9. kolo
27.10.2018 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - VfL Wolfsburg 0:3

Düsseldorf vysoko prohrál s Wolfsburgem a dostává se do těžkých existenčních problémů. Vítězný gól padl chvíli před koncem první půle z penalty.

Více než 38 tisíc diváků zaplnilo ochozy düsseldorfské Esprit Areny. Většina z nich však šťastná domů neodcházela, jejich Fortuna totiž podlehla poměrem 0:3 Wolfsburgu a stále se nachází na posledním bundesligovém místě. A situace už začíná být kritická.

Düsseldorf nasbíral za úvodních devět kol pouhých pět bodů a kvůli rozdílu skóre je poslední. Stejně bodů má pouze Stuttgart, ten však ještě na svůj zápas devátého kola čeká. To Wolfsburgu pomohla výhra utužit postavení v klidném středu s tabulky a s dvanácti body se nachází na devátém místě.

První velkou šanci zápasu si připravili ve 22. minutě hosté. Arnold střílel po překvapivé rozehrávce volného přímého kopu na bránu, míč však skončil pouze na tyči Rensingovy brány. O sedm minut později mohla skórovat také Fortuna, brankář Casteels, však v těžké situaci "Vlky" podržel dobrým zákrokem.

To ve 41. minutě už se skóre zápasu měnilo. Jeden z domácích hráčů zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a sudí Schlager bez váhání nařídil pokutový kop, který vzápětí proměnil Wout Weghorst. Do konce poločasu se již nic zásadního nestalo a do kabin se tedy šlo za stavu 0:1.

Celý začátek druhého poločasu byl odehrán v poklidu. Domácí spíše bránili než útočili a hosté se do ofenzivních výpadů příliš nepouštěli, neboť nechtěli přijít o vedení. Až v 73. minutě si míč dobře povodil směrem od středu hřiště a zpoza vápna vystřelil hostující Josip Brekalo, jehož střela zaplula přímo k tyči, za záda bezmocného brankáře Rensinga.

Poslední hřebík do rakve domácích zatloukl Wolfsburg v 80. minutě, kdy si Ginczek našel odražený míč a po líbivé kličce vystřelil k pravé tyči. Rensing byl znovu bez šance. Zápas skončil výsledkem 0:3 a Düsseldorf se musí probudit, pokud chce skutečně zůstat mezi německou elitou.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele