28. kolo
10.04.2021 15:30 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

André Silva (© AFP)

V divácky atraktivním zápase vyzrál Frankfurt na Wolfsburg

Poměrně ostře sledovaný duel třetího se čtvrtým celkem tabulky nakonec zvládli lépe domácí. Na obou stranách se také nepřekvapivě prosadili nejlepší střelci, tedy André Silva a Wouter Weghorst. Vlci měli před tímto kláním o čtyři body více, což znamená, že i po osmadvaceti kolech zůstávají třetí s náskokem jediného bodíku.

Už na úvod oba mančafty ukázaly, že chtějí hrát ofenzivní fotbal. Tahle strategie se nejprve vyplatila Glasnerově družině. V 6. minutě totiž balon po ose Arnold-Weghorst doputoval k Ridlemu Bakuovi, jehož chytrý obstřel z nějakých osmnácti metrů zapadnul přesně do levého dolního rohu Trappovy brány - 0:1.

Nicméně vedení nevydrželo ani 120 sekund. Hned po rozehrávce se domácí dostali do soupeřovy šestnáctky. Erick Durm přihrával po zemi pod sebe. Sebastian Rode si chytře nechal balon propadnout mezi nohama, jelikož dobře věděl, že za ním číhá lépe postavený Daichi Kamada, jehož volej zapadnul přesně k levé tyči - 1:1.

Těsně po uplynutí úvodní čtvrthodiny propásnul dobrou šanci Xaver Schlager. A v závěru úvodní dvacetiminutovky o malý kousek minul zařízení Baku. Mezitím nemohl Jovićův gól platit kvůli ofsajdu, ovšem srbský forvard si spravil chuť v minutě sedmadvacáté, když André Silva na pravé straně zabojoval a kulatý předmět udržel na hrací ploše. Ve skluzu pak servíroval před bránu, načež Koen Casteels nedosáhnul na volej k bližší tyči - 2:1.

Do konce prvního poločasu stihli hosté prostřednictvím Arnolda, Weghorsta a Maxence Lacroixe tři další pokusy. Žádný z nich se neujal, přesto Vlci vyhráli úvodní dějství alespoň na střely, konkrétně v poměru 8:3. Vyrovnávacího zásahu se dočkali pětatřicet sekund po startu druhého dějství. Ridle Baku nahrál Weghorstovi, který to zkusil z první z nějakých šestnácti metrů. A dobře udělal, i když zároveň musel poděkovat Stefanu Illsankerovi za teč - 2:2.

Asistent u této druhé trefy Wolfsburgu se mohl už za šest minut prosadit sám. Bohužel selhal, tak jako krátce před ním Yannick Gerhardt. Naopak za necelých šedesát sekund potvrdil výbornou formu André Silva. Portugalský útočník rozvlnil svou přízemní střelou síť poté, co mu ideálně předložil Daichi Kamada - 3:2.

Za tři minutky odmítnul hlavou srovnat skóre ve výborné pozici stojící osamocený John Brooks. Díky tomu mohli jít Orli do dvougólového trháku. Po hodině hry totiž rozehráli pozoruhodnou akci, kdy kulatý předmět putoval od Joviće ke Kostićovi, který následně hledal před bránou Andrého Silvu. Hráč s třiatřicítkou na zádech evidentně neměl optimálně srovnaný krok, takže z hranice malého čtverce orazítkoval pouze tyčku. Od ní však následoval odraz k Durmovi, který využil nedůrazu obránců a z otočky skóroval, přestože muž v rukavicích dělal, co mohl - 4:2.

Do konce utkání stále zbývalo třicet minut a hosté rozhodně věřili, že s nepříznivým stavem dokážou něco udělat. Do snižující trefy, která padla v 85. minutě, si vytvořili hned pět dobrých příležitostí, z nichž tu největší spálil Weghorst, když mířil jenom do boční sítě. Nakonec musel vlastním gólem vypomoci Tuta. Marin Pongračić poslal centr za obranu. Maximilian Philipp si už už chystal míč na střelu, avšak jednadvacetiletý Brazilec byl rychlejší a díky pravé tyčce vykřesal pro soupeře naději na bod.

Ve zbývajících minutách už na něj ale nenašel Wolfsburg síly a připsal si teprve čtvrtou porážku, přestože borci hájící dres VfL vyslali Trappovým směrem 20 střel. Na týden přivítají na vlastním stadionu Bayern Mnichov. K Eintrachtu nebyl los o mnoho přívětivější, protože se přestaví v Borussia-Parku, kde hraje domácí duely Gladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele