9. kolo
27.10.2018 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2:2

Pohledný fotbal, výborný výkon a skvělé představení vycházející hvězdy Jadona Sancha. To vše charakterizuje hru Borussie Dortmund v utkání s Herthou Berlín. Na vítězství však ani to nestačilo. Hráči Herthy efektivně využili chyb domácích, a nakonec berou bod za remízu 2:2.

Bylo to vskutku impozantní utkání v podání osmnáctiletého Angličana Sancha. Do první gólové šance se dostal už ve 4. minutě, obrana hostů však jeho přizemní střelu k tyči ještě zvládla zblokovat. V 16. minutě z hranice vápna pálil Hakimi, nadějná střela však mířila těsně vedle.

Dostat míč do brány se Sanchovi povedlo až v 19. minutě. Radost z gólu mu však překazil rozhodčí Stegemann, který k nelibosti domácích fanoušků odpískal těsný ofsajd. Svůj názor na toto rozhodnutí dalo dortmundské publikum najevo velmi hlasitě.

O osm minut později už se ale radovalo znovu. Fotbalisté Borussie se dostali do přečíslení tří hráčů na jednoho obránce Herthy, které po přihrávce Götzeho zakončil Jadon Sancho mimo dosah gólmana Jarsteina.

Vyrovnáno však bylo ještě před koncem prvního poločasu. Ve 41. minutě domácí nezvládli rozehrávku a z následného protiútoku berlínského týmu skóroval vůbec poprvé v sezóně Salomon Kalou.

Začátek druhé půle přinesl velký závar před bránou hostů. V 58. minutě nejprve znovu těsně minul bránu Hakimi, další velkou šanci měl Reus, jehož střelu odrazil mimo tři tyče jeden z obránců. Gól však Borussia nakonec vstřelila a byla to hlavně zásluha právě těchto dvou hráčů. Hakimi přihrál do vápna Reusovi a ten tváří v tvář Jarsteinovi místo střely geniálně přenechal míč Sanchovi, jenž vstřelil pravděpodobně jeden z nejjednodušších gólu své dosud krátké kariéry.

Domácí byli i nadále nebezpečnější, velké šance neproměnili Guerreiro ani Larsen. Přesto to však vypadalo, že tři body i tentokrát zůstanou v Dortmundu...

Jenže přišla 90. minuta a zákrok Zagadoua, který ve vápně nezachytil střídajícího Selkeho a stáhl jej k zemi. Následovala penalta, ke které se postavil Salomon Kalou a brankáři Bürkimu nedal šanci. Skóre 2:2 už se do závěrečného hvizdu nezměnilo a Dortmund tak vůbec poprvé v sezóně ztratil body na domácí půdě.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele