3. kolo
31.08.2019 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hoffenheim si z Leverkusenu veze bod za bezbrankovou remízu

Bayer Leverkusen přivítal na svém hřišti ve šlágru 3. kola TSG Hoffenheim. Čekala se vyrovnaná bitva plná zajímavých momentů a hlavně branek. Toho prvního se nakonec diváci dočkali, ale branku překvapivě neviděli žádnou.

Očekávaný duel dvou aspirantů na postup do evropských pohárů skončil zklamáním snad pro všechny možné druhy fanoušků. Hlavně první poločas za moc nestál, neboť v něm ani jeden z týmů nedokázal byť jen jednu svou střelu namířit do prostoru mezi třemi tyčemi.

Pytel se zajímavými momenty se roztrhl až začátkem druhé půle. Ve 48. minutě hostující Belfodil jako první dokázal takzvaně trefit zařízení a vyzkoušel tak pozornost Hrádeckého. V 58. minutě měli první výraznější šanci také Farmaceuti. Ocitl se v ní Bailey, ale byl ve velkém úhlu a napálil míč pouze do boční sítě branky hostí.

O dvě minuty z dobré pozice těsně minul branku Volland. V 65. minutě měl další příležitost střídající Amiri, ani on však nemířil dostatečně přesně. O tři minuty déle se domácí už už začínali radovat, když Bellarabi překonal Baumanna, jejich radosti ale učinil za dosti Posch jako poslední záchrana na brankové čáře.

Leverkusen byl ve druhém poločase výrazně lepší a šel si sebevědomě za třemi body, jeho hráči ale postrádali potřebnou přesnost v zakončení. Místo gólů se zmohli pouze na celkových devatenáct (!!!) rohů, přičemž hosté nezískali ani jeden. Domácí se v závěru stále snažili strhnout stav na svou stranu, ale když se ani Havertz svou tvrdou ranou v nastavení nedokázal prosadit, skončil zápas remízou 0:0.

Pro Bayer se jedná o první letošní ztrátu bodů, jež je odsunula na čtvrté místo, o dva body za vedoucí Lipsko. Hoffenheim má výsledky a hlavně výkony jak na houpačce, což bude muset změnit, pokud chce zabojovat o účast v dalším ročníku Ligy mistrů. Nyní okupuje osmou pozici se ziskem čtyř bodů.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele