9. kolo
28.10.2018 18:00 CET
2 : 6
(0:3)

Reportáž

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 2:6

Naprosto strhující přestřelky se dočkali diváci na stadionu v Brémách, kde v dohrávce 9. kola německé nejvyšší soutěže viděli hned osm branek. Nicméně spokojeni být rozhodně nemohli, neboť místní Werder utrpěl od Leverkusenu debakl v poměru 2:6. V domácím dresu odehráli celý zápas čeští krajánci Jiří Pavlenka s Theodorem Gebre Selassiem a především reprezentační brankář takový gólový příděl už dlouho nezažil.

Klub z Brém tak nedokázal navázat na minulý úspěch se Schalke (2:0) a utrpěl teprve svou druhou ligovou porážku, v tabulce klesl na čtvrtou příčku se sedmnácti body. Bayer naopak bodoval naplno teprve potřetí a posunul se na dvanáctou příčku s jedenácti body. Hosté rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kde vsítili hned tři branky. A i když soupeř po přestávce snížil na rozdíl jediné trefy, tak si vzápětí pojistil výhru dalšími třemi zásahy.

Leverkusen se dostal do vedení v 8. minutě z první vážnější akce tohoto střetnutí. Kevin Volland obdržel krásnou křižnou přihrávku skrz pokutové území od Karima Bellarabiho a zblízka ve skluzu dopravil míč do poloprázdné branky. Přesně v polovině první části se na druhé straně vytáhl gólman Hradecky proti Augustinssonovi, následně pálil těsně vedle Bellarabi a Kaie Havertze vychytal fantastickým způsobem Pavlenka.

Hosté se dočkali druhého gólu sedm minut před přestávkou, kdy Julian Brandt po zákroku Pavlenky pálil z patnácti metrů a zamířil doprostřed branky. V poslední minutě první části uvolnil Volland rozběhnutého Bellarabiho, jenž krásným lobem přehodil bezmocného domácího strážce - 0:3. Werder se vrátil do hry o bodový zisk v rozmezí 60. - 63. minuty. Jiskřičku naděje nejprve vykřesal peruánský veterán Claudio Pizarro.

Již čtyřicetiletý útočník převzal přihrávku od Klaassena a poté ze středu šestnáctky obstřelil Hradeckyho. Za další tři minuty měl přesnou mušku Juja Osako, když po rohovém kopu z pravé strany rozvlnil zblízka síť. V 67. minutě však odrazil nápor Brém aktivní Havertz, který po úniku na levém křídle elegantně z ostrého úhlu přeloboval Pavlenku. Pátý zásah Bayeru přidal o pět minut později Aleksandar Dragović po chybném vyběhnutí českého strážce, za dalších pět minut uzavřel gólový účet Havertz tečí do zcela odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele