9. kolo
27.10.2018 15:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 1:2

Bayern na hřišti Mohuče předvedl dominantní výkon a zaslouženě zvítězil 2:1. Domácí vytěžili z minima maximum a prolomili střeleckou mizérii z posledních zápasů, proti favoritovi však na body neměli nárok.

V prvním poločase se hrálo prakticky jen na polovině Mohuče, šance Bayernu však dlouho nepřicházely. Tento fakt změnila až parádní střela Kimmicha z 27. minuty, která se od břevna odrazila na brankovou čáru, ke štěstí brankáře Müllera ji však nepřekročila.

O čtyři minuty později využili hosté zmatku před Müllerovou bránou. Gnabryho přihrávku vzduchem z voleje trefil španělský záložník Thiago a běžel se radovat z vedoucího gólu. Domácí hráči však okamžitě reklamovali faul Gnabryho na obránce Bella, který celé akci předcházel. Ten nakonec potvrdil i videorozhodčí a radost Mnichovanů se tak musela odložit. Netrvalo to však dlouho a skóre se skutečně měnilo. Tentokrát Kimmich podobným způsobem jen z opačné strany poslal míč Goretzkovi, který vsítil svůj druhý gól v dresu Bayernu.

Jenže vstup do druhé půle vyšel perfektně domácím hráčům. Obrana Bayernu ve 48. minutě neuhlídala nizozemského útočníka Boetiuse, který si naběhl na skvělý centr Daniela Brosinského a dal svůj první gól v sezóně. Byl to navíc první bundesligový gól Mohuče od 15. září.

Mnichovští favorité se však vyvést z míry nenechali. Jejich hrdinou se nakonec přece jen stal záložník Thiago, který v 61. minutě našel ve vápně perfektní přihrávku Lewandowského a nechytatelně zakončil do levého dolního rohu.

Další změna skóre mohla nastat v 78. minutě, kdy z velké dálky zkoušel překvapit gólmana Müllera další španělský záložník ve službách Bayernu Javi Martínez, domácí brankář však stačil zakročit. O chvíli později se do šance dostal obránce Süle, střela ze slibné pozice mu však nesedla.

Hosty to nakonec mrzet nemuselo. Po jednoznačném průběhu vezou do Mnichova všechny 3 body a opět potvrdili návrat na vítěznou vlnu.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Rich

Snad už Bayern se zvedne a dostane se opět do čela tabulky.

Typ: 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 5

Reagovat
Heresy

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si schoval ostré náboje na 11. kolo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele