3. kolo
30.08.2019 20:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

RB Lipsko vyhrálo i třetí zápas nové sezony

A velký podíl na tom má Timo Werner, který se tak stal po Robertu Lewandowskim druhým hráčem, který v sedmapadesátém bundesligovém ročníku vstřelil v jednom zápase tři branky. Na rozdíl od polského kolegy si však nepotřeboval pomoct penaltou.

Bývaly doby, kdy byl Borussia-Park nedobytnou tvrzí. Jenže die Roten Bullen se ani při premiérové účasti mezi německou elitou nikoho nezalekli, natož teď. Při Wernerově formě je otázka, jak často si zahraje Patrick Schick, o jehož přestupu do Saska se v těchto dnech hodně mluví. A taky je otázka, jestli klub německého reprezentanta vůbec udrží.

V první půli to bylo dost bojovné utkání. Devět faulů na každé straně a k tomu tři žluté karty. Co se šancí týče, na konci úvodní desetiminutovky pálili neúspěšně Alassane Pléa a Breel Embolo. První jmenovaný se v dobré pozici octinul i ve dvaatřicáté minutě, kdy zakončil atraktivní kombinaci střelou do Gulácsiho náruče.

Šest minut poté udeřilo na opačné straně hřiště. Werner si vyměnil balon s Forsbergem, a protože vyběhnuvší Sommer trochu zaváhal, mohl mu útočník Lipska nasadit housle - 0:1. Poločas zakončili svými neumístěnými pokusy Sabitzer a Pléa. Třebaže byla Hříbata během prvního dějství aktivnější, odcházela do šaten s jednobrankovým mankem.

Z poločasu druhého neuběhly ani tři minuty a deficit se navýšil na dvě trefy. Timo Werner rozkmital svoje rychlé nohy, díky čemuž brzy ukázal všem obráncům záda a tváří v tvář muži v rukavicích zachoval chladnou hlavu. Ačkoliv je pravda, že měl i trochu toho štěstíčka - 0:2. Gladbach teď musel pootevřít zadní vrátka, čehož málem záhy využil Poulsen. Yann Sommer byl ovšem pozorný.

Potom si Willi Orban málem srazil do vlastní brány Lainerův centr. Nagelsmannův tým uchránilo od pohromy břevno. Poulsen, Sabitzer a Klostermann nadále trápili obranu domácího celku. Na druhé straně mohl skórovat Embolo, kdyby neprováhal nejvhodnější okamžik ke střele. Minuty ubíhaly, až došlo na první minutu nastavení.

László Bénes rozehrál výborným způsobem standardní situaci a Embolo tentokrát přímo před Gulácsim díky přesné hlavičce nezaváhal - 1:2. Jenže místo honby za vyrovnáním přišel neřešitelný zádrhel v podobě třetího zásahu třiadvacetiletého rodáka ze Stuttgartu. Začalo to tím, že Matthias Ginter u středového kruhu neodhadnul situaci.

Hlavičkoval za sebe přímo do běhu Wernerovi, obránci věděli, že nemají šanci. Šikovný útočník si tentokrát gólmana vychutnal a pravačkou zacílil po zemi přesně k tyči - 1:3. Borussia tak čeká na výhru ve vlastním stánku od konce května letošního roku. Po reprezentační pauze zajíždí do sousedního Kölnu, kdežto Lipsko čeká prestižní duel s Bayernem Mnichov.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele