30. kolo
06.06.2020 15:30 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Bayern Mnichov si takřka bez problémů poradil s Leverkusenem a nadále míří za titulem

Šlágr 30. kola Bundesligy obstarali hráči Bayeru Leverkusen a Bayernu Mnichov. Bavoři potvrdili roli favorita a z BayAreny si odvezli všechny tři body za přesvědčivou výhru. "Farmaceuti" nezvládli první půli a v té druhé nabranou ztrátu už nedokázali smazat.

Samotný začátek utkání přitom pro domácí vypadal vskutku nadějně. V 10. minutě Baumgartlinger využil směsice chyb v obraně Bayernu, když průnikovou přihrávkou uvolnil Alaria a ten dostal míč okolo Neuera do sítě - 1:0.

Ve 24. minutě mohlo být srovnáno, Lewandowski se však nešikovně vložil do centru mířícího na Comana a celou akci tím zmařil. To však hosty nemuselo dlouho mrzet, neboť o pouhé tři minuty později Goretzka vyslal do samostatného úniku Comana, jenž měl dostatek času si míč srovnat na pravou nohu, aby jej následně precizně uklidil k pravé tyči branky domácích - 1:1.

Poločas už se chýlil ke svému konci, když se Flickovi svěřenci dokázali znovu prosadit. Ve 42. minutě Müller dostal se štěstím míč ke Goretzkovi, který se nerozpakoval a levou nohou jej z hranice vápna poslal za Hrádeckého záda - 1:2. O dvě minuty se do šance dostal Gnabry, finskému brankáři se však tentokrát podařilo proti jeho pokusu zakročit.

To ale neplatilo za další minutu. Gnabry dostal přesný pas do běhu za obranu domácích od Kimmicha a s přehledem přeloboval vyběhnuvšího gólmana Leverkusenu - 1:3. Dominantní závěr první půle ze strany Bavorů tak znamenal poločasový stav 1:3.

Trvalo dvacet minut, než přišel nějaký zajímavý moment i v polovině druhé. Davies z levé strany našel přesným centrem Gnabryho, jenž ovšem nabídnutou šancí pohrdl a přestřelil Hrádeckého svatyni. V 66. minutě, tedy jen o zlomek času později, však Bayern své vedení přece jen navýšil. Müller zprava poslal nadýchaný centr do vápna Bayeru, kam si naběhl nikým nehlídaný Lewandowski a připsal si svou třicátou ligovou branku v sezóně - 1:4.

"Farmaceuti" se ve zbytku zápasu zmohli už na pouhé zkorigování výsledku, když se v 89. minutě po pohledné zasekávačce a přesné technické ráně prosadil střídající mladík Wirtz. Leverkusen tedy prohrál s Bayernem 2:4.

Domácí i po této prohře zůstávají v těsném kontaktu s příčkami zaručujícími postup do Ligy mistrů. Bayernu chybí už jen dvě výhry od jistoty zisku dalšího bundesligového titulu.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rich

Pojďmě Bayern! 1-3

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
Ferragamo7

0:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Heresy

0:2

Reagovat
Ferragamo7

Bol to ľahší zápas,ako som predpokladal,ale tých posledných 20min, to bol zo strany Bayernu hodne bezradný výkon,neviem,či to bolo stavom 1:4 a snaha o kontrolovať zápas,ale 3 body sú doma a to sa počíta.

Reagovat
Rich

Bayern hrál volněji, nikam nespěchal pak ke konci, navíc postupně stáhl hráče, kteří budou hrát v dalším zápase, tentokrát proti Frankfurtu v DFP poháru. Tam bude muset minimálně začít s tím, že Goretzku nechá na lavičce s Comanem a Perišič a Thiago půjdou do základní sestavy. Jelikož další zápas je s Borussií M. a těm je rozhodně, co vracet za podzim. Navíc, Bayern by mohl získat titul, když půjde vše dobře už, když vyhraje v Bremách.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele