28. kolo
10.04.2021 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Jhon Cordoba (© AFP)

Hertha navzdory přesilovce s Gladbachem jenom remizovala

Osmdesát minut hráli svěřenci Pála Dárdaie proti deseti, jelikož byl vyloučen gólman Yann Sommer. Početní výhodu proti Gladbachu ale nakonec nevyužili. Situace v boji o udržení dál zůstává dramatická. Naopak Hříbata mají na kontě čtyřicet bodů, což je nechává dál ve hře o evropské poháry.

Švýcarský gólman ve službách Borussie si připsal jeden úspěšný zákrok, když jeho pozornost vyzkoušel Matheus Cunha. Jenže ve 13. minutě vyběhnul proti dlouhému centru. Jhon Córdoba si stačil chytře míč předkopnout a Sommerův skluz ho poslal k zemi. Sudí Ittrich se dlouho nerozmýšlel a poslal výběr Marca Roseho do deseti.

Do branky šel Tobias Sippel, jemuž místo na hrací ploše uvolnil Oscar Wendt. Výhody o jednoho muže v poli navíc využili domácí ve 23. minutě. Córdoba přiťuknul Santiagovi Ascacíbarovi, jenž si míč rychle zpracoval a střelou zpoza vápna se trefil přesně k pravé tyči - 1:0. Bohužel pro klub z hlavního města Německa nevydrželo tohle vedení příliš dlouho.

Za čtyři minuty nechala obrana na pravé straně moře prostoru pro Alassaneho Pléu, jehož přízemní zakončení pravačkou šlo přesně k levé tyči Schwolowovy svatyně - 1:1. Bývalého brankáře Freiburgu prověřil záhy poté svou ranou z dálky Lars Stindl. Ve 38. minutě se dokonce ujali hosté vedení. Niklas Stark velmi nešikovně podkopnul Marcuse Thurama a kopala se penalta.

Její exekuce se ujal právě kapitán Stindl. A protože muž v rukavicích skákal na opačnou stranu, otočili hosté skóre - 1:2. Jenže krátce po změně stran bylo zase všechno jinak. Ascacíbar to zkusil z velké dálky. Sippel jeho skákavou střelu jenom vyrazil po své levé ruce. K míči se pak jako první dostal Matheus Cunha, jehož přízemní přihrávka našla na bližší tyči Jhona Córdobu. Kolumbijský útočník měl před sebou jednoduchou úlohu. I proto, že nikdo z defenzivy Gladbachu neočekával, že půjde kulatému předmětu naproti - 2:2.

Po hodině hry pálil z dálky Mattéo Guendouzi a náhradník za Sommera se musel činit. Stará dáma sice hrála v početní přesile, avšak v závěrečné desetiminutovce mohla ještě inkasovat. Po rychlém brejku ale cílil Florian Neuhaus těsně vedle. Kouč Dárdai se tedy nakonec mohl oddychnout, že se v tomto duelu podařilo uhrát alespoň bod.

O sedmou výhru v sezoně se se svou družinou pokusí za týden, kdy Hertha zajíždí k nesmírně důležitému mači do Mohuče, která je velkým konkurentem v boji o udržení. Naopak do Borussia-Parku zavítá rozjetý Frankfurt, který v tomto kole znovu prokázal, že si dělá zálusk na celkové třetí místo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele