9. kolo
27.10.2018 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - FC Augsburg 1:2

Augsburg poprvé od září vyhrál a v bundeslize se nachází na osmém místě. Hannoveru se naopak dlouhodobě nedaří a minimálně do příštího víkendu bude v sestupovém pásmu.

Rozhodujícím gólem byla penalta Alfreda Finnbogasona z 63. minuty. Hosté byli celý zápas lepší, vypracovali si více příležitostí a tři body si do Bavorska odvezli zaslouženě. Hráči Hannoveru působili rezignovaně a až na pár světlých momentů se jim nedařilo mít zápas pod kontrolou.

A do první velké šance se Augsburg dostal již v 8. minutě. Prudce z dálky střílel Richter a jeho střelu vyrazil domácí brankář Esser před sebe, kde si ho hlavou našel Koo, jenž však hlavičkoval pouze vedle. Hned vzápětí však hosté rozehrávali rohový kop, po němž už se stav utkání měnil.

Míč si po odrazu od několika hráčů v houfu na hranici malého vápna našel nikým nehlídaný Rani Khedira, pro něhož nebyl problém míč trefit do odkryté části brány a poslal tak Augsburg do vedení. To však bylo z prvního poločasu úplně všechno, po zbytek půle sledovali diváci v HDI-Areně nudnou hru.

V 54. minutě se do první velké šance dostal hostující Schmid, jenž překvapivě hlavičkoval pouze těsně vedle brány. Brankář Esser byl od situace daleko a kdyby byl Schmid přesnější, míč by s největší pravděpodobností neměl. Promarněná šance však hosty nemusí mrzet.

V 62. minutě totiž zahrál rukou ve vlastním pokutovém území domácí Haraguči a rozhodčí Kampka ani nepotřeboval video, aby nařídil jasný pokutový kop, který vzápětí proměnila největší hvězda hostů - Alfred Finnbogason. Druhý inkasovaný gól hráče Hannoveru probudil a v následující fázi hry byli lepším týmem.

To stvrdil v 72. minutě domácí Ihlas Bebou, který po skvělém zpracování hrudí vystřelil zpoza vápna z voleje přímo k pravé tyči a nedal brankáři Luthemu sebemenší šanci. Snížení však bylo poslední věcí, na kterou se Hannover zmohl a všechny body si nakonec domů odvezl zaslouženě Augsburg.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele