30. kolo
05.06.2020 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Freiburg si připsal překvapivý skalp Mönchengladbachu, který dohrával v deseti

Freiburg vyhrál nad favoritem z Mönchengladbachu překvapivě 1:0. Výhru vystřelil týmu z jihu Německa v 58. minutě Petersen.

Mönchengladbachu se prohrou zkomplikovala cesta za Ligou mistrů, až o tři body před něj se totiž může dostat nyní pátý Leverkusen, který se představí v sobotu odpoledne proti Bayernu. Freiburg je po zisku třech bodů na osmé příčce s jednačtyřiceti body a na šestý Wolfsburg ztrácí pouhý bod. Nutno však připomenout, že se jedná o předehrávku a všichni ostatní soupeři tedy mají zápas k dobru.

Favoritem zápasu byli hosté z Mönchengladbachu, kterým se však vůbec nedařilo. První velkou šanci si totiž připravili už v 9. minutě domácí, ale Waldschmidt střílel pouze nad. V 16. minutě se dvěma skvělými zákroky blýskl domácí brankář Schwolow a pokračovalo se tak za bezbrankového stavu. Ve 26. minutě sice Mönchengladbach dostal míč mezi tři tyče, asistent však signalizoval ofsajd a gól tedy neplatil.

Na konci první půle ještě zahrozil domácí Höler, jehož střelecký pokus však vykryl Sommer. Na začátku druhé půle diktoval Freiburg tempo hry, což zužitkoval v 59. minutě, kdy z přímého volného kopu centroval Grifo a v pokutovém území hostů míč hlavou do brány dopravil nejlepší střelec domácích Petersen.

A v 69. minutě přišla další komplikace. Druhou žlutou a následně červenou kartu totiž za bezohledný zákrok viděl jeden z nejdůležitějších ofenzivních hráčů Pléa, který tak předčasně zamířil do sprch.

Poslední velkou šancí zápasu byla Hölerova hlavička v 85. minutě, kterou však dalším ze série výstavních zákroků vykryl hostující brankář Sommer. Všechny tři body tedy zůstaly ve Freiburgu, jehož hráči se mohou radovat z nečekané výhry.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jen o 7 stovek vyžší kurz oproti 28. kolu .

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nakonec bukwa usoudila, že Freiburg by měl být pro Monchengladbach snadnějším soustem než Brémy ve 28. kole. Jak to dopadlo víme.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele