9. kolo
26.10.2018 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 3:1

V páteční předehrávce 9. kola nejvyšší německé soutěže došlo k velkému překvapení, neboť Freiburg si před vlastními fanoušky vyšlápl na skvěle hrající Mönchengladbach. V domácím prostředí ho porazil 3:1, uštědřil mu tak teprve druhou porážku této ligové sezóny. Hosté i přesto zatím zůstávají na druhém místě se sedmnácti body, Freiburg se naopak posunul na osmou příčku s dvanácti body a teď navíc přerušil svou třízápasovou šňůru bez výhry.

Úvodní branka padla již v 1. minutě. Luca Waldschmidt si po deseti sekundách hry seběhl do středu pokutového území a byl sražen k zemi vyběhnutým gólmanem Sommerem. K následné penaltě se postavil Nils Petersen a zkušeně zamířil k levé tyči do protipohybu hostujícího strážce branky. O pět minut později byl blízko k vyrovnání Elvedi, jenomže z bezprostřední blízkosti trestuhodně orazítkoval pouze pravou konstrukci.

Po necelé čtvrthodině mohl skórovat Thorgan Hazard, ale jeho křižný projektil prosvištěl o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Hosté se přeci jen dočkali zaslouženého vyrovnání ve 20. minutě. Heintz totiž ve vymezeném území hodně nešikovně poslal k zemi Stindla, nabídnutou možností nepohrdl ostrostřelec Hazard a nechytatelně zavěsil pod břevno. Dalších šancí se diváci dočkali až v samém závěru první půle.

Nejprve stanul na pravé straně Kübler a s jeho prudkou ranou z mírného úhlu měl Sommer spoustu práce, v nastaveném čase se pak musel mít na pozoru jeho protějšek Schwolow a skákavý pokus ze střední vzdálenosti odvrátil do bezpečí. Hosté vstoupili do druhého dějství aktivněji a v prvních pěti minutách pálili jen o několik decimetrů mimo Stindl s Langem. Freiburg si vzal zpět ztracené vedení v 57. minutě.

Po přesně načasované kolmici za obranu poslal zpětnou přihrávku pod sebe Haberer a nabíhající Waldschmidt zakončil z první přímo k levé tyči. V následujícím průběhu spoléhali domácí především na brejky a jeden z nich málem využili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, když střídající Sallai na míč těsně nedosáhl. Gólový účet páteční bitvy uzavřel ve čtvrté minutě nastavení Lucas Höler, jenž ani ne po pěti minutách strávených na trávníku neuvěřitelně zakončil z úctyhodných padesáti metrů do odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Docela by mě zajímalo, proč vypsal book z tipáče o 4 setinky vyžší kurz na Moenchengladbach, než v 7. kole na Leverkusen ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuhle komedii si pustím k obědu. 2 penalty , gol v nastaveném čase.Alespon někdo zachránil kasu v sázkovkách.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele