30. kolo
07.06.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Zápas mezi Schalke a Unionem Berlín skončil nerozhodně

Die Königsblauen tak ve 30. kole připisují jedenáctou remízu. V této statistice jsou spolu s RB Lipsko "nejlepší" v soutěži. Pohárové příčky se klubu z Gelsenkirchenu však zase o něco vzdálily. Naopak celek z hlavního města Německa má zase o krůček blíže k záchraně.

Domácí začali zápas aktivněji a odměněni byli už v 11. minutě. Juan Miranda chtěl být s balonem elegantní, čímž dal Ujahovi příležitosti se kulatého předmětu zmocnit a pelášit do rozhozené obrany. Ve správný moment načasoval přihrávku na nabíhajícího Roberta Andricha, který šel sám na Nübela a akci zakončil přízemní střelou levačkou k protilehlé tyči - 1:0.

Pětadvacetiletý záložník se radoval ze své první bundesligové branky, přestože od začátku sezony vystřelil už osmačtyřicetkrát mezi tři tyče! Další šanci si připsal na konto Anthony Ujah, ale gólem neskončila. Dočkal se až jeho protihráč Jonjoe Kenny ve 28. minutě. Jeho spoluhráči to u levé postranní čáry krásně vykombinovali, načež se kulatý předmět dostal přes Caligiuriho do středu hřiště, kde anglický obránce napřáhnul z nějakých osmnácti metrů a po téhle razantní, přízemní ráně pravačkou se Rafal Gikiewicz natahoval marně - 1:1.

Do konce úvodního poločasu to bylo z obou stran opatrnější a diváci a divačky u televizních obrazovek byli zvědaví, co přinese druhá půle. Kromě pokusů Rabbiho Matonda na jedné a Mariuse Bültera na druhé straně nebylo příliš o co stát. V závěru utkání se po rohovém kopu dostal k míči Keven Schlotterbeck a Alexander Nübel výborným zákrokem zajistil svému týmu alespoň bod.

Schalke už nevyhrálo dohromady jedenáct zápasů, což je nejhorší klubová série od sezony 1993/1994. Podaří se tři body uhrát za týden proti Leverkusenu? Die Köpenicker nevyhráli už sedm zápasů, když sesbírali tři remízy a čtyři porážky. Za týden se střetnou na RheinEnergieStadionu s tamním 1. FC Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele