30. kolo
07.06.2020 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Augsburg se doma rozdělil o body s Kölnem

Celky Augsburgu a Kölnu společně uzavřely 30. kolo Bundesligy. Ačkoliv si oba týmy v průběhu utkání vytvořily vícero šancí, dlouho to vypadalo na bezgólový večer. Pak ovšem přišel divoký závěr, v němž padly oba dva góly duelu, které zapříčinily konečnou dělbu bodů.

První velká šance zápasu přišla už ve 3. minutě, když se do zakončení dostal Vargas, jehož ránu senzačně zneškodnil mrštný Horn. Hrdina předchozího okamžiku se stal ve 26. minutě hříšníkem, když fauloval Sarenren-Bazeeho a musel pak sám čelit následné penaltě. K její exekuci se postavil Niederlachner, směr jeho nepříliš dobře umístěné střely však německý brankář ve službách "Kozlů" vystihl a napravil tak své předchozí zaváhání.

Souboj dvojice Niederlachner - Horn se opakoval ve 34. minutě a opět z něj vyšel jako vítěz strážce svatyně hostí, když předvedl fantastický reflexivní zákrok nohou. Do šaten se šlo za bezgólového stavu.

Ve 48. minutě se domácí dožadovali odpískání další penalty, přičemž faulovaným měl být opět Sarenren-Bazee, tentokrát ovšem sudí rozhodl v neprospěch Augsburgu. Po hodině hry se do své první šance dostali také hosté, Jakobs však svým pokusem ve skluzu nedokázal překonat odvážně zasáhnuvšího Lutheho.

Po sérii střídání přišla 85. minuta a s ní šok - Köln se dostal do vedení. Jakobs sklepl hlavou přetažený centr pod sebe a Modeste z halfvoleje křižnou ranou z první nedal Luthemu sebemenší šanci zareagovat - 0:1.

Augsburgští však dokázali záhy odpovědět. V 88. minutě Framberger poslal načechraný centr směrem na zadní tyč, kam si šikovně naběhl Max a přesnou ranou z voleje prostřelil Horna - 1:1. Německý bek tak stanovil konečné skóre dnešního utkání.

Augsburgu po této plichtě patří třináctá ligová příčka. "Kozli" na tom jsou o chlup lépe, neboť jsou dvanáctí s náskokem tří bodů na svého dnešního soupeře.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele