3. kolo
01.09.2019 15:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Brémy slaví svou první letošní výhru na úkor Augsburgu

Werder se ve 3. kole konečně dočkal bodového zisku, když dokázal v napínavém utkání plném šancí zdolat Augsburg. Ten dokázal nějakou dobu vzdorovat i v desetičlenném počtu po vyloučení Lichtsteinera, domácím však nakonec vystřelil výhru Osako.

Brémy nehodlaly dopustit další ztrátu bodů, navíc před vlastními fanoušky, což daly jasně najevo hned v úvodu utkání. V 6. minutě Füllkrug v brejku vyslal přihrávkou za obranu do šance Osaka a ten poslal míč podél Koubka do sítě Augsburgu - 1:0.

Po deseti minutách hry si slibnou příležitost k vyrovnání vypracoval Vargas, v pádu ale Pavlenku překonat nedokázal. Stejný hráč se však o dvě minuty později už mohl společně se svými spoluhráči radovat. Lichtsteiner nacentroval zprava přímo na střed velkého vápna, kde si míč skvěle našel právě Vargas a hlavou tentokrát nedal českému brankáři Werderu šanci - 1:1.

Nerozhodný stav netrval dlouho. Ve 21. minutě Nuri Sahin skvělým vzdušným pasem vysunul nabíhajícího si Sargenta, jenž si míč zpracoval, pohotově si jemným dloubáčkem přehodil Koubka a dopravil kulatý nesmysl do prázdné branky - 2:1.

Ve 34. minutě nastal zřejmě rozhodující moment zápasu. Lichtsteiner, který měl od 23. minuty na svém kontě žlutou kartu, neobratně zfauloval zezadu ofenzivního hráče Brém a musel po druhé žluté a následné červené kartě předčasně do sprch. Poločas skončil výsledkem 2:1.

Po přestávce se hráči obou týmů ani nestačili pořádně rozkoukat a skóre bylo vyrovnané. Augsburg se dostal do protiútoku, jejž vedl na pravé straně Niederlachner. Počkal si na náběh Vargase, aby mu pak předložil míč jako na zlatém podnose přímo před prázdnou Pavlenkovu svatyni - 2:2.

Uběhla necelá hodina hry a v přesile hrající Brémy měly další možnost k opětovnému zisku vedení. Klaassen poslal napříč vápnem směrem k brance nebezpečný pokus, který jen tak tak minul Koubkovu branku, možná se dokonce míč lehce otřel o tyč.

V 67. minutě Osako však dokázal podruhé v utkání to, co jeho spoluhráč před malou chvílí ne. Naběhl si na centr Friedla s levé strany a razantní střelou z voleje poslal míč do sítě - 3:2. Pět minut před koncem se málem podařilo znovu vyrovnat Maxovi z přímého volného kopu, Pavlenka ale jeho tečovaný pokus zneškodnil a udržel tak všechny tři body na severu Německa.

Brémy se díky zisku prvních letošních tří bodů posunuly na průběžné třinácté místo tabulky. Augsburg se s jedním bodem krčí na šestnácté příčce o pouhé skóre před sedmnáctou Herthou.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele