3. kolo
31.08.2019 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke porazilo Herthu a připisuje první výhru v sezoně

Smolná partie pro Herthu, jasná výhra pro domácí Schalke, které se raduje ze tří bodů po výsledku 3:0. Nutno však podotknout, že pod konečné skóre se podepsali hostující Niklas Stark a Karim Rekik, kteří si vstřelili každý po jednom vlastním gólu.

Nepříznivý stav pro Starou dámu mohl na ukazateli skóre naskočit už po třech minutách hry. Benito Raman však nakonec svou dalekonosnou střelou Runeho Jarsteina neohrozil, a stejně tak Vladimír Darida nenašel recept na Alexandra Nübela. V 10. minutě mohl skórovat Dodi Lukebakio, nicméně brankář Schalke byl opět pozorný.

S dalším pokusem přišel až v osmadvacáté minutě Ondrej Duda, avšak tahle šance opravdu nemohla mít naději na větší úspěch. Burgstaller na druhé straně pak vyděsil hostující příznivce trochu víc. Ale míč se třepetal v síti až za pět minut. McKennie našel na pravé straně Caligiuriho, který dával pod sebe před bránu a lehce dezorientovaný Stark nekompromisně překonal vlastního spoluhráče mezi třemi tyčemi - 1:0.

Těsně před odchodem do šaten mohl přidat pojistku Guido Burgstaller, nicméně mířil nad. Die Königsblauen však nemuseli dlouho smutnit, protože z druhého poločasu ještě nebyly ukrojeny ani tři minutky, když Guido Burgstaller obstřelil Jarsteina, ovšem Rekik stál v nesprávný moment na nesprávném místě, jelikož od něj se kulatý předmět odrazil za čáru. Jinak by útočník ve službách domácího celku s velkou pravděpodobností minul zařízení - 2:0.

Vedad Ibišević poté dopravil balon na místo určení, leč tahle trefa nemohla platit pro ofsajd. Ante Čović tak poslal do hry čerstvé síly a jedna z nich, Javairô Dilrosun, neměla ke vstřelení kontaktní branky zase až tak daleko. Vladimír Darida následně poslal výborný míč Selkemu, kterého si však přeci jen pohlídal Benjamin Stambouli.

Po dobré akci se v rohu pokutového území opřel do míče Jonjoe Kenny a jeho diagonální rána skončila v síti - 3:0. Trochu to připomnělo zásah Benjamina Pavarda z osmifinále loňského mistrovství světa mezi Francií a Argentinou. Dilrosun pak z přímého kopu nastřelil jen boční síť a Schöpf na opačném pólu také selhal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele