9. kolo
28.10.2018 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

RB Lipsko - Schalke 04 0:0

Lipsko nedokázalo využít horšího rozpoložení celku z Gelsenkirchenu a se Schalke se rozešlo smírně bez branek. Mírný favorit nedělního utkání remizoval v Bundeslize také uplynulý týden, ani v souboji s Augsburgem totiž nepadl gól. Domácí celek se momentálně nachází v tabulce na pátém místě s patnácti body, jeho konkurent alespoň částečně odčinil překvapivý neúspěch s Brémami (0:2) a se sedmi body zůstává na patnácté příčce.

Oba dva protivníci sehráli v průběhu týdne těžké zápasy v evropských pohárech a na jejich výkonu to bylo znát. První větší příležitost se urodila krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy na hranici pokutového území napřáhl domácí snajpr Werner a jeho technická střela proletěla jen o decimetry nad horní tyčkou. Po necelé půl hodině hry se poprvé ozvali hosté a to ze standardní situace.

Po jejím zahrání vyhrál hlavičkový souboj Uth a zakončující Nastasić se prezentoval pohotovým volejem z mírného úhlu, který byl na poslední chvíli zablokován jedním z bránících protihráčů. Ihned na to se probojoval k hlavičce z nadějně pozice Embolo, jenomže mířidla neseřídil přesně a zcela osamocen minul prostor tří tyčí o necelý půl metr. Poslední vzrušení úvodního dějství bylo k vidění pět minut před přestávkou.

Po rohovém kopu od Halstenberga minul balón gólman Nübel a těsně před brankovou čarou ho musel zastoupit Sané. V 51. minutě zahrozilo Schalke po dalším ze série rohových kopů, avšak hlavičkující McKennie opět branku netrefil. O dvě minuty později dokázal na druhé straně rozvlnit síť dánský útočník Poulsen, nicméně jeho branka nemohla být uznána kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení.

Krátce po odehrané hodině se více jak čtyřicet tisíc přihlížejících v aréně Red Bull dočkalo nejkrásnějšího momentu večera. Po vyhraném hlavičkovém souboji se vytáhl s elegantními nůžkami Werner, jenomže proti byl Nübel a naprosto famózním zákrokem jednoruč odvrátil míč za svou branku. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mohl převrhnout misky vah na stranu Lipska střídající Augustin, ale Nübel dokázal zkrotit balón ve svých rukavicích.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele