30. kolo
07.06.2020 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Weghorst zařídil Wolfsburgu vítězství nad Werderem

Brémský klub díky smolné porážce zůstává v sestupovém pásmu s pětadvaceti body na kontě. V obou táborech pečlivě sledovali také duel mezi Düsseldorfem a Hoffenheimem, který skončil nerozhodně. Zelenobílí tak ztrácejí na barážový post tři body, zatímco "Vlci" využili příležitosti a TSG v tabulce předskočili. Po třiceti kolech okupují šestou příčku.

Po opatrnější úvodní desetiminutovce se do první šance zápasu dostal pozdější hrdina Weghorst. Narazil si s Joăem Victorem, čímž vyšachovali Miloše Veljkoviće. Jiří Pavlenka byl však při konfrontaci s vysokým holandským útočníkem úspěšnější. Následně to zkoušel Josuha Sargent. Balon ke Koenu Castleelsovi ani nedoputoval, jelikož jej ve správný čas zblokoval Maximilian Arnold.

Ve dvaatřicáté minutě dostal na hranici vápna dost prostoru Yuya Osako. Jednička ve službách VfL se musela hodně natahovat, aby jeho pokus vykryla. Ve 39. minutě se domácí dožadovali penalty. Maximilian Eggestein vystřelil a míče se Xaver Schlager zřejmě dotknul rukou. Rozhodčí Bibiana Steinhausová nechala pokračovat ve hře a opakované záběry jí daly za pravdu.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka byla na Weserstadionu poměrně intenzivní a hráči obou klubů hráli s velkým zaujetím. Branku ale prázdné tribuny neviděly. Druhá půle se musela až do závěrečné desetiminutovky obejít bez velkých příležitostí. Až v 81. minutě napřáhnul z dálky Schlager a jeho pumelice skončila na břevně.

V minutě následující se zrodil jediný gól utkání. Pomalá akce svěřenců Olivera Glasnera se netvářila nejnebezpečněji. Jenže obránci Werderu nechali protihráčům dost prostoru. Kevin Mbabu tak mohl posunout na pravé křídlo Felixi Klausovi, která poslal centr na hranici malého čtverce, kde se před stopery zjevil Wouter Weghorst a při své hlavičce ani nemusel nadskakovat. Koníčkem pak doputoval kulatý předmět až na místo určení - 0:1.

Velice nepříjemná situace pro skvadru Floriana Kohfeldta. Vlastně ani není divu, že se do konce střetnutí Casteelsovi na dostřel nedostali. Naopak český gólman musel ještě čelit šanci Yannicka Gerhardta. Werderu tak nezbývá než věřit, že za týden zvládne dost možná klíčový duel s posledním Paderbornem. Wolfsburg přivítá dalšího konkurenta v boji o Evropskou ligu, tedy nevyzpytatelný SC Freiburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže v dohrávce 24. kola vyhrál Frankfurt za kurz 2,44 0:3, tak by neměl být pro Wolfsburg problém vyhrát za kurz 2,07. Nebo?

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele