9. kolo
27.10.2018 18:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 4:0

Hoffenheim deklasoval Stuttgart a po výhře v Norimberku si připsal znovu tři body. Dvěma góly se mezi střelce zapsal alžírský útočník Ishak Belfodil.

Hoffenheim byů jasným favoritem zápasu, navzdory možné únavě hráčů po úterním zápase Ligy mistrů s Lyonem. Trenér Nagelsmann však sestavil sestavu nakombinovanou hráči, kteří běžně začínají zápasy na lavičce a tato varianta mu vyšla náramně.

K prvnímu stěžejnímu okamžiku zápasu došlo již v 8. minutě. Tehdy udělil rozhodčí Willenborg po zhlédnutí videa červenou kartu Emilianu Insuovi za velmi ostrý zákrok na Pavla Kadeřábka. Hosté šli tedy do deseti. Domácí diktovali tempo hry, ale stále se jim nedařilo vstřelit branku.

Ve 23. minutě střílel z levé strany Belfodil, míč však skončil pouze na tyči. O pět minut později hlavičkoval na tyč také hostující González. Druhá zmíněná šance zápas uklidnila a první poločas byl dohrán bez branek, přičemž blíž k vítězství měli domácí, kteří hráli v početní výhodě.

A tuto výhodu dokázali využít již necelé tři minuty po začátku druhé půle. Do bezprostřední blízkosti Zielerovy brány se sérií líbivých kliček dostal teprve osmnáctiletý útočník domácích Nelson, jeho následnou střelu Zieler vyrazil přímo před sebe, odkud do prázdné brány střílel Joshua Brenet.

A v 51. minutě Hoffenheim vedení ještě navýšil. Tentokrát nahrával střelec prvního gólu Brenet na Joelintona, jenž sklepával míč do odkryté brány. 2:0. Když se v 57. minutě po přihrávce Joelintona gólově prosadil z levé strany Belfodil, hosté už tušili, že dnes si s největší pravděpodobností žádné body domů nepovezou.

A v tomto tušení je o tři minuty později utvrdil svým druhým gólem v zápase Belfodil, který se po obrovské chybě hostujícího obránce Gentnera ocitl sám před bránou Zielera a v koncovce se nemýlil. Po čtvrtém gólu Hoffenheim polevil a do konce zápasu se již nic zásadního nestalo. Stuttgart je s pěti body poslední, zatímco Hoffenheim je se třinácti body na osmém místě.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele