9. kolo
28.10.2018 13:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Eintracht Frankfurt 1:1

Norimberk po dvou předchozích porážkách dokázal překvapit favorizovaný Frankfurt a dlouho sahal po třech bodech, nakonec se musel spokojit s remízou 1:1. Domácí se sice dostali do vedení zhruba čtvrthodiny před koncem, ovšem v nastaveném čase inkasovali vyrovnávací trefu zásluhou tradičního francouzského kanonýra Sébastiena Hallera. Franský celek tak alespoň přerušil svou šňůru dvou střetnutí bez bodového zisku.

Eintracht vstupoval do duelu proti nováčkovi nejvyšší soutěže jako velký favorit, vždyť v předchozích pěti soutěžních zápasech vždy dokázal zvítězit. V tabulce Bundesligy se momentálně nachází na sedmém místě se čtrnácti body, Norimberk doposud posbíral o šest bodů méně a je čtrnáctý. Už minulý týden proti Hoffenheimu předvedl sympatický výkon (1:3) a jasně naznačuje, že by se nemusel prát jen o záchranu.

Nedělní střetnutí nebylo z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní a mnoho gólových příležitostí se neurodilo. Domácí hráli odvážně od samého začátku a do vedení se mohli dostat krátce po odehrané čtvrthodině. Po centru z levé strany si seběhl ke vzdálenější tyči Knöll a zakončoval ve skluzu. Brankář Trapp se sice dokázal včas přemístit, nicméně i přesto ho zachránila tyč a ke gólu vskutku chybělo jen několik centimetrů.

Poté až do konce prvního poločasu k ničemu nebezpečnému nedošlo a obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Oba celky měly problémy s přechodovou fázi, a když se přeci jen dostaly do nebezpečné situace, tak jejich akce končily kvůli nepřesným finálním nahrávkám. Norimberk z ničeho nic udeřil v 78. minutě, kdy se poprvé v tomto ročník prosadil čtyřiadvacetiletý slovenský krajánek Adam Zreľák.

Ten po pouhých třech minutách strávených na trávníku využil přesně načasovaného centru z pravé strany od Misidjana a hlavou z pěti metrů pokořil pozdě reagujícího Trappa. Když už se zdálo, že si Norimberk připíše nesmírně cenný skalp, tak se ve druhé minutě nastavení ozval Haller. Na pravém křídle odvedl pořádný kus práce Da Costa a pak poslal před branku nebezpečný centr, který usměrnil v pádu do sítě právě hostující ostrostřelec.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele