30. kolo
06.06.2020 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Hoffenheim neudržel vedení na hřišti Fortuny a z Düsseldorfu si veze jen bod

Fortuna Düsseldorf přivítala ve 30. kole Bundesligy na svém stadionu Hoffenheim. Domácí bojují o záchranu, zatímco hosté o pohárovou účast - oba celky tak měly před vzájemným duelem jistou motivaci k výhře. Té se však nakonec i přes veškerou snahu nedočkal nikdo.

Zápas byl plný zajímavých okamžiků už od samého začátku. V 5. minutě Stöger přesným centrem našel hlavu Henningse, který se zakončením neměl sebemenší problém - 1:0. O pouhé čtyři minuty později hostující Hübner uviděl červený kartónek v ruce sudího poté, co udeřil jednoho z hráčů soupeře do obličeje - hosté proto dohrávali v deseti.

To jim však nezabránilo ve vyrovnání. V 17. minutě se po centru z přímého kopu dostal k hlavičce Posch, jehož pokus ještě dokázal Kastenmeier vyrazit před sebe, na Dabburovu dorážku už byl ale krátký - 1:1. V 19. minutě se domácí málem dostali do opětovného vedení, jejich branka však nebyla kvůli hře rukou uznána.

O přestávce trval remízový stav zápasu.

Krátce po začátku druhé půle mohl Hoffenheim dostat do vedení Skov, ve své šanci ovšem trestuhodně selhal a poslal míč vysoko nad bránu domácích. V 61. minutě se Skov ocitl tentokrát v roli přihrávajícího a dopadlo to daleko lépe, neboť svým pasem našel Zubera na hranici vápna a ten uklidil míč do dolního rohu Kastenmeierovy branky - 1:2.

Čtvrt hodiny před koncem Nordtveit fauloval v pokutovém území a daroval tak Fortuně šanci na vyrovnání díky nařízené penaltě. Tu si v 76. minutě vzal na starost Hennings a překonal Baumanna podruhé v utkání - 2:2. Poté už si ani jeden z týmů nedokázal vypracovat další šanci, proto se oba soupeři museli podělit o body za remízu 2:2.

Fortuna je šestnáctá a musí v posledních čtyřech kolech zabrat, aby se vyhla přímému sestupu a ideálně i baráži. Hoffenheim je šestý a bude doufat v zaváhání Wolfsburgu, který by ho v případě výhry mohl o dva body přeskočit.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otázkou je kolik škváry muže uvolnit strážce pokladny domácího celku za 3 bodíky.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele