke a v konečnom dôsledku to môže byť ešte kontraproduktívne.

Werder hrá síce pekne, ale neskutočne naivne, také diery v obrane som dávno nevidel a to ešte Karim spálil ďalší samostatný nájazd. Ak tu včera Stas písal, aký je Kohfeldt skvelý taktik, tak tento zápas úplne prekaučoval...

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez som si dnes po Stasovej adoracii Kohfeldta pustil Werder Tuto sezonu mi Bremen nejak unikaju. Ale je pravda, ze hraju ofezivny natlakovy futbal. Za to Asi sa prejavuju absencie v obrane.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež som bol zvedavý Werder...

Je pravda, že tá obrana bola šialená, asi kombinácia naivnej hry a absencie spoľahlivého Moisandera, experiment s Friedlom nevyšiel, po jeho chybách to mohlo byť i o dva góly viac.

Ale ja sa nesťažujem, po tých dvoch 0:0 (Union - Dynamo a RB - Schalke) po sebe je to konečne zápas, na ktorý sa dá pozerať... Teraz by to chcelo rýchly gól pre Werder, nech to je ešte zaujímavé.

Reagovat
Rudnevs

Pizarro Ako na objednávku...

OK, teraz by to chcelo i druhý gól Werderu...

Reagovat
Rudnevs

Dankeschööön!!!

Reagovat
vladino10

aj ja som si povedal že tak keď stas takto píše, tak si to teda pozriem no..

Ale to väčšinou takto konci keď niekoho až príliš chváliš/haníš

Reagovat
stas87

Uplne rovnake ako v CL a zapas Benfica-Bayern. Sanches bol myslim hodinu nepouzitelny, nechcel hrat, alibisticky sa schovaval a potom perfektne rozjel akciu a sam ju aj zakoncil. Ten kriticky komentar som odoslal a za dve minuty tam jebol ten gol.

Zmeny v zostave a dost mozno aj nos hore po vyhre na Schalke. Je to podla mna kombinacia viac faktorov a je dobre, ze skoncila Kohfeldtova seria bez prehry na Weseru a ten tim dostal dost vyraznu facku. Dalsi zapas hrame v Mainzi a tam cakam, ze hraci budu zrat travu a bude tam vidiet obrovska chut napravit dnesok. Vam gratulujem k vyhre, sest kusov je dost ale Werder uz sestku inkasoval myslim tri sezony spät od Bayernu a vtedy gol ani nedal. Blbe je, ze ta vyhra udrzi Herrlicha o nieco dlhsie ale dalsi zapas mate doma proti TSG a tam to kludne moze byt 1-3 a on skonci. Ten zapas ste drzali pevne v rukach a aj po znizeni na 2-3 som nemal dojem, ze sme naozaj spät v hre. Bola tam myslim len slaba strela Kruseho po tom co sa Hradecky nedohodol s obrancom ale viac nic. A tie brejky vam fakt sedi, takze som cakal, ze pridate pojistku a odveziete si tri body.

Aj ked sme dostali sestku doma, tak vobec nie som sklamany a skor som si ten futbal uzival ako by som z toho bol smutny. Uz sme prehrat museli a ze je to doma a o styri goly? Takych prehier este bude...

Reagovat
Rudnevs

Počas toho zápasu ma napadlo, či by to s tým zakríknutím nemohlo fungovať i naopak, že či táto výhra trebárs nenakopne Leverkusen a či sa nevyhodenie “odpadlíka” Herrlicha nakoniec neukáže ako Meisterstück... Je ale pravda, že ani sám tomu moc neverím a skôr si naďalej myslím, že to je len otázka času, ale tak nejak pripúšťam, že i toto je možnosť a že už majú v podobe tejto vysokej výhry narozdiel od doterajších mdlých výsledkov niečo, čo by ich teoreticky mohlo nakopnúť a na čom by mohli stavať.

Ja som taktiež rád, dneska po dvoch nepozerateľných zápasoch prišiel tento parádny, trochu mi to pripomína ten “starý” Werder, aký som mal možnosť sledovať bohužiaľ iba v Bundesliga Klassiker, z rokov 2006, 07, 08 a proste z tej doby, vtedy tie zápasy často končili gólovou prestrelkou... A je fajn, že to takto vnímaš i ty ako fanúšik, že ten futbalový zážitok proste prebije tú trpkú chuť prehry.

Možno by to chcelo ešte v zime nejaku alternatívu do obrany, raz vypadol Moisander a už to robilo šarapatu...

Reagovat
stas87

V tom time nevidim nic, co by im mal Herrlich dat a preco by sa to malo zrazu otocit. Nesledujem Bayer tak casto, ale u nich mam casto pocit, ze kazda standartka supera znamena nebezpecenstvo v lepsom pripade, v horsom gol. A aj po psychickej stranke mi pridu ako tim, co sa da relativne lahko zlozit a oni myslim aj celkom casto nedotiahnu zapas k vyhre. Tieto veci idu ciastocne za trenerom a mne ten futbal Leverkusenu pride dost nudny. Bez momentu prekvapenia..a ak nema den Havertz ci Brandt, tak ten tim ani neskoruje..

No, ja by som radsej udrzal nulu vzadu a pravidelne bodoval, ako keby som mal vidiet prehry o tri a viac golov. Ale uz to bolo celkom dlho, co sme mali taku prestrelku s niekym. Ak ma pamät neklame, tak prehra 4-3 v Kölnu a potom prehra doma s TSG a hned dalsi zapas s BVB vonku. To bola taka trochu divoka seria vysledkov ale inak väcsinou padali tri goly. Vynimocne styri, len v AA tusim sest pri prehre 2-4.

O tej alternative do obrany tu pisem celkom casto. Langkampa mam rad, videl by som ho radsej v zaklade namiesto Veljkovica a dnes si vybral zapas. Ak pojde Augustinsson, tak ho nahradi Friedl. Gebreho casom vytlaci Beijmo...ale na IV tam prakticky nikto nie je. Jeden cas sa vravelo o Verlaatovi ale to padlo a on ani sancu nedostal. Po zostupe do Regionalligy tam asi ani nikto vyhladovo nie je. A my nie sme Bayern aby sme mali styroch hracov na IV a z toho trener preferoval zohratu dvojicu.

Reagovat
Rudnevs

To je pravda, on Leverkusen hral v doterajších zápasoch nudne a presne tak, ako opisuješ (čo buhižiaľ mimochodom celkom sedí i na Schalke), ale teraz prišiel prvý taký relatívne presvedčivý výkon a to by ich teoreticky mohlo nakopnúť... S tým Meisterstückom som to myslel skôr nadnesene, to som prehnal, skôr som to myslel tak, že môže ustáť súčasnú krízu a dostať sa spod tlaku, ale po dlhodobej stránke naďalej ostáva tým mužom, ktorý ten potenciál toho tímu brzdí.

Ale ťažko povedať, čo s ním Rudi zamýšľa... Trebárs je už jeho osud dávno spečatený a čaká sa len na Hasenhüttla, o ktorom tiež neviem, čo si mám myslieť, keď niektoré médiá píšu niečo a iné zas niečo úplne iné... Na druhú stranu je ale Rudi známy tým, že s trénermi má trpezlivosť a dáva im veľa času, takto pristupoval i k Schmidtovi alebo Skibbemu (toho obzvlášť vyhadzoval s ťažkým srdcom, keďže sú kamaráti ešte z čias DFB). Nuž, asi sa budeme musieť nechať prekvapiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

nie je cele vyhadzovanie herrlicha uz iba otazkou jeho nahrady?

hassenhuttl nechcel, tak koho zobrat? ako tu davor pisal, tak leverkusen to uz pokaslal 2x po sebe s korkutom a teraz herrlichom, takze je celkom logicke, ze nechcu ist do risku..lebo bavime sa o odvolani, ale koho tam?

ten hassenhuttl by aj mne prisiel ako stavka na istotu, ale tak ked to teda nevyslo..jardim neviem (vie vobec po nemecky? fungovalo by to ak by v strede sezony zobrali trenera co nevie ani ceknut?) a inak mi nikto nenapada..radsej mozno podrzat dalsi mesiac herrlicha ako zobrat noveho trenera o ktorom nie si presvedceny a drzat ho potom zase pol roka, resp do konca sezony..

Reagovat
stas87

Herrlich dostal celu sezonu a ak sa za nou clovek pozrie, tak tam nevidi vela dovodov, preco by mal ostat aj nadalej trenerom. Oni sa trapili aj v nejakej prdeli menom Ludogorec...prehrali vo Svajciarsku...to su skratka blamaze. Ten tim ma kvalitu na to, aby hral v prvej stvorke a trapil najväcsich faovritov v BL. Ten Hasennhüttel by mal dopadnut nakoniec, nie? Aktualne v BL podla mna nie je lepsi trener, co je momentalne volny. Ja nevidim svetlo na konci tunela a neverim tomu, ze by ich dnesna vyhra mala vystrelit k lepsim vykonom. Tak to ze trener nevie po nemecky, je najmensi problem. V dnesnej dobe v tom kadri kazdy rozprava po anglicky a nehrozi tam ziadny komunikacny problem. Namieste Völlera by som co najskor podpisal nahradu za Herricha. Ak by sa to tiahlo dlhsie, tak narovinu poviem Herrlichovi, ze ostane trenerom do konca jesene a potom skonci. Tazko to moze byt horsie...jedine ze by zasa angazovali Korkuta.

Reagovat
vladino10

Veď tomu, že to bude lepšie neverím ani ja, iba píšem, že či nie je jediný dôvod toho, že tam herrlich stále je to, že Voller nenašiel náhradu ktorou by si bol na 100% istý..možno sa rokuje s hassenhuttlom atď, ale osobne si myslím, že herrlich to má jasné už dlhšie a jediným problémom je kto zaňho..

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, aby to ešte nedopadlo ako s Dortmundom. Ale z 3-0 by to už bola fakt silná káva...

Reagovat
fabec1222

Pizzaro

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom druhý štyridsiatnik, ktorý dal gól v BL a zároveň druhý najstarší strelec gólu v BL, prvý je Mirko Votava. Zaujímavé je, že všetkým v prvej trojici sa to podarilo v drese Werderu, okrem spomínanej dvojice i Manfredovi Burgsmüllerovi, ktorý je tretí.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Ty si pán ... kvôli tebe sem chodím čítať komentáre

Reagovat
smazaný uživatel

Kaaaai

Reagovat
Rudnevs

Parádny hráč

Reagovat
Rudnevs

Pavlenka dnes tiež nebude mať čisté svedomie, góly Dragovica ide za ním a gól Brandta čiastočne tiež...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele