Bundesliga - preview 30. kola

05.06.2020, 08:10, aktualizováno 07.06.2020, 08:30
Previews
Další důležitý zápas čeká na Brémy s českými reprezentanty Pavlenko a Gebre Selassiem. Přiblížit se bezpečným pozicím budou chtít vítězstvím nad Wolsburgem. Koronavirem zmámené Schalke se pokusí zastavit sérii čtyř porážek na hřišti Unionu Berlín, i tomu by se ale body v boji o záchranu hodily. Poslední nedělní duel obstarají Augsburg a Köln.
Werder Brémy - VfL Wolfsburg  (neděle 13:30)
Fotbalisté Brém ve středu prohráli s Frankfurtem a potvrdili, že na domácí půdě jsou nejhorším týmem celé Bundesligy. O reparát se nyní pokusí proti Wolfsburgu, kterému se ale poslední dobou na hřištích soupeřů velmi daří.

Brémská série tří zápasů bez porážky a bez inkasovaného gólu ve středu skončila, když v dohrávce s Frankfurtem prohrály 0:3. Werderu tak zbývá posledních pět zápasů na to, aby se vyškrábal ze sestupové propasti. Tři z nich mužstvo trenéra Kohfeldta sehraje na domácí půdě, což by pro většinu ostatních týmů byla výhoda, ne však pro Brémy. Za celý dosavadní průběh sezóny totiž na svém stadionu vyhrály jediný zápas, z posledních devíti zápasů vytěžily pouze jeden bod. Na záchranu momentálně ztrácí tři body, které by na patnáctou Mohuč jistě chtěly dohnat ještě před dost možná rozhodujícím vzájemným zápasem, který je čeká v předposledním kole.

Zmírnit svou katastrofální bilanci se pokusí proti Wolfsburgu. Vlci sice měli na přípravu na tento zápas o čtyři dny více, také oni však svůj poslední zápas hráli doma proti Frankfurtu a také oni na Eintracht nestačili. Mrzet je to musí nejen kvůli tomu, že nad svým soupeřem měli převahu, ale také protože neuhájili svůj náskok na šestém místě v tabulce. Momentálně je tak na tom Wolfsburg bodově stejně jako sedmý Hoffenheim a boj o postup do kvalifikace Evropské ligy tak ještě slibuje velké drama.

Jenže podobně jako Werderu, také vlkům se víc daří venku. Z posledních pěti výletů vždy přivezli body, navíc hned čtyřikrát to byly všechny tři. Brémy však nejsou jejich oblíbeným soupeřem. Na podzim 2015 je sice Wolfsburg vyprášil 6:0, od té doby ale na vítězství čeká. Naposledy loni na podzim velmi pohledné utkání Werder vyhrál 3:2.

A nyní by to rád napodobil. Nebude to však jednoduché, Kohfeldtův tým čeká třetí zápas v osmi dnech a po nepovedeném středečním výkonu se tak dá očekávat průvan v sestavě. Z ní bude muset brémský kouč vynechat dlouhodobé marody Füllkruga, Möhwalda, Pizarra, Sahina a Topraka. Vlkům budou chybět brazilští obránci William a Paulo Otávio a také vykartovaný záložník Steffen.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Moisander, Veljkovic, Augustinsson - Vogt - M. Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Selke
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Pongracic, Brooks, Gerhardt - X. Schlager, Arnold - Joao Victor, Brekalo - Mehmedi - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.85 - 3.51 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Union Berlín - Schalke 04  (neděle 15:30)
V souboji dvou momentálně v nejhorší formě hrajících mužstev se střetnou Union Berlín a Schalke. Oba tyto týmy po restartu ligy vyloženě trpí a prudce padají tabulkou.

Pro domácí Union je situace o to nepříjemnější, že zatímco před pandemií se mu dařilo a držel se ve středu tabulky s pohodlným náskokem na sestup, nyní už v tak komfortní pozici zdaleka není. Ze čtrnáctého místa má momentálně na šestnáctý Düsseldorf k dobru čtyři body. Pokud však bude pokračovat v trendu špatných výsledků z posledních týdnů, i o tento náskok může rychle přijít. Jediný bod po obnovení ligy získali Berlíňané za remízu 1:1 s Mohučí, v ostatních třech zápasech vždy prohráli minimálně o dvě branky.

Fotbalisté Schalke jsou na tom podobně, s tím rozdílem, že jejich trápení začalo už dávno před pandemií. Na jaře úspěšně zvládli jen úplně první lednový zápas, od té doby na vítězství čekají už jedenáct utkání. Pokud by se nepodařilo vyhrát ani proti Unionu, byla by to pro mužstvo z Gelsenkirchenu nejdelší šňůra bez výhry od roku 1993. Problémem jsou pro svěřence Davida Wagnera hlavně góly, ve čtyřech zápasech po koronapauze dali jen jeden, což je nejméně ze všech. I proto zůstává Schalke posledním týmem, který po pandemii ještě nebodoval.

Body navíc rozdávalo hlavně mužstvům ze spodních pater tabulky. Výhru nad Schalke v posledních týdnech vybojoval Augsburg, Düsseldorf a minulý týden také Brémy. Další na řadě je nyní Union, který se své tabulkové sousedy pokusí napodobit. A také vrátit modrobílým porážku z podzimu, kdy v Gelsenkirchenu domácí vyhráli 2:1 díky gólu Suata Serdara v závěru zápasu.

Serdar však bude tentokrát svému týmu kvůli zranění chybět. Stejný důvod do zápasu nepustí ani záložníky Harita a Mascarella, kvůli kartám má stopku také střelec jediného květnového gólu Schalke Weston McKennie. Domácí trenér Fischer bude postrádat zraněné záložníky Gogiu a Ryersona a také útočníka Beckera.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Friedrich, K. Schlotterbeck, F. Hübner - Trimmel, Gentner, Andrich, C. Lenz - Ingvartsen, Bülter - Andersson
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Kabak, Sané, Oczipka - Schöpf - Caligiuri, Matondo - Boujellab - Burgstaller, Raman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.22 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - 1. FC Köln  (neděle 18:00)
Posledním zápasem 30. kola Bundesligy bude souboj tabulkových sousedů Augsburgu s Kolínem. Ani jeden z těchto týmů po restartu ligy zrovna nezáří a ve vzájemném střetnutí si tak budou chtít spravit chuť.

Hráči Augsburgu sice ukončili sérii neúspěchů, když před dvěma týdny vyhráli 3:0 na Schalke, posléze však nedali gól poslednímu Paderbornu a v minulém kole prohráli 0:2 na půdě berlínské Herthy. Kouzlo nového trenéra Heika Herrlicha tak zatím příliš nefunguje a Augsburg tak pět zápasů před koncem musí hledět pod sebe, kde se pomalu ale jistě ztenčuje jeho náskok na sestupová umístění. Ten je momentálně čtyřbodový, naopak o tři body před sebou mají Herrlichovi svěřenci právě dvanáctý Kolín, na který se v případě výhry můžou dotáhnout.

Kolíňané totiž taky nejsou v ideálním rozpoložení. Fantastickou formu z přelomu kalendářního roku, díky které vystřelili ze dna tabulky až do elitní desítky, jako by zahubila pandemie. Během května mužstvo Markuse Gisdola získalo jen dva body za domácí remízy 2:2 s Mohučí a Düsseldorfem. Pak už následovaly jen porážky 1:3 s Hoffenheimem a 2:4 s Lipskem.

Na Augsburg navíc Kolínští příliš neumí, z jedenácti vzájemných bundesligových zápasů jej porazili jen jednou, a to navíc už před devíti lety. Loni na podzim získali alespoň bod za remízu 1:1, který jim v závěru vystřelil Jhon Córdoba.

Na svého nejlepšího střelce bude Gisdol spoléhat i tentokrát, chybět mu však v sestavě budou chybět dvě stálice. Obránce Bornauw a záložník Drexler si totiž odpykávají tresty za karetní prohřešky. Domácí budou postrádat tři hráče ze širšího kádru. Zranění jsou záložníci Hahn, Jensen a Morávek.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Framberger, Gouweleeuw, Uduokhai, Max - Khedira, Baier - M. Richter, Löwen, Vargas - Niederlechner
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Leistner, Czichos, Katterbach - Skhiri, Hector - Uth, Kainz - Cordoba, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.54 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
V sobotu odpoledne se Bayern Mnichov představí na půdě Leverkusenu. Hostům z Bavorska půjde o upevnění jejich pozici na čele bundesligy, Leverkusen zase bojuje o účast v Lize mistrů.

Leverkusen je se šestapadesáti body pátý, stejně bodů má však také čtvrtý Mönchengladbach, který má však lepší gólový rozdíl. Třetí Lipsko se navíc nachází pouhé dva body před touto dvojicí a za Leverkusenem je komfortní čtrnáctibodová mezera.

Bayern je jednoznačně první se sedmašedesáti body a náskokem sedmi bodů na druhý Dortmund. Do konce soutěže však zbývá ještě devět zápasů a rozjetý Dortmund může jakékoliv chyby trestat, ve vzájemném zápase s Bayernem však 0:1 prohrál.

Poměrně dobrou poslední formou disponuje i Leverkusen. V půlce května vyhrál 4:1 v Brémách, poté 3:1 v Mönchengladbachu. V obou zápasech se ve skvělé formě ukázal asi největší talent německého fotbalu Kai Havertz.

Po výhře nad Mönchengladbachem Leverkusen prohrál doma překvapivě 1:4 s Wolfsburgem a minulý pátek si přivezl hubenou výhru 1:0 z Freiburgu, kde se trefil kdo jiný než Havertz. Forma Bayernu potvrzuje jeho dominanci.

V půlce května mnichovský celek vyhrál 2:0 na Unionu Berlín, poté 5:2 nad Frankfurtem, 1:0 v Dortmundu a minulou sobotu 5:0 nad Düsseldorfem. Nejvíce gólů dal tradičně Lewandowski. Poslední soutěžní prohra Bayernu se datuje do prosince loňského roku.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Weiser, Tapsoba, S. Bender, Sinkgraven - Aranguiz, Baumgartlinger - Bellarabi, Amiri, Diaby - Havertz
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Thiago - Coman, T. Müller, Gnabry - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.51 - 6.01 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Mainz zajíždí v rámci třicátého bundesligového kola do Frankfurtu. Ten se nachází v klidném středu tabulky, to se však o hostech z Hesenska rozhodně říct nedá, jsou totiž pouhý bod od baráže o udržení.

Frankfurt je s pětatřiceti body na jedenáctém místě a na sestupové pásmo má náskok osmi bodů. Sedm bodů pak činí rozdíl mezi Frankfurtem a šestým místem, které zajišťuje účast v Evropské lize. Mainz je s osmadvaceti body patnáctý a na šestnáctý Düsseldorf má náskok pouhého jednoho bodu.

Frankfurt se po špatném vstupu do obnovené soutěže herně zvedá. Nejdřív sice prohrál 1:3 s Mönchengladbachem a 2:5 na Bayernu, minulé úterý už však remizoval 3:3 ve Frankfurtu a v posledních dvou zápasech si připsal šest bodů - za výhru 2:1 ve Wolfsburgu, kde se gólově prosadili Silva a Kamada a za výhru 3:0 v Brémách, kde se trefil znovu Silva a dvakrát Ilsanker.

To Mainz od obnovení soutěže radost z výhry nezažil. Nejdřív remizoval 2:2 v Kolíně nad Rýnem, poté prohrál 0:5 s Lipskem. Minulou středu Mainz remizoval 1:1 na půdě Unionu Berlín, kde se trefil Baku a minulou sobotu prohrál doma 0:1 s Hoffenheimem, který navíc neproměnil jednu penaltu.

Frankfurtu bude chybět zraněný Paciencia, za Mainz zase ze zdravotních důvodů nenastoupí Zentner a na hřišti neuvidíme ani vykartovaného Bakua.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Kohr, Rode - Chandler, Kostic - Kamada - Silva, Dost
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Brosinski, Bruma, Hack, Niakhaté - Barreiro, Kunde - Awoniyi, Boetius, Quaison - Mateta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.93 - 3.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Düsseldorf se utká s Hoffenheimem v jednom z jeho záchranářských soubojů. Fortuna je se sedmadvaceti body šestnáctá a v tuto chvíli by tak šla do baráže o udržení.

Naděje na čistou záchranu tu však bezpochyby jsou. Patnáctý Mainz je pouhý jeden bod před Düsseldorfem a v dohledu jsou také Augsburg a Union Berlín. To Hoffenheim má úplně jiné starosti, je s dvaačtyřiceti body sedmý a na šesté příčce, která zajišťuje Evropskou ligu, není pouze kvůli horšímu gólovému rozdílu.

Düsseldorf po obnově soutěže remizoval 0:0 s Paderbornem a 2:2 v Kolíně nad Rýnem, který ho o tři body připravil až v posledních pěti minutách zápasu. Minulou středu Fortuna překvapivě vyhrála 2:1 nad Schalke, když se trefili Hennings a Karaman, v sobotu však schytala debakl 0:5 na půdě Bayernu Mnichov.

Hoffenheim v půlce května prohrál 0:3 s Herthou Berlín, od té doby se však herně i výsledkově zvedá. Po prohře s Herthou remizoval 1:1 v Paderbornu, kde na gól Skova přihrával Kadeřábek, minulou středu pak vyhrál 3:1 nad Kölnem po dvou gólech Baumgartnera a jednom gólu Zubera. Minulou sobotu si pak Hoffenheim přivezl z Mohuče tři body za výhru 1:0, kterou vystřelil ve 43. minutě Bebou.

Hoffenheimu budou v Düsseldorfu chybět zranění Adamyan, Belfodil, Bruun Larsen a Kramarić. Z kádru Fortuny jsou na marodce Sobottka a Steffen.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Kastenmeier - Ayhan, Hoffmann, Gießelmann - M. Zimmermann, Bodzek, Suttner - V. Berisha, Stöger - Karaman, Thommy
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Posch, B. Hübner, Zuber - Grillitsch - Rudy - Baumgartner - Skov, Bebou - Dabbur
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.59 - 2.87
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Po minulém vítězství na půdě Kolínu nad Rýnem protáhli fotbalisté Lipska svou sérii neporazitelnosti v Bundeslize už na deset utkání v řadě. A proti poslednímu Paderbornu, jemuž se ligová záchrana neustále spíše vzdaluje, míní ve svém trendu pokračovat. Rádi by totiž zaútočili na Dortmund, od jehož druhé příčky jsou jen na dva body vzdáleni.

Die Roten Bullen po přestávce způsobené epidemií koronaviru vyhráli v obou případech venku. Jenže doma pouze dvakrát remizovali. I proto mají o motivaci navíc, aby tentokráte konečně zabrali za tři body. "Podpora fanoušků by nám v zápasech s Freiburgem a Herthou pomohla. Ale s tím se holt musíme vyrovnat," říkal domácí brankář Péter Gulácsi.

Trenér Julian Nagelsmann určitě dá velký pozor na to, aby jeho mužstvo svého soupeře nepodcenilo. Už na podzim se zdálo, že vítězství v Paderbornu bude mít Lipsko v kapse po třígólovém vedení v poločase, nakonec však měření sil dopadlo jen jednobrankovým rozdílem. "I teď očekávám obtížnou hrou. Chceme však tři body," ujišťoval Gulácsi.

Hosté pomalu a jistě musejí myslet na to, že i ve střetnutích, ve kterých s nějakým úspěšným výsledkem předem nepočítali, nebo lépe řečeno se spíše neočekával, musejí hledat cestu za nějakým bodovým ziskem. S Lipskem nevyjímaje. Jenže to je celek, který má na kontě vůbec nejméně porážek. Lépe na tom není v tomto ohledu například ani vedoucí Bayern.

Sestupová matematika je totiž neúprosná. Na barážovou pozici ztrácejí už osm bodů, z vítězství se přitom radovali naposledy na konci ledna ve Freiburgu. "Paderborn ovšem už třeba proti Bayernu nebo Dortmundu ukázal, že díky své obětavosti může soupeřit s těmi nejlepšími," varoval Gulácsi. "Nicméně věřím jen v nás a v naše kvality," pokračoval.

Naposledy přitom družstvo kolem kouče Steffena Baumgarta utrpělo hodně tvrdý výprask od Dortmundu. Inkasovalo dohromady hned šest branek! "V Lipsku nás čeká vzrušující a krásná výzva, na kterou se těšíme," snažil se myslet pozitivně hostující stratég. "Náš protivník má velký útočný potenciál, zejména v koncovce. Musíme se vyhnout zbytečným chybám."

Domácím bude stále chybět Yussuf Poulsen, jenž možná kvůli poraněnému kotníku vynechá i celý zbytek sezóny, a tak vepředu by i nadále měl operovat Patrik Schick. Určité zdravotní potíže má Kevin Kampl, s jehož startem se v základní jedenáctce příliš nepočítá, není pak jisté, jestli stoprocentně fit je Ibrahima Konaté. Nastoupit nemůže ani Ethan Ampadu.

Hosté již můžou počítat s největším hříšníkem celé ligy, co se obdržených osobních trestů týče, a to Klausem Gjasulou, který si již odpykal svůj trest za celkem patnáct žlutých karet. Zranění však pořád trápí Lucu Kiliana i mladíka Adriana Oeynhausena, hrát možná nebudou ani Sebastian Schonlau a Gerrit Holtmann, ovšem jejich start není definitivně vyloučený.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Mukiele, Sabitzer, Laimer, Angeliňo - Nkunku, Werner - Schick
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Hünemeier, Strohdiek, Collins - Pröger, Gjasula, Vasiliadis, Antwi-Adjej - Mamba, Srbeny
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.60 - 25.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Hertha BSC  (sobota 18:30)
Borussii půjde ve zbývajících pěti kolech hlavně o to udržet se na své aktuální druhé příčce, přinejhorším pak alespoň zůstat v první čtyřce, aby si v příští sezóně mohla zahrát Ligu mistrů. Konkurentů má v zádech dostatek, a tak je potřeba nepolevovat. Narazí přitom nyní na Herthu, která se může pyšnit od restartu soutěže zcela určitě úctyhodnými výkony.

Boj o titul není pro Die Schwarzgelben pořád úplně ztracenou záležitostí, nutno však podotknout, že na stáhnutí manka prvního místa má už jen opravdu velmi málo času. Matematicky možné, prakticky hodně těžko proveditelné. "Upřímně už příliš nevěříme, že by si Bayern nechal titul utéct," myslel si sportovní ředitel domácího klubu Michael Zorc.

Dva body na třetí Lipsko, čtyři na čtvrtý Mönchengladbach a pátý Leverkusen, to byly aktuální odstupy Dortmundu od jeho rivalů po devětadvaceti kolech. Situaci má pod kontrolou, není však nic ani zdaleka rozhodnuté. "O tom, kdo bude triumfovat, není pochyb, tak to všichni vidíme. Chceme každopádně zůstat tam, kde teď jsme," pokračoval Zorc.

Hertha by neměla být rozhodně snadno rozlousknutelným ořechem, je totiž ve formě a po koronavirové pauze ještě neprohrála. Navíc není úplně jisté, zda nastoupí jeden z hlavních ofenzivních pilířů Erling Haaland, jehož stále pobolívá koleno. "U něj je potřeba ony zdravotní problémy sledovat. Alespoň už trénoval," prozrazoval kouč Lucien Favre.

Nemuselo by přitom zůstat jen u problémů v útoku, taktéž v obraně, a v tomto případě jistojistě, bude chybět jeden z hlavních tahounů. Pět žlutých karet totiž již stihl nasbírat Mats Hummels. Je tak pravděpodobné, že na pozici stopera ho nahradí Emre Can. "Může na téhle pozici nastoupit," potvrzoval Favre, jehož tým naposledy vysoko zvítězil v Paderbornu.

Dalšími absencemi na dortmundské straně jsou pak ty, lidově řečeno, staré známé, tedy v podobě Dana-Axela Zagadoua, Marca Reuse, Nica Schulze a Mahmouda Dahouda. "Skutečnost, že se týmům, které hrají venku, daří více, když na tribunách nejsou fanoušci, je pro nás dobrým znamením," věřil v úspěch berlínský sportovní ředitel Michael Preetz.

Stará dáma se po obnovení mistrovských zápasů jednoduše chytla, z možných dvanácti bodů urvala hned deset. Dokázala přitom v minulých čtyřech utkáních skórovat vždy aspoň dvakrát za devadesát minut. Pomalu a jistě se tak přibližuje dokonce šesté pozici, která jako ta poslední zaručuje účast v Evropské lize na další ročník. Ztrácí na tuhle metu čtyři body.

Hostující lodivod Bruno Labbadia si v nynějších chvílích nemůže příliš stěžovat na výsledky svých svěřenců, ačkoli má poměrně rozsáhlou marodku. Zranění jsou Thomas Kraft, Santiago Ascacíbar, Matheus Cunha a Marvin Plattenhardt, vyřazen z kádru byl Salomon Kalou, nejistý je start u Maximiliana Mittelstädta, Karima Rekika, Niklase Starka a Mariuse Wolfa.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Can, Akanji - Hakimi, Witsel, Delaney, Raphaël Guerreiro - Brandt, Sancho - Hazard
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarík, Torunarigha, Boyata, Mittelstädt - Skjelbred - Dilrosun, Darida, Grujič, Lukébakio - Ibiševič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 5.07 - 7.47
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach  (pátek 20:30)
Freiburg přivítá v rámci předehrávky třicátého bundesligového kola Borussii Mönchengladbach. Ta bude bránit čtvrtou příčku, která ještě zajišťuje účast v prestižní Lize mistrů.

Mönchengladbach je v tuto chvíli v tabulce německé bundesligy čtvrtý se šestapadesáti body, stejný bodový zisk má však také pátý Leverkusen, který je postavený níže pouze kvůli horšímu gólovému rozdílu.

Freiburg prožívá také nadprůměrnou sezónu, jelikož může stále pomýšlet na účast v Evropské lize. Jihoněmecký tým je s osmatřiceti body na osmém místě a na šestou příčku, která Evropskou ligu zajišťuje, ztrácí čtyři body.

Od obnovení soutěže se však Freiburgu příliš nedaří. Svěřenci trenéra Christiana Streicha nejdřív v půlce května remizovali 1:1 na půdě Lipska, poté doma prohráli 0:1 s Brémami. Minulé úterý Freiburg remizoval vysoko 3:3 ve Frankfurtu a v pátek prohrál doma znovu 0:1, tentokrát s Leverkusenem.

Mönchengladbach je na tom o poznání lépe. V půlce května vyhrál ve Frankfurtu 3:1 díky gólům Pléy, Thurama a Bensebainiho, následně však poměrem 1:3 v přímém boji o Ligu mistrů podlehl právě Leverkusenu. Minulé úterý remizovala Borussia bezbrankově v Brémách, v neděli si však její hráči spravili chuť výhrou 4:1 nad Unionem Berlín, když se mezi střelce zapsali Neuhaus, Pléa a dvakrát Thuram.

Freiburgu budou v zápase s Mönchengladbachem ze zdravotních důvodů chybět Gulde, Kath a Ravet, v dresu Borussie ze stejných důvodů neuvidíme Embola, Johnsona, Strobla a Zakariu.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Lienhart, Heintz, Günter - R. Koch, Höfler - Schmid, Grifo - Waldschmidt - Petersen
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Hofmann, Neuhaus - Stindl - Herrmann, Plea, Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.97 - 4.24 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29214486:2867
2.Borussia Dortmund29186580:3560
3.RB Lipsko291610374:3158
4.Borussia Mönchengladbach29175757:3556
5.Bayer Leverkusen29175754:3656
6.VfL Wolfsburg29119941:3642
7.TSG Hoffenheim291261140:4842
8.SC Freiburg291081138:4138
9.Hertha BSC291081143:5038
10.Schalke 04299101034:4637
11.Eintracht Frankfurt291051449:5335
12.1. FC Köln291041546:5634
13.FC Augsburg29871440:5631
14.Union Berlín29941634:5231
15.1. FSV Mainz 0529841737:6228
16.Fortuna Düsseldorf29691431:5827
17.Werder Brémy29671630:6225
18.SC Paderborn29471832:6119

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (100)

Přidat komentář
db18

Füllkrug je zpět. Jestli už zvládne zahrát proti Paderbornu, tak to může být pro udržen Werder klíčové. Paderborn, Mainz, Köln... s tím že Werder má možná i o něco lehčí los...

Reagovat
smazaný uživatel

Uz to chtelo. Selke je hruzostrasnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Napriek tomu, že Hertha s Pekaríkom v základe sa momentálne vezie na víťaznej vlne, v sobotu sú proti BVB bez šance na slušný výsledok.

Reagovat
smazaný uživatel

remiz :)

Reagovat
Kocour Klapuška

Silenej Petersen

Reagovat
JozkokozleJ

Bensebaini hraje paradne, ale inkasovany gol je jeho. Od uplneho pociatku nedrzal s ostatnymi liniu. Ak by ju drzal, Petersen je v ofsajde.

Reagovat
Raylan

zajimavej hráč

Reagovat
Kocour Klapuška

Gladbach jsou fakt trotlové Tenhle zápas prohrát, ještě přijít o nejdůležitějšího hráče..

Reagovat
stas87

Dalsie kolo idu na Bayern, tam by prehrali tak ci tak. RB im utecie a vzhladom k tomu, ze maju vyrazne lepsie skore, tak si to o stvrte miesto rozda Bayer a Gladbach.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je prvni ze dvou sanci na ztratu Bayernu po zbytek sezony. Kdyby vyhrali, titul je definitivně stvrzen.

Reagovat
Kocour Klapuška

3. liga je dobre vyrovnana

Reagovat
Kocour Klapuška

Muze Bayern II hrat teoreticky 2. Bundesligu, nebo je omezeni, ze ne?

Reagovat
pistacik11

Na Amazone je teraz dokument o Schweinsteigerovi, človek by ani nepovedal, že za mlada bol taký "rebel" ale vidno ako ho Kahn s trénermi dali do pucu

Reagovat
stas87

Coze? Sak ked zacinal v Bayerne aj v repre, tak jeho spravanie bolo tercom kritiky. Prefarbena hlava, na ihrisku lietal vsade mozne a nedodrziaval takticke pokyny trenerov. Ale potom sa ukludnil, nasli mu miesto v strede zalohy a prestal sa rozptylovat kravinami a pochopil, co obnasa hranie v Bayerne.

Reagovat
pistacik11

Tak ja som nikdy nemeckú ligu až tak nesledoval, mám tesne po 30tke, čiže jeho začiatky mi nejak unikli, ale hej prvý gól oslabený s cumlikom v hube, a hneď po zápase ho tréner zjebal, že čo to malo znamenať, potom aj verejne do kamery v pozapasovom rozhovor, a on onedlho nato odfarbena hlava (farbil sa sám doma ), spolu s tým ako keby zabudol hrať futbal, tak si ho Oli nechával, aby mu po tréningoch strieľal na bránu

Taka perlička, ako dieťa súťažne aj lyžoval, a na závodoch pravidelne porážal aj Felixa Neureuthera alebo keď prišiel do áčka, sa ho pýtali, kde by najradšej hral, a on si pýtal Ballackov post

Reagovat
Kocour Klapuška

Klos za 24 minut leva tyc, gol, prava tyc

Reagovat
smazaný uživatel

Nemate nahodou nekdo Skylink?

Reagovat
smazaný uživatel

Nasi. Proc?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou tam nejaky fotbaly? Otravujou reklamy?

Reagovat
Stannis Baratheon

Mám no

Reagovat
Kocour Klapuška

Umi ten Biefeld branit rohy? FCN kopalo tri rohy, dva malem gol, jeden gol

Reagovat
Thab

OT: Čau čau, víte pls někdo o hospodě ideálně někde na Vinohradech, kde dávají BL? Moc díky!

Reagovat
stas87

Bayer bez Havertza, v základe Dragovic...tak to Lewa pridá gol či dva. Po tomto zápase, ak to Bayern zvládne vyhrať, bude majstrom. A zaslúžený majstrom. Veľká skoda, že nepokračuje CL teraz, v semifinále by boli na 100%.

Reagovat
Werkrider

Dragovič proti Bayernu je mega fail a nechápem jak je možné že to v Leverkusene nevidia.

Havertz ani na lavičke, Bailey by mohol ukázať niečo jak naposledy. Tiež si myslím, že je to posledná šanca pre Alaria ukázať čo v ňom, je...

Reagovat
Tommy$

Kamada-Dost-Silva

Reagovat
Kily

Wehen dobrá charita, šance na záchranu žije

Reagovat
Liquid

moc pěkný zápas, ale obrana Drážďan zoufalá + vykartování Schmidta, který dnes byl stěžejní bylo taky hloupý, přál bych si záchranu obou těchto týmů

Reagovat
Kily

vyloučení Schmidta je za mě v pořádku z toho pohledu, že on nemá na křídle vůbec co dělat, pro samotnou hru nemá přínos, zachraňují ho ty góly

Reagovat
Bayern +

Nezdal sa Vám faul na Boatenga pri tom góle? Celkom nechápem, že on so svojou postavou v súboji takto odfrkne

Reagovat
Kocour Klapuška

Hübner si asi myslel, že si ho nikdo nevšimne, když tam zůstane

Reagovat
stas87

Bellarabi jasná žltá, bez možnosti hrať loptu Skopje Daviesa nebezpečne blízko achillovky.

Reagovat
Heresy

a jeste delat ze to bylo rameno

Reagovat
Andis

Je tady někdo kdo využívá novou Telly Tv sportovní kanály? Koukám na cenu 250kč měsíčně s tím že je tam Premier league, Budensliga, Serie A, La liga. To je velice dobrá nabídka.

Reagovat
bobis21

Mám právě ten sportovní balíček a přes internet to funguje dobře (používám aplikaci v Samsung televizi)

Reagovat
Kocour Klapuška

Já a je to super. Mobilní aplikace daleko lepší a přehlednější než O2, jediná nevýhoda, že to nefunguje v Safari

Reagovat
Baronne

Páťa

Reagovat
smazaný uživatel

Shit gol? No jo, klasika proti slabym a nemohoucim Pak prijde zapas proti rovnym a neda gol ani za boha.

Reagovat
Gimme

Ceníme si tvého názoru

Reagovat
bobis21

V této sezóně dal gól Gladbachu, Dortmundu i Leverkusenu, tedy všem přímým konkurentům v tabulce.

Ale to je ti jedno, ty jsi jen troll.

Reagovat
bobis21

Než dopíšu koment tak je smazaný

Reagovat
Shevchenko

výborná práce Kily

Reagovat
Baronne

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Neon

Kdo to byl?

Reagovat
stas87

Bellarabi je fakt zmrd. Pokial ma Bosz rozum, tak ho v polke stiahne. Inak nedohra.

Reagovat
Poll Hamm

Flop Schick stejne gólů jak Haaland. Docela slušné na nekopu z Čr.

Reagovat
stas87

Pred zapasom to bolo 116 minut na gol vs 76 minut na gol. Haaland dnes hrat nebude, Schick ano. A aby som bol spravodlivy, tak v BL to od prichodu Haalanda a prveho zapasu 18.1.2020 vychadza dokonca takto:

Haaland na gol potrebuje 76 minut, Schick dokonca 138 minut. Nekopu z neho robi len blbci..

Reagovat
PaYaB

No jo, spíš bych je nazval omezenci, protože rozeznávají jenom hvězdy a kopyta, ale Patrik je prostě nadprůměrnej útočník o tom není pochyb.

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Paradni obrat, krasny goly.. vzhledem k tomu, ze na Gladbach pujdem bez Mullera s Lewou, je tohle utkani strasne dulezity vyhrat..

Reagovat
Bayern +

Goretzka 1+1 za polčas, hra vynikajúce. Müller ďalšia asistencia

Zaujímavý zápas, v 20. minúte som chcel vsadit na neprehru Leverkusenu, po vyrovnaní brutálne odišli a ešte sa môžu klepat aby z toho nebol debakel... a Lewa s Müllerom sranda, ako sa vykartovali na zápas s Gladbachom v priebehu 4 minút som zvedavý na zloženie ofenzívy bez nich

Reagovat
stas87

No a mne prisiel Goretzka prvych dvadsat minut vypojeny z hry a v podstate som si ho nevsimol. Skoda ze som sa bal dat na +2,5 u Bayernu, Slusny kurz tam bol, tusim 1,77 a dal som len dvojku. A samozrejme som tam musel dat SGE-FSV 1 s kurzom 2. Po polroku si clovek stavi a hned to takto dojebe.

Reagovat
smazaný uživatel

na Glabach: Gnabry, Goretzka, Coman a na hrotu snad Zirkzee.. stred Kimmich s Alabou klidne a Lucas na stopera..

Reagovat
Werkrider

Hrajeme úplne bez pravej strany Bellarabi aj Amiri akoby tam ani neboli.

Pol hoďky sme si zahrali dobrý fotbal a teraz Bayern v tréningovom tempe naskladá ešte 5 gólov a prehráme 1:8 tvl...

Reagovat
adoxx

Jak zatím hraje Tapsoba? (Myslím celkově v sezóně)

Reagovat
Werkrider

Náš najlepší stopér. Ale nie že by tam mal veľkú konkurenciu.

Reagovat
Heresy

Leon ma paradni formu gnabry uz mel dat dva goly..

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern má ten útok neuvěřitelně variabilní, to se skoro nedá bránit..

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
adoxx

Lipsko by prostě mělo Schicka koupit, ať to s Wernerem dopadne jakkoliv...něco přes 20 mega prostě není tolik za hráče, co dal 10 gólů v 19 zápasech. Lipsko už ví že mu tenhle styl fotbalu sedí, daří se mu a i on sám chce zůstat ...nekoupit ho by byl provar

Reagovat
djwenca

tak jsem si říkal, že by třeba dnes mohl dát Schick hattrick, bohužel jsem to čekal, že to střídání kvůli červené kartě odnese právě on

Reagovat
smazaný uživatel

Už po druhý šlapák ze zadu bez jakéhokoliv záměru hrát balon.. a rozhodčí to jen obligátně pískne

Reagovat
stas87

Urobil uz Diaby za hodinu hry nieco dobre? Cista zufalost a tragedia.

Reagovat
fenixLFC

werner

Reagovat
stas87

Thomas dalsie acko.

Reagovat
Hyrax

Neumim si predstavit, ze da Frankfurt dnes gol, tragedie.

Reagovat
stas87

Si nič nevytvorí? Mám jednotku, tak to môžem zahodiť, že? Aj v týždni na Weseru hrali hodinu úplne houno, ale dali kľúčový prvý gol.

Reagovat
Hyrax

Strasny - Klausovsky bych rekl, ze je to uplne "netlak", neni tam napad nic. Mainz mohl uz vest 4:0, 2 goly po tesnych offsidech. Jediny kdo se trochu snazi je Kostic, po polocase to trochu ozicil Chandler, ale jinak nic. Silva je na papire psany, ze na hristi je, ale jestli ho nekdo videl netusim...

Reagovat
stas87

Jasne, ja to dal aj tak kvoli kurzu, Rozdiel v kvalite by mal byt vidiet a bol tam kurz rovne dva na jednotku. Silva bol neviditelny aj u nas, do chvile kym otvoril skore..inak si ho clovek tiez nevsimol. Holt to je futbal, no..

Reagovat
Hyrax

S timhle dostanou od Bayernu ve stredu tak 7

Reagovat
Kocour Klapuška

Müller asistence, divný

Reagovat
OTASi

LOL Lipsko To máš za to, že si stáhnul Schicka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Lipsko To jsou lempli, zase remíza doma. Dnes můžou poděkovat Upamecanovi za ten nepochopitelný zkrat...

Reagovat
Stannis Baratheon

Nagelsmann mi někdy přijde jako trenérský génius, a někdy zase jako úplný amatér.

Reagovat
PaYaB

Já bych se ho trošku zastal, ono přece jenom při těch remízách hráli docela dlouho v deseti a s s tím prostě před zápasem nekalkuluješ. Navíc ty redky byly úplně zbytečný. Ale taky uznávám, že asi by nemusel do teamu zustit tak pasivní hru proti poslednímu teamu.

Reagovat
PaYaB

No já fakt neumím psát .

Reagovat
Stannis Baratheon

Když už se teda chystali bránit, podle toho že stáhnul útočníka, tak nevím proč stahuje borce, který za poslední 2 zápasy vyhrál snad úplně všechny souboje ve vzduchu....

Reagovat
Gimme

Říkal jsem si to samé

Reagovat
adoxx

Taky jsem to úplně nechápal

Reagovat
fenixLFC

takze je amater lebo stiahol schicka, ok uplne pokojne to mohli vyhrat aj bez neho, wernerova rychlost platila viac nez pripadne vzdusne suboje schicka

Reagovat
Stannis Baratheon

Já jsem napsal že je amatér? A asi mohli počítat, že Paderborn tu svoji hru ještě zjednoduší, takže se hráč na bránění centrů hodí.

Tak klidni hormon, dej si borovičku a jdi si přepočítat ovečky.

Reagovat
fenixLFC

Nagelsmann mi někdy přijde (...)jako úplný amatér. takze ano napisal. lipsko nemalo problemy vo vzduchua nechavat tam dvoch hrotakov len preto aby jeden odvracal hlavicky je nonsens. chceli hrat na brejky po vyluceni a fungovalo im to, haidara aj werner mali proste dat gol. ten ich plan bol lepsi nez to co by si si zelal ty

takze skus sa na to pozerat objektivne a nie cez narodnost ze si dovolil stiahnut schicka pochopitelne a rozumne striedanie

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Stannis Baratheon

Na národnost tady koukáš spíš ty. Jestli myslíš že jim to vycházelo, tak nevím na co ses díval, ale tenhle zápas to asi nebyl.

A jestli se pro tebe rovnají ty dva výroky o ameterovi, tak už fakt nevím. Nebo myslíš že jsem jako řekl že je to genius, a zároveň amatér? To asi ne, co?

Reagovat
stas87

No ale pri červenej karte tréneri dosť často stiahnu útočníka. A pre Nagelsmanna je Werner dôležitejší ako Schick. Ak chcel po tej červenej vybrejkovat Paderborn, tak to zmysel dávalo. Zápas som nevidel, sledoval som Bayern.

Reagovat
Stannis Baratheon

Vybrejkovat tým, který se ani proti 10 hráčích nebude snažit nějak závratně kombinovat, ale bude i tak nakopávat a spoléhat na standardky?

Reagovat
stas87

A ten predpoklad toho, ze Paderborn hru neotvori v druhej polke mas zalozeny na com?

Reagovat
Stannis Baratheon

Na tom, jaký herní projev celou sezonu předvádí. Kromě toho, nikde jsem netvrdil, že měl jít dolu Werner. Mohli třeba odvolat golmana.

Reagovat
adoxx

Stáhnout Schicka nebylo správné rozhodnutí stejně tak, jako stáhnout Wernera, měli zůstat oba. Podobnou blbost udělal Nagelsmann už v souboji s Herthou, kdy stáhnul jak Schicka, tak Wernera už někdy v 78. minutě za stavu 2:1, kdy i přesto že Lipsko hrálo v 10 bylo lepším týmem. Stažení obou dvou hrotových hráčů samozřejmě naprosto změnilo hru, Hertha brzo vyrovnala a nakonec se RB muselo strachovat o remízu. Nagelsmann je dobrý trenér, ale občas je schopný udělat úplnou kravinu ..tohle s Patrikovou národností opravdu nemá co dělat

Reagovat
PaYaB

To je tím typem trenéra no, nikdy nebyl "defenzivní expert".

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Werkrider

Hele je vidieť že Bayern je niekde inde a náš malý Inconsistentkusen dostal ďalší világoš, ale vidím tam plus v tom, že sme sa snažili hrať. A to hrať to svoje tiki-taka v obrane s rýchlym prechodom do útoku. A hrať to celú dobu. Ten systém sa mi páči, ale chce to obrovské zmeny v kádri. Dragovič ani Wendel to hrať nemôžu a Bender s Tahom tiež nie.

Bayern klobúk dolu, jak ich nemám rád, tak im to teraz prajem, zaslúžia si to a nikto iný. Davies a Goretzka

Wirtz najmladší strelec v histórii Bundesligy, ale herne bolo vidieť že ešte pred mesiacom mal 16 rokov.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Rudnevs

Zápas s Bayernom som nevidel (na obranu Leverkusenu treba povedať, že proti ním hral Bayern, to nebolo také easy a som aspoň rád, že sa snažili hrať svoju hru), každopádne Dragović v Leverkusene mi príde ako celkom flop. Keď som ho nedávno uvidel v základnej zostave, čudoval som sa, že už dávno nehrá niekde v Krasnodari, či kde ho to vtedy chceli. V lete ho možno predajú, čítal som, že vraj cena by mohla byť okolo 5 mio. €.

Každopádne, z Wirtza mám radosť za ten gól.

Reagovat
Bayern +

Krásne vyrobil najdrajšieho hráča BL.

Reagovat
fenixLFC

kvalitny zaver v lipsku vyrovnat v 91. minute, este ani neukazali replay a uz haidara nedal z dvoch metrov do prazdnej brany, dalsi brejk paderbornu ked boli sami traja pred gulacsim...

Reagovat
YNWA__MSN

Patrik Schick jako novej Dennis Bergkamp

Reagovat
stas87

Mancaft, ktory za celu sezonu uhra doma trapnych sest bodov si BL nezasluzi. Auf Wiedersehen, Bundesliga.

Reagovat
Werkrider

Aj druhá liga je Bundesliga :D O rok s prehľadom naspäť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele