Bundesliga - souhrn 30. kola

05.06.2020, 22:24, aktualizováno 07.06.2020, 19:55
Komentáře a souhrny
Bayern znovu úřadoval, tentokráte nadělil čtyři góly Leverkusenu a je opět o něco blíže k obhajobě titulu. Nezaváhal ani průběžně druhý Dortmund, jenž si nejtěsnějším výsledkem poradil s Herthou. Lipsko doma jenom remizovalo s posledním Paderbornem, Gladbach dokonce odjel s prázdnou z Freiburgu...

FC Augsburg - 1. FC Köln 1:1

07.06.2020 18:00

Góly: 88. Philipp Max - 85. Anthony Modeste

Celky Augsburgu a Kölnu společně uzavřely 30. kolo Bundesligy. Ačkoliv si oba týmy v průběhu utkání vytvořily vícero šancí, dlouho to vypadalo na bezgólový večer. Pak ovšem přišel divoký závěr, v němž padly oba dva góly duelu, které zapříčinily konečnou dělbu bodů.

První velká šance zápasu přišla už ve 3. minutě, když se do zakončení dostal Vargas, jehož ránu senzačně zneškodnil mrštný Horn. Hrdina předchozího okamžiku se stal ve 26. minutě hříšníkem, když fauloval Sarenren-Bazeeho a musel pak sám čelit následné penaltě. K její exekuci se postavil Niederlachner, směr jeho nepříliš dobře umístěné střely však německý brankář ve službách "Kozlů" vystihl a napravil tak své předchozí zaváhání.

Souboj dvojice Niederlachner - Horn se opakoval ve 34. minutě a opět z něj vyšel jako vítěz strážce svatyně hostí, když předvedl fantastický reflexivní zákrok nohou. Do šaten se šlo za bezgólového stavu.

Ve 48. minutě se domácí dožadovali odpískání další penalty, přičemž faulovaným měl být opět Sarenren-Bazee, tentokrát ovšem sudí rozhodl v neprospěch Augsburgu. Po hodině hry se do své první šance dostali také hosté, Jakobs však svým pokusem ve skluzu nedokázal překonat odvážně zasáhnuvšího Lutheho.

Po sérii střídání přišla 85. minuta a s ní šok - Köln se dostal do vedení. Jakobs sklepl hlavou přetažený centr pod sebe a Modeste z halfvoleje křižnou ranou z první nedal Luthemu sebemenší šanci zareagovat - 0:1.

Augsburgští však dokázali záhy odpovědět. V 88. minutě Framberger poslal načechraný centr směrem na zadní tyč, kam si šikovně naběhl Max a přesnou ranou z voleje prostřelil Horna - 1:1. Německý bek tak stanovil konečné skóre dnešního utkání.

Augsburgu po této plichtě patří třináctá ligová příčka. "Kozli" na tom jsou o chlup lépe, neboť jsou dvanáctí s náskokem tří bodů na svého dnešního soupeře.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Schalke 04 1:1

07.06.2020 15:30

Góly: 11. Robert Andrich - 28. Jonjoe Kenny

Die Königsblauen tak ve 30. kole připisují jedenáctou remízu. V této statistice jsou spolu s RB Lipsko "nejlepší" v soutěži. Pohárové příčky se klubu z Gelsenkirchenu však zase o něco vzdálily. Naopak celek z hlavního města Německa má zase o krůček blíže k záchraně.

Domácí začali zápas aktivněji a odměněni byli už v 11. minutě. Juan Miranda chtěl být s balonem elegantní, čímž dal Ujahovi příležitosti se kulatého předmětu zmocnit a pelášit do rozhozené obrany. Ve správný moment načasoval přihrávku na nabíhajícího Roberta Andricha, který šel sám na Nübela a akci zakončil přízemní střelou levačkou k protilehlé tyči - 1:0.

Pětadvacetiletý záložník se radoval ze své první bundesligové branky, přestože od začátku sezony vystřelil už osmačtyřicetkrát mezi tři tyče! Další šanci si připsal na konto Anthony Ujah, ale gólem neskončila. Dočkal se až jeho protihráč Jonjoe Kenny ve 28. minutě. Jeho spoluhráči to u levé postranní čáry krásně vykombinovali, načež se kulatý předmět dostal přes Caligiuriho do středu hřiště, kde anglický obránce napřáhnul z nějakých osmnácti metrů a po téhle razantní, přízemní ráně pravačkou se Rafal Gikiewicz natahoval marně - 1:1.

Do konce úvodního poločasu to bylo z obou stran opatrnější a diváci a divačky u televizních obrazovek byli zvědaví, co přinese druhá půle. Kromě pokusů Rabbiho Matonda na jedné a Mariuse Bültera na druhé straně nebylo příliš o co stát. V závěru utkání se po rohovém kopu dostal k míči Keven Schlotterbeck a Alexander Nübel výborným zákrokem zajistil svému týmu alespoň bod.

Schalke už nevyhrálo dohromady jedenáct zápasů, což je nejhorší klubová série od sezony 1993/1994. Podaří se tři body uhrát za týden proti Leverkusenu? Die Köpenicker nevyhráli už sedm zápasů, když sesbírali tři remízy a čtyři porážky. Za týden se střetnou na RheinEnergieStadionu s tamním 1. FC Köln.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 0:1

07.06.2020 13:30

Góly: 82. Wout Weghorst

Brémský klub díky smolné porážce zůstává v sestupovém pásmu s pětadvaceti body na kontě. V obou táborech pečlivě sledovali také duel mezi Düsseldorfem a Hoffenheimem, který skončil nerozhodně. Zelenobílí tak ztrácejí na barážový post tři body, zatímco "Vlci" využili příležitosti a TSG v tabulce předskočili. Po třiceti kolech okupují šestou příčku.

Po opatrnější úvodní desetiminutovce se do první šance zápasu dostal pozdější hrdina Weghorst. Narazil si s Joăem Victorem, čímž vyšachovali Miloše Veljkoviće. Jiří Pavlenka byl však při konfrontaci s vysokým holandským útočníkem úspěšnější. Následně to zkoušel Josuha Sargent. Balon ke Koenu Castleelsovi ani nedoputoval, jelikož jej ve správný čas zblokoval Maximilian Arnold.

Ve dvaatřicáté minutě dostal na hranici vápna dost prostoru Yuya Osako. Jednička ve službách VfL se musela hodně natahovat, aby jeho pokus vykryla. Ve 39. minutě se domácí dožadovali penalty. Maximilian Eggestein vystřelil a míče se Xaver Schlager zřejmě dotknul rukou. Rozhodčí Bibiana Steinhausová nechala pokračovat ve hře a opakované záběry jí daly za pravdu.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka byla na Weserstadionu poměrně intenzivní a hráči obou klubů hráli s velkým zaujetím. Branku ale prázdné tribuny neviděly. Druhá půle se musela až do závěrečné desetiminutovky obejít bez velkých příležitostí. Až v 81. minutě napřáhnul z dálky Schlager a jeho pumelice skončila na břevně.

V minutě následující se zrodil jediný gól utkání. Pomalá akce svěřenců Olivera Glasnera se netvářila nejnebezpečněji. Jenže obránci Werderu nechali protihráčům dost prostoru. Kevin Mbabu tak mohl posunout na pravé křídlo Felixi Klausovi, která poslal centr na hranici malého čtverce, kde se před stopery zjevil Wouter Weghorst a při své hlavičce ani nemusel nadskakovat. Koníčkem pak doputoval kulatý předmět až na místo určení - 0:1.

Velice nepříjemná situace pro skvadru Floriana Kohfeldta. Vlastně ani není divu, že se do konce střetnutí Casteelsovi na dostřel nedostali. Naopak český gólman musel ještě čelit šanci Yannicka Gerhardta. Werderu tak nezbývá než věřit, že za týden zvládne dost možná klíčový duel s posledním Paderbornem. Wolfsburg přivítá dalšího konkurenta v boji o Evropskou ligu, tedy nevyzpytatelný SC Freiburg.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hertha BSC 1:0

06.06.2020 18:30

Góly: 58. Emre Can

Favorizovaný Dortmund potvrdil úlohu favorita proti Hertě BSC díky jedinému gólu Emreho Cana a v německé nejvyšší soutěži zvítězil podruhé v řadě. Nepředvedl sice tak suverénní výkon jako v Paderbornu (6:1), i přesto bere důležité tři body. Domácí celek zůstává na druhé pozici se třiašedesáti body, za vedoucím Bayernem stále zaostává o sedm bodů a třetímu Lipsku odskočil na rozdíl čtyř bodů.

Hosté v předchozích čtyřech duelech hned třikrát zvítězili a jen jednou prohráli. Nyní tak utrpěli svou první porážku po přestávce vynucené epidemií koronaviru. V Bundeslize jim patří devátá příčka s osmatřiceti body, čtyři kola před koncem stále živí naději na evropské poháry. V dresu BSC znovu nastoupil od samého začátku český reprezentační záložník Vladimír Darida a odehrál celé utkání, v prvním poločase se dostal do jedné slibné možnosti.

Úvodní dějství toho příliš zajímavého nenabídlo, na obou polovinách hrací plochy dominovaly hlavně defenzivy. Po necelých osmi minutách mohl skórovat Hakimi, který obdržel nádhernou přihrávku do šestnáctky protivníka, jenomže pravou konstrukci těsně minul. Přesně v polovině první půle se odrazil míč k belgickému záložníkovi Hazardovi, ale ani jeho střela se do prostoru tří tyčí nevešla.

Krátce po odehrané půlhodině napřáhl z dvaceti metrů Darida, avšak svou pumelicí našel jen připravenou náruč gólmana Bürkiho. První opravdu velká šance sobotního duelu se zrodila v 51. minutě. Přihrávka skrz pokutové území přistála na kopačce Thorgana Hazarda, který z první nahrával po sebe a našel zapomenutého Sancha, jehož okamžitá střela proletěla o decimetry vedle bližší tyče. Za dalších sedm minut se už Borussia mohla radovat.

Ještě předtím zahrozil na opačné straně Esswein a svou dobrou ranou o kousek minul levou tyč, pak z následné akce našel Brandt svou zpětnou hlavičkou volného Cana a jeho nezištný pokus zapadl do sítě kolem brankáře Jarsteina. V následujícím průběhu Dortmund kontroloval průběh a v 84. minutě se dožadoval odpískání pokutového kopu za ruku Boyaty, ovšem rozhodčí Osmers ji po zhlédnutí videozáznamu nenařídil. V samém závěru ještě mohl pojistit náskok Borussie aktivní Sancho, nicméně ten z bezprostřední blízkosti trefil nohy Jarsteina.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 2:4

06.06.2020 15:30

Góly: 9. Lucas Alario, 89. Florian Wirtz - 27. Kingsley Coman, 42. Leon Goretzka, 45. Serge Gnabry, 66. Robert Lewandowski

Šlágr 30. kola Bundesligy obstarali hráči Bayeru Leverkusen a Bayernu Mnichov. Bavoři potvrdili roli favorita a z BayAreny si odvezli všechny tři body za přesvědčivou výhru. "Farmaceuti" nezvládli první půli a v té druhé nabranou ztrátu už nedokázali smazat.

Samotný začátek utkání přitom pro domácí vypadal vskutku nadějně. V 10. minutě Baumgartlinger využil směsice chyb v obraně Bayernu, když průnikovou přihrávkou uvolnil Alaria a ten dostal míč okolo Neuera do sítě - 1:0.

Ve 24. minutě mohlo být srovnáno, Lewandowski se však nešikovně vložil do centru mířícího na Comana a celou akci tím zmařil. To však hosty nemuselo dlouho mrzet, neboť o pouhé tři minuty později Goretzka vyslal do samostatného úniku Comana, jenž měl dostatek času si míč srovnat na pravou nohu, aby jej následně precizně uklidil k pravé tyči branky domácích - 1:1.

Poločas už se chýlil ke svému konci, když se Flickovi svěřenci dokázali znovu prosadit. Ve 42. minutě Müller dostal se štěstím míč ke Goretzkovi, který se nerozpakoval a levou nohou jej z hranice vápna poslal za Hrádeckého záda - 1:2. O dvě minuty se do šance dostal Gnabry, finskému brankáři se však tentokrát podařilo proti jeho pokusu zakročit.

To ale neplatilo za další minutu. Gnabry dostal přesný pas do běhu za obranu domácích od Kimmicha a s přehledem přeloboval vyběhnuvšího gólmana Leverkusenu - 1:3. Dominantní závěr první půle ze strany Bavorů tak znamenal poločasový stav 1:3.

Trvalo dvacet minut, než přišel nějaký zajímavý moment i v polovině druhé. Davies z levé strany našel přesným centrem Gnabryho, jenž ovšem nabídnutou šancí pohrdl a přestřelil Hrádeckého svatyni. V 66. minutě, tedy jen o zlomek času později, však Bayern své vedení přece jen navýšil. Müller zprava poslal nadýchaný centr do vápna Bayeru, kam si naběhl nikým nehlídaný Lewandowski a připsal si svou třicátou ligovou branku v sezóně - 1:4.

"Farmaceuti" se ve zbytku zápasu zmohli už na pouhé zkorigování výsledku, když se v 89. minutě po pohledné zasekávačce a přesné technické ráně prosadil střídající mladík Wirtz. Leverkusen tedy prohrál s Bayernem 2:4.

Domácí i po této prohře zůstávají v těsném kontaktu s příčkami zaručujícími postup do Ligy mistrů. Bayernu chybí už jen dvě výhry od jistoty zisku dalšího bundesligového titulu.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 0:2

06.06.2020 15:30

Góly: 43. Moussa Niakhaté, 77. Pierre Kunde

V rámci 30. kola Bundesligy se střetly celky Eintrachtu Frankfurt a Mainzu. Domácí vstupovali do zápasu v roli mírných favoritů, to se však nepotvrdilo. Mainz dvěma brankami ze závěrů obou poločasů urval všechny tři body a pravděpodobně tak rozesmutnil spoustu sázkařů, kteří vsadili na dnešní klání.

Úvod zápasu patřil domácím. Kostić zleva nacentroval do vápna, kam si naběhl Dost a z voleje přestřelil bránu hostí. Ve 29. minutě ho na druhé straně ve své šanci napodobil Quaison, stejně tak o tři minuty později Quaisonův spoluhráč Awoniyi.

Ve 43. minutě přišla první branka duelu. Brosinski nacentroval od rohového praporku přímo na hlavu Niakhatého, který tvrdým čelním úderem nedal Trappovi šanci - 0:1. O přestávce trval stav těsného vedení Mainzu.

V 54. minutě navýšil vedení Mainzu Mateta, posléze byl však jeho gól anulován pro ofsajd, který mu předcházel. Totéž se odehrálo v 67. minutě, tentokrát byl střelcem branky a zároveň hráčem chyceným v ofsajdovém postavení Quaison.

Hosté se potřebného pojišťovacího zásahu přece jen dočkali, stalo se tak v 77. minutě. Kunde se zmocnil odraženého míče uprostřed hřiště, přesprintoval obránce a překonal Trappa střelou pod jeho nohama - 0:2. Frankfurt padl doma s Mainzem po výsledku 0:2.

Eintrachtu po překvapivé prohře patří jedenácté místo v Bundeslize a je možné, že jej zítra přeskočí Köln. Mainz je patnáctý s náskokem tří bodů na Düsseldorf a šesti bodů na Brémy.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - TSG Hoffenheim 2:2

06.06.2020 15:30

Góly: 5. Rouwen Hennings, 78. Rouwen Hennings (pen.) - 16. Munas Dabbur, 61. Steven Zuber

Fortuna Düsseldorf přivítala ve 30. kole Bundesligy na svém stadionu Hoffenheim. Domácí bojují o záchranu, zatímco hosté o pohárovou účast - oba celky tak měly před vzájemným duelem jistou motivaci k výhře. Té se však nakonec i přes veškerou snahu nedočkal nikdo.

Zápas byl plný zajímavých okamžiků už od samého začátku. V 5. minutě Stöger přesným centrem našel hlavu Henningse, který se zakončením neměl sebemenší problém - 1:0. O pouhé čtyři minuty později hostující Hübner uviděl červený kartónek v ruce sudího poté, co udeřil jednoho z hráčů soupeře do obličeje - hosté proto dohrávali v deseti.

To jim však nezabránilo ve vyrovnání. V 17. minutě se po centru z přímého kopu dostal k hlavičce Posch, jehož pokus ještě dokázal Kastenmeier vyrazit před sebe, na Dabburovu dorážku už byl ale krátký - 1:1. V 19. minutě se domácí málem dostali do opětovného vedení, jejich branka však nebyla kvůli hře rukou uznána.

O přestávce trval remízový stav zápasu.

Krátce po začátku druhé půle mohl Hoffenheim dostat do vedení Skov, ve své šanci ovšem trestuhodně selhal a poslal míč vysoko nad bránu domácích. V 61. minutě se Skov ocitl tentokrát v roli přihrávajícího a dopadlo to daleko lépe, neboť svým pasem našel Zubera na hranici vápna a ten uklidil míč do dolního rohu Kastenmeierovy branky - 1:2.

Čtvrt hodiny před koncem Nordtveit fauloval v pokutovém území a daroval tak Fortuně šanci na vyrovnání díky nařízené penaltě. Tu si v 76. minutě vzal na starost Hennings a překonal Baumanna podruhé v utkání - 2:2. Poté už si ani jeden z týmů nedokázal vypracovat další šanci, proto se oba soupeři museli podělit o body za remízu 2:2.

Fortuna je šestnáctá a musí v posledních čtyřech kolech zabrat, aby se vyhla přímému sestupu a ideálně i baráži. Hoffenheim je šestý a bude doufat v zaváhání Wolfsburgu, který by ho v případě výhry mohl o dva body přeskočit.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - SC Paderborn 1:1

06.06.2020 15:30

Góly: 27. Patrik Schick - 90+2. Christian Strohdiek

Ani napotřetí se Lipsku nepodařilo po koronavirové pauze doma zvítězit. Tahle ztráta ho přitom může citelně bolet v boji o druhé místo, neboť roli favorita nepotvrdilo proti Paderbornu, jenž se vlastně začíná smiřovat s možností sestupu. V podstatě celou situaci aktuálně třetímu celku ligy zkomplikovalo hlavně vyloučení Dayota Upamecana.

První poločas měli svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna pevně ve své režie. A domácí stratég byl rozhodně nadšený z výkonu českého reprezentanta Patrika Schicka, který načal skóre utkání. Ve druhé půli ovšem Die Roten Bullen notně polevili. A jejich soupeř nabídnutou přesilovku zužitkoval, v nastavení se prosadil Christian Strohdiek.

Schick, i díky absenci zraněného Poulsena, dostal potřetí za sebou šanci v základní sestavě. A chtěl už od začátku dokázat, že si tuhle výsadu plně zaslouží. Již ve 3. minutě se snažil protečovat Wernerovu prvotní střelu do brány, nicméně na gólmana Zingerleho ještě v tuhle chvíli nevyzrál. Toho mimochodem pár chvil na to nepřekonal ani pravačkou Nkunku.

Lipsko i nadále hledalo cestu za vstřeleným gólem, v 17. minutě se do šestnáctky prodral obávaný Werner, jeho pokus z dobré pozice ale vyrazil do zámezí bránící Hünemeier. Ve 22. minutě se znovu ozval Schick, z přímého kopu ale trefil ve zdi jen protivníka Collinse, o pět minut později již však zužitkoval poměrně snadno přihrávku zleva od Wernera.

Zdálo se, že saský klub si vedení bez větších obtíží pohlídá, ba naopak že ho ještě nějakým způsobem navýší. Nebylo tomu tak. A drbat hlavu si musel hlavně Upamecano, který se nechal úplně zbytečně vyloučit. V přerušené hře zakopl balón, ještě projevil nespokojenost s rozhodčím Aytekinem, ten mu ukázal druhou žlutou kartu a následně červenou.

Jakmile Nagelsmann zjistil, že jeho tým bude muset dohrávat druhou polovinu zápasu o deseti mužích v poli, rozhodl se se svými kumpány vsadit na defenzivnější pojetí hry a udržet nejtěsnější možný náskok. V tu chvíli tak střetnutí skončilo třeba pro Schicka, jehož nahradil obranářsky laděný Halstenberg. Tahle taktika však dostala trhlinu v samém závěru.

Ne že by mančaft kolem kouče Steffena Baumgarta svého soupeře přehrával, v žádném případě ne, jako by ale Lipsko v posledních minutách ztratilo koncentraci. A toho Paderborn ve správný moment využil. V 86. minutě ještě v přesný zásah neproměnil brejk Antwi-Adjej, o šest minut později se však již trefil z dorážky pohotově jeho spoluhráč Strohdiek.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 1:0

05.06.2020 20:30

Góly: 58. Nils Petersen

Freiburg vyhrál nad favoritem z Mönchengladbachu překvapivě 1:0. Výhru vystřelil týmu z jihu Německa v 58. minutě Petersen.

Mönchengladbachu se prohrou zkomplikovala cesta za Ligou mistrů, až o tři body před něj se totiž může dostat nyní pátý Leverkusen, který se představí v sobotu odpoledne proti Bayernu. Freiburg je po zisku třech bodů na osmé příčce s jednačtyřiceti body a na šestý Wolfsburg ztrácí pouhý bod. Nutno však připomenout, že se jedná o předehrávku a všichni ostatní soupeři tedy mají zápas k dobru.

Favoritem zápasu byli hosté z Mönchengladbachu, kterým se však vůbec nedařilo. První velkou šanci si totiž připravili už v 9. minutě domácí, ale Waldschmidt střílel pouze nad. V 16. minutě se dvěma skvělými zákroky blýskl domácí brankář Schwolow a pokračovalo se tak za bezbrankového stavu. Ve 26. minutě sice Mönchengladbach dostal míč mezi tři tyče, asistent však signalizoval ofsajd a gól tedy neplatil.

Na konci první půle ještě zahrozil domácí Höler, jehož střelecký pokus však vykryl Sommer. Na začátku druhé půle diktoval Freiburg tempo hry, což zužitkoval v 59. minutě, kdy z přímého volného kopu centroval Grifo a v pokutovém území hostů míč hlavou do brány dopravil nejlepší střelec domácích Petersen.

A v 69. minutě přišla další komplikace. Druhou žlutou a následně červenou kartu totiž za bezohledný zákrok viděl jeden z nejdůležitějších ofenzivních hráčů Pléa, který tak předčasně zamířil do sprch.

Poslední velkou šancí zápasu byla Hölerova hlavička v 85. minutě, kterou však dalším ze série výstavních zákroků vykryl hostující brankář Sommer. Všechny tři body tedy zůstaly ve Freiburgu, jehož hráči se mohou radovat z nečekané výhry.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov30224490:3070
2.Borussia Dortmund30196581:3563
3.RB Lipsko301611375:3259
4.Borussia Mönchengladbach30175857:3656
5.Bayer Leverkusen30175856:4056
6.VfL Wolfsburg30129942:3645
7.TSG Hoffenheim301271142:5043
8.SC Freiburg301181139:4141
9.Hertha BSC301081243:5138
10.Schalke 04309111035:4738
11.Eintracht Frankfurt301051549:5535
12.1. FC Köln301051547:5735
13.FC Augsburg30881441:5732
14.Union Berlín30951635:5332
15.1. FSV Mainz 0530941739:6231
16.Fortuna Düsseldorf306101433:6028
17.Werder Brémy30671730:6325
18.SC Paderborn30481833:6220

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
JozkokozleJ

Z Neuhausa sa pomaly stava top hrac. Uprostred ihriska hra s obrovskym kludom a sebavedomim. Lopty stoperom nevracia, veri si a aj pod tlakom ich zvlada posuvat vpred. Mne dlho prisiel dost nevyrazny, ale to ako hrava teraz po restarte, je super.

Na druhej strane, zda sa, ze dnes odohral svoj mozno polsledny BL zapas za Gladbach kedysi skvely kridelnik Ibrahima Traore. Takmer vobec nehrava, dnes dorazil na 10 minut a pokazil uplne kazdu loptu, z coho dvakrat bol nebezpecny brejk.

Reagovat
Smreky

a čo sa stalo s Benesom? pred karanténou hrával dosť pravidelne... aj ho chválili za výkony... ale posledné zápasy ma 10 minut na zapas ak nie menej....

Reagovat
Werkrider

On si to asi musí zrovnať v hlave, to jak doslova za*ebal tú poslednú loptu nepresnou strelou, zatiaľ čo vo vápne mal všetkých spoluhráčov nasralo aj mňa...

Reagovat
JozkokozleJ

V tej situacii nebolo co vymyslat. Nez skusat nejaku narazacku v prehustenom priestore, tak zakoncenie bola najlepsia varianta, zvlast s Benesovou lavackou.

Reagovat
Werkrider

Skutočnosť že ani neohrozil bránku Tvoje tvrdenie vyvracia, ale dostávame sa do režimu "čo keby" čo je zbytočné.

Reagovat
JozkokozleJ

Hlbsie som to nestudoval. Po restarte som niekde videl kratke vyjadrenie trenera Roseho na Benesovu adresu, ze s nim pocita, ale ze konkurencia na jeho poste je velka. Tiez tomu vsak nerozumiem. Na jesen hraval pravidelne (po zimnej pauze do korony vobec) a vzdy to z jeho strany bol dobry vykon. Ved aj podla Kickeru ma medzi zaloznikmi spolu so Zakariom najlepsie priemerne hodnotenie.

Reagovat
Smreky

však to že hrával pravidelne a išla na neho chvála...a zrazu prestal hrať... bohvie čo za tým je...

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduše na tým, jako je Gladbach nemá

Reagovat
janinho

ak mas napisat kktinu tak radsej nepis vobec nic.

Reagovat
stas87

Sak on pise len kokotiny. Tak ho za to nekritizuj, nemoze za to, chudak jeden.

Reagovat
janinho

sak pozeram

myslis ze to ma vrodene? alebo mal nejaky nepekny uraz hlavicky?

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti na tom nezdá? Nastupuje snad v Gladbachu?

Reagovat
JozkokozleJ

Nastupuje.

Reagovat
janinho

ked tam na jesen patril k tomu lepsiemu tak ... ale kludne pokracuj, postav si ten pomnik kktnosti este vacsi

Reagovat
smazaný uživatel

Hele čobole, za posledních 15 zápasů odehrál celkem 44minut Fakt opora

Reagovat
janinho

ten tvoj piedestal sa stavia uplne sam blbecku

napriek 3 zraneniam pocas tejto sezony ma odohratych 1225 minut. to je viac nez kolko si ty pouzival rozum za cely tvoj zivot. takze kludne citronuj vajcaku ale az potom ako sa pozries do zrkadla

Reagovat
Petrinho17

Traore za tých 10 minút predviedol výkon na úrovni 5.somálskej ligy

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo neco tak prisernyho, ze jsem neveril vlastnim ocim. Premyslel jsem, jakym podvodem se mohl dostat do tymu BL.

Reagovat
Heresy

Sport. Cz tvrdi ze gladbach nevyhral uz 18 let ve freiburgu je to pravda?

Reagovat
Rudnevs

Jj, v Bundeslige od roku 2002 (v 2. BL ešte u nich raz vyhrali v 2007). A to sú jediné dve výhry Glabachu vo Freiburgu. Mňa to tiež prekvapilo.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
BaggioRoberto

Lipsko jsou kokoti. Stáhnout Schicka v poločase, to je moc. Vyloučení proti Paderbornu prostě neměli brát vůbec vážně, nejlepší obrana je útok.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ne asi, nechápu poslední dobou kroky Nagelsmanna.

Reagovat
BaggioRoberto

No teď po tý pauze je to bída.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fenixLFC

schick im vobec nechybal preboha zas sa tu robi ako keby stiahol trener ronalda alebo messiho...

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
BaggioRoberto

Chyběl jim útočník, Werner tam byl sám utopený. Zatáhli se a podle toho to dopadlo.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ne asi. Ale antičechismus mu nedovoluje to přiznat.

Reagovat
fenixLFC

bol tak utopeny ze mal milionpercentnu tutovku a v dalsej vylozenej sanci zle prihral. jeho rychlost uplne v pohode stacila na obranu paderbornu, nepotreboval tam mat aj schicka

Reagovat
smazaný uživatel

schick by byl utopeny uplne stejne, bez podpory, to uz vic davalo smysl nechat tam toho wernera na brejky. souhlasim ale s tim, ze se nemeli nechat tak zatahnout, takze primarni chybu vidim v uvazovani, jak dojit k vitezstvi v oslabeni nez ve vyberu hracu.

Reagovat
BaggioRoberto

Nic proti tobě, ale proč maji Slováci neustále shazovat Schicka?

Reagovat
BaggioRoberto

*potřebu

Reagovat
fenixLFC

odpoviem otazkou- preco mate potrebu ho nonstop branit a furt tu plakat ked si ho trener dovoli nepostavit alebo stiahnut? nevidim totiz nic zhadzovacne na tom, ze stiahnut ho dole bol logicky krok. pride mi totiz maximalne nepatricne nazyvat lipsko kokotmi alebo hovorit ze si zasluzili stratit body lebo dali dole schicka. nebyt to cech tak to nikto nekomentuje a neriesi. skuste sa na to pozriet co bolo dovodom preco siel dole. ako vravim, ten tah bol uplne pochopitelny a je uplne bezny vo vsetkych sutaziach. ci rovnake placete a nadavate timom do kokokotv vzdy ked pri vyluceni stiahnu jedneho z dvoch utocnikov? sotva...

Reagovat
BaggioRoberto

Se podivej na Bayern a dalsi top kluby, hrajou normalne fotbal i v deseti. Meli to preskupit na 3-5-2. S jednim odriznutym utocnikem uz dneska nedas gola nikomu. Pasivita se nevyplaci a ani v deseti to neni argument, maji tym na to aby hrali dal, dali druhyho a pak si muze stahovat utocnika. Kdyz tohle nexhapes jsi zpatecnickej.

Reagovat
fenixLFC

na 352 to sotva preskupis v desiatich plus viac ako rozostavenie hra ulohu ake pokyny das jednotlivym hracom. plus stratili stopera, takze nedava zmysel hrat to s jednym stoperom len preto aby boli dvaja hrotaci, rovnako ako nemohli stiahnut ani zaloznika. preto je pochopitelne ze ako prvy padne jeden z dvoch hrotakov a werner je proste iny kaliber. nehovoriac o tom, ze nebol problem ze by sa do sanci nedostavali, dostavali. druhy a treti gol mohli a mali dat aj bez schicka, to sa proste stane. skor problemom je nesustredenost v zavere. ved ani ten gol nebol vysledkom nejakeho extremneho tlaku, rovnako ako ked boli traja hraci apderbornu pred gulacsim.

Reagovat
BaggioRoberto

Sorry 3-4-2

Reagovat
BaggioRoberto

Lipsko je ofenzivni mancaft kterej neumi moc branit. Ted hrajou fotbal kterej jim neni vlastni.

Reagovat
vladino10

Čo je urážanie schicka na tom, že proste v 90% prípadov keď padne v obrane červená, tak dole ide útočník?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

A viděls to utkání nebo zase meleš sračky?

Reagovat
fenixLFC

nesuhlas s kritikou nagelsmana kvoli spravnemu stiahnutiu schicka= mliet sracky, ok praveze videl, rovnako ako chapem preco ho stiahli a dava to uplne pokojne zmysel. aj bez neho mali dost sanci na vitazstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

14-1-0 49:9 skore, poslednych 15 zapasov Bayernu v BL..

To je famozne, skratka valec. Teraz uz chyba snad len to, aby dosiahli hranice 100 golov, Lewa mal priemer gol na zapas a Thomas mal 20+ asistencii.

Reagovat
Heresy

Reagovat
BaggioRoberto

Bez Kovače jsou i koláče.

Reagovat
stas87

Plus teda pridam este to, ze po 30. kolach nikdy nikto nemal 90 golov, zatial ide o druhu najlepsiu Rückrunde v dejinach BL, Goretzka v top forme. Vsetky goly dal na jar a pridal k tomu dnes 96% uspesnost prihravok.

Reagovat
Gazdo

Neskutocny valec. Skoda korony lebo dovtedy isli pre mna na jasnu LM. Teraz bude otazne ako sa vsetci vratia ale Bayernu by mohlo pomoct to ze BL zacal skor

Reagovat
smazaný uživatel

Zase ale dřív skončí..

Reagovat
Gazdo

Kedy sa vlastne ma dohravat LM?

Reagovat
Elliasson

V srpnu. Ale to se dozvíme 17.června, kdy bude sezení.

Reagovat
Csaplárova past

Bayern válec, Stern des Südens

Reagovat
Jeňa

To co předvádí Lipsko po pauze hlavně doma je naprostá zoufalost a Nagelsmann by se měl rychle probrat, protože jinak LM nebude

Reagovat
PaYaB

S takovou na to Schicka fakt nebudou mít prachy, když bude dávat v každým zápase gól.

Berte to v nadsázce, vím že má danou klauzuli.

Reagovat
Kostomlat

Nagelsmann to dnes slušně prokoučoval.

Reagovat
Witcher

Pěkně se to otočilo minulej tejden SME si přáli aby Schick zůstal teď když se potápí tak rychle mnoho pryč do lepšího klubu asi Liverpool by mohl sedět možná PSG

Reagovat
RadekVonCZE

V Liverpoolu je Origi, on je jejich kultovní hráč

PSg ne

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem ho dříve za kůltovního, ale po té LM je už fakt kultovní.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
PP

tak nějak tipuju, že je to od Witchera sarkasmus a nadsázka.. Jakkoliv mám Schicka rád, tak oba týmy jsou momentálně mimo jeho možnosti.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Jistě, Lipsko bez Wernera bude další rok hrát o udržení takže ať tam raději nechodí

Reagovat
stas87

Tak dneskom sme sa definitvne potopili do druhej ligy. Fortuna ma pred sebou BVB a RB, tam bodovat nebude. Lenze ju potom caka FCA a Union a z toho mozu kludne uhrat styri body. My tam mame SCP, Köln a FSV a vsetko musime vyhrat a to sa nestane. Ten tim na to jednoducho nema hlavu, nedokaze umlatit 0-0 ci 1-0. Tie tri zapasy s nulou poskytli urcitu nadej, lenze SGE zasa toto zakopal pod zem. Bez utocnikov skratka gol nedas a nevyhras. Nam ani nestaci mat rovnaky pocet bodov ako Fortuna, musime mat o bod viac kvoli skore. Nic sa neda robit, ten kader po zostupe bude tak na 70% zmeneny a pojdu dole platy a celkovo rozpocet. Snad sa ale podari postup hned prvy rok spät, nechcem dopadnut ako zufalci z HSV.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Reagovat
Arnar Resmusonn

Werderu je mě fakt líto, oni se tak trápí bez dobrého útočníka. Jinak si myslím že by mohli být někde kolem 8mista a snažit se o EL

Reagovat
bobis21

Prvních pár zápasů po pauze vypadal Werder dobře a začínal jsem jim věřit na záchranu. V posledních 2 zápasech se ale zase vrátili zpátky. Obrana sice funguje lépe než většinu sezóny a útok dnes vypadal úplně bez nápadu. Teď to s nimi už vypadá špatně...

Reagovat
berliner

Koukejte se v Unionu vzpamatovat nebo se budete pakovat zas do 2.BL Gladbach pome zabojovat o Ligu Mistru a Arminia zpet do Bundesligy

Reagovat
Petrinho17

Union nemá káder na udržanie sa. Ak nevypadnú túto sezónu, tak hneď v ďalšej.

Reagovat
Pablos

Dotaz na kluky z BL sekce: Chytá vůbec někdy ten Koubek v tom Augsburgu ? Co Morávek, už je zase zraněnej nebo ho nestaví ? Před pauzou ho tam docela dával. Plus ještě, co ten gól Schicka, nějaká hlavička, dorážka nebo dobrej gól ?

Reagovat
berliner

Koubek na Bundesligu nema stejne jako Suchy,jsou to komedianti

Reagovat
smazaný uživatel

Z jakýho důvodu jako neplatil gól Hamburgu teď?

Reagovat
smazaný uživatel

VAR v Německu to je něco.. nejdřív neuzná zcela regulérní gól HSV, aby jim pak posvětil naprosto neregulérní penaltu po simulaci

Reagovat
smazaný uživatel

jasny.. a nakonec srovna Kiel golem z ofsajdu a VAR mlci.. neskutecny..

https://www.chance.cz/tiket?idu=-77486678179&idb=-11&hash=c687a1df&affid=oM32bfP1RCafVWSVVNps7g%3D%3D

Reagovat
Rudnevs

Ach jaj.. HSV Oni majú takú smolu, dostať gól v poslednej minúte. Ale akože čakal som to, to majú za to, že posledných 10 minút rezignovali na útočenie a ani pri sľubne sa rozvíjajúcich šancách na protiútok sa nesnažili o nič iné, len byť na lopte a zdržovať čas. Ku koncu to bola moc pasívna hra a to sa im vypomstilo.

No čo už.. snáď nepostúpi posratý Heidenheim, ďalší Paderborn mať v Bundeslige nechcem.

Reagovat
smazaný uživatel

Smula tam nehraje roli. Zaprve maji nejhorsi obranu a braneni v druhy BL. Zadruhe se na ten konec totalne vysrali. Zatreti co to dneska predvadel VAR? Neuznanej regulerni gol, pak vymyslena penalta a nakonec srovnavaci gol z jasnyho ofsajdu.

Reagovat
Rudnevs

Mne sa tiež zdalo, že to bol ofsajd. Nechápem, prečo to nakoniec uznali i keď to kontroloval VAR. Ale možno že som len slepý, škoda, že to na Digi neukázali i s tou kalibrovanou líniou. A inak súhlas, ten koniec bol nezvládnutý, ku koncu to bez záujmu o hru a o útok, celú hru diktoval Kiel a HSV bolo u tlačené na vlastnej polovici. A Heckingove striedania sa ukázali tiež skôr ako kontraproduktívne.

Som zvedavý, čo bude ďalej. Kľúčový bude zrejme zápas s Heidenheimom. Bohužiaľ mi to až moc pripomína minulý rok a zápas s Paderbornom, ktorý bol vtedy tuším tiež predposledný... Snáď z toho tentokrát už bude postup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele