30. kolo
06.06.2020 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dortmund udolal houževnatou Herthu a zvýšil svůj náskok na druhém místě

Favorizovaný Dortmund potvrdil úlohu favorita proti Hertě BSC díky jedinému gólu Emreho Cana a v německé nejvyšší soutěži zvítězil podruhé v řadě. Nepředvedl sice tak suverénní výkon jako v Paderbornu (6:1), i přesto bere důležité tři body. Domácí celek zůstává na druhé pozici se třiašedesáti body, za vedoucím Bayernem stále zaostává o sedm bodů a třetímu Lipsku odskočil na rozdíl čtyř bodů.

Hosté v předchozích čtyřech duelech hned třikrát zvítězili a jen jednou prohráli. Nyní tak utrpěli svou první porážku po přestávce vynucené epidemií koronaviru. V Bundeslize jim patří devátá příčka s osmatřiceti body, čtyři kola před koncem stále živí naději na evropské poháry. V dresu BSC znovu nastoupil od samého začátku český reprezentační záložník Vladimír Darida a odehrál celé utkání, v prvním poločase se dostal do jedné slibné možnosti.

Úvodní dějství toho příliš zajímavého nenabídlo, na obou polovinách hrací plochy dominovaly hlavně defenzivy. Po necelých osmi minutách mohl skórovat Hakimi, který obdržel nádhernou přihrávku do šestnáctky protivníka, jenomže pravou konstrukci těsně minul. Přesně v polovině první půle se odrazil míč k belgickému záložníkovi Hazardovi, ale ani jeho střela se do prostoru tří tyčí nevešla.

Krátce po odehrané půlhodině napřáhl z dvaceti metrů Darida, avšak svou pumelicí našel jen připravenou náruč gólmana Bürkiho. První opravdu velká šance sobotního duelu se zrodila v 51. minutě. Přihrávka skrz pokutové území přistála na kopačce Thorgana Hazarda, který z první nahrával po sebe a našel zapomenutého Sancha, jehož okamžitá střela proletěla o decimetry vedle bližší tyče. Za dalších sedm minut se už Borussia mohla radovat.

Ještě předtím zahrozil na opačné straně Esswein a svou dobrou ranou o kousek minul levou tyč, pak z následné akce našel Brandt svou zpětnou hlavičkou volného Cana a jeho nezištný pokus zapadl do sítě kolem brankáře Jarsteina. V následujícím průběhu Dortmund kontroloval průběh a v 84. minutě se dožadoval odpískání pokutového kopu za ruku Boyaty, ovšem rozhodčí Osmers ji po zhlédnutí videozáznamu nenařídil. V samém závěru ještě mohl pojistit náskok Borussie aktivní Sancho, nicméně ten z bezprostřední blízkosti trefil nohy Jarsteina.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele