Bundesliga - souhrn 28. kola: Lipsko snížilo náskok Bayernu

09.04.2021, 22:27, aktualizováno 12.04.2021, 22:22
Komentáře a souhrny
Alexander Sørloth (© AFP)
Vedoucí Bayern Mnichov pouze remizoval s Unionem Berlín, čehož využilo Lipsko, to se po výhře v Brémách přiblížilo obhájci titulu na rozdíl pěti bodů. Wolfsburg prohrál ve Frankfurtu, na něhož má k dobru jediný bod. Dortmund zvládl pětigólovou přestřelku ve Stuttgartu. Gladbach opět ztratil, tentokrát remízou na půdě Herthy, která se dotáhla na Bielefeld, jenž v pátek zdolal Freiburg...

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 0:0

12.04.2021 20:30

Góly: -

Jako den výhry dlouholetého snažení německých fanoušků můžeme brát 12. duben 2021. Pondělní zápas mezi Hoffenheimem a Leverkusenem byl totiž posledním zápasem německé nejvyšší soutěže, který se uskutečnil v pondělí.

Proti pondělním zápasům dlouhodobě protestovali fanoušci všech bundesligových klubů a v případě, že na stadiony mohli, zápasy v pondělí bojkotovali. Protest se jim vyplatil a vedení bundesligy rozhodlo, že soutěž už se v pondělí hrát nebude.

Leverkusen byl na půdě Hoffenheimu mírným favoritem a tři body potřeboval jako sůl, bojuje totiž o účast v evropských pohárech. Po zisku jednoho bodu je Bayer se čtyřiačtyřiceti body šestý a na pátý Dortmund ztrácí dva body, na čtvrtý Frankfurt pak devět bodů.

Hoffenheimu se letos příliš nedaří a je s jednatřiceti body a náskokem pěti bodů na sestupové pásmo dvanáctý. Německá média hodnotí zápas mezi Hoffenheimem a Leverkusenem jako jeden z nejnudnějších v letošní sezóně bundesligy a diváci v něm mohli vidět pouze jednu gólovou šanci.

Tu neproměnil ve 26. minutě hostující Aranguiz, který si v pokutovém území Hoffenheimu přehodil míč na levou nohu a z bezprostřední blízkosti vystřelil na bránu soupeře. Tam však stál připravený brankář Baumann, který rychlým zákrokem vyrazil míč nad bránu.

Alespoň náznak šance si vypracoval v 65. minutě také hostující Amiri, který vystřelil prudce přímo doprostřed a s jeho střelou tak Baumann příliš práce neměl. Oba týmy se tedy rozešly smírně a Leverkusen čeká v sobotu domácí zápas s Kölnem, zatímco Hoffenheim bude již v pátek zajíždět do Lipska.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 2:3

11.04.2021 18:00

Góly: 43. Ondrej Duda (pen.), 61. Ellyes Skhiri - 11. Jean-Paul Boëtius, 65. Karim Onisiwo, 90. Leandro Barreiro

Ne, že by bylo o sestupujících z Bundesligy definitivně rozhodnuto, v žádném případě, ale výsledek tohoto utkání minimálně naznačil, že aby se Kolín nad Rýnem opravdu udržel na nejvyšší úrovni, bude muset ve zbytku sezóny vážně zabrat. Tato porážka s Mohučí byla již šestou z posledních osmi klání a znamenala vlastně stvrzení jeho aktuální sedmnácté příčky.

Hosté naopak potvrdili, že se v průběhu ročníku opravdu zlepšují a vytvořili si alespoň trochu větší náskok na ta místa, jež posílají mužstva napřímo o patro níže. Od toho barážového jsou nicméně vzdáleni jen na nepatrný odstup, konkrétně hovoříme o dvou bodech, a bezpochyby jim ještě záchranářské práce neskončily. Získali nyní každopádně veledůležité vítězství.

Vstup do zápasu se jim vydařil náramně. Už v 11. minutě se ujali vedení, to když Barreiro ve vápně přistrčil míč dozadu na Boëtiuse, ten placírkou zakončil a jeho pokus zaplul od břevna za brankovou čáru. Brankář Timo Horn, hájící bránu Die Geissböcke, se po balónu pouze marně natahoval. Vyrovnat se snažil ve 20. minutě Andersson, avšak z dobré pozice nemířil přesně.

K vyrovnání došlo až dvě minuty před přestávkou. Ehizibue z šestnáctky vypálil, trefil ruku bránícího Mweneho, velezkušený arbitr Brych se jal podívat na video a ukázal na pokutovou značku. Duda se jal exekuce penalty, a byť gólman Zentner směr jeho střely vystihl, nestačil inkasování zabránit. A v 61. minutě následně bylo Kolínu nad Rýnem najednou ještě více hej.

Hector rozehrál standardní situaci z levé strany dlouhým pasem do pokutového území, míč propadl až ke Skhirimu, který ho hlavou usměrnil za Zentnera. Jenže zbytek duelu patřil jen Die Nullfünfer. V 65. minutě zužitkoval Onisiwo přihrávku zleva od Boëtiuse a v nastavení zpoza vápna zamířil do dolního rohu brány volný Barreiro, kam se Timo Horn smutně podíval.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - FC Augsburg 1:0

11.04.2021 15:30

Góly: 4. Suat Serdar

Poprvé od začátku ledna se podařilo fotbalistům Schalke zvítězit, teprve podruhé v sezóně urvali tříbodový výsledek a přece si trochu vylepšili svou reputaci na samém dně tabulky. Je ovšem potřeba říci, že jejich záchranářské možnosti jsou i nadále značně omezené, byť nyní díky trefě Suata Serdara skolili Augsburg. Ten vážně nepředvedl vůbec povedený výkon.

Celek z Gelsenkirchenu vykřesal opravdu malou jiskřičku naděje. Pořád je jeho ztráta na bezpečné příčky tak markantní, že v tuhle chvíli se dá slavit tenhle dílčí úspěch jen jako dobrý příslib do zbývajících týdnů. Naopak Fuggerstädter, jež v minulých kolech vykazovali solidní formu a vyhráli třikrát v uplynulých pěti případech, musejí brát výsledek jako velké zklamání.

O osudu utkání rozhodla velká hrubice hostujícího brankáře Gikiewicze. Ten totiž na bližší tyčce neudržel v náruči centr Bozdogana z levé strany, toho využil číhající Serdar, který už míč dopravil za brankovou čáru. V prvním poločase se v největší šanci na vyrovnání ocitl ve 24. minutě Richter, jenomže svou pravačkou na zasahujícího brankáře Fährmanna nevyzrál.

Ani ve druhém dějství Augsburg zásadněji nezabral v útoku, Schalke poměrně hravě bránilo těsný náskok a nakonec ho vážně udrželo až do závěrečného hvizdu sudího Osmerse. V 56. minutě zahodil obrovskou příležitost Richter, který přestřelil bránu, v té samé minutě ještě mimochodem Fährmanna nepřelstil Vargas a v 77. minutě Fährmann zase vychytal Richtera.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 2:3

10.04.2021 18:30

Góly: 17. Saša Kalajdžić, 78. Daniel Didavi - 47. Jude Bellingham, 52. Marco Reus, 80. Ansgar Knauff

Borussia v úterý předvedla velmi solidní výkon ve čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě vysoce favorizovaného Manchesteru City a až kvůli brance v poslední minutě základní hrací doby prohrála 1:2, nicméně i tento výsledek jí dává celkem slušnou naději do odvety. Nyní sehrála vyrovnanou bitvu s houževnatým Stuttgartem, po změně stran smazala jednobrankové manko a nakonec se radovala z výhry v poměru 3:2.

V tabulce Bundesligy se nachází na šesté pozici se šestačtyřiceti body a za vytouženou čtvrtou příčkou Frankfurtu stále zaostává o bodů sedm, což se ve zbývajících šesti kolech ještě dá stáhnout. Domácí se za svůj výkon v žádném případě nemusejí stydět, nicméně v tabulce jim patří deváté místo s devětatřiceti body a pohárové příčky se jim lehce vzdálili. Mírný outsider tohoto sobotního duelu přitom začal dobře a krátce po odehrané čtvrthodině šel do vedení.

Těsně předtím se vytáhl jeho brankář Kobel, který vynikajícím zákrokem zneškodnil nepříjemnou střelu Dahouda směřující přímo pod břevno. Pak se VfB vydalo do rychlého brejku, z levého křídla odcentroval Sosa a před vzdálenějším rohem brankového území našel Sašu Kalajdžiče, jehož hlavička se snesla přímo k protější tyči. Krátce po odehrané půlhodině mohl navýšit náskok Stuttgartu Coulibaly, jenže ten hlavičkoval o kousek vedle pravé tyče.

Zhruba deset minut před přestávkou se snažil srovnat Marco Reus, ovšem pravačkou pálil doprostřed branky, kde zakročil připravený Kobel. Dortmund po změně stran přeci jen přidal a vyrovnat se mu povedlo ani ne po dvou odehraných minutách. Po bleskové narážečce od Reyny vystřelil z patnácti metrů Jude Bellingham a svým razantním pokusem překonal Kobela, který si sice na míč sáhl, ale v cestě do vlastní sítě mu již zabránit nedokázal.

Dortmund za dalších pět minut dokonce vedl. Jeho druhou branku vsítil Reus, jelikož se zjevil zcela osamocen ve středu pokutového území protivníka a balón parádně zakroutil do protějšího spodního růžku. Stuttgart se však v žádném případě nevzdal a tlačil se za vyrovnáním. V 66. minutě se to málem povedlo aktivnímu Coulibalymu, jenomže prostor tří tyčí minul o několik decimetrů.

Domácí celek se vrátil do hry o vítězství zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po brejku pět na tři obdržel nahrávku do volného prostoru Daniel Didavi a z osmi metrů obstřelil bezmocného gólmana Hitze - 2:2. Nejdůležitější okamžik se zrodil v 80. minutě. Výhru BVB totiž zařídil střídající Ansgar Knauff, teprve devatenáctiletý talentovaný útočník vystřelil i v obležení pěti bránících protihráčů a z hranice šestnáctky náramně zavěsil ke vzdálenější konstrukci.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Union Berlín 1:1

10.04.2021 15:30

Góly: 68. Jamal Musiala - 85. Marcus Ingvartsen

Bayern si v notně okleštěné sestavě neporadil nejlépe a doma pouze remizoval s berlínským Unionem. Domácí kouč Hans-Dieter Flick nemohl do hry počítat hned s několika zraněnými či jinak indisponovanými hráči, některé své opory šetřil, a tahle skutečnost se ve finále zřejmě nejvíce podepsala na ne až tak neočekávaném výsledku. Jeho náskok na čele se tak ztenčil.

Druhé Lipsko totiž nemělo venku problém s Brémami, takže stáhlo své manko na vedoucí pozici na rozdíl pěti bodů. Aby toho pro bavorský celek nebylo málo, na pořádně dlouhý seznam marodících přibyl ještě Kingsley Coman, který musel po přestávce vystřídat kvůli pochroumanému kolenu. Opravdu další mizerná zpráva před odvetou Ligy mistrů v Paříži.

Obvyklá ofenzivní mnichovská mašinérie, kterou naplno pocítilo před pár dny i PSG, ačkoli se nakonec radovalo z vítězství, nebyla nyní jednoduše k vidění. Statisticky byl tým Stern des Südens aktivnějším a o něco lepším, s pravidelností si však gólové šance nevytvářel. Hosté v podstatě drželi německého giganta velmi dobře na uzdě a byli mu určitě důstojným sokem.

V prvním poločase domácí zahrozili vůbec nejvíce asi v 17. minutě, to když do šestnáctky směřoval Choupo-Moting, před nímž míč vyrazil na poslední chvíli hostující gólman Luthe. Následně se snažil balón odkopnout do bezpečí obránce Trimmel, trefil nicméně napadajícího Müllera, od nějž se tak meruna odrazila zase na Lutheho, a ten ji nakonec vyrážel do zámezí.

Union se osmělil poprvé až ve 23. minutě, svou hlavičkou se snažil Bülter překonat brankáře Neuera, avšak neúspěšně. O všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce. Müller stačil míč přiklepnout k Musialovi, ten narychlo zakličkoval a z blízkosti zacílil. Jenomže svěřenci trenéra Urse Fischera stačili ještě vyrovnat, Ingvartsen zakončil bleskovou, povedenou akci.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 4:3

10.04.2021 15:30

Góly: 8. Daichi Kamada, 27. Luka Jović, 54. André Silva, 61. Erik Durm - 6. Ridle Baku, 46. Wout Weghorst, 85. Tuta (vl.)

Poměrně ostře sledovaný duel třetího se čtvrtým celkem tabulky nakonec zvládli lépe domácí. Na obou stranách se také nepřekvapivě prosadili nejlepší střelci, tedy André Silva a Wouter Weghorst. Vlci měli před tímto kláním o čtyři body více, což znamená, že i po osmadvaceti kolech zůstávají třetí s náskokem jediného bodíku.

Už na úvod oba mančafty ukázaly, že chtějí hrát ofenzivní fotbal. Tahle strategie se nejprve vyplatila Glasnerově družině. V 6. minutě totiž balon po ose Arnold-Weghorst doputoval k Ridlemu Bakuovi, jehož chytrý obstřel z nějakých osmnácti metrů zapadnul přesně do levého dolního rohu Trappovy brány - 0:1.

Nicméně vedení nevydrželo ani 120 sekund. Hned po rozehrávce se domácí dostali do soupeřovy šestnáctky. Erick Durm přihrával po zemi pod sebe. Sebastian Rode si chytře nechal balon propadnout mezi nohama, jelikož dobře věděl, že za ním číhá lépe postavený Daichi Kamada, jehož volej zapadnul přesně k levé tyči - 1:1.

Těsně po uplynutí úvodní čtvrthodiny propásnul dobrou šanci Xaver Schlager. A v závěru úvodní dvacetiminutovky o malý kousek minul zařízení Baku. Mezitím nemohl Jovićův gól platit kvůli ofsajdu, ovšem srbský forvard si spravil chuť v minutě sedmadvacáté, když André Silva na pravé straně zabojoval a kulatý předmět udržel na hrací ploše. Ve skluzu pak servíroval před bránu, načež Koen Casteels nedosáhnul na volej k bližší tyči - 2:1.

Do konce prvního poločasu stihli hosté prostřednictvím Arnolda, Weghorsta a Maxence Lacroixe tři další pokusy. Žádný z nich se neujal, přesto Vlci vyhráli úvodní dějství alespoň na střely, konkrétně v poměru 8:3. Vyrovnávacího zásahu se dočkali pětatřicet sekund po startu druhého dějství. Ridle Baku nahrál Weghorstovi, který to zkusil z první z nějakých šestnácti metrů. A dobře udělal, i když zároveň musel poděkovat Stefanu Illsankerovi za teč - 2:2.

Asistent u této druhé trefy Wolfsburgu se mohl už za šest minut prosadit sám. Bohužel selhal, tak jako krátce před ním Yannick Gerhardt. Naopak za necelých šedesát sekund potvrdil výbornou formu André Silva. Portugalský útočník rozvlnil svou přízemní střelou síť poté, co mu ideálně předložil Daichi Kamada - 3:2.

Za tři minutky odmítnul hlavou srovnat skóre ve výborné pozici stojící osamocený John Brooks. Díky tomu mohli jít Orli do dvougólového trháku. Po hodině hry totiž rozehráli pozoruhodnou akci, kdy kulatý předmět putoval od Joviće ke Kostićovi, který následně hledal před bránou Andrého Silvu. Hráč s třiatřicítkou na zádech evidentně neměl optimálně srovnaný krok, takže z hranice malého čtverce orazítkoval pouze tyčku. Od ní však následoval odraz k Durmovi, který využil nedůrazu obránců a z otočky skóroval, přestože muž v rukavicích dělal, co mohl - 4:2.

Do konce utkání stále zbývalo třicet minut a hosté rozhodně věřili, že s nepříznivým stavem dokážou něco udělat. Do snižující trefy, která padla v 85. minutě, si vytvořili hned pět dobrých příležitostí, z nichž tu největší spálil Weghorst, když mířil jenom do boční sítě. Nakonec musel vlastním gólem vypomoci Tuta. Marin Pongračić poslal centr za obranu. Maximilian Philipp si už už chystal míč na střelu, avšak jednadvacetiletý Brazilec byl rychlejší a díky pravé tyčce vykřesal pro soupeře naději na bod.

Ve zbývajících minutách už na něj ale nenašel Wolfsburg síly a připsal si teprve čtvrtou porážku, přestože borci hájící dres VfL vyslali Trappovým směrem 20 střel. Na týden přivítají na vlastním stadionu Bayern Mnichov. K Eintrachtu nebyl los o mnoho přívětivější, protože se přestaví v Borussia-Parku, kde hraje domácí duely Gladbach.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 2:2

10.04.2021 15:30

Góly: 23. Santiago Ascacíbar, 49. Jhon Córdoba - 27. Alassane Pléa, 38. Lars Stindl (pen.)

Osmdesát minut hráli svěřenci Pála Dárdaie proti deseti, jelikož byl vyloučen gólman Yann Sommer. Početní výhodu proti Gladbachu ale nakonec nevyužili. Situace v boji o udržení dál zůstává dramatická. Naopak Hříbata mají na kontě čtyřicet bodů, což je nechává dál ve hře o evropské poháry.

Švýcarský gólman ve službách Borussie si připsal jeden úspěšný zákrok, když jeho pozornost vyzkoušel Matheus Cunha. Jenže ve 13. minutě vyběhnul proti dlouhému centru. Jhon Córdoba si stačil chytře míč předkopnout a Sommerův skluz ho poslal k zemi. Sudí Ittrich se dlouho nerozmýšlel a poslal výběr Marca Roseho do deseti.

Do branky šel Tobias Sippel, jemuž místo na hrací ploše uvolnil Oscar Wendt. Výhody o jednoho muže v poli navíc využili domácí ve 23. minutě. Córdoba přiťuknul Santiagovi Ascacíbarovi, jenž si míč rychle zpracoval a střelou zpoza vápna se trefil přesně k pravé tyči - 1:0. Bohužel pro klub z hlavního města Německa nevydrželo tohle vedení příliš dlouho.

Za čtyři minuty nechala obrana na pravé straně moře prostoru pro Alassaneho Pléu, jehož přízemní zakončení pravačkou šlo přesně k levé tyči Schwolowovy svatyně - 1:1. Bývalého brankáře Freiburgu prověřil záhy poté svou ranou z dálky Lars Stindl. Ve 38. minutě se dokonce ujali hosté vedení. Niklas Stark velmi nešikovně podkopnul Marcuse Thurama a kopala se penalta.

Její exekuce se ujal právě kapitán Stindl. A protože muž v rukavicích skákal na opačnou stranu, otočili hosté skóre - 1:2. Jenže krátce po změně stran bylo zase všechno jinak. Ascacíbar to zkusil z velké dálky. Sippel jeho skákavou střelu jenom vyrazil po své levé ruce. K míči se pak jako první dostal Matheus Cunha, jehož přízemní přihrávka našla na bližší tyči Jhona Córdobu. Kolumbijský útočník měl před sebou jednoduchou úlohu. I proto, že nikdo z defenzivy Gladbachu neočekával, že půjde kulatému předmětu naproti - 2:2.

Po hodině hry pálil z dálky Mattéo Guendouzi a náhradník za Sommera se musel činit. Stará dáma sice hrála v početní přesile, avšak v závěrečné desetiminutovce mohla ještě inkasovat. Po rychlém brejku ale cílil Florian Neuhaus těsně vedle. Kouč Dárdai se tedy nakonec mohl oddychnout, že se v tomto duelu podařilo uhrát alespoň bod.

O sedmou výhru v sezoně se se svou družinou pokusí za týden, kdy Hertha zajíždí k nesmírně důležitému mači do Mohuče, která je velkým konkurentem v boji o udržení. Naopak do Borussia-Parku zavítá rozjetý Frankfurt, který v tomto kole znovu prokázal, že si dělá zálusk na celkové třetí místo.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - RB Lipsko 1:4

10.04.2021 15:30

Góly: 61. Milot Rashica (pen.) - 23. Dani Olmo, 32. Alexander Sørloth, 41. Alexander Sørloth, 63. Marcel Sabitzer

Bez Roberta Lewandowskiho mnichovský velkoklub nejprve prohrál s PSG (jakkoli vyprodukoval o poznání více střeleckých pokusů) a teď jenom remizoval s Unionem. Die Roten Bullen tedy ztrácejí šest kol před koncem na vedoucí tým tabulky pět bodů. Nedá se však příliš předpokládat, že by si německý rekordman nechal uzmout svůj další, celkově už jednatřicátý titul. Oproti tomu Brémy stále nemají jisté setrvání v soutěži.

První zajímavá šance zápasu byla k vidění v jeho třinácté minutě, když Justin Kluivert střílel do boční sítě. Za deset minut se skóre měnilo - poprvé, avšak zdaleka ne naposledy ve prospěch hostujícího celku. Tři borci se zapojili do akce. První adresoval přihrávku na Daniho Olma, který patičkou slepnul na Kevina Kampla. Zároveň nelenil a svým pohybem si řekl o to, aby mu spoluhráč balon vrátil. Olmo pak střelou zblízka nedal Pavlenkovi příležitost zasáhnout - 0:1.

Vyrovnat mohl bývalý hráč Lipska Davie Selke, jenže neuspěl. Zbytek poločasu se nesl jednoznačně v režii Nagelsmannova výběru. Ve 32. minutě centroval z pravé strany Christopher Nkunku do vápna, kde stál zcela neobsazený Sörloth. Jeho hlavičce sice postrádala razanci, ale díky odrazu od země a skutečnosti, že zapadla přesně k levé tyči, na ni český brankář nedosáhnul - 0:2.

Následně se radoval Marcel Halstenberg, avšak hlavní sudí Florian Badstübner musel na popud pomezní odpískat ofsajd. Hráči saského klubu šli přesto do šaten s tříbrankovým náskokem, neboť čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství si na pravém okraji vápna udělal prostor Willi Orban, jehož přízemní pobídka před bránu našla opět Alexandra Sörlotha, který si udělal prostor mezi dvěma obránci a z hranice malého čtverce zaznamenal svou pátou trefu v sezoně - 0:3.

Ve druhém poločase se jako první osmělil se svou pumelicí Milot Rashica. Jeho chvíle však přišla až těsně po vypršení úvodní hodiny hry. Marcel Sabitzer ve vlastním vápně kopnul místo do míče do Kamplovy ruky, což neušlo pozornosti rozhodčího. Kopala se tedy penalta, kterou reprezentant Kosova velmi bezpečně proměnil - 1:3.

Za 148 sekund bylo zase všechno jinak, neboť Marcel Sabitzer po Henrichsově přihrávce odčinil svoje zaváhání, když zakončoval v šestnáctce z první mezi čtyřmi protihráči. Jiřímu Pavlenkovi proletěl kulatý předmět mezi nohama - 1:4. O poslední možnost se postarala v 69. minutě Rashica, nicméně náskok druhého týmu tabulky zůstal tříbrankový.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - SC Freiburg 1:0

09.04.2021 20:30

Góly: 68. Baptiste Santamaria (vl.)

Bielefeld splnil v páteční předehrávce, co si předsevzal, a dočasně se posunul ze sedmnácté příčky až na čtrnáctou. Freiburg naopak potvrdil, že se mu v poslední době nedaří, padl už počtvrté z posledních pěti utkání a jeho tajné sny o možném postupu do evropských pohárů se začínají rozplývat. O osudu klání rozhodl ve druhé půli vlastenec Baptisteho Santamaríy.

První poločas nabídl dvě největší příležitosti na obou stranách vlastně hned zkraje, ve 14. minutě se z voleje osměloval Voglsammer, nicméně z vápna zamířil do náruče freiburgského gólmana Müllera. Na opačném pólu hřiště se zjevil ve slušné příležitosti Sallai, tomu ovšem balón nesednul správně na kopačku, a tak jeho slabá střela skončila jen vedle vzdálenější tyče.

Ve druhém dějství pak začala být Arminia přece nebezpečnějším týmem. V 65. minutě hodlal rozvlnit síť Voglsammer, avšak pravačkou nezacílil přesně, o tři minuty později se již však přece prosadil jeho spoluhráč Okugawa, jehož jakýsi centr tečoval ještě protihráč Santamaria a na změnu směru nestačil Müller u své tyčky včas zareagovat. Hosté poté odpor nekladli.

Směrem dopředu působili i nadále malátným dojmem, ba naopak nemuselo zůstat pouze u jednogólového rozdílu mezi oběma celky, avšak v 74. minutě nebyl přesný zásah Nilssona uznaný pro ofsajd, který musel potvrdit VAR, a v 86. minutě selhal v koncovce i nadále neúnavný Voglsammer, který sám před Müllerem nasměroval merunu po zemi do zámezí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov28205380:3665
2.RB Lipsko28186452:2360
3.VfL Wolfsburg28159449:2654
4.Eintracht Frankfurt281411359:4053
5.Borussia Dortmund281441058:4146
6.Bayer Leverkusen28128845:3244
7.Union Berlín28913642:3440
8.Borussia Mönchengladbach281010848:4340
9.VfB Stuttgart28109950:4439
10.SC Freiburg281071140:4237
11.FC Augsburg28951429:4232
12.TSG Hoffenheim28871341:4731
13.Werder Brémy28791232:4330
14.1. FSV Mainz 0528771430:4828
15.Hertha BSC28681434:4826
16.Arminia Bielefeld28751622:4626
17.1. FC Köln28581527:5023
18.Schalke 0428271918:7113

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (38)

Přidat komentář
Liquid

skvěle Arminia padák pro Herthu a neúspěšnou baráž pro Köln

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

ešte Mainz sa musí zachrániť a ostatok môže zletieť z tej poslednej päťky ktokoľvek

Reagovat
berliner

souhlasim jen napul, Mainz se musi zachranit a sestup preju Werderu Bremy a Hoffenheimu

Reagovat
Liquid

Werder ať spadne, ale Hofíci zůstat

Reagovat
Rudnevs

Jejda ty máš vkus na kluby teda Všetky umeliny a provincie by si tam nechal a ikonické tradičné kluby poslať dole

Reagovat
Liquid

Kdo se za poslední roky prezentuje kvalitnějším, zajímavějším fotbalem - Hofíci nebo Hertha či Werder?? Pro nezaujaté je to jasná odpověď.

Reagovat
Rudnevs

Pokiaľ futbal sleduješ čiste len podľa predvádzanej hry bez záujmu o čaro klubu a podobne, tak máš pravdu. Ale s tou predvádzanou hrou je to stejne tak, že chvílu si hore, chvílu si dole.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Arnar Resmusonn

Frankfurt 4:3 Wolfsburg to byl luxusní zápas! Nic tomu nechybělo, je paráda sledovat boj o poháry kde oba týmy hrají dopředu , chtějí hrát fotbal. Druhý gol Frankfurtu byl parádní, to se jen tak nevidí. André Silva se zachoval jako fotbalista...doporučuji se podívat. Spousta hráčů by spadla, další spousta by nechala míč dojet za lajnu ale on to nevzdal a nahrál na gol.

Sudí byl také skvělý, nenechal si do toho kecat, rozdal žluté co měl, obhájil si co potřeboval víc takových zápasů

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
ladyboy arsenal

reklama na fotbal

Reagovat
20fredy20

Co poviete ak by hral proti PSG zaklad JaviMar , okrem Daviesa Mbappemu rychlostne nestaci nikto .Javi je najpomalsi , ale pozicne hra absolutne skvele.

Reagovat
berliner

Vyborne Union

Reagovat
Bayern +

Oplatilo sa dnes nasadzovať toho Comana, presne ako som hovoril

Aj kebyže sa to dnes skončilo 0:4, tak ten titul urveme s prstom v riti a veľkým prehľadom... takto bez Kinga sme si už definitívne zarezali nádej proti PSG...

Reagovat
20fredy20

Este nie je iste ze nenastupi.

Reagovat
db18

Jak hrál Dantas? A Stanisic?

(u Dantase se dost divím, že hraje, co jsem četl, tak v Bčku s ním je nespokojenost a počítalo se s tím, že půjde zpátky do Portugalska...)

Reagovat
Kixi Syhimour

Schalke rozjíždí comeback

Reagovat
Jardman

Comeback is real

Reagovat
Rudnevs

Schalke Dôležitá výhra, ani nie tak pre záchranu, to už je stejne pasé, ale pre druholigovú budúcnosť s Grammozisom by bolo pekné, keby sa ešte ku koncu trocha zdvihli a zostúpili “v dobrom”.

Reagovat
Bayern +

Najepickejšie by bolo zlomiť rekord Tasmanie. To Hoffenheimu nikdy nezabudnem...

Reagovat
Rudnevs

Ale pssst To zas nemusíme tu vyťahovať takéto veci

Reagovat
RadekVonCZE

Já si stále myslím, že s možnostma, co mají Königsblauen se hned za rok vrátí zpět nahoru.

Reagovat
Rudnevs

Tak aké majú možnosti? Akože áno, stále je to veľký klub, majú meno a aj keď sú na mizine, tak sú stále ľudia, ktorí im z toho chcú pomôcť. Čiže súhlasím s tým, že neverím, že v prepadlisku dejín zhnijú navždy. Ja dokonca verím, že aj ten Lautern sa raz vráti, nakoľko je to stále meno, ktoré ľudí zaujíma a bude ťahať. Rozhodne je väčšia šanca, že sa vráti veľký Lautern než že sa vypracuje nejaky random provinčný treťoligista.

Ale či sa vrátia hneď za rok, to zas neviem. Finančne sú na tom biedne. Na najdôležitejších postoch Knäbel + Grammozis, čo sú také dva otázniky. To nie je jak keby tam bol Rangnick. Akože kľudne sa vrátiť môžu, ale nevidím nič také, čo by tomu vyslovene napovedalo, skôr naopak. Možnosti skrz veľkosť klubu tam nejake sú, to súhlasím, ale nie až také, aby ich to vytiahlo hneď naspäť. Ale medzi favoritov asi patriť budú, ostatne ako každý zostupujúci.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Bayern +

Mainz naprosto luxusne dnes

Reagovat
cologneFC

To trvalo... Gisdol tam nemal čo hľadať už po minulej sezóne...

Reagovat
Rudnevs

Myslíš, že už je konečná?

Reagovat
Rudnevs

A jo, už vidím.. Gisdol je raus, preberá Funkel.

Reagovat
cologneFC

Funkel je do konca sezóny. Aj v prípade záchrany. Potom príde Baumgart alebo Stöger.

Reagovat
Rudnevs

Zrovna nedávno som si opäť pozrel Bundesliga Klassiker 03/04 (tuším), keď vás trénoval práve Funkel. O dve čísla väčšia hrubá zimná bunda s logom taxofit a ešte relatívne mladistvý look tomu dávali tú správnu atmosféru 00s. Vôbec by som nepovedal, že zachvílu sa retro zábery stanú znovu realitou. (Tuším mu to ale vtedy práve moc nešlo a po chvílke ho nahradil Marcel Koller.) V Düsseldorfe som ho mal rád, bolo by pekné, keby kariéru ukončil záchranou.

Tiež to vidím na jedneho z tých dvoch. Baumgart je veľmi zaujímavý, priamy človek, tak trochu jednoduchší (v tom najlepšom slova zmysle) a navyše futbalový romantik, ktorý necháva hrať atraktívny futbal. Ono samozrejme ťažko povedať, ako mu to pôjde vo väčšom klube, ale vidím tam potenciál na druhého Streicha (aspoň teda typovo, ťažko povedať, či aj kvalitatívne). Chcel som ho už do Schalke, keď sa o ňom špekulovalo.

Reagovat
cologneFC

Áno máš pravdu Funkel k nám prišiel na jar 2002, ale zachrániť nás nedokázal. následne s nami postúpil naspäť do ligy, ale v ďalšej sezóne sme ho vyhodili. Tú bundu si pamätám

Inak ja by som tiež bral Baumgarta, je to sympatický chlapík a hrá dobrý futbal. Dokonca by som ho uprednostnil pred Stögerom, ktorý by asi tiež nebol zlou voľbou. V Kolíne má veľmi dobré meno. Fans inak tlačia aj na odchod Heldta a začalo sa špekulovať, že Stöger by prišiel na jeho miesto a na lavičku Baumgart.

Reagovat
Rudnevs

Heldta by som ešte nechal, zatiaľ je tam relatívne krátko a neprišlo mi, že by niečo dokázal nejak výrazne posrať...

Reagovat
cologneFC

Ja s tým súhlasím. Heldta chcú vyhodiť hlavne kvôli tomu, že až príliš dlho držal Gisdola. Samozrejme na to mal dôvody, hlavne finančné. Gisdolovi sa totiž bude musieť platiť odstupné. Je škoda, že neskončil po minulej sezóne. Inak si tiež myslím, že Heldt správny človek na správnom mieste, navyše jeho srdce je kolínske.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež som si vravel, že Gisdol sa tam drží nejak dlho na to, že bol vyhadzovaný pomaly už od začiatku. Ale na druhú stranu Heldta chápem. Boli tam tie peniaze a navyše mi prišlo, že vždy, keď už bol Gisdol na vyhadzov, tak ste zabrali a začali zbierať body, čiže bolo ťažké ho vyhodiť. A podľa mňa stále ho vyhodil skôr než je neskoro.

Ono to je väčšinou tak, keď je klub na zostupových priečkach - Keď sa vyhodí tréner, tak je zle a keď sa udrží tréner, tak je tiež zle. Ten hejt a tlak zo strany fanúšikov a médii potom už prichádza po každom rozhodnutí, či už je dobré alebo zlé. Tento rok máte ešte celkom šťastie, že si to za vás zlízlo najmä Schalke a vy ste médiá tým pádom až tak moc nezaujímali.

Reagovat
cologneFC

To máš pravdu, že to schalke zmiernilo tlak, asi pre celú ligu

Inak v Düsseldorfe sa začali všetci hádzať o zem za to, že Funkel prišiel k nám. Lebo po konci vo Fortune vyhlásil, že to bolo jeho posledné angažmán a v správnom klube

Reagovat
Rudnevs

To chápem, on vyzeral, že si tú Fortunu fakt obľúbil a pekne tam pasoval a zvlášť po tých vyhláseniach chápem, že sa im to moc nepáči. Na druhú stranu, v Düsseldorfe mu tým vyhadzovom vlastne ukončili kariéru. Ja celkom chápem aj jeho, že sa chce rozlúčiť inak a že to ešte prijal ako takú poslednú výzvu. V dobe, keď to hovoril, tak asi nemohol tušiť, že príde takáto ponuka.

A celkovo mi tie rivality vo futbale prídu preceňované. Akoby to bol taký prežitok z čias, keď za kluby hrávali regionálni hráči. V dnešnom komerčnom futbale je to už len skôr taká záležitosť pre fanúšikov a hráči, tréneri či funkcionári to už vôbec nejak neriešia.

Reagovat
berliner

Mainz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele