3. kolo
31.08.2019 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Union Berlín slaví svou historicky první bundesligovou výhru, odnesl to favorit z Dortmundu

Stalo se něco, co nečekal asi nikdo. Rozjetý Dortmund poprvé prohrál - to by samo o sobě nebyla taková senzace. Senzaci z tohoto faktu dělá až jméno onoho popravčího loňského vicemistra, jímž je absolutní nováček Bundesligy Union Berlín, pro nějž je tato překvapivá výhra navíc úplně prvním ziskem všech tří bodů v nejvyšší německé soutěži.

Union na svého věhlasného soupeře vlétl již od samého začátku. Po deseti minutách hry se v první šanci ocitl bývalý hráč BVB Subotić, který těsně minul branku Bürkiho. Ve 23. minutě byl však švýcarský brankář poprvé během tohoto večera překonán. Po rohovém kopu si přízemní centr naběhl Bülter a přesnou ranou uklidil míč do sítě - 1:0.

Dortmundští ale s odpovědí nečekali dlouho. Hned za další dvě minuty dostal Sancho vpravo míč do křídla, odkud jej z první poslal napříč vápnem směrem k Alcácerovi, který ve skluzu dokázal úspěšně celou akci zakončit - 1:1. Za vyrovnaného stavu se šlo nakonec i do šaten.

Z druhé půle stihlo uběhnout pouhých pět minut a domácí šli podruhé v utkání do vedení. Bülter si našel po rychlé akci odražený míč na hranici velkého vápna a utaženou ranou k bližší tyči svým druhým přesným zásahem v utkání vrátil vedení berlínskému klubu - 2:1.

Dortmund měl velkou převahu v držení míče, ale nedokázal si vytvořit žádnou gólovou příležitost. A tak to opět byli domácí, kdo dostal diváky do varu. V 75. minutě zahrával Union rohový kop, který byl hostujícími fotbalisty ubráněn. Avšak k odraženému míči se dostali domácí, kteří jej sérií několika rychlých přihrávek z jednoho doteku dostali až k Anderssonovi na malé vápno a ten si s nabídnutou šancí poradil náramně - 3:1.

Konec zápasu byl poznamenán velkým počtem střídaní, proto se již nic důležitého neudálo. Finální skóre tedy zní 3:1 pro Union.

Domácí se díky senzačnímu vítězství vyšplhali na průběžnou desátou příčku v tabulce. Dortmund se po první ligové prohře propadl až na páté místo, mimo jiné o bod za svého nesmiřitelného mnichovského rivala.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kolik , že byl kurz na Dortmund s Kolínem? Určitě vyžší, takže tohle by měli taky dát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kokso.

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
Rich

Dobrý tip, ale dopadl obráceně tak trochu.

Reagovat
DidusIneptus

Kdo řekl že Slávie je ve skupině smrti?!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele