Bundesliga - souhrn 3. kola

30.08.2019, 22:24, aktualizováno 01.09.2019, 19:55
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov doma s Mainzem záhy prohrával, nepřipustil ale zaváhání a šesti brankami nepříznivý stav otočil. Zato další favorit Dortmund selhal a prohrál 1:3 na půdě berlínského Unionu. První výhry v tomto ročníku se dočkalo Schalke, které zdolalo Herthu BSC. Zápas mezi Leverkusenem a Hoffenheimem přinesl bezbrankovou dělbu, zatímco tři body mají RB Lipsko a Frankfurt...

Eintracht Frankfurt - Fortuna Düsseldorf 2:1

01.09.2019 18:00

Góly: 57. Bas Dost, 86. Gonçalo Paciência - 36. Rouwen Hennings

Eintracht Frankfurt se podařilo po dramatickém závěru splnit roli mírného favorita v domácím souboji s Fortunou Düsseldorf. Tři body pro domácí svou trefou v posledních minutách utkání ukořistil Paciência.

Do zápasu lépe vstoupili hosté a hned v 5. minutě se radovali ze vstřelené branky, jejímž autorem byl Hennings. Jejich radost ale trvala jen malý okamžik, neboť ještě před střelou byl pískán útočný faul Moralese, gól proto neplatil.

Na hřišti se odehrávala opravdová bitva. Ve 38. minutě hráči Düsseldorfu dostali míč do sítě domácích podruhé a tentokrát podle pravidel. Opět se autorem gólu stal Hennings, který poslal za Trappova záda míč hlavou po centru Moralese - 0:1. Do přestávky se už skóre nezměnilo.

Do druhé půle v dresu Frankfurtu poprvé naskočila jeho nejnovější posila Bas Dost. Nizozemský snajpr nenechal diváky dlouho čekat na to, co předvede. V 57. minutě si naskočil na přední tyči na centr Paciêncii a přesnou hlavičkou srovnal stav utkání - 1:1.

Zápas byl velmi bojovný, avšak zároveň nabídl velmi skromný počet zajímavých šancí na obou stranách. Jedna taková ovšem ještě před koncem duelu přišla. V 88. minutě da Costa dravě pronikl do vápna Fortuny, přesně našel po zemi volného Paciênciu a ten utaženou ranou k zadní tyči zvrátil skóre na stranu Frankfurtu - 2:1.

Eintracht se díky druhé výhře ze tří odehraných utkání posunul na sympatické sedmé místo ligové tabulky. Düsseldorf má nyní oproti Frankfurtu bilanci přesně opačnou a se třemi body okupuje dvanáctou příčku.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Augsburg 3:2

01.09.2019 15:30

Góly: 6. Yuya Osako, 21. Joshua Sargent, 67. Yuya Osako - 12. Rubén Vargas, 46. Rubén Vargas

Werder se ve 3. kole konečně dočkal bodového zisku, když dokázal v napínavém utkání plném šancí zdolat Augsburg. Ten dokázal nějakou dobu vzdorovat i v desetičlenném počtu po vyloučení Lichtsteinera, domácím však nakonec vystřelil výhru Osako.

Brémy nehodlaly dopustit další ztrátu bodů, navíc před vlastními fanoušky, což daly jasně najevo hned v úvodu utkání. V 6. minutě Füllkrug v brejku vyslal přihrávkou za obranu do šance Osaka a ten poslal míč podél Koubka do sítě Augsburgu - 1:0.

Po deseti minutách hry si slibnou příležitost k vyrovnání vypracoval Vargas, v pádu ale Pavlenku překonat nedokázal. Stejný hráč se však o dvě minuty později už mohl společně se svými spoluhráči radovat. Lichtsteiner nacentroval zprava přímo na střed velkého vápna, kde si míč skvěle našel právě Vargas a hlavou tentokrát nedal českému brankáři Werderu šanci - 1:1.

Nerozhodný stav netrval dlouho. Ve 21. minutě Nuri Sahin skvělým vzdušným pasem vysunul nabíhajícího si Sargenta, jenž si míč zpracoval, pohotově si jemným dloubáčkem přehodil Koubka a dopravil kulatý nesmysl do prázdné branky - 2:1.

Ve 34. minutě nastal zřejmě rozhodující moment zápasu. Lichtsteiner, který měl od 23. minuty na svém kontě žlutou kartu, neobratně zfauloval zezadu ofenzivního hráče Brém a musel po druhé žluté a následné červené kartě předčasně do sprch. Poločas skončil výsledkem 2:1.

Po přestávce se hráči obou týmů ani nestačili pořádně rozkoukat a skóre bylo vyrovnané. Augsburg se dostal do protiútoku, jejž vedl na pravé straně Niederlachner. Počkal si na náběh Vargase, aby mu pak předložil míč jako na zlatém podnose přímo před prázdnou Pavlenkovu svatyni - 2:2.

Uběhla necelá hodina hry a v přesile hrající Brémy měly další možnost k opětovnému zisku vedení. Klaassen poslal napříč vápnem směrem k brance nebezpečný pokus, který jen tak tak minul Koubkovu branku, možná se dokonce míč lehce otřel o tyč.

V 67. minutě Osako však dokázal podruhé v utkání to, co jeho spoluhráč před malou chvílí ne. Naběhl si na centr Friedla s levé strany a razantní střelou z voleje poslal míč do sítě - 3:2. Pět minut před koncem se málem podařilo znovu vyrovnat Maxovi z přímého volného kopu, Pavlenka ale jeho tečovaný pokus zneškodnil a udržel tak všechny tři body na severu Německa.

Brémy se díky zisku prvních letošních tří bodů posunuly na průběžné třinácté místo tabulky. Augsburg se s jedním bodem krčí na šestnácté příčce o pouhé skóre před sedmnáctou Herthou.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Borussia Dortmund 3:1

31.08.2019 18:30

Góly: 22. Marius Bülter, 50. Marius Bülter, 75. Sebastian Andersson - 25. Paco Alcácer

Stalo se něco, co nečekal asi nikdo. Rozjetý Dortmund poprvé prohrál - to by samo o sobě nebyla taková senzace. Senzaci z tohoto faktu dělá až jméno onoho popravčího loňského vicemistra, jímž je absolutní nováček Bundesligy Union Berlín, pro nějž je tato překvapivá výhra navíc úplně prvním ziskem všech tří bodů v nejvyšší německé soutěži.

Union na svého věhlasného soupeře vlétl již od samého začátku. Po deseti minutách hry se v první šanci ocitl bývalý hráč BVB Subotić, který těsně minul branku Bürkiho. Ve 23. minutě byl však švýcarský brankář poprvé během tohoto večera překonán. Po rohovém kopu si přízemní centr naběhl Bülter a přesnou ranou uklidil míč do sítě - 1:0.

Dortmundští ale s odpovědí nečekali dlouho. Hned za další dvě minuty dostal Sancho vpravo míč do křídla, odkud jej z první poslal napříč vápnem směrem k Alcácerovi, který ve skluzu dokázal úspěšně celou akci zakončit - 1:1. Za vyrovnaného stavu se šlo nakonec i do šaten.

Z druhé půle stihlo uběhnout pouhých pět minut a domácí šli podruhé v utkání do vedení. Bülter si našel po rychlé akci odražený míč na hranici velkého vápna a utaženou ranou k bližší tyči svým druhým přesným zásahem v utkání vrátil vedení berlínskému klubu - 2:1.

Dortmund měl velkou převahu v držení míče, ale nedokázal si vytvořit žádnou gólovou příležitost. A tak to opět byli domácí, kdo dostal diváky do varu. V 75. minutě zahrával Union rohový kop, který byl hostujícími fotbalisty ubráněn. Avšak k odraženému míči se dostali domácí, kteří jej sérií několika rychlých přihrávek z jednoho doteku dostali až k Anderssonovi na malé vápno a ten si s nabídnutou šancí poradil náramně - 3:1.

Konec zápasu byl poznamenán velkým počtem střídaní, proto se již nic důležitého neudálo. Finální skóre tedy zní 3:1 pro Union.

Domácí se díky senzačnímu vítězství vyšplhali na průběžnou desátou příčku v tabulce. Dortmund se po první ligové prohře propadl až na páté místo, mimo jiné o bod za svého nesmiřitelného mnichovského rivala.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - SC Paderborn 1:1

31.08.2019 15:30

Góly: 56. Josip Brekalo - 12. Cauly

Vlci tak promarnili možnost třetí výhry v řadě, nicméně i tak mají jistotu, že reprezentační přestávku přečkají na třetí příčce. Pro družinu Steffena Baumgarta se naopak jedná o první letošní body.

Domácí začali ve své Volkswagen-Areně aktivněji a už po osmi minutách hry klidně mohli vést o dvě branky, kdyby ovšem Huth nevychytal Joăa Victora a kdyby Schlager dokázal pořádně trefit balon. Ten samý fotbalista musel už za další tři minutky střídat a na jeho místo přišel zkušený Yannick Gerhardt.

Za necelých šedesát sekund tak přímo z hrací plochy přihlížel tomu, kterak Streli Mamba v obležení na hranici šestnáctky přiťukává osamocenému Cauly Oliveirovi Souzovi. Skákavou přihrávku dokázal brazilský rodák přetavit v neméně skákavou střelu, se kterou si Koen Casteels při nejlepší vůli nedokázal poradit - 0:1.

Následující minuty nepatřily k tomu nejatraktivnějšímu, co bylo v rámci 3. kola na bundesligových stadionech k vidění. Byl to spíše boj o střed hřiště. Teprve v závěru úvodního dějství se dvakrát osmělil Brekalo, a poté to v dobré pozici zkoušel Christopher Antwi-Adjej, nicméně mířil rovnou do míst, kde se pohybovala domácí jednička.

Po změně stran měl na jedné straně dobrou šanci William a na té druhé Sven Michel. Další střela už přinesla většině diváků a divaček velikou radost, neboť ji měl na svědomí Josip Brekalo. Jeho parádní halfvolej zpoza velkého čtverce mohl klidně skončit v osmadvacáté řadě, jenže místo toho zapadl přesně na místo určení - 1:1.

Wouter Weghorst chtěl také přispět se svou trochou do mlýna, leč ztroskotal na Janniku Huthovi. Následný rychlý protiútok zakončili bídnou spoluprací Bamba a Michel. Druhý jmenovaný se tak ke střele dostal až v 75. minutě, kdy ovšem Casteelse nepřekonal. Vasiliadisovu radost zase překazil John Brooks.

V nastaveném čase se ještě osmělil střídající Ben Zolinski, jehož pokus z velké dálky skončil těsně za břevnem na horní síti. A tečku za utkáním učinil tři minutky poté Mohamed Dräger, který k radosti celého Paderbornu uklidil v pravý čas střelu Felixe Klause. Vlci za dva týdny odjíždějí do Düsseldorfu, zatímco Benteler Arena uvidí střetnutí s Schalke.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Köln 1:2

31.08.2019 15:30

Góly: 40. Rafael Czichos (vl.) - 52. Anthony Modeste, 90+1. Ellyes Skhiri

Köln zásluhou pozdní trefy veze tři body z Freiburgu. Hosté přitom šli do druhého dějství z jednobrankovým mankem. Avšak nakonec se jim podařilo utkání otočit a Kozli tak připisují první body.

Na Schwarzwald-Stadionu dlouho nebyly k vidění žádné vyložené příležitosti. Až v devětatřicáté minutě se hosté radovali, jenže se ukázalo, že gólu předcházel při souboji Drexlera s Kochem nedovolený zákrok útočícího hráče. Rozhodčímu Robertovi Kampkovi pomohlo při rozhodování video.

Na platný gól se čekalo jen minutku. Vcelku nepochopitelné nedorozumění mezi Timo Hornem a Rafaelem Czichosem po Günterově centru z levé strany vyústilo ve vlastní branku devětadvacetiletého obránce - 1:0. Ve zbytku úvodního dějství žádné další pozoruhodné akce k vidění nebyly.

Zato bezprostředně po změně stran zahrozil Schaub. A nedlouho poté centroval na zadní tyč Ellyes Skhiri. Anthony Modeste byl na malém vápně neobsazený a jeho hlavička byla dostatečně razantní i přesná (za čáru putovala od břevna) na to, aby si s ní Schwolow nedokázal poradit - 1:1. Kozli vycítili příležitost.

Místo toho však mohli v 81. minutě inkasovat, kdyby Horn nevytáhnul proti Schmidově pokusu vynikající zákrok. V první minutě nastaveného času tak mohl Skhiri převzít balon nějakých třicet metrů od brány a své sólo, při kterém mu obránci Freiburgu nevěnovali přílišnou pozornost, zakončil ranou levačkou k bližší tyči - 1:2.

Po reprezentační pauze zajíždí Streichův výběr do Hoffenheimu a RheinEnergieStadion uvidí derby proti Borussii Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hertha BSC 3:0

31.08.2019 15:30

Góly: 38. Niklas Stark (vl.), 48. Karim Rekik (vl.), 85. Jonjoe Kenny

Smolná partie pro Herthu, jasná výhra pro domácí Schalke, které se raduje ze tří bodů po výsledku 3:0. Nutno však podotknout, že pod konečné skóre se podepsali hostující Niklas Stark a Karim Rekik, kteří si vstřelili každý po jednom vlastním gólu.

Nepříznivý stav pro Starou dámu mohl na ukazateli skóre naskočit už po třech minutách hry. Benito Raman však nakonec svou dalekonosnou střelou Runeho Jarsteina neohrozil, a stejně tak Vladimír Darida nenašel recept na Alexandra Nübela. V 10. minutě mohl skórovat Dodi Lukebakio, nicméně brankář Schalke byl opět pozorný.

S dalším pokusem přišel až v osmadvacáté minutě Ondrej Duda, avšak tahle šance opravdu nemohla mít naději na větší úspěch. Burgstaller na druhé straně pak vyděsil hostující příznivce trochu víc. Ale míč se třepetal v síti až za pět minut. McKennie našel na pravé straně Caligiuriho, který dával pod sebe před bránu a lehce dezorientovaný Stark nekompromisně překonal vlastního spoluhráče mezi třemi tyčemi - 1:0.

Těsně před odchodem do šaten mohl přidat pojistku Guido Burgstaller, nicméně mířil nad. Die Königsblauen však nemuseli dlouho smutnit, protože z druhého poločasu ještě nebyly ukrojeny ani tři minutky, když Guido Burgstaller obstřelil Jarsteina, ovšem Rekik stál v nesprávný moment na nesprávném místě, jelikož od něj se kulatý předmět odrazil za čáru. Jinak by útočník ve službách domácího celku s velkou pravděpodobností minul zařízení - 2:0.

Vedad Ibišević poté dopravil balon na místo určení, leč tahle trefa nemohla platit pro ofsajd. Ante Čović tak poslal do hry čerstvé síly a jedna z nich, Javairô Dilrosun, neměla ke vstřelení kontaktní branky zase až tak daleko. Vladimír Darida následně poslal výborný míč Selkemu, kterého si však přeci jen pohlídal Benjamin Stambouli.

Po dobré akci se v rohu pokutového území opřel do míče Jonjoe Kenny a jeho diagonální rána skončila v síti - 3:0. Trochu to připomnělo zásah Benjamina Pavarda z osmifinále loňského mistrovství světa mezi Francií a Argentinou. Dilrosun pak z přímého kopu nastřelil jen boční síť a Schöpf na opačném pólu také selhal.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 6:1

31.08.2019 15:30

Góly: 36. Benjamin Pavard, 45. David Alaba, 54. Ivan Perišić, 64. Kingsley Coman, 78. Robert Lewandowski, 80. Alphonso Davies - 6. Jean-Paul Boëtius

Zdá se, že bavorský expres se začíná pořádně rozjíždět. Tentokrát stoupající formu Bayernu odnesl Mainz, jehož hráči si z Mnichova vezou šestigólový příděl a budou se z něj oklepávat zřejmě většinu reprezentační pauzy.

Přitom pro hosty utkání začalo snad nejlépe, jak vůbec mohlo. Už v 8. minutě Pierre-Gabriel našel centrem z pravé strany Boëtiuse a ten se hlavou v první velké šanci Mainzu nemýlil - 0:1. Od této chvíle byl zápas v režii Bayernu, který se snažil zvrátit nepříznivý stav.

Ve 32. minutě k tomu měl ideální příležitost Perišić, trefil však jen boční síť brány Müllera. Co nedokázala chorvatská ofenzivní posila, zvládla o šest minut později jedna z těch francouzských defenzivních. Pavard si počkal na centr letící od dříve jmenovaného Chorvata a z voleje jej o zem uklidil do sítě - 1:1.

Domácím se podařilo skóre otočit ještě do přestávky, když se v první minutě nastaveného času precizní střelou přes zeď prosadil Alaba - 2:1. Do šaten se tedy šlo za tohoto stavu.

Po pauze domácí neubrali a rozjeli gólovou show. V 56. minutě si strůjci předchozí branky role vyměnili. Pavard nacentroval na zadní tyč, kde nejvýše vyskočil Perišić a hlavou trkl do míče - 3:1. V 65. minutě Kimmich nacentroval od rohového praporku, kulatý nesmysl propadl až k nohám Comana, jenž se nerozpakoval a z prvního doteku jej poslal směrem ke vzdálenější tyči - 4:1.

Po sérii střídání na domácí straně se chvíli nic významného nedělo, tedy až do 80. minuty. V tomto čase si čerstvý Müller připravil pozici pro centr, poslal vysoký míč na střed velkého vápna, kde si ho zpracoval Lewandowski a nekompromisně propálil brankáře Mainzu - 5:1.

O dvě minuty později již byla zkáza hostujících nešťastníků kompletně dokonána. Müller obdržel vysokou přihrávku za obranu a v nelehké pozici citlivě předložil míč před prázdnou bránu Daviesovi - 6:1.

Bayern se díky této vysoké výhře posunul na druhé místo hned za vedoucí Lipsko, které zatím neztratilo ani bod. Mainz po inkasovaném debaklu okupuje úplný chvost tabulky a bude muset zabrat, aby se na něm neusadil na delší dobu, než by bývalo bylo zdrávo.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 0:0

31.08.2019 15:30

Góly: -

Bayer Leverkusen přivítal na svém hřišti ve šlágru 3. kola TSG Hoffenheim. Čekala se vyrovnaná bitva plná zajímavých momentů a hlavně branek. Toho prvního se nakonec diváci dočkali, ale branku překvapivě neviděli žádnou.

Očekávaný duel dvou aspirantů na postup do evropských pohárů skončil zklamáním snad pro všechny možné druhy fanoušků. Hlavně první poločas za moc nestál, neboť v něm ani jeden z týmů nedokázal byť jen jednu svou střelu namířit do prostoru mezi třemi tyčemi.

Pytel se zajímavými momenty se roztrhl až začátkem druhé půle. Ve 48. minutě hostující Belfodil jako první dokázal takzvaně trefit zařízení a vyzkoušel tak pozornost Hrádeckého. V 58. minutě měli první výraznější šanci také Farmaceuti. Ocitl se v ní Bailey, ale byl ve velkém úhlu a napálil míč pouze do boční sítě branky hostí.

O dvě minuty z dobré pozice těsně minul branku Volland. V 65. minutě měl další příležitost střídající Amiri, ani on však nemířil dostatečně přesně. O tři minuty déle se domácí už už začínali radovat, když Bellarabi překonal Baumanna, jejich radosti ale učinil za dosti Posch jako poslední záchrana na brankové čáře.

Leverkusen byl ve druhém poločase výrazně lepší a šel si sebevědomě za třemi body, jeho hráči ale postrádali potřebnou přesnost v zakončení. Místo gólů se zmohli pouze na celkových devatenáct (!!!) rohů, přičemž hosté nezískali ani jeden. Domácí se v závěru stále snažili strhnout stav na svou stranu, ale když se ani Havertz svou tvrdou ranou v nastavení nedokázal prosadit, skončil zápas remízou 0:0.

Pro Bayer se jedná o první letošní ztrátu bodů, jež je odsunula na čtvrté místo, o dva body za vedoucí Lipsko. Hoffenheim má výsledky a hlavně výkony jak na houpačce, což bude muset změnit, pokud chce zabojovat o účast v dalším ročníku Ligy mistrů. Nyní okupuje osmou pozici se ziskem čtyř bodů.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - RB Lipsko 1:3

30.08.2019 20:30

Góly: 90. Breel Embolo - 38. Timo Werner, 47. Timo Werner, 90+4. Timo Werner

A velký podíl na tom má Timo Werner, který se tak stal po Robertu Lewandowskim druhým hráčem, který v sedmapadesátém bundesligovém ročníku vstřelil v jednom zápase tři branky. Na rozdíl od polského kolegy si však nepotřeboval pomoct penaltou.

Bývaly doby, kdy byl Borussia-Park nedobytnou tvrzí. Jenže die Roten Bullen se ani při premiérové účasti mezi německou elitou nikoho nezalekli, natož teď. Při Wernerově formě je otázka, jak často si zahraje Patrick Schick, o jehož přestupu do Saska se v těchto dnech hodně mluví. A taky je otázka, jestli klub německého reprezentanta vůbec udrží.

V první půli to bylo dost bojovné utkání. Devět faulů na každé straně a k tomu tři žluté karty. Co se šancí týče, na konci úvodní desetiminutovky pálili neúspěšně Alassane Pléa a Breel Embolo. První jmenovaný se v dobré pozici octinul i ve dvaatřicáté minutě, kdy zakončil atraktivní kombinaci střelou do Gulácsiho náruče.

Šest minut poté udeřilo na opačné straně hřiště. Werner si vyměnil balon s Forsbergem, a protože vyběhnuvší Sommer trochu zaváhal, mohl mu útočník Lipska nasadit housle - 0:1. Poločas zakončili svými neumístěnými pokusy Sabitzer a Pléa. Třebaže byla Hříbata během prvního dějství aktivnější, odcházela do šaten s jednobrankovým mankem.

Z poločasu druhého neuběhly ani tři minuty a deficit se navýšil na dvě trefy. Timo Werner rozkmital svoje rychlé nohy, díky čemuž brzy ukázal všem obráncům záda a tváří v tvář muži v rukavicích zachoval chladnou hlavu. Ačkoliv je pravda, že měl i trochu toho štěstíčka - 0:2. Gladbach teď musel pootevřít zadní vrátka, čehož málem záhy využil Poulsen. Yann Sommer byl ovšem pozorný.

Potom si Willi Orban málem srazil do vlastní brány Lainerův centr. Nagelsmannův tým uchránilo od pohromy břevno. Poulsen, Sabitzer a Klostermann nadále trápili obranu domácího celku. Na druhé straně mohl skórovat Embolo, kdyby neprováhal nejvhodnější okamžik ke střele. Minuty ubíhaly, až došlo na první minutu nastavení.

László Bénes rozehrál výborným způsobem standardní situaci a Embolo tentokrát přímo před Gulácsim díky přesné hlavičce nezaváhal - 1:2. Jenže místo honby za vyrovnáním přišel neřešitelný zádrhel v podobě třetího zásahu třiadvacetiletého rodáka ze Stuttgartu. Začalo to tím, že Matthias Ginter u středového kruhu neodhadnul situaci.

Hlavičkoval za sebe přímo do běhu Wernerovi, obránci věděli, že nemají šanci. Šikovný útočník si tentokrát gólmana vychutnal a pravačkou zacílil po zemi přesně k tyči - 1:3. Borussia tak čeká na výhru ve vlastním stánku od konce května letošního roku. Po reprezentační pauze zajíždí do sousedního Kölnu, kdežto Lipsko čeká prestižní duel s Bayernem Mnichov.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko33009:29
2.Bayern Mnichov321011:37
3.VfL Wolfsburg32106:27
4.Bayer Leverkusen32106:37
5.Borussia Dortmund32019:56
6.SC Freiburg32017:36
7.Eintracht Frankfurt32014:36
8.Borussia Mönchengladbach31114:44
9.Schalke 0431113:34
 TSG Hoffenheim31113:34
11.Union Berlín31114:64
12.Fortuna Düsseldorf31025:63
13.Werder Brémy31026:83
14.1. FC Köln31024:63
15.SC Paderborn30124:71
16.FC Augsburg30124:91
17.Hertha BSC30122:81
18.1. FSV Mainz 0530032:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
stas87

Weltklasse hrac. Bude velka skoda, ak bude bavit svojou hrou ludi mimo Nemecko. Za mna ale vynikajuci Zakaria s Embolom, neskutocne inteligentna hra Forsberga a teamwork Wernera s Poulsena. Fakt skoda, ze ten klub musi mat take pozadie. Hrou ma bavi, rovnako ako pred casom TSG s Firminom a Vollandom.

Reagovat
Elliasson

To ano. Myslím, že tenhle Red Bull se dostane ze skupiny Ligy Mistrů klidně z prvního místa. Jak to vidíš se Salzburgem? Oni prodali strašně moc hráčů, ale na druhou stranu hrají výsledkově dominantně.

Reagovat
Rudnevs

Predali dôležitých hráčov, ale minimálne v lige ich to nijak neovplyvnilo, naopak sú možno ešte silnejší. Je to neskutočne dobre fungujúci klub. V CL nie su favorit, ale určite môžu prekvapiť. Budem im držať palce.

Reagovat
JozkokozleJ

Zakaria je top hrac za ktoreho Anglani velmi skoro vysolia velku ciastku. M´gladbach ho dlho neudrzi. Na svoj vek hraje stitoveho zaloznika s obrovskym prehladom. Nielen, ze vyborne odobera lopty, ale po tom aj ukazuje prehlad pri rozohravke.

To na druhej strane hodnotenia dlhodobejsie vidim Gintera. On je nanajvys priemerny bundesligovy stoper a vonkoncom nie ten, ktory by mal mat na Die Manschanft. Dnes jeho chyby vynikli, ale ani inokedy tomu muzstvu nedava istotu na to, aky skuseny je. (Hoc i on je este relativne dost mlady.)

Som zvedavy, co urobi s RBL Liga majstrov, pretoze s takou fazonou by to skutocne bolo na regulerny suboj s FCB a BVB.

Reagovat
stas87

Zakaria ma obrovsky prehlad, kolkokrat si clovek vravi, ze po tom ako ustoji suboj proti jednemu ci dvom superom, tak automaticky posunie loptu o pät metrov na najblizsieho volneho spoluhraca. ale on este dokaze presne najst pasom na 25-30 metrov volneho hraca na kraji. A tym zrychli prechod do utoku a zalozi akciu vlastneho timu. Eberl si moze vypytat s kludnym svedomim 60+.

Ja tolko Gladbach nasledovany nemam, ale nepride mi, ze by ich IV mali mat kvalitu na top stvorku. Proti prostredku ci spodku dokazu byt dominantni, ale pak pridu zapasy prot RB, BVB ci Bayernu s Bayerom a oni nedokazu drzat liniu, jeden zbytocne vystupi dopredu a vytiahne obranu tam, kam potom pride prihravka. Ok, Werner je rychlik ale to akym sposobom utiekol Ginterovi...nedostojne. Pride ti lepsi Elvedi ako Ginter?

Ta ich top zostava sa moze kludne porovnat s tou Bayernu ci BVB, ale lavicka je slabsia. A este dlho potrva, kym si zvyknu na to, ze su priamym superom Bayernu v boji o Meisterschale. Oni vzdy odpadli kratko po startu jari, takzi s tym nemaju skusenosti. Nagelsmann taktiez nic a tak o nieco viac verim BVB. Myslim si, ze skor vyhra ligu BVB ako RB. Do nahradnikov teraz zainvestovali a skvalitnili to, ci to ale bude stacit na to, aby sa udrzali tak ako Dortmund minuly rok...tomu tolko neverim.

Reagovat
JozkokozleJ

Zakaria mal v druhom polcase presne ten suboj ako popisujes. Najprv sa vyrovnal Wernerovi v 30m sprinterskom suboji, udrzal v zlozitej pozicii loptu a potom ju vyviezaol 20m a aj ked bol napadany, rozohral velmi konstruktivne.

Pre mna je urcite lepsi Elvedi. Sice ho pri druhom gole Werner v tom sprinte celkom zosmiesnil, ale vidim u neho strop o dost vyssie, nez u Gintera. Ten akoby neprekonal svoje vykony z Freiburgu, akoby sa vobec nerozvijal. To u Elvediho vidiet väcsiu futbalovost.

Dalsi vyvoj RBL v sezone tiez vidim ako velky otaznik. Uvodne zapasy boli paradne, no zamiesa tym nahusteny program. Nagelsamnnov Hoffenheim ho nezvladol, mozno i preto teraz trosku toci zostavu. Na druhu stranu by som nepovedal, ze tam nie je kvalita na lavicke. Dnes si trebars nezahral Nkunku, Lookman, skoro sa uzdravi Adams; a to su dost nadstandardne kvalitni hraci. Navyse doprostred tam je Haidara a tomu prognozujem velku karieru. Kazdpoadne urcite je BVB vyraznejsi konkurent pre FCB v boji o titul. RBL by nim bolo iba fakt v pripade, ze vsetko klapne.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Bayern +

Prečo hral za repre v Rusku tak zle?

Reagovat
vladino10

tam hrali zle úplne všetci

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Schick?

Reagovat
Bastaron

Nebyl vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Takže standart

Reagovat
Raylan

Jak koukám na to Lipsko, tak moc nechápu, proč šel Ampadu hostovat zrovna tam

Reagovat
Godwinson

Za 30 mil., to čeká Lipsko vzrušující letní okno Nebo je u něj jistý Bayern?

Reagovat
Werkrider

Nooo, Lipsko už s tým nič nemá, skôr sa bude vzrušovať len Werner.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos odmítl jít mimo Německo. A o Německu řekl, že je možné z Lipska jít jen do jednoho klubu. Tak mně z toho plyne jen jedna možnost.

Reagovat
Rudnevs

Schalke

Reagovat
db18

Benji zase RB? Jak to vypadalo? A co Kimmich? Nebyl na CDM utopený?

Reagovat
20fredy20

Pavard dozadu slaby , smerom dopredu pohoda a Kimmich nemoze hrat uz zalohu, na kraji je jeden z najlepsich na svete.

Reagovat
db18

takže tak, jak jsem si to myslel... a Pavard mi taky přijde na CB lepší...

A uprostřed příště snad Javi nebo Cuisance...

Reagovat
Müllered

Reagovat
vladino10

Pavard keď si pozrieš čísla snáď najlepší na ihrisku, keď si pozrieš zápas tak poslal snáď 3 centre totálne do zadku a priplietol sa dosť výrazne k tomu gólu mainzu..

Záloha podľa mňa v pohode, Coutinho neviditeľný, Kimmich tam mal pár pekných prihrávok ale tiež ho moc nebolo vidno, ale ako celok to fungovalo..

Perisic bude podľa mňa ešte dobrá posila, motať tam hráčov nevymota, ale vie poslať dobrú prihrávku a zjabit sa pred bránou keď treba, taký muž momentu, na doplnenie kádra podľa mňa úplne super

Reagovat
fenixLFC

OT: ma niekto skusenost so zhananim listkov na salzburg do LM? Je nejaka sanca dostat sa na zapas a liverpoolom? Vdaka

Reagovat
Rudnevs

Žial nie moc veľká. Oni to predávali už od júla a rozobrali si to fanúšikovia s permanentkami. Už je vypredané. Ale cez nejaky sekundárny trh to trebárs ešte pôjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kto dúfa, že Dortmund získa titul, tak nech dúfa ďalej

Reagovat
smazaný uživatel

K. rva, po treťom kole po sezóne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu ver.

Reagovat
Liquid

Dortmund

Reagovat
Kixi Syhimour

Dortmund?

Reagovat
Heresy

Union parada !

Reagovat
db18

Reagovat
Müllered

Hype ještě trvá?

Favre už plánuje únikovou cestu.

Reagovat
db18

Doufám, že nepodcení SKS v LM.

Reagovat
Liquid

Hlavní fanda Bayernu a přeje si vítězství Dortmundu proti SKS ?

Reagovat
db18

Pro koeficient.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak jako fakt se nepropadnete , anebo chceš být nad Itálií

Reagovat
db18

Tak jasně že jo. Navíc když se nedá přát úspěch RBL, tak to musí BVB uhrát za dva...

Reagovat
smazaný uživatel

Není jedinej..BVB je hnus, ale snad daj Slavii dvakrát

Reagovat
Ferguson6

Laszlo jeden zápas nie je v základe a hneď Borussia prehra.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledky Barcelony a BVB nám dávají malinkou naději

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Rudnevs

Hamburg

Krásny moment, keď dal Jatta gól. Rozbehol sa k trénerovi Heckingovi a následne tam naskákal celý tím (dobehol i Heuer Fernandes) vrátane realizačného tímu a radosť ako keby to bol rozhodujúci gól v záverečných minútach. Potom ho vystriedali za veľkého potlesku celého štadióna a skandovali jeho meno.

Toto je HSV. Konečne mi robia poriadnu radosť.

Reagovat
Zark
Reagovat
Stannis Baratheon

Gam Gam.

Reagovat
Zark

neasi

Reagovat
Werkrider

Sargent

Reagovat
stas87
Reagovat
Werkrider

To by ma zaujímalo vysvetlenie.

Reagovat
JozkokozleJ

Pokyn znel jasne: V zadnem pripade nenakopavat.

Reagovat
Rudnevs

Keď tú loptu Ortega preberal, tak Hrgotu asi nevidel.

Reagovat
stas87

Tak Schick oficiálne v RB. Bohužiaľ to do BL sekcie pritiahne dalších trotlov ako aj trollov.

Reagovat
Pipo123

Sleduje niekto VFB? Hrajú veľmi dobre, kombinačná hra, len tá stopérska dvojica ktorá vyzerá neohrabane im to kazí. Didavi je úplne inde než všetci hráči na ihrisku, takého hráča by som uvítal v Laziu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele